ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Στο  τελευταίο  περιφερειακό  συμβούλιο  τέθηκε το θέμα των υδατοκαλλιεργειών και  της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που πρόκειται να υπογραφεί.  Η  περιφέρεια εξέφρασε τη συνολική αντίθεση της στην ΚΥΑ όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκπονήθηκε καθώς και για το ότι αγνοήθηκε πλήρως σαν βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης.  Παράλληλα ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία την εξαίρεση του Πόρου και των Μεθάνων από την ΚΥΑ ως τουριστικές περιοχές.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια δεν αποφασίζει, ούτε καν γνωμοδοτεί. 
 Σε αντίθεση με τη Σαλαμίνα, στον Πόρο δημοτική αρχή και κάτοικοι σύσσωμοι αντιδρούν στην ΚΥΑ κάτι το οποίο δε συμβαίνει στο νησί μας, παρά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης κατά την πρόσφατη συγκέντρωση του Perivos.  Σας πληροφορούμε ότι η ΚΥΑ δεν θα υπογραφεί τώρα αλλά θα πάει εκ νέου σε δημόσια διαβούλευση.  Ο Perivos θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στο νησί μας με τη
συλλογή υπογραφών (πάνω από 2000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί ήδη), και με όποια άλλη μορφή κινητοποιήσεων κρίνουμε απαραίτητη, περιμένοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις που είχε προαναγγείλει και οφείλει να κάνει η δημοτική αρχή.  Ελπίζουμε στον αγώνα αυτόν να μην μείνουμε μόνοι.
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ  ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ»
Στο ίδιο περιφερειακό συμβούλιο εγκρίθηκε μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του νταμαριού στη θέση «Γούβα – Μπατσί».  Υπέρμαχος στην ψήφιση ήταν ο «δικός μας» περιφερειακός σύμβουλος.  Όμως αυτό δεν αλλάζει το πόρισμα της δημοτικής επιτροπής όπου συμμετείχαμε και περιμένουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών του δημάρχου, ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και δεσμευτεί να ενεργήσει για να εφαρμοστεί η απόφαση, απαιτώντας από όλες τις αρμόδιες αρχές την εφαρμογή των νόμων.  Κατανοώντας την αγωνία των εργαζομένων στο λατομείο δεν είμαστε κατά της εργασίας, αλλά είμαστε εναντίον της κάθε ασυδοσίας που καταστρέφει τον τόπο μας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΩΝ – ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ


Οι καθαρισμοί των δασών στη Σαλαμίνα έμειναν  στις υποσχέσεις υπονομεύοντας την  ασφάλεια του δασικού μας πλούτου.
   Ο PERIVOS από τις αρχές του καλοκαιριού εμμένει στην προσπάθεια για τους καθαρισμούς των πρανών (άκρα των δρόμων) από τα ξερά χορτάρια.
   Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι  το μεγαλύτερο ποσοστό των δασικών  πυρκαγιών, όπως αποδεικνύουν όλες οι επιστημονικές μελέτες και όχι οι απόψεις του κάθε ενός, είναι αποτέλεσμα αμέλειας και όχι εμπρησμού.
   Επίσης  η πλειοψηφία των περιστατικών ξεκινά από τα πρανή των δρόμων που διέρχονται από δασικές εκτάσεις. Τα ως τώρα περιστατικά στο νησί επιβεβαιώνουν απόλυτα τα παραπάνω. Με μια παρατήρηση. Ότι δε συνέπεσε να έχουμε έναρξη σε δάσος και με δυνατό άνεμο. Αν είχαμε κάτι τέτοιο οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες. Και βέβαια όλοι θα έκλαιγαν για αυτό. Και θα απέδιδαν και ευθύνες σε εμπρηστές (η εύκολη λύση).
   Και όμως τα πρανή μένουν χωρίς καθαρισμό. Φυσικά και δεν ήμαστε παράλογοι  να απαιτούμε τον καθαρισμό όλου του οδικού δικτύου. Όμως σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανόνες της δασικής οικολογίας, αλλά και της κοινής λογικής, υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες. Ο όμιλός μας έχει καταθέσει τους λόγους και τις περιοχές που είναι σε άμεση προτεραιότητα, στο Δήμο….δες εδώ και εδώ…Οι υποσχέσεις είχαν ξεκινήσει από τις αρχές καλοκαιριού.
Φαίνεται  όμως ότι το θέμα δεν είναι τόσο σημαντικό ώστε να διαθέσουμε τα λίγα μεροκάματα που απαιτούνται και  τη χρήση των μηχανημάτων του  Δήμου. Εξάλλου αν γίνει καμιά  καταστροφική πυρκαγιά (γεγονός που  μπορεί να συμβεί σε συνθήκες ισχυρών ανέμων, χαμηλής υγρασίας και υψηλής θερμοκρασίας) θα φταινε οι εμπρηστές και φυσικά όχι εμείς. 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ  ΤΑ ΠΟΤΙΣΜΑΤΑ 
Ο Περιβαλλοντικός  Όμιλος Σαλαμίνας συνεχίζει τα ποτίσματα  στα φυτά που είχαν φυτευτεί, με τη βοήθεια όλων των φίλων, τη χειμερινή  περίοδο, στο Ευριπίδειο θέατρο και στο δρόμο που οδηγεί σε αυτό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό βιωσιμότητας των  φυτών ως τώρα, ξεπερνά το 99%. Με αφορμή αυτό θα τονίσουμε για άλλη μια  φορά, ότι το θέμα των δενδροφυτεύσεων-αναδασώσεων  στις περισσότερες των περιπτώσεων γίνεται ….ερασιτεχνικά, πρόχειρα και με μοναδικό σκοπό την προβολή και το πολιτικό όφελος. Λογικό λοιπόν είναι τα ποσοστά επιτυχίας σε αυτές τις περιπτώσεις να είναι μηδενικά. Αντίθετα όταν η μεταφυτευτική φροντίδα είναι αυτή που πρέπει τα ποσοστά επιτυχίας είναι εντυπωσιακά.
Ο PERIVOS θεωρεί πολύ καταλυτική τη βοήθεια της υδροφόρας του Δήμου Σαλαμίνας μιας και χωρίς αυτή, ναι μεν πάλι θα γίνονταν τα ποτίσματα με δικά μας μέσα, αλλά πολύ πιο κοπιαστικά και με φτωχότερο αποτέλεσμα.
Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το ότι όταν υπάρχει συνεργασία τα αποτελέσματα είναι θετικά για το καλό όλων. 

Σχόλια

  1. Ποιος είναι παιδιά ο υπέρμαχος «δικός μας» περιφερειακός σύμβουλος που στήριξε τον Αγγέλου δεν έχει όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάκη Βουδούρη το όνομα του φίλε μου και δυστυχώς τον στηρίξαμε άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο περαστικά μας.
    Τα ίδια πάθαμε και με το Τσαβαρόπουλο καλά να πάθουμε. Τσιμουδιά μη δυσαρεστήσει και την Έρη μας που χει βάλει στόχο ζωή της υδατοκαλλιέργειες....
    Εδώ τα χώνει στην Σωζώκα χοντρά και όχι μόνο δεν μιλάνε τα ανδρείκελα του αλλά το ψηφίζουν τα λαμόγια πλην Μαρίας Μίχας (ΜΠΡΑΒΟ Μαράκη) Να αναφέρω και τον Στάμο Μπακαούκα αν και δεν ανήκει στην πλειοψηφία μπράβο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δευτερη φορα αυτος ο ακατανομαστος Βουδουρης πουλαει τη σαλαμινα οπως και στο Νομαρχιακο συμβουλιο πριν δυο χρονια.Πρεπει να ντρεπεται.Και πρεπει να ντρεπονται και οσοι ψηφιζουν αυτο το ανθρωποειδες υποκειμενο σαν περιφερειακο συμβουλο,που δεν ξερει ουτε την υπογραφη του να βαλει ποσο μαλλον να μιλησει.Ας βαλουν οι σαλαμινιοι μυαλο την επομενη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΕΡΙΒΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ; ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ. ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΉΚΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι μόνο μαλάκες είναι και επικίνδυνοι.
    Παρασκευή ξημερώματα Σαββάτου και που λέτε ότι είχαν κάνει μπλόκο οι τροχονόμοι της Σαλαμίνας; Απίστευτο και άκρος επικίνδυνο, στη Λεωφόρο Αιαντειου στο ύψος του γηπέδου, σε ένα δρόμο στενό χωρίς ορατοτητα , με διπλη διαχωριστικη και για οσους γνωριζουν ακριβως πανω στην ανηφορα. Ειχαν κριψη το μισο περιπολικο στα ξεροχορτα στην ακρη του δρομου και σταματουσαν τα αυτοκινητα χωρις οι τρεις μαλακες να καταλαβενουν οτι με αυτη την παπαρια τους μπορουσε να προκληθη σοβαρο ακομη και θανατηφορο ατυχημα, αγνωοντας το νομο και τους κανονες ασφαλειας που απαγορευει να βρισκετε περιπολικο σε επικυνδηνο για προκληση ατυχηματος σημειο.
    Τελικα κυριε διοικητα της τροχαιας υπαρχη καπιος να βαλει εστω λιγο μυαλο στους υφισταμενους σας; η πρεπει να συμβει κατι πολυ σοβαρο για να καταλαβουν τη μαλακια τους δερνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλε μην εισαι αδικος. ο,τι εχουμε μαθει για το νταμαρι(χρονια τωρα )και για τις ιχθυοκαλλιεργειες το εχουμε μαθει απο τον περιβο. εμεις ομως υπογραψαμε για να μη γινει ολη η νοτια σαλαμινα απεραντο ιχθυοτροφειο;;;;;;αν οχι τρεχα να υπογραψεις. ετσι θα δωσουμε το μηνυμα οτι θελουμε το νησι να μεινει καθαρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΑΝΕ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΧΑΒΟΥΖΑ. ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ. ΚΟΘΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσει που ξερεις και βαζεις την υπογραφη σου ΣΚΟΥΛΗΚΙ, τελευταιο καλουπι, προσεχε μην φας την κεφαλη σου βλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΣΕΙΣ ΔΙΑΛΕΧΤΕ . Ο ΠΕΡΙΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΒΑΡΗ Η ΜΕ ΤΟ ΣΟΦΡΑ ;;;; ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΝΑΥΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΤΖΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου