Δελτίο Τύπου Ομoσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας

Απογραφόμαστε στη Σαλαμίνα
Όπως έγινε γνωστό το διάστημα από 10 έως 25  Μαΐου 2011, θα γίνει από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία η απογραφή πληθυσμού, με σκοπό τη συγκέντρωση των νέων στοιχείων αναφορικά με το μέγεθος, τη σύνθεση, τα δημογραφικά και άλλα χαρακτηριστικά του πληθυσμού.
Υπενθυμίζουμε ότι η απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδας γίνεται τον πρώτο χρόνο κάθε δεκαετίας και θα ισχύει για όλο το διάστημα των ετών από 2011 έως 2020.
Τα στοιχεία τα οποία συλλέγονται από τους απογραφείς είναι μεν άκρως εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται για στατιστικούς λόγους, αλλά συγχρόνως είναι και ο καθοριστικός παράγοντας της κατανομής των κρατικών επιχορηγήσεων στους Δήμους και στην προκειμένη περίπτωση στον Δήμο Σαλαμίνας, οι οποίες χρησιμοποιούνται για έργα υποδομής και ανάπτυξης.
Εκτός αυτού, το αποτέλεσμα της απογραφής συμβάλει καθοριστικά και στην στελέχωση των κοινωνικών - κρατικών υπηρεσιών όπως π.χ. είναι το ΙΚΑ, το Κέντρο Υγείας, τα ΚΕΠ, ΔΟΥ και τόσες άλλες υπηρεσίες.
Στην απογραφή του 2001 είχαν απογραφεί στο νησί 38.022 μόνιμοι κάτοικοι, με αποτέλεσμα  η κρατική επιχορήγηση (ΣΑΤΑ: Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) να ήταν ανεπαρκής για την αντιμετώπιση από τους τότε Δήμους Σαλαμίνας και Αμπελακίων των πραγματικών αναγκών των διπλασίων μονίμων κατοίκων και πολύ περισσότερο των 250 χιλιάδων που κατοικούν τους καλοκαιρινούς μήνες και στην διάρκεια εορτών.
Με την παρουσία μας στο νησί τις ημέρες της απογραφής, μας δίνεται η δυνατότητα να συμβάλουμε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Σαλαμίνας.
Η Ομοσπονδία καλεί τα διοικητικά συμβούλια όλων των Συλλόγων να εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να μην μείνει ούτε ένας κάτοικος, μόνιμος ή οικιστής, που δεν θα πιστέψει στην αναγκαιότητα να απογραφεί στο νησί μας.
Καλούμε όλους τους κατοίκους τους νησιού, μονίμους ή οικιστές, να πάρουν μέρος στον σχεδιασμό της Σαλαμίνας της νέας δεκαετίας.
Η επιτυχία της απογραφής, δεν είναι κέρδος καμιάς δημοτικής αρχής, δημοτικής παράταξης ή κανενός φορέα. Είναι κέρδος όλων μας. 

30 Μαρτίου 2011
Από το Γραφείο Τύπου

Σχόλια

  1. Και πολύ σας ανεχθήκαμε οι ντόπιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί το καβάλησαν το καλάμι, το παίζουν πάνω από τον άρχοντα. Μπράβο στα παλικάρια με τέτοια ανάξιο άρχοντα που έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τους ανθρώπους εκείνους που λειτουργούν κατά τέτοιο τρόπο που μόνο παλινδρόμηση της κοινωνίας δημιουργούν σε πάλαι ποτέ καταστάσεις οπισθοδρόμησης. Σημαιάκια, παρελάσεις, θρησκεία,οικογένεια......, όπως λέμε θρησκεία,οικογένεια και δήμαρχος. Αλίμονο μας με δαύτους που σου μιλούν από τη μία για την προστασία του περιβάλλοντος με κλείσιμο των φώτων για μια ώρα για να σωθεί ο πλανήτης και από την άλλη φωταγωγούν όλα τα δημόσια κτήρια κατά τις βραδυνές ώρες της 25,26 Μαρτίου σύμφωνα με το πλαίσιο των εορτών και των τελετών. Αλίμονο μας με δαύτους που την επιστήμη και τον πολιτισμό τον έχουν γραμμένο στα παλιά τους υποδήματα και έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν εκείνους που νοιάζονται για τις αξίες, που τις υπηρετούν χωρίς μα χωρίς κανένα κέρδος τοπικιστές. Τι θα μπορούσε κάποιος να πει ντροπή, ντροπή. Αλίμονό μας δε δαύτους που αποκαλούν την τιμιότητα αυτοσυρρίκνωση και κακομοιριά από τη μία και από την άλλη την πουστιά, την ξεφτίλα, την απάτη, την υποτέλεια, τη λαμογιά και το ψέμα "μαγκιά" τους δε εαυτούς τους άμεμπτους και αμείωτους. Αλίμονό μας, αλίμονό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολοι στο ιδιο τσουβαλι που μας μαζευτηκατε εδω , αλβανοι δραπετσωνητες νικαιωτες κοκκινιωτες περαματιωτες αμφιαλιωτες πειραιωτες κλπ ρε ουυυυυυυυυυυυυυυστ απο δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΡΑΠΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΩΜΑΤΗ, ΣΑΒΟΥΡΑΤΖΗ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη ξεχάσετε να ευχηθειτε στο δημαρχο για τη γιωρτη του αυριο πρωταπρηλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια είναι η κοτάρα που κάνει τον μάγκα με ξένα αρχίδια και τους έχει όλους γραμμένους στα αρχίδια του; Μπας και είναι αυτός που τον έχουν κλασμένο όλοι και γελάνε μαζί του; Μπας και είναι αυτός ο καραγκιόζης που νομίζει ότι απόκτησε αξία με ξένες πλάτες; Μπας και είναι αυτός ο άσχετος που κάνει τον παντογνώστη σε όλα τα θέματα και ξεφτιλίζεται από τις μακακίες που λέει; Ποιος ξέρει μάθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε 8:11 θεσ να πεις ο δημαρχος είναι ψευτης και γιορταζειτην πρωταπρηλια τοτε να του ευχηθουμε. δημαρχε χρονια πολλα να σε χαιρομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα λαμογια ο πρωην και ο νυν προεδροι της οεεσσ που θα απογραφουνε και ως τι. το πρωτο λαμογιο θα μας πει απο που πληρωνετε και ποσα περνει. να γινει δημοψηφισμα, θελουνε οι σαλαμινιοι τον ευθυμιου να πληρωνετε απο το δημο Σαλαμινας, θελουνε οι σαλαμινιοι το ευθυμιου να συμετεχοι στις αποφασεις για το μελλον του τοπου. εξω το αρχηλαμογιο απο το δημο Σαλαμινας ουυυυυυυυυυυυυυυυυτ λαμογιο του κερατα. Τζαβαρη ειχες ενημερωσεις τους Αμπελακιωτες οτι θα τους φορεσεις σομπρερομτον ευθυμιου εξωωωωωωωωωωωωωωωωωωω λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΛΑΜΟOOOOOOOOOOOOOΓΙΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου