ΑΚΡΊΒΥΝΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ΣΤΑ ΦΕΡΥ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ !!! ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

Η πορθμειακή γραμμή Παλούκια –Πέραμα έχει χαρακτηριστικά αστικής συγκοινωνίας. Πάει να πει χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες εργαζόμενους,...
εκατοντάδες φοιτητές, σπουδαστές, φαντάρους όχι για αναψυχή αλλά για να πάνε στην δουλειά τους.
Από την άλλη πρόκειται για μια αρκετά κερδοφόρα επιχείρηση: είναι η μεγαλύτερη πορθμειακή γραμμή στην Ελλάδα σε ετήσια μετακίνηση επιβατών, ενώ κάθε νέο φέρυ- μπωτ κάνει απόσβεση σε περίπου 4 χρόνια (χρόνο ρεκόρ) για τέτοια επένδυση.
Ο κόσμος πάει μπροστά, παντού χτίζονται υπερσύγχρονες γέφυρες και υποθαλάσσιες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις.
Η Δανία και άλλες πολλές χώρες συνδέουν τα νησάκια τους με μικρότερο πληθυσμό από τη Σαλαμίνα και μεγαλύτερη απόσταση σε σύγκριση με αυτή από το Πέραμα.
Εμείς δυστυχώς είμαστε σε "manual' κατάσταση ακόμα!...!!

Μια διαδρομή 5 λεπτών την κάνουν με τα Ferry – boat 15 & 20 λεπτά..!!
Στα ferry – boat επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες
Δεν τηρούν τα δρομολόγια σύμφωνα με την ώρα τους
Δεν υπάρχουν θέσεις για αναπήρους.!
Δεν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες για ανάπηρους και ηλικιωμένους..!!
Δεν υπάρχουν θέσεις να κάτσεις στο κάτω κατάστρωμα.!
Δεν μπορεί ο κόσμος να πληρώνει 12 Ευρώ την ημέρα για να βγάλει 30 & 40 Ευρώ μεροκάματο
Το λιμεναρχείο έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες ότι τους κλέβουν κάθε φορά με τα ρέστα από τα εισιτήρια , εκμεταλλεύονται το άγχος των επιβατών για να προλάβουν το ferry .!
Δεν ανοίγουν οι πόρτες των αυτοκίνητων .., σε περίπτωση κίνδυνου ,
Θα πνιγούν σαν τα ποντίκια μέσα στα αυτοκίνητα τους..!!!
Στοιβάζουν τα αυτοκίνητα για να κερδίσουν παραπάνω χώρο..
Παραπάνω χώρος ..παραπάνω χρήματα για αυτούς…!!

troktiko


Σχόλια

  1. Αυτό που λέτε με τα ψιλά μου έτυχε και σε εμένα εχθές. Πήρα το πρωινό των 6 φέρρυ και ο ταμίας μου κράτησε παραπάνω 2 ευρώ. Ο δεύτερος ταμίας από αριστερά. Ίσως να είναι τυχαίο. Τα μέτρησα μέσα στο φέρρυ. Τώρα το συνδύασα που το αναφέρατε. Ελπίζω να ήταν λάθος τελικά γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε ευρώ ευρώ τα ρέστα και ο από πίσω να κορνάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ειδημονες του Υπ Ναυτιλιας, οταν εδωσαν αδεια πλοων στα φερυ, ειδαν αραγε οτι δεν διαθετουν κυλιομενη σκαλα?Σιγουρα το ειδαν,αλλα για καποιο μυστηριο λογο εκαναν τα στραβα ματια. Για αυτο και ολοι οι ηλικιωμενοι ταξιδευουν με τις τα αθλιες ψαροκασελες.Μεγαλη ατυχια ειναι να ταξιδευεις με ιδιοκτητη καπετανιο.Μεχρι και 25 λεπτα κανουν τη διαδρομη, για οικονομια στο πετρελαιο.Ουτε λογος για κλιματισμο.Οσο για τα ταμια, φροντισε να εχεις ψιλα.Το γεγονος ειναι οτι εχουν τη πιτα,εχουν και το μαχαιρι.Το μεχρι ποτε ομως, εξαρταται απο εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με 3-4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ΑΥΡΙΟ, οι μοναρχικοί τραπεζίτες σκρουτζ μας έχουν προγράψει επειδή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το πετρέλαιο-ΔΕΝ υπάρχουν 'εναλλακτικές' (μπλοφάρουν για να κερδίσουν χρόνο, αφού οι ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ φτιάχνονται από το ολοένα λιγότερο-ακριβότερο πετρέλαιο), και νομίζουν ότι θα γλιτώσουν τον κανιβαλισμό, βάζοντάς μας να αλληλοσκοτωθούμε ευρωπαίοι-υπερπληθυσμιακοί αφροασιάτες.
    Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ανθρωπότητα, τόσο πιο γρήγορα θα δει τη λύση σε αυτάρκη αγροκτήματα.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4529824

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο παλι απο που ηρθε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς διαπίστωσα και ο ίδιος το λάθος στα ρέστα από ταμία της κοινοπραξίας Αγ. Νικολάου. Από τη θέση του οδηγού, δίνοντας χαρτονόμισμα των 20€ περίμενα ότι στα ρέστα θα υπήρχε τουλάχιστον ένα χαρτονόμισμα των 10€ ή 2 των 5€. Σε ερώτησή μου ποια τα ρέστα από εικοσάρικο η απάντηση ήταν "δεκάρικο δώσατε κύριε". Εντάξει καταλαβαίνω ότι ένας υπάλληλος με τόσες συναλλαγές σε τόσες πολλές ώρες μπορεί να μπερδέψει τα χαρτονομίσματα. Αλλά εγώ πώς να βρω το δίκιο μου; Κάνοντας ανάληψη από τράπεζα μόνο χαρτονομίσματα των 20€ και των 50€ μπορώ να έχω. Επομένως αφήνω εκτός την πιθανότητα που ισχυριζόταν η υπάλληλος. Το παράδοξο όμως ήταν ότι μετά το κλείσιμο του ταμείου της, αυτό ήταν σωστό, ενώ εγώ ψεύτης στους γύρω θεατές. Αναρωτιέμαι επομένως, να καταγράφω τους αριθμούς των χαρτονομισμάτων που δίνω; (Με ιδιαίτερη προθυμία μου παρουσίασε 6 χαρτονομίσματα των 20€ από το ταμείο της. Υποψιάζομαι ότι δεν ήταν ένα από αυτά, αυτό που έδωσα. Η χαμηλή θέση του οδηγού δεν βοηθά στο να διαπιστώσω που κατέληξε τελικά το χαρτονόμισμα που έδωσα). Να βιντεοσκοπώ τη συναλλαγή; (Κάποιοι μου πρότειναν να δείχνω και να φωνάζω επιδεικτικά το χαρτονόμισμα που δίνω στον απέναντι ταμία). Να προμηθεύομαι ακριβώς το ποσό από τράπεζα πριν μετακινηθώ με ferry; Τελικά όταν ζήτησα να έρθει κάποιος υπεύθυνος μου είπε τη γνωστή φράση "τέλος πάντων κύριε..." και μου έδωσε 2 χαρτονομίσματα των 5€. (Να υποθέσω ότι τελικά δεν είχε χαρτονομίσματα των 10€; Ούτε αυτό που ισχυριζόταν ότι της έδωσα;) Μένω από το 1989 στο νησί και προσφέρω τις υπηρεσίες μου με μεγάλη διάθεση σε μαθητές και εκπαιδευόμενους πληροφορικής. Την 11η Ιουνίου, ένιωσα ψεύτης και κλέφτης από αυτό το "τέλος πάντων κύριε...". Πάντως επιστρέφοντας την ίδια μέρα στο νησί, ο ταμίας από το Πέραμα , δίνοντας πάλι χαρτονόμισμα των 20€, τοποθέτησε το χαρτονόμισμα κάτω από ένα μικρό κομμάτι μάρμαρο, ώστε να μην διαφύγει από το οπτικό μας πεδίο, ούτε το δικό μου, ούτε το δικό του. Τουλάχιστον κάποιοι προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους παρά τις δυσκολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου