Έρχονται στα «πράσινα» σχολεία


Την κατασκευή βιοκλιματικών σχολείων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο ενός πρότυπου προγράμματος, αποφάσισαν από κοινού οι υπουργοί Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Στη συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τους στόχους, τους όρους και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προγραμμάτων για την εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για σημαντικό αριθμό σχολείων στη χώρα.
Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη να εφαρμοστούν πιλοτικά προγράμματα παραγωγής ενέργειας με τη χρήση, κυρίως, φωτοβολταϊκών συστημάτων, πρωτοβουλία που θα δώσει ενεργειακή αυτάρκεια και έσοδα στις σχολικές μονάδες.
Ακόμα, ανακοίνωσαν ότι στην Αθήνα και ειδικά στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, θα γίνουν αναπλάσεις στα σχολεία.
Εντωμεταξύ, «Φρένο» στις βεβαιώσεις «μαϊμού» από τους γιατρούς που προσκομίζουν μαθητές στα σχολεία, αλλά και σπουδαστές στα πανεπιστήμια, επιχειρεί να βάλει του υπουργείο Παιδείας, το οποίο προσανατολίζεται σε δραστική μείωση του ορίου απουσιών.
Μετά τη συνάντησή της με τη υπουργό Υγείας, η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι αποτελεί «ντροπή» το «καθεστώς» των ψεύτικων βεβαιώσεων και υπογράμμισε ότι το φαινόμενο αυτό «δυστυχώς διατρέχει όλες τις βαθμίδες και τους πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης, από μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές έως και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξασφαλίζουν ή δέχονται αυτές τις βεβαιώσεις».
Επιπλέον, παρατηρείται και το φαινόμενο της μετεγγραφής σπουδαστών, για λόγους υγείας, που ενδεχομένως δεν είναι πραγματικοί. Αυτό το «καθεστώς» προτίθεται να αλλάξει από φέτος η υπουργός Παιδείας, μειώνοντας το όριο των απουσιών και απαιτώντας σοβαρή τεκμηρίωση γι’ αυτές.
Το υπουργείο Παιδείας μελετά εδώ και μήνες την κατάσταση που υπάρχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με σχολές - σφραγίδες, με τμήματα των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα αλληλοκαλύπτονται, ή με τμήματα, τα οποία, στην ουσία, δεν έχουν γνωστικό αντικείμενο.
Ήδη, τη διαπίστωση της ανάγκης αναδιαμόρφωσης του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν κάνει εδώ και χρόνια μερίδα καθηγητών, φοιτητών, σπουδαστών αλλά και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, έρχεται να εντείνει η έκθεση αξιολόγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Ποιότητας (ΑΔΙΠ), σύμφωνα με την οποία διαπιστώνεται ότι το πρόβλημα έχει τέτοια έκταση, που απαιτείται άμεση λύση. Εξάλλου, η Αρχή διαπιστώνει και το χαμηλό επίπεδο σπουδαστών, όπως επίσης και ότι ένας πολύ μικρός αριθμός σπουδαστών παρακολουθεί τελικά τις παραδόσεις των μαθημάτων.

Σχόλια

  1. ΕΛΑ ΝΑ ...ΠΡΑΣΙΝΙΣΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρετε ότι το 1ο Λύκειο Σαλαμίνας είναι μέσα σε αυτά που επελέγησαν για να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΩΤΑ.....;
    ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ πρασιναδα μαζευτηκε.... θα ξερασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου