Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων



Ο Δήμος Σαλαμίνας εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί παράνομο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη θέση ΓΟΥΒΑ - ΜΠΑΤΣΙ της Σαλαμίνας, που μετέτρεψε τα τελευταία χρόνια σε χωματερή, χωρίς να διαθέτει τις σχετικές άδειες.
Αποτέλεσμα ήταν να υποβαθμισθεί το περιβάλλον της περιοχής αυτής και να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων και ολόκληρη η θαλάσσια περιοχή του Θριασίου. Τους τελευταίους μήνες η χωματερή αυτή είναι η μοναδική που δέχεται τα απορρίμματα του Νησιού. Οι ιδιοκτήτες της περιοχής, με την υποστήριξη περιβαλλοντικών οργανώσεων, κατόρθωσαν να πείσουν τον γνωστό Δικηγόρο Αθηνών και Πανεπιστημιακό κ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, που ειδικεύεται στο περιβαλλοντικό δίκαιο, για να προσφύγει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΣΜΑ και της χωματερής.
Το Πρωτοδικείο Πειραιά με την πρωτοπόρα αυτή απόφασή του αποφάσισε να διακοπεί άμεσα η λειτουργία του ΣΜΑ και της χωματερής. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που διατάσσει το άμεσο κλείσιμο χωματερής και δημιουργεί δεδικασμένο για ανάλογες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα! Από εδώ και πέρα, ο Δήμος Σαλαμίνας πρέπει να βρει άμεσα άλλον τρόπο διάθεσης των σκουπιδιών, που να είναι νόμιμος και να μην προσβάλλει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Είναι θέμα του Δήμου που θα πάνε αύριο το πρωί τα σκουπίδια! Συγχαρητήρια στον άξιο και γενναίο αυτόν δικαστή και στον άξιο αυτό και ικανό Δικηγόρο που τιμά την επιστήμη του! Τους ευχαριστούμε!


Για την Ένωσης Οικολογικών Οργανώσεων Πειραιά
Μανώλης Δούρβας

Σχόλια

  1. Είδατε κανέναν να βγαίνει επίσημα και να παίρνει θέση για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου. Φιγούρα είναι όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως λύσεις υπάρχουν.
    Την ευκαιρία την έδωσε μια δικαστική απόφαση.
    Αδράξτε την!
    Ακολουθείστε το παράδειγμα προηγμένων χωρών (η Ολλανδία εισάγει απορρίμματα για πλουτοπαραγωγική επεξεργασία από άλλες γειτονικές χώρες)
    Ακολουθείστε πράσινη ανάπτυξη.
    Μελετήστε, προγραμματίστε, δώστε όραμα, θέσεις εργασίας, μειώστε λειτουργικά έξοδα, παράγετε ενέργεια από απορρίμματα και αυξήστε έτσι τα έσοδα του Δήμου, οργανώστε το σύστημα αποκομιδής με μεγαλύτερη ευχέρεια και αποτελεσματικότητα, προστατέψτε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Γίνετε πραγματικά χρήσιμοι!!!
    Η λειτουργία ΣΜΑ δεν λύνει το πρόβλημα. Αυτό δείχνει και η εμπειρία από την δεκαπενταετή αντιμετώπισή του. Εκμεταλλευτείτε τους 100.000 τόνους σκουπιδιών που έχετε συσσωρεύσει.
    Γ. Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΚΗΣ,Ο ΛΑΛΑΚΗΣ, Ο ΓΙΕΓΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;;; ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;; ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ;; Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;;; ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ, ΑΠΛΑ ΓΡΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΜΠΟΛΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ;;; ΡΩΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ;; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;;;; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΤΑΙ;;; ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ;; ΓΙΑΤΙ;; ΓΙΑΤΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΙΖΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ......ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΡΑΒΙ....(ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΣΦΙΝΟΚΟΛΗ)....ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υ.Γ.ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΟΛΑΝΔΙΑ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΓΑΤΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΠΛΑΖ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανείς υποψήφιος δεν βγήκε να πάρει επίσημα μία θέση για το θέμα των απορριμμάτων. Αντιθέτως αν πρόκειται για προπαγάνδα και για λασπολογίες, ένας ένας παρελαύνουν από τα blog. Κανείς τους δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα. Κανείς τους δεν έχει πλάνο και όλοι αναφέρονται σε γενικόλογα συμπεράσματα.
    Η Σαλαμίνα θα γίνει Ολλανδία ότα θα μαστουρώνουμε από τις αναθυμιάσεις των σκουπιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ, ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οχο μόνο οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν αλλά και να εκφράσουν οι υποψήφιοι τις προτεινόμενες λύσεις τους. Δηλαδή θέλετε να ψηφίσουμε στα τυφλά με την ελπίδα να έχει κάτι να παρουσιάσει ο εκάστοτε υποψήφιος; Εάν είστε ανίκανοι έστω και προεκλογικά να προτείνετε λύσεις και να λάβετε δεσμεύσεις απέναντί μας τότε δεν κάνετε ούτε για κήπουρος στον δήμο.
    Σε δημόσιο διάλογο να ακουστούν όλες οι προτάσεις. Αυτός είναι ο ρόλος των blogs. Να γίνεται ζύμωση και ο καθένας να γνωστοποιεί αυτά που βλέπει, γνωρίζει, ακούει, σκέφτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΣΑλαμινα θα ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑΝΔΙΑ ΟΤΑΝ ΚΟΨουν καποιοι ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΖΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΡΑΒΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O Tsabaris siopi gia ta skoupidia. Ekane o dimos tetoia patata kai den vgike na to ekmetalleutei. Alli mia kolotoumpa apo ton ipopsifio dimarxo pou mprosta sta simferonta ton filon toy exei arxisei apo tora na kanei eksipiretiseis. Ti na pei gia ton kollito tou stin dimarxia pos ta katantise etsi? Ti na pei pou den exei orama kai sxedio gia ta provlimata tou nisiou? Ko ko ko mprosta sta sumferonta kai stous filous tou. Psifiste Rapti pou mila gia ola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΩΧΕΙ ΛΥΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΙΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μηπως εισαι και εσυ ενας απο τους ικανους συμβουλους του Τσαβαρη? Απο τις λυσεις που εχετε βρει,ποσες ειναι για το καλο της Κουλουρης,και ποσες για το καλο της τσεπης σου? Προσεξε μη λιωσει η γλωσσα σου απο το γλειψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ρε ουστ βρωμοσκυλα...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καποιος υποψηφιος βγηκε και πηρε θεση για το φλεγον ζητημα των απορριμματων, προτεινε λυσεις σε συνεντευξη του σε ραδιοφωνικο σταθμο, αλλα εσεις δεν εχετε ουτε αυτια να τον ακουσετε γιατι ηθελημενα κωφευετε, ουτε ματια να τον δειτε γιατι εχετε παρωπιδες, και το σημαντικοτερο, ουτε μυαλο για να τον καταλαβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου