ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ ΞΕΝΥΧΤΙ

            Σαν  Όμιλος  θα πρέπει  να  ξεκαθαρίσουμε  για  άλλη  μια  φορά  τα  εξής:
Τις  θέσεις  του  ομίλου  τις  καθορίζει   το  ΔΣ  μαζί  με τα  ενεργά  μέλη  που  είναι  πάντα  μαζί  μας    και   μετέχουν   και  στις   συναντήσεις,    όλοι  εμείς   ζητάμε   από  τις   γενικές   συνελεύσεις  την   έγκριση  των  δράσεων  και  των  στόχων.
Σε  καμία   περίπτωση   δεν  εκφράζει   κανείς  άλλος   τον   όμιλο   και  πολύ  περισσότερο  άτομα   που  μπορεί  κάποια  στιγμή   να < γράφτηκαν>  και  από  τότε   ούτε   τους   είδαμε  ούτε   τους   ξέρουμε.   Αυτοί  θα  κριθούν   βάσει   καταστατικού   στην   ΓΣ  του  ομίλου.
Όσο  για  τον  τίτλο ,  χορτάσαμε  συκοφαντίες   από  πληρωμένους  κονδυλοφόρους.
Όποιος   έχει   διάθεση    να  προσφέρει  ας  έρθει.   Ας   έρθει   να  δει   πως   δουλεύουμε    και   ποιοι  είμαστε   και   αν  δει   κάτι   στραβό    να  έχει  κάθε  δίκιο  να  πει  ότι  θέλει.
Όχι   άλλα   λογία    και   σχόλια   πίσω    από   ένα   pc.   Οι  ανάγκες   τεράστιες ,  κόσμος   με  διάθεση   χρειάζεται, διάθεση  να  προσφέρει  κάτι  σε αυτον  τον   τόπο   που  πάει   από  το   κακό  στο χειρότερο.
Με  αφορμή  το  τελευταίο  Δημοτικό  Συμβούλιο   και  την  απόφαση   που  πήρε   σχετικά   με  το  νταμάρι  στη  θέση  Γούβα-Μπατσί,  αν  και  έχουμε  εκφράσει  πολλές  φόρες  την  θέση  μας  ,  θα  το  κάνουμε  άλλη μια  φορά  παρουσιάζοντας  και  μερικά  από  τα  στοιχειά  που  έχουμε  στα  χέρια  μας  κάτι   που  κάναμε  και  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο.
Η  πρόταση  μας  στην   ψηφοφορία   που   ακολούθησε  πήρε  0  ψήφους.
                                                                  ΟΤΑΝ
Το  μεγαλύτερο  μέρος  του   νταμαριού 96στρ.  έχει   κριθεί   αναδασωτέο (με  απόφαση  του  γγ περιφέρειας  αττικής  το  2005  η  οποία  δημοσιεύτηκε  στην  ΕΤΚ   τον  Αυγούστου  2005  με  αριθ. Φύλλου  854 )  γιατί  έσκαβαν   χωρίς  να  έχουν   άδεια  επέμβασης  στο   χώρο.
Υπάρχει   υπουργική  απόφαση  (90368/1423/30-03-2006  υπουργού Ε.Μπασιάκου ) που   ορίζει  ότι  στο  αναδασωτέο  η  αποκατάσταση  πρέπει   να  αρχίσει  το  2007   και   αν  καθυστερήσει   αίρεται    η  άδεια  και   υπεύθυνο  για   την   εφαρμογή   της    απόφασης   ορίζει   το  δασαρχείο   Πειραιά.
Υπάρχει   και   η  απόφαση  του  συμβουλίου   της   επικράτειας(2517/2009ΣΤΕ506631) όπου  προσέφυγε ο  επιχειρηματίας  η οποία  δεν  του  παραχωρεί  τίποτα   παραπάνω   από  την   υπουργική   απόφαση.
Η  υπουργική   απόφαση  αναρτάται  στο  τέλος  του  κείμενου,  ενώ   τα  άλλα  έγγραφα  υπάρχουν   στο  site  του  ομίλου.
Ενώ  έπρεπε  να  αποχωρήσει  από   τα   96 στρ. και  να  τα  αποκαταστήσει  όλοι  γνωρίζουμε  τι  γίνεται   μέχρι   σήμερα.
Αντί   λοιπόν   να  απαιτήσουμε   την   εφαρμογή  των  δικαστικών  και   υπουργικών    αποφάσεων    μιλάμε   για  αναβολές.

Με   εκτίμηση  
Σαλαμίνα 14/4/2011

Σχόλια

  1. Ο PERIVOS καλά τα λέει κι έχει δίκιο, πλην όμως εκείνο που αμφισβητείται είναι η αξιοπιστία, νομίζω, διότι περιορίζεται στο να τα λέει μόνο χωρίς να προβαίνει και στις απαιτούμενες κατά νόμο ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Και ερωτώ:
    Οταν καταστρέψανε το δασσύλιο μεταξύ Δημαρχείας και Flamingo για να φτιάξουνε αντλιοστάσιο του παράνομου vaccum, χωρίς άδεια, τι κάνανε;
    Οταν ξέρουνε ότι τα μπάζα και οτιδήποτε άλλο πετιέται στο νταμάρι του Μπιζανίου, είναι παράνομο, τι κάνουνε;
    Οταν το δημοτικό συμβούλιο παίρνει απόφαση να τα πετάνε στο Μπιζάνι, γιατί δεν κάνει μήνυση;
    Οταν σήμερα και το Κέντρο Νεότητας καταστρέφεται και ξεριζώνονται δένδρα δεκαετιών, χωρίς άδεια, τι κάνουνε;
    Οταν το δημοτικό συμβούλιο παίρνει απόφαση για επέκταση ζώνης ιχθυοκαλιέργειας, κατά παράβαση του νόμου, τι ουσιαστικό κάνατε;
    Καλό είναι και χρήσιμο να φυτεύουμε δενδράκια, αλλά για τα ζωτικά προβλήματα, λυπάμαι που το λέω, τα περνάτε στο ντούκου.
    Τα συμφέροντα είναι πολλά, γιαυτό μην αποβλέπετε στην ευαισθησία των διοικούντων. Ο μόνος τρόπος για να μπεί κάποιο φρένο και να πετύχετε κάτι για τον σκοπό τον οποίον διακονείτε δηλ. για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι δυστυχώς οι καταγγελίες και οι μηνύσεις. Ολα τα άλλα είναι για το θεαθείναι, κενού περιεχομένου.
    Αν έχετε τα κότσια κάντετο και θα σας ευγνωμονούμε, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του συλλόγου, εκτός κι αν μέσω αυτού προσδοκάτε να γίνετε μερικοί από σας γνωστοί για να πάρετε καμιά ψήφο στις επόμενες εκλογές, όπως έκαναν μερικοί της σημερινής διοίκησης.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω οτι δυστυχως χωρις μηνυσεις πολλα πραγματα δε λύνονται. Ομως ενας συλλογος δεν μπορει και δεν πρεπει να κανει μηνυσεις γιατι για να αντεξει το οικονομικο τους βαρος πρεπει να εχει χιλιαδες μελη. Εδω ουτε η Greenpeace ή η WWF δεν κανουν μηνυσεις, ο Perivos θα τις κανει;
    Ενας συλλογος πρεπει να καταγγέλει όπως κάνει πολύ σωστα ο Perivos. Από τις καταγγελιες αυτες θα ερθουν και οι μηνυσεις από τους αρμόδιους φορεις (διαφορετικά είναι υπολογοι), όπως εγινε με τον Μεντώνη που πεταγε σκουπιδια σε παρανομη ιδιωτικη χωματερη, και οπως εγινε με τους παρανομους υλοτομους στα Κανακια. Και τα δυο αυτα θεματα τα ανεδειξε ο Perivos. Μαλιστα το δευτερο θεμα εχει φτασει στη βουλή.
    Οσο για τα δενδράκια που λες δεν ειναι κενού περιεχομένου πρώτον γιατι προσωπικά δε θυμάμαι (μπορει να κανω και λαθος) να φυτεύτηκε ούτε τσουκνίδα για δεκαετιες από τον δημο, δευτερον γιατί κάπως πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και οι νεόι και τρίτον γιατί είναι όμορφα. Προσωπικά βγάζω το καπέλο στα μέλη του Perivos. Χρόνια είχε να δραστηροποιηθεί τόσο πολύ ένας σύλλογος στο νησί μας (αν είχε γίνει ποτέ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ 11:46 ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΒΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ ΕΝΤΑΞΕΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν έχεις 200 μέλη τότε με 30 ευρώ των χρόνο είναι 6000 ευρώ. Με 150 ευρώ που στοιχίζει μία μήνυση σήμερα νομίζω μπορεί κάποιος να κάνει 40 μηνύσεις, δηλαδή 3,5 τον μήνα. Υπερβολικός αριθμός. Επομένως με 6000 τουλάχιστον στο ταμείο και με βοήθεια από τον δικηγορικό σύλλογο της Σαλαμίνας μπορείς να προστατεύσεις το νησί και να βρεθούν χρήματα για μία δύο μηνύσεις. Μετά να είσαι σίγουρος θα σταματήσουν όλοι τις παρανομίες. Η αρχή λείπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να περιοριστεί η λειτουργία του λατομείου αυστηρά για τις τοπικές ανάγκες και να απεγκλωβιστεί η περιοχή βιπα για να αναπτυχθεί στο μέτρο το δυνατόν η βιοτεχνία. Έτσι θα έχουμε και δουλειές και επάρκεια σε οικοδομικά υλικά. Να μην παράγουμε για τους ξένους υλικά και να έχουμε εμείς μόνο τις επιπτώσεις. Όπως όταν μας λένε να διαχειριστούμε οι ίδιοι τα απορρίμματα μας έτσι πρέπει να τους πούμε να βρίσκουν από τα δικά τους βουνά τα υλικά.
    Ο Τσαβαρής αποδείχθηκε λίγος να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση παρόλο που το έλεγε προεκλογικά. Να φροντίσουμε εμείς οι ντόπιοι το μέλλον όταν οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι. Τώρα πριν κάνουμε το λατομείο Μερέντα και Μαρκόπουλο.

    Το διάβασα σε άλλο μπλογκ και το μεταφέρω εδώ με το ερώτημα αν μπορεί να προχωρήσει μία τέτοια ενέργεια κι από ποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.sivi.gr/topika/eidiseis/1901-27ol-i-ellada-salaminomaxoi.html

    "Ολη η Ελλάδα Σαλαμινομάχοι"

    11 Απριλίου 2011 και ώρα 6.30 μμ. ,μία διάλεξη του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ με θέμα «ΣΑΛΑΜΙΝΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ». Μία διάλεξη όπου το Sivi.gr δεν μπορούσε παρά να είναι εκεί,κάτι που ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει.

    Και είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι με αφορμή αυτήν την διάλεξη "τα σπουδαία έρχονται". Αυτό, που ίσως ακούγεται σαν απειλή ή στο ευγενικότερο σαν προειδοποίηση, αποτελεί μία δέσμευση και διά στόματος του προέδρου του "ΑΙΑΝΤΙΣ" και του Δημάρχου Σαλαμίνας.

    Δεν θα αναφερθούμε σκόπιμα στο άψογο τυπικό της διάλεξης ούτε και στις στιγμές των σεμνων τιμητικών βραβεύσεων κάτι το οποίο ήδη ο σύλλογος το έχει κάνει επαρκέστατα στην ιστοσελίδα του, όπου πρέπει όλοι να επισκεφθούν και να ενημερωθούν.Είδαμε μία αίθουσα κατάμεστη όπου "σχεδόν" όλοι έδωσαν το παρών. Το "σχεδόν" το βάζουμε σε εισαγωγικά γιατί η απουσία ορισμένων φορέων πέρασε απαρατήρητη.

    Ακούσαμε τον πρόεδρο κ.Μαριδάκη,με μοναδικό τρόπο να παρουσιάζει τα εως τώρα πεπραγμένα,να δημοσιοποιεί ορισμένες σκέψεις και ιδέες του συλλόγου και δικές του και να γνωστοποιεί έναν νέο κύκλο δράσεων και κινητοποιήσεων με συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης.

    Θα υπερτονίσουμε την έκφραση "μοναδικό τρόπο" του κ.Μαριδάκη γιατί κατάφερε να είναι συγκλονιστικός. Μία διάλεξη που στο απολογητικό της κομμάτι συγκίνησε το ακροατήριο όσο και τον ίδιο. Μία διάλεξη που πείσμωσε και θύμωσε με την διαδοχή εγκληματικών προς την ιστορία της χώρας ενεργειών. Μία διάλεξη που όργισε με την εμμονή συγκεκριμένων προσώπων και φορέων στην εξυπηρετηση σκοτεινων συμφερόντων και όχι κατ'ανάγκη οικονομικών. Μία διάλεξη θλίψης για την σκόπιμη ή μη, αδιαφορία,αποχή,μετάθεση ευθυνών-δράσεων,συνενοχή.

    Ακούσαμε ιδέες,προτάσεις και προτροπές προς την Δημοτική Αρχή και άλλους φορείς να γίνουν σημαιοφόροι και αρωγοί ενεργειών για την ανάδειξη της ιστορικότητας του γεγονότος, του τόπου και της εν γένει παρουσίας όλου του νησιού. Και εδώ να σταθούμε περισσότερο στις προτάσεις που μιλουν στην αλλαγή εμβλήματος του Δήμου με κάτι πιο συμβολικό και σημασιολογικό, όπως και στην απόδοση τιμών Σαλαμινομάχων σε όλους τους δήμους που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην ναυμαχία, ώστε η 29η Σεπτεμβρίου να γιορτάζετε και στους Δήμους τους.

    Άξια μνείας από τον ιστότοπο μας είναι 2 ακόμα πράγματα τα οποία παραθέτουμε και αφορούν την αμέριστη συμπαράσταση και συνέχεια του σκοπών του συλλόγου από νέους ανθρώπους με την συμβολική παρουσία ενός κλιπ του 15χρόνου μαθητού Α. Δαμαλίτη και την τοποθέτηση του Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή.

    Μιας νέας Δημοτικής Αρχής η οποία έχει σηκώσει καιρό τώρα το γάντι της μεγάλης πρόκλησης της ιερότητας του τόπου και ιστορικής τους ευθύνης για την οριστική ανάδειξη από την αφάνεια ενός υπό εξαφάνιση τόπου θυσίας και ηρωισμού όλων των Ελλήνων.Και μάλιστα με σωστές και προσεκτικές κινήσεις που όλοι οι αισθανόμενοι Έλληνες ευχόμαστε στα καλύτερα των αποτελεσμάτων.

    Τελειώνοντας να υπερτονίσουμε μια ημερομηνία που ακούστηκε πολλακις στην διάλεξη και είναι η 29-09-11. Ευχόμαστε στον Σύλλογο"ΑΙΑΝΤΙΣ" αμείωτα να συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκαιο των αγώνων του που είναι δίκαιο όλης της Ελλάδας και των ανά τον κόσμο δημοκρατών με την ευρύ έννοια του όρου.

    Εμείς από την θέση μας αρωγοί και συνοδοιπόροι στην επίτευξη τέτοιων σκοπών αξίας.

    Η τιμή όλη δική σας
    SiVi.gr team

    Προς την ομάδα Koyloyri news
    Παρακαλούμε οπως αναρτηθεί το δημοσιευμα - sivi.gr
    Ευχαριστούμε

    http://www.sivi.gr/topika/eidiseis/1901-27ol-i-ellada-salaminomaxoi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιβός , Ανάπλαση και όλοι οι άλλοι σύλλογοι να βγείτε και να καθαρίσετε τα πλαϊνά των κεντρικών δρόμων από τα σκουπίδια και τα ξερά χόρτα-κλαδιά, γιατί με την κατάσταση που επικρατεί στο Κράτος, στο Δήμο και στην κοινωνία γενικότερα, προβλέπεται μετά το Μάϊο να τρέχουμε όλοι και να μην φτάνουμε από τις πυρκαγιές! Οι δενδροφυτεύσεις, οι καταγγελίες, τα σχόλια και οι ιδέες για ένα καλύτερο περιβάλλον δεν προσφέρουν τίποτα εάν δεν φροντίσετε - φροντίσουμε όλοι, να προληφθούν οι καταστροφές από τις πυρκαγιές.

    Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου