ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       Πειραιάς   24- 5 - 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδ:. 18531
Τηλέφ.: 210-41 48 501
FAX: 210-41 19 802
Πληροφορίες: Μαρία Σαλπά

 
Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη  Νήσων στην πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Συντονιστικού Αναπτυξιακού Οργάνου Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΑΟΠ που συνεκλήθη υπό την Προεδρία του ΥΘΥΝΑΛ κ. Γιάννη Διαμαντίδη. Στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:
«Η λειτουργία αυτού του συντονιστικού οργάνου, για πρώτη φορά στον Πειραιά, είναι πολύ σημαντική υπόθεση και οφείλουμε όλοι να την διαφυλάξουμε και να την αξιοποιήσουμε επ’ ωφελεία των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας στηρίζουμε αυτό το νέο θεσμό και με την παρουσία μας θα συμβάλλουμε στο να αποκτήσουν αξία, νόημα και πρακτικό περιεχόμενο οι παρεμβάσεις του. 
Στόχος μας  είναι να αλλάξουμε τη ροή των  πραγμάτων, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, με στοχευμένες πολιτικές, παρεμβάσεις και δράσεις και στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια ήδη δείχνει την πολιτική της βούληση συμβάλλοντας με 10 εκατομμύρια ευρώ στο έργο για την επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυτάλλειας που πρότεινε ο υπουργός κ. Διαμαντίδης.
Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αναπτυξιακή προοπτική του ευρύτερου Πειραιά και των Νησιών και αυτή μας η βούληση αποτυπώνεται τόσο στις δικές μας παρεμβάσεις, όσο και στις συνέργειες με τους Δήμους και άλλους φορείς με τους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε στενά.
Το ΕΣΑΟΠ μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό και εργαλείο για την ανάπτυξη και η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιάννης  Σγουρός και εμείς, θα είμαστε  παρόντες γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με έργο μπορούμε να πάμε μπροστά». 

Σχόλια