ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Δημάρχου και Αρχηγού  ΓΕΝ για τη νησίδα του Αγ. Γεωργίου
 
Την Κυριακή 01 / 05 / 2011 συναντήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής με τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά κ. Δημήτριο Λιντζέρη, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο κ. Δημήτριο Ελευσινιώτη, τον Διοικητή του Ναυστάθμου Αρχιπλοίαρχο κ. Αναστάσιο Μιχάλαρο καθώς και με ανώτερους Αξιωματικούς του ΠΝ.
Στα πλαίσια  της συνάντησης διαπιστώθηκε σαφώς  η διάθεση του Υπουργείου Άμυνας να παραχωρήσει προς χρήση, στο Δήμο Σαλαμίνας, το νότιο τμήμα της νησίδας του Αγίου Γεωργίου, δίνοντας έτσι επιπλέον ευκαιρίες για πολιτιστική και όχι μόνο, ανάπτυξη του νησιού.
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
                    
Αναβάθμιση  του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας
 
Στα πλαίσια  της ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην 14η  συνεδρίαση της 05/05/2011, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής ανακοίνωσε ότι o βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά κ. Δημήτρης, κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον Διοικητή του Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας κ. Χρήστο Ρέσσο και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν τη Σαλαμίνα.
Σκοπός της  επίσκεψης ήταν, σε συνεργασία με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Λούλα Καραγιάννη,  καθώς και με τον αναπληρωτή του Δημάρχου κ. Βαγγέλη Αστράκο, να εξεταστούν οι δυνατότητες μετατροπής του Κέντρου Υγείας από Αγροτικού σε Αστικού τύπου.
Στα πλαίσια  της συνάντησης διαπιστώθηκε το θετικό κλίμα μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Υγείας και με την αποφασιστική συμβολή, τόσο του κ. Λιντζέρη, όσο και της κ. Καραγιάννη, συμφωνήθηκε να συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σαλαμίνας και του Υπουργείου Υγείας ύψους 1.000.000 € για τον ανωτέρω σκοπό.
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

MHNYMA ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
                
. Η δεύτερη Κυριακή του Μάη, έχει καθιερωθεί διεθνώς ως η ημέρα γιορτής της Μητέρας και αποτελεί παγκόσμια αναγνώριση της υψηλής αποστολής και της κοινωνικής της προσφοράς.
Η Μάνα είναι  ότι πιο σημαντικό, πιο πολύτιμο και πιο αγαπητό έχουμε στον κόσμο. Η Μάνα είναι η πηγή της δημιουργίας. Είναι αυτή που μας κρατά ενωμένους με τις ρίζες μας ,με την ταυτότητα μας.
Η Αρχαία Ελλάδα αποτελεί μια από τις πρωταρχικές πηγές αναφοράς στη «γιορτή της μητέρας», όπου ήταν η γιορτή της άνοιξης και λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων.
Στην εποχή  μας, η κοινωνία θέλει τη γυναίκα να βιώνει το δύσκολο ρόλο της «εργαζόμενης μητέρας». Είναι μια προσωπικότητα που της αξίζει ένας βαθύτερος σεβασμός και μια ανώτερη τιμή, γιατί «φυλάσσει Θερμοπύλες», ανατρέφοντας παιδιά, μεταγγίζοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή.
Δίκαια λοιπόν αποτελεί εθνικό σύμβολο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα όσια και στα ιερά για τα οποία πολεμούν οι λαοί.
Τιμώντας τη Μητέρα , εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα αυτά που συμβολίζει και για τις θυσίες που κάνει.

Χρόνια Πολλά  σε όλες τις μητέρες!


 

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ

Σχόλια

  1. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΥΔΕΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΝΝΗ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ; ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ. ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου