Δυσμενείς προβλέψεις για την ελληνική οικονομία


Νέες δυσμενείς προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δημοσιεύει το περιοδικό Economist ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση εσόδων και εξόδου από την ύφεση.
Το περιοδικό αναφέρει ότι η ύφεση θα φτάσει στο 4,8%, κάτι που αποτελεί το χειρότερο σενάριο για το οικονομικό επιτελείο καθώς ξεπερνά τα όρια που έχουν τεθεί από το μνημόνιο συνεργασίας.
Συγκεκριμένα, το άρθρο του περιοδικού αναφέρει ότι «μόλις οι Έλληνες επιστρέψουν από τις παραλίες στα γραφεία και τα μαγαζιά το Σεπτέμβριο, θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο από τα μέτρα λιτότητας και την ύφεση».

Η κυβέρνηση πάντως, αναμένεται να προωθήσει σειρά μέτρων όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η διευκόλυνση της αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων, ο επενδυτικός νόμος, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και οι εγγυήσεις προς τις τράπεζες, προκειμένου η πρόβλεψη του ΔΝΤ για ύφεση 4% να αποδειχθεί υπερβολική.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διάφορες λύσεις για το θέμα του πληθωρισμού αλλά και της βελτίωσης της εικόνας των εσόδων. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ μέσα σε συνθήκες ύφεσης ενώ στο θέμα των εσόδων
το τελευταίο πεντάμηνο του έτους πρέπει να μπουν στα δημόσια ταμεία 26,45 δις ευρώ προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου