Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 21ης Σ/σης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Σαλαμίνα  28-7-2011
 ΔΗΜΟΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ                                Αρ.Πρωτ: - 20554   -
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ    
                              
                                                                                                     

 
    Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσουμε σε Τακτική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 1 -8-2011   ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 20.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα: 

 
  1. Λύση της  Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σαλαμίνας (ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ.), ανάληψη των δραστηριοτήτων της, μεταφορά του προσωπικού της και καταβολή των οφειλών της από τον Δήμο Σαλαμίνας. 
  2. Ορισμός Ορκωτών Λογιστών για τον οικονομικό έλεγχο χρήσεως έτους 2010 της  ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ.
    1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011.

    1. Ένταξη του  Δήμου στις διατάξεις του άρθρου 49  Ν.3943/2011     για την ρύθμιση με το Τ.Π.&Δ. των οφειλών του, από χορηγηθέντα δάνεια.
     
    1. Έγκριση Απολογισμών Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελακίων , οικ.  ετών 2009 & 2010.

    1. Καθορισμός  της αμοιβής του κ. Δεμερτζή Κων/νου δικηγόρου Αθηνών, για δικαστική υπεράσπιση  του Δήμου.

    1. Καθορισμός του ανωτάτου ύψους του προϋπολογισμού εξόδων των Δημοτικών Κοινοτήτων για το οικονομικό έτος 2012.
    1. Πάγωμα αυξήσεων των ενοικίων Δημοτικής Ιχθυαγοράς & λοιπών δημοτικών καταστημάτων.

    1. Λύση μίσθωσης  καταστήματος που στεγάζεται στις εργατικές  κατοικίες  στην περιοχή Ρέστη , κατόπιν  αιτήματος  του μισθωτή  κ. Φυτούση  Ιωάννη.

    1. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ακτή Θεμιστοκλέους  Σεληνίων.
     
    1. Παραχώρηση τμήματος κοινόχρηστου χώρου (πλατεία) στην κ. DASCO IRINA  του GHEORGI, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων  έναντι του καταστήματός επί της οδού Σαλαμινομάχων στην περιοχή ΚΑΜΑΤΕΡΟ.
     
    1. Παραχώρηση τμήματος κοινόχρηστου χώρου, στον  κ. ΛΑΓΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ , επί της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως  για την τοποθέτηση παιγνιδιών.

    1. Έγκριση πρακτικού  εκτίμησης για την προσκύρωση Δημοτικής έκτασης στην ιδιοκτησία ΜΠΡΙΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ στο Ο.Τ.Γ. 86 στην περιοχή  ΠΕΡΑΝΙ  Αιαντείου.       
     
    1. Διαγραφές ποσών  του οφειλέτη ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ του ΠΙΕΡΡΟΥ,  από   τους υπ΄αριθμ. 236/21-3-2011 & 235/21-3-2011  χρηματικούς καταλόγους.


     
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
     
                                               ΝΙΚΟΣ   ΚΟΓΙΑΣ 

    Σχόλια

    1. Θα έχει και Κρητική βραδιά ,ρε που καταντήσαμε .ΜΠΡΑΒΟ Καπετανάκη κατάντησες τον δήμο Σαλαμίνας Κρητικό τσαντίρι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Πρόεδρε! γίνε προσεκτικός γιατί τέτοια που γράφεις μάλλον για φούρναρης θα πας. Στο 1ο και στο 2ο θέμα οι όροι Λύση του προβλήματοσ.... Ορισμός ρκωτών .... είναι όροι αδόκιμοι μόνο στις ασκήσεις ταιριάζουν. Στο 5ο θέμα δεν είναι έγκριση είναι ψηφισμα γιαυτό το φέρνεις στο δημοτικό συμβούλιο. Στο 6ο δεν είναι καθορισμός της αμοιβής γιατί αν καθορίσετε εσεις την τιμή στα 50 ευρώ δεν θα συμμετεχει ο δικηγόρος στη δίκη. Κάνεις πολλά λάθη δεν σου γράφω άλλα και πρέπει να γίνεις προσεκτικότερος, διάβασε και κανένα βιβλίο διοίκησης αξίζει τον κόπο. Καλό διάβασμα και να προσέχεις τη γραμματική παιδί μου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΡΟΕΔΡΑΚΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. "ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ" ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΠΙΖ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ. ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ "ΕΣΥ ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ".

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Ο/Η ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΜΙΝΑΚΙΑ-ΛΟΥΚΙΖΕΣ-ΡΑΧΕΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ31 Ιουλίου 2011 στις 2:27 π.μ.

      H SIEMENS, το C4I και ο Δήμος Σαλαμίνας

      Κατά το έτος 2004 σε θέση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή «Λουκέζες ή Λουκιζες – Καμινάκια - Αγ. Γεώργιος» του Δήμου Σαλαμίνας, έγινε εγκατάσταση κεραίας (σταθμός βάσης TETRA-C4I) ως μέρος του συστήματος C4I Oλυμπιακής ασφάλειας.

      Η συγκεκριμένη κεραία που χρησιμοποιείται ως κεραία κινητής τηλεφωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας και ανήκει στην εταιρεία SAIC, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί με ευθύνη των εταιρειών SIEMENS και MOTOROLA.

      Η θέση στην οποία έχει εγκατασταθεί η εν λόγω κεραία, αφενός μεν έχει σχέση με το ακίνητο που έχει κωδικό αριθμό εθνικού κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 051297801014 του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο Δήμος Σαλαμίνας, αφετέρου δε βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κατοικίες!

      Κατόπιν των ανωτέρω προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

      1)Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ταξινομεί τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων ως πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο. Αυτό βασίζεται στον αυξημένο κίνδυνο για γλοίωμα, μια κακοήθης μορφή καρκίνου του εγκεφάλου!

      Στην περιοχή και σε μικρή απόσταση από τη θέση όπου έχει εγκατασταθεί η εν λόγω κεραία, υπάρχουν κατοικίες! Δυστυχώς τα κρούσματα θανάτων από καρκίνο του εγκεφάλου ατόμων που κατοικούσαν στη συγκεκριμένη περιοχή, αυξήθηκαν ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια!

      Πριν την εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας στην εν λόγω θέση, εκτιμήθηκαν η επίδραση που θα είχε στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον και οι επιπτώσεις από την έκθεση των ανθρώπων σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία;

      2)Πως επέτρεψε ο Δήμος Σαλαμίνας την εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας στη συγκεκριμένη θέση, εφόσον έχει δικαίωμα κυριότητας; Έχει υπογράψει σύμβαση μίσθωσης;

      3)Ο Δήμος Σαλαμίνας ποιές ενέργειες έχει κάνει προκειμένου να προασπίσει την υγεία των πολιτών-δημοτών-οικιστών από την έκθεσή τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εκ της εν λόγω κεραίας και ποιες ενέργειες πρόκειται να κάνει, έτσι ώστε η κεραία αυτή να απομακρυνθεί-μετεγκατασταθεί από τη θέση στην οποία βρίσκεται;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ
      ΔΗΜΑΡΧΕ
      ΔΥΟ ΔΗΚΙΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ
      ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ?????
      ΜΗΠΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΗ
      ΜΗΠΟΣ ΘΕΟΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΚΙΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ

      Α ΡΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΤΙ ΣΟΥΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΤΣΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΑΡΠΑΧΤΗ, ΖΗΤΩ Η ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΣΤΗ (ΚΟΙΝΩΣ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ).

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Δημοσίευση σχολίου