Μια θετική έκπληξη είχε ο ανασχηματισμός - μαμούθ για τον Πειραιά και τη ναυτιλία. Η ουσιαστική επανασύσταση του υπουργείου που αναίτια καταργήθηκε προ έτους, ως υπουργείου θαλασσίων υποθέσεων, αλιείας και νήσων με υπουργό το βουλευτή Β’ Πειραιά και φίλο Γιάννη Διαμαντίδη είναι σημαντική εξέλιξη που δίνει άλλες δυνατότητες στην ευρύτερη περιοχή και ξαναβάζει τον… ξεχασμένο και υποβαθμισμένο Πειραιά στον πολιτικό χάρτη. Η ουσιαστική επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που έφερε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση και αποτελούσε αίτημα όλων των δυνάμεων της ναυτιλίας και της ανάπτυξης γύρω από αυτή. Επιπλέον ο νέος υπουργός και βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Διαμαντίδης είναι ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος που γνωρίζει καλά το χώρο ενώ απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της αγοράς, του λιμανιού και όλων των πλευρών, ξεκινώντας με καλές προοπτικές. Επίσης δημιουργείται υφυπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων το οποίο αναλαμβάνει η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.
Ο Γιάννης Διαμαντίδης γεννήθηκε στην Νίκαια το 1948. Πατέρας του ήταν ο αλησμόνητος Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος υπήρξε επί ολόκληρες δεκαετίες βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, με έντονη αγωνιστική δράση και αναμφισβήτητη ηθική παρουσία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων Νικαίας.Η μητέρα του, Πολυξένη Λεοντιάδου, ήταν κόρη του γνωστού φαρμακοποιού της Νίκαιας, Χαράλαμπου Λεοντιάδη. Είναι παντρεμένος με την Αλέκα Σεβαστού και έχει τρία παιδιά, τον Βασίλη, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο. Τελείωσε το Γυμνάσιο Νικαίας και μετά φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.
Ο Γιάννης Διαμαντίδης γαλουχήθηκε μέσα σε δημοκρατικούς αγώνες και παραδόσεις, από μία οικογένεια που έχει συνδέσει το όνομα της με την πρόοδο, την κοινωνική καταξίωση, το ήθος και την συνέπεια. Πάλεψε μέσα στις τάξεις της ΕΔΗΝ πριν από την δικτατορία και πήρε μέρος στους αγώνες της σπουδάζουσας νεολαίας για την κατοχύρωση του 15% στην Παιδεία. Στην περίοδο της δικτατορίας ήταν παρών στα γεγονότα της Νομικής τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 1973 καθώς και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.
Εκλέγεται συνεχώς βουλευτής στη δεύτερη περιφέρεια Πειραιά από το 1989.

Σχόλια

  1. ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΚΟΨΑΜΕ ΣΤΗΝ Β ΠΕΙΡΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΣΥ ΓΙΑΝΝΆΚΗ ΠΛΆΚΑ ΜΑΣ ΚΆΝΕΙΣ;
    ΠΟΤΕ ΗΣΟΥΝ ΜΩΡΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;
    ΑΝΤΕ ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΦΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου