Tελετή υποδοχής του Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ


Το Πολεμικό Ναυτικό υποδέχθηκε σήμερα το υποβρύχιο «Παπανικολής» κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και διακομματικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής.
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην πραγματική κατάσταση του πλοίου επισήμανε ότι η κοινή γνώμη δηλητηριάζεται από φήμες και μύθους γύρω από το υποβρύχιο που εντάσσεται σήμερα στη δύναμη του Στόλου σημειώνοντας ότι πρέπει να ντρέπονται όσοι καλλιέργησαν αυτή την συστηματική υπονόμευση ενός στρατηγικού επιχειρησιακού πλεονεκτήματος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο κ. Βενιζέλος εξήρε και τη στάση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, μέλη της οποίας παρέστησαν στην εκδήλωση.
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επανέλαβε ότι το Πολεμικό Ναυτικό ζητά να παραμείνει στη δύναμη του Στόλου το «Παπανικολής». Εξάλλου τόνισε ότι η συμφωνία για τις νέες φρεγάτες δεν θα οργανωθεί με όρους υποδεέστερους της συμφωνίας για τα υποβρύχια.
Τέλος απευθυνόμενος στον κυβερνήτη και το πλήρωμα του νέου υποβρυχίου, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την επιτυχή έκβαση της αποστολής τους και ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού αυτό να μνημονευθεί στους ατομικούς φακέλους τους.
Στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης επισήμανε ότι ο «Παπανικολής» αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος που αλλάζει τις εύθραυστες ναυτικές ισορροπίες στο Αιγαίο και χαρακτήρισε μάταιη κάθε επιβουλή.
Επίσης παρατήρησε ότι η κατασκευή των τριών άλλων υποβρυχίων από ελληνικά χέρια αποδεικνύει την ικανότητα της χώρας να κατασκευάζει όχι ξύλινα τείχη, αλλά ατσάλινα τείχη.
Απευθυνόμενος προς τον κυβερνήτη του υποβρυχίου Αντιπλοίαρχο Κωνσταντίνο Κοντογιαννάκο επισήμανε ότι η παραλαβή του «Παπανικολή» υπήρξε υποδειγματική και διασφαλίσθηκαν τα συμφέροντα του δημοσίου.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βενιζέλος χάρισε στον Αντιπλοίαρχο Κοντογιαννάκο μία εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Σχόλια