Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Για το γραφείο τύπου και δημοσίων σχέσεων του Δημάρχου
Λάμπρος Μαστροκόλιας
2104646100

Σχόλια

  1. Διάβασα πρόσφατα στην εφημερίδα «Νέο ήθος Σαλαμίνας» το παρακάτω άρθρο και παρακαλώ να δούμε σε τοπικό επίπεδο τι συμβαίνει για να αναλογιστούμε πως συμπεριφέρεται το κράτος σε παρόμοιες περιπτώσεις. Όσο ανεχόμαστε αυτά να συμβαίνουν στον τόπο μας τόσο θα παγιώνεται η αντίληψη αυτή και θα γίνεται μέρος του Κράτους. Ο Δήμος οφείλει να πάρει θέση δημόσια, να απαντήσει έστω και με «έκθεση ιδεών», όπως συνηθίζει. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να γνωρίζουν οι πολίτες τι Δήμο έχουν και ο Δήμος να γνωρίσει τους πολίτες του. Εκτός αν όλα αυτά είναι προϊόντα νομικίστικων τακτικών παλαιών ετών και δεν αφορούν την νέα δημοτική αρχή.

    «Πριν δεκαπέντε χρόνια (15 χρόνια) ο Δήμος Σαλαμίνας απαλλοτρίωσε δύο οικόπεδα ιδιοκτησίας της μητέρας μου και της αδελφής της. Δυστυχώς μπλεχτήκαμε σε ένα μακροχρόνιο και πολυέξοδο δικαστικό αγώνα διεκδικώντας το αυτονόητο – την αποζημίωσή μας. Κατά την διάρκεια του δικαστικού αγώνα ο δήμος απαξιωτικά δεν εμφανίστηκε πουθενά ίσως με την σιγουριά που τους δίνει το αντισυνταγματικό νομικό πλαίσιο ότι δεν τους αγγίζει κανείς.
    Τελικά μετά από μεγάλο αγώνα με οικονομικό και ψυχικό κόστος κατορθώσαμε μετά την έκδοση δύο δικαστικών αποφάσεων και μιας διαταγής πληρωμής να μπούμε στην τελική ευθεία που ήταν η κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου του Δήμου.
    Τότε ο Δήμος με την απειλή της κατάσχεσης εμφανίστηκε και είχε το θράσος να ζητήσει από το δικαστήριο αναστολή της κατάσχεσης μάλιστα με δόλο γιατί εμείς ειδοποιηθήκαμε να παραστούμε δύο μόνο ώρες πριν την συζήτηση της αναστολής στο δικαστήριο.
    Το ότι ο σκοπός του Δήμου – δηλαδή των στελεχών του στα πρόσωπα των οποίων απεικονίζεται ο πλήρης ορισμός της φαυλοκρατίας – είναι πασιφανές το ότι θέλουν να κλέψουν την περιουσία του άλλου.
    Γιατί εκτός από εμάς έχουν απαξιώσει τις δικαστικές αρχές και τις αποφάσεις τους με μη έχοντας παρευρεθεί ποτέ και πουθενά. Ακόμα και στις ενέργειες της υπηρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη που απευθυνθήκαμε η απάντηση που μας έδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη εγγράφως ήταν.
    Η στάση του αυτή απέναντι στον συνήγορο του Πολίτη δεν μπορεί πλέον παρά να θεωρηθεί άρνηση συνεργασίας μαζί του και δεν θα μπορούσε παρά να εκληφθεί ως πρόθεση εκ μέρους του διαφυγής του προβλεπόμενου στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο ελέγχου νομιμότητας των ενεργειών του ότι δυστυχώς ο Δήμος Σαλαμίνας δεν είναι συνεργάσιμος και δεν τους απαντά.
    Βέβαια όπως προαναφέρω εμφανίστηκαν στο δικαστήριο θρασύτητα να ζητήσουν αναστολή εκτέλεσης με διάφορες παιδαριώδεις προφάσεις όταν το θέμα για αυτούς είχε φτάσει στο απροχώρητο.
    Οι ισχυρισμοί του παρεβρεθέντος αντιδημάρχου ήταν ότι έχουν τη διάθεση να πληρώσουν αλλά δεν έχουν τα χρήματα και είναι κρίμα να βγαίνει στο πλειστηριασμό, ένα οικόπεδο φιλέτο.
    Με την κατάσχεση όμως και τον πλειστηριασμό τους δίνεται η ευκαιρία να πουληθεί το οικόπεδο, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να βάλουν και χρήματα στο ταμείο του Δήμου (Φανταστείτε με τη λογική του ο καθένας από εμάς να χρώσταγε και να έλεγε ότι θα …. Πληρώσει αλλά μη μου πειράξετε όμως την περιουσία μου γιατί είναι κρίμα. Τότε δεν θα υπήρχε η κατάσχεση και όλοι θα είχαν γίνει μόνιμοι απατεώνες).

    Υ.Γ. (Άνευ σημασίας)
    Οι ιδιοκτήτριες των οικοπέδων είναι 90 και 88 ετών με σοβαρότατα προβλήματα υγείας με επτακόσια ευρώ σύνταξη μηνιαίως και που δεν …. ευθύνονται για το προσδόκιμο της ηλικίας τους. Εγώ δε ο γιος μιας εξ αυτών έχω πάρει δάνεια για να ανταπεξέλθω στις δικαστικές δαπάνες.
    Ερώτηση αφελούς που μόνο η αξιοπρέπεια του έχει μείνει – πότε φθάνουμε στην αυτοδικία»;

    Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες από τον συντάκτη του άρθρου αυτού, τόσο κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα ποιοι συμπεριφέρθηκαν έτσι όσο και με ποιο τρόπο. Είναι σημαντικό να τους μάθουμε και να τους απαξιώσουμε εμείς οι δημότες σε αυτή την μικρή κοινωνία γιατί αλλιώς δεν θα αλλάξει η τακτική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δήμαρχος των Βρυξελλών των πλακετών και των καρναβαλιών. Ο δήμαρχος της φιγούρας της λοβιτούρας της νομενκλατούρας νομίζει ότι τούτα θέλει ο τόπος. Θέλει από τα άλλα δρόμους, νερό που λες και είναι κατοχή τρεις και δύο το κόβουν, θέλει έργα και πάλι έργα. Θέλει αλάτι και πάλι αλάτι. Δεν θέλει ρύζι με νερό, θέλει νερό με ρύζι. Ο νοών νοήτω. Μαζέψου μια χρήσιμη συμβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός μου θυμίζει τον Λαλάκη και τον Σοφρά. Όλο φρου-φρου κι αρώματα. Λουλούδια και σαμπάνιες.
    Ας τα αφήσει αυτά και την μεγαλομανία του και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του δήμου, που ....δόξα τω θεώ δεν είναι λίγα.
    Εχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια το Δημοτικό Συμβούλιο και προσπαθεί να περάσει την προπαγάνδα του μέσω του Τύπου.
    Να αφήσει στην άκρη το ύφος του Καρδιναλίου και με ευπρέπεια να συνεργασθεί με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και λοιπών δημοτικών συμβούλων, μπας και παραχθεί κάποιο έργο που τόσο έχει ανάγκη το νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΝΝΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΦΙΔΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ...ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΜΑ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΛΙΧΙΟ ΚΑΙ ΗΠΙΟ ΦΙΔΙΣΙΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΜΕΤΟ ΜΑ ΘΑΝΑΙ ΑΡΓΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ....ΤΟΤΕ ΘΑΝΑΙ ΑΡΓΑ.............ΚΡΙΜΑ ΝΟΜΙΖΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
    Όλοι οι κάτοικοι της Σαλαμίνος, έχουν μεγάλο πρόβλημα να κυκλοφορούν με ποδήλατα και μηχανάκια. Οι κάτοικοι, όταν περπατάνε, κρατάνε ένα ξύλο στο χέρι. Και όλα αυτά, χάρη ορισμένων ζωόφιλων ανθρώπων που δήθεν προστατεύουν τα ζώα, προτιμούν να βλέπουν τα αδέσποτα σκυλιά πεινασμένα και άρρωστα στους δρόμους, που όταν ενώνονται όλα μαζί δημιουργούν αγέλες, και έτσι γίνονται πολύ επικίνδυνα. Πολύς κόσμος έφτασε στο σημείο να αναρωτιέται ότι αν δεν λυθούν άμεσα μέτρα, θα φτάσουμε στο σημείο, να φύγουμε εμείς από το νησί και να παραμείνουν τα σκυλιά. Η περιφέρεια της Σαλαμίνας υποφέρει πραγματικά και αν κάποιος κάνει περιπολία στις περιοχές, θα δει τα βράδια, παράξενα αυτοκίνητα "ΒΑΝ" τα οποία μεταφέρουν από άλλους δήμους στη Σαλαμίνα σκυλιά τεράστια και επικίνδυνα όπως Ντόμπερμαν, Ροτ Βάιλερ κ.λ.π. Η μεταφορά τους γίνεται συνήθως τα ξημερώματα ή τις βραδινές ώρες. Δηλαδή, έχουμε καταντήσει σαν νησί να είμαστε αυτοί οι οποίοι δεχόμαστε ότι στους άλλους δήμους είναι ανεπιθύμητο. Τώρα, τι έχει περισσότερη αξία...? Οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών μας που δεν μπορείς να τα αφήσεις να πάνε στην παιδική χαρά ή να περπατήσουν στους δρόμους, ή τα αδέσποτα? Γιατί πραγματικά τα λυπάμαι... Και εμείς είμαστε η κοινωνία που τα δημιούργησε... Αλλά, πρέπει να σκεφτούμε και την προσωπική μας ακεραιότητα. Η πολιτεία, έχει την υποχρέωση βάση του συντάγματος, να προστατεύει τους πολίτες. Αλλά βλέπω ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου.
    Ευχαριστώ πολύ.
    Όχι ένας δήθεν φιλόζωος, αλλά ένας πραγματικά φιλόζωος!
    ( Σας παρακαλώ πολύ να δημοσιευτεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου