Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΜΑΣ


 
Και κάτι άλλο... Η Σαλαμίνα, εκτός από τα στενά που έγινε η Ναυμαχία, δεν προσέφερε τίποτα στον αγώνα εκείνο. Απλά ήταν η... γλάστρα που φιλοξενούσε τον βασιλικό…

Ο αμαθής είναι δικαιολογημένος. Ο ημιμαθής όμως είναι επικίνδυνος
Αφορμή για να σας στείλω το κείμενο αυτό στάθηκε μια ανάρτηση στο SALAMIS NEWS που επικρίνει με τρόπο απαράδεκτο εκείνους που υποστηρίζουν ότι στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας χρησιμοποιήθηκαν ως μισθοφόροι κρήτες τοξότες.
Πιστεύω ότι η τοποθέτηση του κειμενογράφου δεν στηρίζεται σε ιστορικά στοιχεία, αλλά σε ευτελή προσωπικά, αφού κατευθύνει τον αναγνώστη «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα άτομα.
Δυστυχώς, αν κρίνουμε από τις αναρτήσεις και τα σχόλια, το μοναδικό κίνητρο για τέτοιου είδους παραπληροφόρηση είναι ο φθόνος που χαρακτηρίζει εκείνους που βλέπουν να διαψεύδονται οι προσδοκίες τους για αποτυχία του Τσαβαρή.
Να λοιπόν ποιά είναι η αιτία που κρατά το νησί μας στην απόλυτη μιζέρια.
Η μίζερη σκέψη.
Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν μερικοί (ευτυχώς λίγοι) ότι οι Κρήτες και όχι μόνο, προσέφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα στη Σαλαμίνα γιατί εδώ είναι η ζωή τους και η ζωή των παιδιών τους.
Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούν γιατί οι ίδιοι, πέρα από το ατομικό και μικροπολιτικό τους συμφέρον δεν βάζουν τίποτα, ούτε τον ίδιο τον τόπο τους, ούτε το μέλλον των ίδιων τους των παιδιών.
Ευτυχώς η πλειοψηφία των Σαλαμινίων βλέπει καθαρά και συμπαραστέκεται σε κάθε προσπάθεια στην οποία διακρίνεται κάποια ελπίδα ανάπτυξης του νησιού μας.
Ευτυχώς οι «επικίνδυνοι» είναι λίγοι και η φωνή τους πνίγεται στα λασπόνερα που οι ίδιοι κινούνται.
Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση ότι με ή χωρίς αυτούς η Σαλαμίνα θα δει καλύτερες μέρες γιατί το αξίζει και ο τόπος και οι άνθρωποί του.
Και για την ιστορία, σύντομα θα διαβάσετε (αν γνωρίζετε ανάγνωση) αναφορές που γίνονται σε αρχαία κείμενα που τεκμηριώνουν το γεγονός ότι όντως είχαν «προσληφθεί» για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας Κρήτες τοξότες, οι οποίοι ήταν περιζήτητοι την εποχή εκείνη.
Υπομονή.
Και κάτι άλλο. Η Σαλαμίνα, εκτός από τα στενά που έγινε η Ναυμαχία, δεν προσέφερε τίποτα στον αγώνα εκείνο. Απλά ήταν η... γλάστρα που φιλοξενούσε τον βασιλικό…


Periklis

Σχόλια

  1. Η θρασύτητα δεν έχει όρια η πλαστογράφηση της ιστορίας του τόπου μας στο αποκορύφωμα. Η Σαλαμίνα δεν προσέφερε τίποτα .Καλά ρε Τσαβαρή τις φιέστες τότε γιατί τις κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΝΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΝΟ ΜΟΥ!!!!!
    ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΝΟ ΜΟΥ!!!!
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ (ΤΗΛ) ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΑΝΟ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πλαστογράφηση της ιστορίας του τόπου μας πρέπει να μας ανησυχεί όλους μας . Πέρα από εθνικισμούς και φασιστοειδής εκδήλωσης η ιστορία του νησιού μας πρέπει να μην γελοιοποιηθεί και να μην εκφυλιστεί .Πρέπει να την προστατεύσουμε από κάθε άσχετο και αστοιχείωτο < ιστορικό > .Είναι καθήκον μας να αντιδράσουμε και να σταματήσουμε την γελιοποίηση του τόπου μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΙ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ". ΕΤΣΙ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΡΗΤΟΙ, ΠΑΛΙΟΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιά και κάνεις αναφορά στον άλλο Καπετανάκη(τον δεσμοφύλακα) που έχει μπούκλα το μουστάκι,ξέρεις ότι αυτός που τον έκανε σώνικο στο ξύλο,στην τότε ψαραγορά, ήταν ο γέροντας καπετάν Λεμπέσης;
    Δηλαδη από Κουλουριώτη τις έφαγε.
    Γι'αυτό καπετανάκη μου να προσέχεις τι λες και τι κάνεις γιατί που ξέρεις ,ΛΕΜΠΕΣΗΔΕΣ έχουμε πολλούς ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μεγαλε περικλη φιρφιρι εσυ μας ελειπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου