ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σαλαμίνα 30 – 05 – 2011

Θέμα : Συνθήκες λειτουργίας των Ο/Γ και κάρτα απεριορίστων διαδρομών

Στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  που έγινε στις 10/02/11 , συζητήθηκε το θέμα που είχαν υποβάλλει η κίνηση ενεργών πολιτών «Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α», ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο και ο Ο.Ε.Ε.Σ.Σ.,   αφορούσε δε στην βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας  των Οχηματαγωγών (φέρρυ μποτ), κατά τη μετακίνηση των πολιτών από το Πέραμα στα Παλούκια και αντίστροφα.
Δύο σημαντικά ζητήματα, μεταξύ των άλλων, αφορούσαν, αφενός μεν στην έκδοση κάρτας απεριορίστων διαδρομών και στο ποσοστό της έκπτωσης στην τελική τιμή της, αφετέρου στην απαρέγκλιτη τήρηση των 15 λεπτών στη διάρκεια του χρόνου των δρομολογίων.
Ο Δήμαρχος, στο τέλος της συνεδρίασης, δεσμεύτηκε ότι θα συναντηθεί  με τους εκπροσώπους της κίνησης πολιτών «Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α», Εμπορικού Συλλόγου, Εργατικού Κέντρου, Ο.Ε.Ε.Σ.Σ., και με τις Κοινοπραξίες των Ο/Γ, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες διαλόγου προς εξεύρεση λύσεων.
Στην συνάντησή του με την κίνηση των πολιτών, η οποία ανέφερε εκ νέου τα αιτήματά της, ο Δήμαρχος διατύπωσε ότι θεωρεί άμεσης προτεραιότητας και υιοθετεί δύο εκ των αιτημάτων. Συγκεκριμένα, την διάρκεια του χρόνου του πλου, που δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά και την έκδοση κάρτας απεριορίστων διαδρομών, με έκπτωση μεταξύ 20% και 30%, ποσοστό που θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση με τις Κοινοπραξίες.
Σε άλλο χρόνο συναντήθηκε επίσης και με τους εκπροσώπους των δύο Κοινοπραξιών, με τους οποίους συζήτησε τα ανωτέρω θέματα.
Ενώ στο θέμα της διάρκειας των δρομολογίων υπήρξε σύμπνοια, στην περίπτωση της έκδοσης κάρτας απεριορίστων διαδρομών και της έκπτωσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους, αντιτείνοντας ως επιχείρημα το γεγονός ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει ήδη εξαγγείλει αύξηση των εισιτηρίων κατά 12%.
Παράλληλα, επικαλέσθηκαν ότι, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, το πετρέλαιο κίνησης έχει αυξηθεί κατά 50%, γεγονός που είναι γνωστό σε όλους μας.
Άρα οι Κοινοπραξίες θεωρούν από την πλευρά τους ότι έχουν συμβάλλει σε αυτή την κοινωνική διαπραγμάτευση μη αυξάνοντας το εισιτήριο, απορροφώντας δηλαδή την αύξηση, που το ίδιο το Υπουργείο επέβαλλε αφενός και διατηρώντας την τιμή του σταθερή, παρά την αύξηση των καυσίμων αφετέρου.
Ο Δήμος Σαλαμίνας, μετά την  ολοκλήρωση των επαφών αυτών, δηλώνει δημόσια
ότι ευχαριστεί τις δύο πλευρές για τη συνεργασία διατηρεί όμως και εμμένει στην άποψή του ότι η κάρτα απεριορίστων διαδρομών με έκπτωση μεταξύ του 20 – 30% επιβάλλεται και πρέπει να εκδοθεί, γιατί πιστεύει ότι η χρησιμοποίηση των μέσων θαλάσσιας μεταφοράς δεν είναι για λόγους αναψυχής, αλλά για λόγους καθημερινής ενασχόλησης των κατοίκων με θέματα είτε εργασιακά, είτε ιατρικά, είτε με θέματα σπουδών κλπ.
Οφείλουν λοιπόν οι δύο Κοινοπραξίες να αναλογισθούν το κοινωνικό έργο που επιτελούν σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και να δώσουν την ευκαιρία στους κατοίκους της Σαλαμίνας να μειώσουν τα δυσβάστακτα έξοδα μετακίνησής τους, που συρρικνώνουν τα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματά τους.   
                                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σχόλια

  1. Τον αγωνα ολο της ΝΑΥΜΑΧΗΑ και καποιων αλλων τον πουλησαν στους εφοπλιστες ο Δημαρχος και η ΟΕΣΣ.Μπραβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου