Σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά από το ΣΔΟΕ


Σφίγγουν τα…λουριά οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και ξεκίνησαν σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά, και ιδιαίτερα στα νησιά, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής.
Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ θα πραγματοποιούν ελέγχους μέχρι τον Σεπτέμβριο σε νησιά που έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Σώματος, Γιάννη Καπελέρη, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά από τους ελέγχους στα νησιά, το βάρος θα πέσει σε τομείς που παρουσιάζουν μεγάλη φοροδιαφυγή, όπως στους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους κ.α), στα σκάφη αναψυχής, στις πισίνες κ.α.
Τα τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και τα μεγάλα νησιά του Ιονίου βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των στόχων του ΣΔΟΕ καθώς από τους ελέγχους που ήδη έγιναν το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου 2010 διαπιστώνεται ότι αποτελούν εστίες εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, πάνω από το 50% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό εντοπίσθηκε να έχει διαπράξει φορολογική παράβαση.

Σχόλια