Συνάντηση Ανωμερίτη με συνδικαλιστικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης



Με  τα συνδικαλιστικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης.


Ο κ. Γ. Ανωμερίτης ενημέρωσε τα συνδικάτα  για την έναρξη λειτουργίας της  θυγατρικής εταιρίας του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για  τις ναυπηγοεπισκευαστικές υπηρεσίες της «ΝΑΥΣΟΛΠ» Α.Ε. και παρουσίασε το νέο Δ/ντα Σύμβουλο κ. Απόστολο Σίγουρα.


Ένας στόχος πολυετής για τη στρατηγική στήριξη της Ζώνης γίνεται πραγματικότητα, αφού από το 1995, το αίτημα για τη δημιουργία εξειδικευμένου φορέα αποτελούσε πάγιο αίτημα. Η ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. θα αποτελέσει τον στρατηγικό φορέα ανάπτυξης της Ζώνης μέσα σε ένα νέο θεσμικό περιβάλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Ανωμερίτης.


Ο κ. Γ. Ανωμερίτης ενημέρωσε τα συνδικάτα:


α) Για τις διαδικασίες αντικατάστασης των παλαιών δεξαμενών του Ο.Λ.Π. Α.Ε.  με νέα POST PANAMAX δεξαμενή.


β) Για τη διαβεβαίωση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ότι η ναυπηγοεπισκευαστική     δραστηριότητα στον χώρο ευθύνης του (Δραπετσώνα –Πέραμα) αποτελεί κύριο τομέα δραστηριοτήτων του και δεν πρόκειται να μεταβληθεί καθ’όλη τη διάρκεια ζωής της νέας εταιρίας ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε.(50 χρόνια) και


γ) Από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία και την αυτοδιοίκηση θα συνεξετάσουν όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία προκύπτουν από την εκμετάλλευση χώρων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα.


Ο κ. Γ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε στα συνδικάτα τη βούληση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για νέες επενδύσεις εκσυγχρονισμού στις εγκαταστάσεις του (Πέραμα- Αγ.Γεώργιος, Μώλος Δραπετσώνας), ώστε η Ζώνη να αποκτήσει σύγχρονη μορφή ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης. Στα πλαίσια αυτά μεταξύ άλλων θα αναγείρει στο Πέραμα σύγχρονο κτίριο υπηρεσιών για τη ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε., Λιμενικό Σώμα, Τελωνεία, ΟΑΕΔ, Σωματεία και Κέντρο Υγείας.

Σχόλια