ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ


Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής και Δημοτικοί Σύμβουλοι παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις για την αποχώρηση των Γερμανικών Στρατευμάτων Κατοχής από τη Νήσο Σαλαμίνα την 12η Οκτωβρίου 1944, στον Ι. Ν. Παναγίας Ελευθερώτριας στο λόφο Πατρίς.
Με την παρουσία τους τίμησαν την επέτειο ο Αντιπεριφερειάρχης
κ. Κατσικάρης Δημήτρης, ο Βουλευτής κ. Νεράντζης Αναστάσιος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βουδούρης Παναγιώτης.
Μετά την έπαρση της σημαίας στο λόφο Πατρίς, ακολούθησε Δοξολογία με την συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, δημοτών, αντιπροσωπείες μαθητών Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων.
Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας και σύντομη ομιλία του Δημάρχου Σαλαμίνας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ 43.000.000 ΕΥΡΩ


Σε θητεία μόλις οκτώ μηνών με ταχύτητα και ακρίβεια ο Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής και οι συνεργάτες του κατόρθωσαν να εντάξουν τα έργα των αποχετεύσεων Αμπελακίων, Σεληνίων και Αιαντείου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ, όπου και θα χρηματοδοτηθούν, συνολικού κόστους 43.000.774,33 ευρώ
( 25.396.748,88 + 18.004025,45).
Η σχετική έγκριση δόθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου. Τα έργα θα κατασκευαστούν σύμφωνα με το βαρυτικό σύστημα και η ανάθεσή τους θα γίνει κατόπιν διεθνούς ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού.
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει ότι δεν αποκλίνει από τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, αποδεικνύει ότι χωρίς πολλά λόγια αλλά με σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαλαμίνας


Σχόλια

  1. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να σοβαρευτεί. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τον κόσμο ως μειωμένης αντιλήψεως.
    Όταν βγάζει ανακοίνωση τύπου θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας.
    Δυστυχώς γινόμαστε αναγνώστες μιας ακόμη ανακοίνωσης με διθυράμβους, ψεύδη και υπερβολές.
    Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Δήμαρχος με λεφτά του Δήμου ταϊζει καλά τις δύο κολλητές του εφημερίδες για να τον υμνούν. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΜΕΓΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΣΑΒΑΡΗ έγραψαν οι αργυρώνητοι ημιμαθείς κατά δήλωσή τους δημοσιογράφοι.
    Γι αυτό κύριε και κυρία βούλιαξε το φερυμπότ τις προάλλες; από το βάρος των χρημάτων (43 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ) που έφερναν στην Κούλουρη;
    Για να γνωρίζει λοιπόν ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει και να μην παραμυθιάζεται το θέμα έχει ως εξής:
    Οι απορροφήσεις του ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτείται από διάφορα ταμεία της Ευρωπ. Ενωσης, είχαν φρενάρει για καιρό λόγω αδυναμίας συνεισφοράς της Ελλάδας στο ποσοστό που της αναλογεί.
    Η Ευρώπη σε μία προσπάθεια να βοηθήσει την Ελλάδα να απορροφήσει τα κονδύλια, ελάττωσε το ποσοστό αυτό σε βάρος της και πίεσε την Ελλάδα να ενεργοποιηθεί. Έτσι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτησε από όλους τους φορείς και δήμους να κάνουν αίτηση για ένταξη των κάθε μορφής έργων στο ΕΣΠΑ.
    Έτσι λοιπόν όλοι μηδενός εξαιρουμένου κάνανε την αίτηση και όλους τους εντάξανε. Τώρα, αν και πότε θα δοθούν και χρήματα, που είναι το ζητούμενο, ένας Θεός ξέρει. Ευχόμαστε να μας δώσουν και μας κάτι, γιατί τα έχουμε ανάγκη.
    Μία απλή αίτηση του Δήμου, και μάλιστα κατόπιν προσκλήσεως και παρακλήσεως του Υπουργείου, το αποκαλείτε ΜΕΓΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ κε Ροκίδη;
    Συγχαρητήρια. Αυτό κι αν είναι …μάθημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και … ανεξάρτητης δημοσιογραφίας!
    Αμα μπείτε στο site του Υπουργείου θα διαπιστώσετε ότι ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου έχει εκδώσει μέχρι τώρα 250 αποφάσεις ένταξης έργων αποχέτευσης από όλη την Ελλάδα στο ΕΣΠΑ, και συνεχίζει να ικανοποιεί τον κάθε αιτούντα.
    Όποιος θέλει πηγαίνει, τσάμπα είναι, γράφεται, του δίνουν και μία απόφαση και φεύγει σαν φουσκωμένη γαλοπούλα νομίζοντας ότι το έργο έγινε κιόλας.
    Πίστωση; Μηδέν.
    Προοπτική; Ιδωμεν.
    Το αντίθετο της σοβαρότητας είναι το γελοίο.
    Αν διαθέτετε σοβαρότητα, σοβαρευτείτε πριν γελοιοποιηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΟΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου