ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Πόσο  έτοιμοι είμαστε; 

Η Σαλαμίνα ανήκει στην κατηγορία εκείνη των Δήμων που  ενοποιούνται, σύμφωνα  με τη διοικητική μεταρρύθμιση που φέρνει ο νόμος  του «Καλλικράτη». Έτσι, από δύο Δήμοι  που ήταν, γίνεται  πλέον ένας και  μάλιστα μεγάλος, αφού το νησί μας είναι το μεγαλύτερο του Αργοσαρωνικού.
Οι επικείμενες  Δημοτικές εκλογές φέρνουν στο  νήμα του προεκλογικού αγώνα πολλούς  υποψηφίους για τον Δημαρχιακό θώκο.
Το κρίσιμο  ερώτημα όμως που γεννάται είναι  το κατά πόσο έτοιμοι είναι οι υποψήφιοι να διοικήσουν με το νέο αυτό πολύ σημαντικό σύστημα και μάλιστα εν μέσω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας και που διογκώνονται με την πάροδο του χρόνου.
Φυσικά, το ίδιο ισχύει για όλους τους Δήμους, αλλά η Σαλαμίνα βρίσκεται στη  θέση εκείνων με τις περισσότερες ιδιαιτερότητες, με τις περισσότερες ανοιχτές πληγές.
Μία πρόσθετη δυσκολία, μάλιστα, είναι ότι, σύμφωνα  με χωροταξική μελέτη του ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) η Σαλαμίνα παρουσιάζει διαφορετικά πληθυσμιακά  στοιχεία απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους  ότι τα πράγματα αυτή τη φορά διαφέρουν. Τα νερά είναι βαθιά και, για τους περισσότερους, άγνωστα.
Η λειτουργία των Δήμων αλλάζει και, σε συνδυασμό  με τις Περιφέρειες, γίνονται μικρά κράτη, με αποτέλεσμα οι ευθύνες των διοικούντων να μεγαλώνουν.
Η προετοιμασία του Δήμου μας για την ομαλή μετάβαση στη νέα Αυτοδιοικητική Αρχή έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει, με πρώτη προτεραιότητα την αλλαγή νοοτροπίας, την αλλαγή τρόπου σκέψης και δράσης τόσο των διοικούντων, όσο και των υποψηφίων.
Είναι αδιανόητο  να μπλεκόμαστε στα γρανάζια των  προσωπικών αντιπαραθέσεων, με κύριο  γνώμονα την ψηφοθηρία, να αναλώνουμε τον πολύτιμο χρόνο που απομένει σε προσπάθειες αυτοπροβολής και  να μην ασχολούμαστε με το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Το κύριο  βάρος των ευθυνών για τη μετεκλογική  λειτουργία του Δήμου φέρει η  Δημοτική Αρχή η οποία πρέπει, επιτέλους, να βγάλει τις παρωπίδες που περιορίζουν  την όρασή της σε ένα μόνο στόχο, αυτόν του εκλογικού αποτελέσματος.
Πώς θα μας  εμπιστευτεί το μέλλον του ο δημότης  όταν βλέπει ότι τα γεγονότα βαδίζουν με ταχύ ρυθμό προς τα εμπρός, ενώ εμείς βαδίζουμε στην αντίθετη κατεύθυνση;
Πώς θα μας  εμπιστευτεί όταν επικεντρωνόμαστε στον προεκλογικό αγώνα με τρόπους  απαράδεκτους και με τακτικές του περασμένου αιώνα;
Ο χρόνος που  χάνεται δεν αναπληρώνεται και  πρέπει να επιδειχθεί σοβαρότητα.
Η αποκέντρωση  των εξουσιών και η συγκέντρωσή  τους στους Δήμους, πρέπει να μας  βρει έτοιμους, δυνατούς, ενωμένους  και όχι να κυλιόμαστε στη λάσπη  ψάχνοντας ο ένας τα τρωτά σημεία του άλλου.
Θα χρειαστεί  να βοηθήσουμε όλοι ώστε το νησί μας  να ακολουθήσει την εξέλιξη και  για το σκοπό αυτό θα χρειαστεί  ενότητα.
Τα προβλήματα που έχει η Σαλαμίνα είναι πολλά  και πρέπει, είτε να λυθούν, είτε να δρομολογηθεί η λύση τους.
Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Όλοι μαζί, με τις  δικές του δυνάμεις ο καθένας, χωρίς κομματισμούς και μικροπολιτικές, οφείλουμε να βοηθήσουμε έτσι ώστε να περάσουμε ομαλά στη νέα  μορφή τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τελικοί αποδέκτες των δικών μας επιλογών είναι οι δημότες, οι συνάνθρωποί μας, στους οποίους οφείλουμε σεβασμό και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Πρώτο βήμα λοιπόν προς τη σωστή κατεύθυνση είναι  η γνώση και η κατανόηση  των διατάξεων του «Καλλικράτη».
Γνώση απαραίτητη που, σίγουρα, δεν θα μας οδηγήσει σε απόγνωση. 
                                                                                                   Γ. Καπετανάκης
                                                                                           Υπ. Δημοτικός σύμβουλος
                                                                                                  με το συνδυασμό 
                                                                              «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»

Σχόλια

  1. Κύριοι πρέπει να ξέρετε ότι η αυτού εξοχότης κ.Καπετανάκης είναι ένα από τα καλήτερα παιδιά που έβγαλε η Κρήτη.
    Πρώτη φορά παντρεμένος με την Φ.κάνοντας έναν γιό τον Μανωλίτο.
    Δεύτερη φορά γάμο με την ξαδέλφη της πρώτης αφού διέλυσε την οικογένεια της Μ.
    Τρίτος γάμος με μία Ρουμάνα.
    Τέταρτος γάμος με την Αλβανή λατζέρισσά του κάνοντας δύο κόρες και κουμπάρο τον κ.Ι.Τσαβαρή.
    Κ.Τσαβαρή τον κ.Μητσοτάκη τον ξεπερνάτε ή ακόμη;Άντε και προθυπουργός!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ας συνεχίσουμε όμως τον βίο Καπετανακη.
    Μέγας δολοπλόκος και ψέυτης,αρχιρουφιάνος στο ΠΝ και όχι μόνο.
    Για να εκδικηθεί τους αντιπάλους δεν διστάζει να ρουφιανεβει τα παιδιά τους.Ρωτήστε την Κατερίνα (ντούπενα)έχει ράματα γιά την γούνα του.Φτηνά τη γλίτωσε τότε.
    Συνεχίζει ακόμη και τώρα να δολοπλοκεί σε βάρος όλων λέγοντας πως οΤσαβαρής θα του δώσει την προτωκαθεδρία και θα τον κάνει αργότερα δήμαρχο.
    Με το συμπάθειο,αλλά το ανέκδοτο το έχετε ακούσει, αυτό που λέει,
    (δεν ..... που δεν...... δεν πάτε για ψάρεμα )ρε παιδιά,να μας αφήσετε στα προβληματά μας.
    Μας περνάτε για τόσο βλάκες;
    Ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος να σώσετε την Σαλαμίνα, ενώ δεν μπορείτε να σώσετε τις οικογενειές σας;
    Γριγοράκη ένας φίλος από τα παλαιά
    άν θυμάσαι καλά.

    17 Αυγούστου 2010 12:48 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AN EINAI ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ..... ΕΝΑ..ΕΝΑ.....ΔΙΑΜΑΝΤΙ, ΠΟΥ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. ΕΓΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑΛΕΓΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ . ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ .....ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο δυο σχολια για τον καπετανακη;;;;
    σε αλλο μπλοκ ειναι 40!!!!
    εχετε μεινει πισω ή τα κοβετε;;;;;
    ειναι του συνδιασμου σας;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ε, ρε Καπετανάκη, που το παίζεις και πρωτοπαλίκαρο της Κρήτης. που είναι η Ντόρα και ο Κυριάκος να σε θαυμάσουν με τις επιλογές σου; να δω με τι μούτρα θα ξαναπάς δίπλα τους. Αλλά να μου πεις εάν είχες μούτρα και τσίπα επάνω σου δεν θα εγκατέλειπες την γυναίκα σου και τον γιό σου για γκομενοδουλειές και τώρα είναι και οι δύο με ψυχοφάρμακα και κοιτάς να ρίξεις το φταίξιμο σε τρίτους, που στο κάτω - κάτω βοήθησαν τον γιό σου, όταν εσύ τον είχες εγκαταλείψει από τα δέκα του χρόνια.
    Αλλά δυστυχώς ούτε αυτό ήσουν ικανός να αναγνωρίσεις. Αντίθετα ρίχνεις χολή όπου βρεθείς και όπου σταθείς. Δεν πειράζει, όμως. Εδώ η κοινωνία είναι μικρή και κλειστή και λίγο-πολύ όλοι γνωριζόμαστε. Τον "αδαμάντινον" χαρακτήρα σου, όλοι τον γνωρίζουν κε Γρηγοράκη, Γι' αυτό ετοιμάσου να φας την φασίνα της ζωής σου, γιατί μόνο αυτή σου αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Που είσαι Γρηγοράκη, λεβέντη της Κρήτης, γιατί κρύβεσαι; Γιατί δεν βγαίνεις να αντικρούσεις αυτά που σου γράφουν; Που είσαι να πεις για αυτά που έχεις κάνει στην οικογένειά σου; Που είσαι να μας πεις για τις ρουφιανιές σου στο Ναυτικό; Που είσαι να μας πεις για την δυσμενή μετάθεση του γιου της "Ντούπενας"; Που είσαι Γρηγοράκη λεβέντη; Γιατί κρύβεσαι; Εάν έχεις α....δια, βγες και πες τις αλήθειες, τι ρουφιανεύεις σαν γυναικούλα δεξιά και αριστερά ανθρώπους που πραγματικά έχουν προσφέρει και προσφέρουν στο νησί μας. Βγες και πές τα κατορθώματα σου. Τόλμα παλικάρι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι φταίει ο Καπετανάκης ή αυτός που μάζεψε τη σάρα, τη μάρα, και το κακό συναπάντημα στον συνδυασμό του;

    Αυτός που θέλει την πολιτική "φάπα" είναι ο Τσαβαρής που μας έφερε "νέα" ήθη στα δημοτικά δρώμενα.

    Ο TEMPORA! O MORES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα θελει ο κωλος σου γιαννακη.....με καπετανακη και κοκολακη θα φερεις το καλο στην σαλαμινα;.....μηπως τους δουλευεις κι οτι αρπαξεις;
    προσεχε ομως γιατι τυποι σαν αυτους γαυγιζουν........θα μου πεις χεστηκες......σωστο.....οχι ομως πολιτικα σωστο.δειχνουν τον κεροσκοπισμο σου και την αρπαχτη.....
    του οτι φαμε οτι πιουμε κι οτι αρπαξει......ξερεις ποιος.
    φτηνεια γιαννακη....φτηνεια και εμετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Καπετανάκη; Πες αλεύρι. Η Βάση Υποβρυχίων σε γυρεύει.
    Καπετανάκη; Για πες μας τι σοβαρή δουλειά, έκανες στη βάση υποβρυχίων; Μήπως τη ρουφιανιά;
    Καπετανάκη αυτήν την μεγάλη επένδυση στο χωριό της γυναίκας σου στην Αλβανία, την έκανες; Ή κράτησες τα λεφτά σου για τον προεκλογικό αγώνα;
    Καπετανάκη; γιατί βρίσκεσαι σε αντίπαλο στρατόπεδο με τον συναγωνιστή σου και κολλητό σου φιλοβασιλικό Νίκο Αγαπίου; Ξέχασες τον κοινό σας αγώνα; στο ρίξιμο των φιλοβασιλικών φέιγ-βολάν στο Ναύσταθμο που αυτός την πλήρωσε με Ψυττάλεια και απόταξη και εσύ με τιμές και με την ωραία σύνταξη;
    Καπετανάκη; Γιατί λένε όπου πατάς το ποδάρι σου δεν φυτρώνει χορτάρι;
    Διάλυσες την τοπική Παλουκίων της Νέας Δημοκρατίας. Διάλυσες την Ένωση Κρητών. Τώρα ρε κατσικοπόδαρε θα διαλύσεις τον συνδυασμό του κουμπάρου σου του Τσαβαρή. Ρε καπετανάκη; Πόσες μεταμορφώσεις θα κάνεις; Είσαι σκέτος χαμαιλέων. Ξεκίνησες από φιλοβασιλικός, έγινες νεοδημοκράτης και μάλιστα κομματικό στέλεχος με παντιέρα, τώρα έγινες πασοκάνθρωπος και αύριο θα γίνεις αυτοκράτορας. Ρε φεγγαροπρόσωπε, έχεις δει τη φάτσα σου στον καθρέφτη; Τι σου θυμίζει; Λίγο κουκουβάγια και πολύ τρύπια δεκάρα. Εξ' άλλου εσύ έχεις πάθος με το χρήμα. Πας από εκεί που θα τα οικονομίσεις. Άλλαξες τέσσερις γυναίκες επίσημα και με στέφανα. Μπράβο σου λεβέντη. Γκόμενες πόσες έχεις αλλάξει με τα παραμύθια σου;
    Μας είσαι ρουφιάνος, μας είσαι φιλοχρήματος, ε, όχι και γαμήκουλας μεγάλος!!! Να σε χαίρεται ο κουμπάρος σου ο Γιάννης. Σίγουρα θα του φέρεις γρουσουζιά και θα του διώξεις ανθρώπους. Το ξύλο ποιος θα στο ρίξει;

    19 Αυγούστου 2010 9:38 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Καπετανάκη; Πες αλεύρι. Η Βάση Υποβρυχίων σε γυρεύει.
    Καπετανάκη; Για πες μας τι σοβαρή δουλειά, έκανες στη βάση υποβρυχίων; Μήπως τη ρουφιανιά;
    Καπετανάκη αυτήν την μεγάλη επένδυση στο χωριό της γυναίκας σου στην Αλβανία, την έκανες; Ή κράτησες τα λεφτά σου για τον προεκλογικό αγώνα;
    Καπετανάκη; γιατί βρίσκεσαι σε αντίπαλο στρατόπεδο με τον συναγωνιστή σου και κολλητό σου φιλοβασιλικό Νίκο Αγαπίου; Ξέχασες τον κοινό σας αγώνα; στο ρίξιμο των φιλοβασιλικών φέιγ-βολάν στο Ναύσταθμο που αυτός την πλήρωσε με Ψυττάλεια και απόταξη και εσύ με τιμές και με την ωραία σύνταξη;
    Καπετανάκη; Γιατί λένε όπου πατάς το ποδάρι σου δεν φυτρώνει χορτάρι;
    Διάλυσες την τοπική Παλουκίων της Νέας Δημοκρατίας. Διάλυσες την Ένωση Κρητών. Τώρα ρε κατσικοπόδαρε θα διαλύσεις τον συνδυασμό του κουμπάρου σου του Τσαβαρή. Ρε καπετανάκη; Πόσες μεταμορφώσεις θα κάνεις; Είσαι σκέτος χαμαιλέων. Ξεκίνησες από φιλοβασιλικός, έγινες νεοδημοκράτης και μάλιστα κομματικό στέλεχος με παντιέρα, τώρα έγινες πασοκάνθρωπος και αύριο θα γίνεις αυτοκράτορας. Ρε φεγγαροπρόσωπε, έχεις δει τη φάτσα σου στον καθρέφτη; Τι σου θυμίζει; Λίγο κουκουβάγια και πολύ τρύπια δεκάρα. Εξ' άλλου εσύ έχεις πάθος με το χρήμα. Πας από εκεί που θα τα οικονομίσεις. Άλλαξες τέσσερις γυναίκες επίσημα και με στέφανα. Μπράβο σου λεβέντη. Γκόμενες πόσες έχεις αλλάξει με τα παραμύθια σου;
    Μας είσαι ρουφιάνος, μας είσαι φιλοχρήματος, ε, όχι και γαμήκουλας μεγάλος!!! Να σε χαίρεται ο κουμπάρος σου ο Γιάννης. Σίγουρα θα του φέρεις γρουσουζιά και θα του διώξεις ανθρώπους. Το ξύλο ποιος θα στο ρίξει;

    19 Αυγούστου 2010 9:38 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΤΣΙΓΚΛΙΣΑ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΓΡΑΦΤΕ ΓΡΑΦΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΦΩΝΗΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου