Εκτός υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων το Λιμενικό



Επιμένει η κυβέρνηση στη ρότα αποστρατικοποίησης, σε βάθος χρόνου, του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και νυν υπό σύσταση υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης.
Το παραπάνω προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.
Ο κ. Παπουτσής επισκέφθηκε χθες το κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη, όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος Μιλώντας με δημοσιογράφους, τόνισε:
- ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
- Το Λιμενικό Σώμα θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος για τη στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, το οποίο «προφανώς», όπως είπε χαρακτηριστικά, θα αναλάβει τις αρμοδιότητες της ποντοπόρου ναυτιλίας.
- Όλες οι άλλες αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την ασφάλεια παραμένουν στο ΥΠΟΠΡΟ.
Επίσης, ο κ. Παπουτσής, σε ένα «δεύτερο γύρο» διαλόγου με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε και στο γενικότερο σχεδιασμό σημειώνοντας ότι «μακροπρόθεσμα, ας πούμε μέσα σε μία δεκαετία» το αρμόδιο υπουργείο (σ.σ. Θαλασσίων Υποθέσεων) και εφόσον υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι και με κατάλληλη προετοιμασία στο πλαίσιο της αποστρατικοποίησης θα μπορεί να στελεχωθεί με το κατάλληλο δυναμικό προκειμένου να στηρίζει την ελληνική ναυτιλία, η οποία είναι η πρώτη ναυτιλία στον κόσμο και θέλουμε να παραμείνει πρώτη.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, θα δοθεί η δυνατότητα τόσο σε πρώην στελέχη του Λιμενικού Σώματος όσο και σε όσα στελέχη υπηρετούν τότε το λιμενικό και θέλουν να αποχωρήσουν να το κάνουν και να στελεχώσουν το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.
Ο κ. Παπουτσής εξήγησε ακόμη ότι ο σχεδιασμός δημιουργίας του νέου υπουργείου όσο και η επωνυμία έγινε στη βάση μία αντιστοίχησης με τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρμοδιότητες της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη. Στην παρατήρηση της «Ν» ότι η Ελληνίδα επίτροπός δεν έχει στην ευθύνη της τη ναυτιλία, σημείωσε ότι πράγματι αυτή ανήκει στις μεταφορές, αλλά προφανώς στη χώρα μας θα ανήκει στο νέο υπουργείο.
Προβληματισμός
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Παπουτσή, αντί να καθησυχάσουν, μάλλον προβλημάτισαν και απογοήτευσαν περαιτέρω τη ναυτιλιακή κοινότητα και σημαντική συνιστώσα της εθνικής μας οικονομίας. Η Ακτή Μιαούλη, η οποία αρχικά είδε με πολύ θετικό μάτι τη δημιουργία ενός νέου υπουργείου που θα αναλάβει το σύνολο της ναυτιλιακής πολιτικής, εκτιμώντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για επανασύσταση του πρώην ΥΕΝ προβληματίζεται έντονα μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις των κυβερνητικών στελεχών και αναμένει σε κάθε περίπτωση τα προεδρικά διατάγματα προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετηθεί.
Αναβάθμιση
Στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη βρέθηκε και πάλι χθες και ο νέος υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.
Μιλώντας με τους δημοσιογράφους, ο κ. Διαμαντίδης σημείωσε ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν από τα προεδρικά διατάγματα.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο πρωθυπουργός έδειξε την πρόθεσή του να αναβαθμιστεί το υπουργείο, καθώς τοποθετήθηκε στην έκτη θέση στην «κυβερνητική ιεραρχία» από τη 16η θέση που βρισκόταν το πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σχόλια

  1. KΡΙΜΑ! ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΜΑ!! ΚΑΗΜΟΣ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ ΜΙΖΟΓΛΕΝΤΙ! ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΦ ΑΠΑΞ; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου