«Αποκατάσταση της Αλήθειας » ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ....


ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ....
ΣΧΕΤ: Άρθρο Εφημερίδας «ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ» 8Σεπ. 2011(συνημμένο)


1. Με το συνημμένο, σας ενημερώνω για τογεγονός της «Αποκατάστασης της Αλήθειας», όπως παρουσιάζεται στηνεφημερίδα ανωτέρω σχετικού. Συγκεκριμένα ο Δήμος Κερατσινίου, επικαλείται την ιστοσελίδατου Δήμου Σαλαμίνας για να «αποδείξει», ότι η περίφημη Ναυμαχία έγινε κατά πολύμεγάλο μέρος στη θαλάσσια περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Επίσης αναφέρεταιστο άρθρο, ότι η νήσος Ψυτάλλεια, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο, σήμερα ανήκειστο Δήμο Κερατσινίου, ισχυρισμός που έκανε τους δύο φίλους που μου έφεραν τοάρθρο να «ξεκαρδιστούν», διότι, όπως μου είπαν, συνειρμικά, ήρθαν στο μυαλότους οι ανοησίες που άκουσαν το καλοκαίρι στην Τουρκία, ότι δηλαδή το θέατροτης Εφέσου είναι τουρκικό επειδή σήμερα ανήκει στην Τουρκία.




2. Υπενθυμίζεται, ότι στα παράλια τουΚερατσινίου και της Δραπετσώνας, βρίσκονταν ο περσικός στρατός με τα περσικάπλοία και ο Ξέρξης στο όρος Αιγάλεω. Όλοι οι Αθηναίοι (στρατός καιγυναικόπαιδα) με τον ελληνικό στόλο βρίσκονταν στη Σαλαμίνα. Ο ΔήμοςΣαλαμίνας νομίζω ότι δύναται μόνος να οργανώνει τις ετήσιες επετείους καθώς καιτη μεγάλη επέτειο σε εννέα χρόνια (τα 2.500 χρόνια). Αν όμως ο Δήμος Σαλαμίναςδεν δύναται μόνος και επιθυμεί να συνδιοργανώσει τις εκδηλώσεις μνήμης τουκοσμοϊστορικού αυτού γεγονότος με γειτονικό Δήμο, τότε ιστορικά θαπρέπει αρχικά να το προτείνει στο Δήμο Αιγίνης ή στο Δήμο Μεγάρων πουσυμμετείχαν στην Ναυμαχία ή στο Δήμο Ελευσίνας (...στο Θριάσιο Πεδίο ... ..... το σύννεφο τηςσκόνης υψώθηκε ψηλά στον ουρανό και απομακρύνθηκε πετώντας προς τη Σαλαμίνα...Έτσι κατάλαβαν ότι η ναυτική δύναμη του Ξέρξη ήταν γραφτό να καταστραφεί.ΗΡΟΔΟΤΟΣ 65).



3. Πέρυσι, για να αυξήσει τα έσοδά του, ο παραθαλάσσιοςΔήμος Περάματος, ήθελε να επιβάλει «περιβαλλοντικό φόρο» στα εισιτήρια του φέρυμπόουτ για τους κατοίκους της Σαλαμίνας, (Όλοι βέβαια γέλασαν, διότι γνωρίζουν,ότι το Πέραμα έχει μονόδρομους και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, καιη θαλάσσια αύρα ανανεώνει τον αέρα ακόμη και τις ημέρες του καύσωνα). Τώρα οΔήμος Κερατσινίου θέλει να λάβει ενεργό μέρος στις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας? Ηπροσπάθεια του Δήμου Κερατσινίου να «αποδείξει ντε και καλά» ότι δικαιούταισυνδιοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων της Ναυμαχίας κάνει τον κόσμο νααναρωτιέται : υπάρχει άραγε κάποιο κονδύλιο που διατίθεται για τιςεκδηλώσεις και θέλει και ο Δήμος Κερατσινίου μερίδιο ;;



Κάτοικος Σαλαμίνας




ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟΣΥΝΝΗΜΕΝΟ




Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2011/10/blog-post_21.html#ixzz1bUnMmITL

                                                                                            


Σχόλια

  1. ΕΚΛΕΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ. ΜΕ ΧΑΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΝΖΙΒΑΡΙΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ) ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ κ.ΑΡΜΕΝΑΚΗ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ . ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ο Αρμενάκης δεν είναι για τα μπάζα εκπέμπει μια σοβαρότητα ο άνθρωπος γι’ αυτό και η κρητική κοινότητα έτρεξε άμεσος και υιοθέτησε την θεωρία του για τους 300 Κρήτες τοξοβόλους .Τώρα έχουμε το ερώτημα που έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας ; Στο Ρέθυμνο στα Χανιά η στο Ηράκλειο . Μαριδάκης ,Καπετανάκης λόγο καταγωγής έχουν έντονη αντιπαράθεση η όποια έχει πάρει ανεξέλικτες διαστάσεις .Έχουν επιστρατευτεί διεθνούς φήμης ιστορικοί. Ο κ Κοκολάτος ,ο κ Γιακαμός ,ο κ Τούρλεμαν ο κ Ρίγκο ,και πολλοί άλλοι. Κανείς δεν γνωρίζει την συνεχεία αυτής της διαμάχης , ένα μονό μπορούμε να πούμε για όλη αυτή την κατάσταση. Οι δυο πολιτικοί και ιστορικοί άνδρες πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον του τόπου και να μη φθείρονται σε τόσο ασήμαντα πράγματα .Ο τόπος τους χρειάζεται τους έχει ανάγκη είναι κρίμα τέτοια μυαλά να αλληλοσπαράζονται χωρίς λόγο και ουσία .Απλούστατα ,γιατί η ναυμαχία της Σαλαμίνας έγινε στο καφενείο του Κατσαμπούρη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχαία στο βούρκο
    Μπορεί η περίπτωση του χώρου του Τύμβου να είναι η πλέον χαρακτηριστική ασέβειας ιστορικού μνημείου, που δεν είναι απλά ελληνική, αλλά παγκόσμια κληρονομιά. Δεν είναι, όμως, η μοναδική. Ο ίδιος ο χώρος όπου έγινε η μεγαλύτερη ναυμαχία της αρχαιότητας είναι απαράδεκτα υποβαθμισμένος. Στο ιστορικό στενό, ο ΟΛΠ έχει επιτρέψει την εγκατάσταση και άλλων μονάδων καθαρισμού πλοίων, αμμοβολών κλπ. που βαρύνουν το περιβάλλον. Ο επισκέπτης με έκπληξη διαπιστώνει την ύπαρξη μισοβουλιαγμένων φορτηγίδων, πάνω ακριβώς από τις βουλιαγμένες τριήρεις της ναυμαχίας. Στην ακτή, πέραν όλων των άλλων, έχουν αποθηκευτεί τα εκρηκτικά που χρησιμοποιεί ο ΟΛΠ. Τα αποτελέσματα ενός ατυχήματος είναι προφανή. Το ΥΠΕΧΩΔΕ, από τη μεριά του, χαρακτηρίζει όλη την περιοχή του όρμου "Βιομηχανική Ζώνη".
    Σε μικρή απόσταση από τον Τύμβο, είναι το λιμάνι της αρχαίας Σαλαμίνας. Ο προβλήτας του λιμανιού είναι σκεπασμένος από ακαθαρσίες των διπλανών επισκευαστικών μονάδων. Η περιοχή του αρχαίου λιμανιού δίνει την εικόνα βούρκου.
    Σε πλήρη εγκατάλειψη είναι και τα αρχαιολογικά ευρήματα στην αρχαία πόλη. Ενα μικρό μόνο τμήμα έχει περιφραχτεί και φυλάσσεται από τους ίδιους του κατοίκους. Λίγα μέτρα πιο πάνω, άλλα ευρήματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και οι ανασκαφές έχουν σταματήσει.
    Είναι βέβαιο ότι όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα εγκληματικής έστω αδιαφορίας. Το γιατί συμβαίνουν, το εξηγούν οι παρακάτω στίχοι που ο Κ. Παλαμάς έγραψε στο "Δωδεκάλογο του Γύφτου" ένα αιώνα πριν:
    "Οι Αθάνατοι κ' οι Ωραίοι θα βοηθήσετε
    των Εθνών τη στράτα,
    σαν τ' αστέρι πο 'χει χρόνια,
    χρόνια και καιρούς σβηστεί
    μα ορφανό το φως του ακόμα περπατάει
    μέσ' στ' απέραντα κι αχνοφωτάει
    τον ακούραστο νυχτοταξιδευτή".
    Στο σκοτάδι που προσπαθεί να επιβάλει η "νέα τάξη πραγμάτων", ένα τέτοιο φως πρέπει να σβήσει. Το θέμα είναι, αν θα το επιτρέψουμε.

    Γιάννης ΚΩΣΤΑΚΗΣ

    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3703439&publDate=2/11/1997

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΣΑΒΑΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΙΔΩΝ ΜΕ ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΔΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΧΤΑΚΙΔΕΣ. ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανατροπου και Μπαρτζουκα μας τα χετε ζαλίσει σαβουρες ε σαβουρες αα
    και μη ξεχάσω ΖΗΤΏ Ο Τραλοοοοοοσσσσσσσσς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ......ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Η ΜΑΣΑ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ......ΟΧΙ Η ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ.....Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ......ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.....ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ.....ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ...Η....ΔΥΟ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΠΛΟΚΣ ΓΙΝΑΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΘΕΟΙ......ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ;;;;;ΚΑΠΟΤΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΡΕΧΟΥΜΕ....ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ.........
    Υ.Γ.ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ....ΕΤΣΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΟΙ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΑΣ.....ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ......ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑΝΕ......
    ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ΄ΟΡΑ....
    ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΑΝ ΣΑΣ ΠΛΗΓΩΣΑ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου