Πιέζει η τρόικα για το ασφαλιστικό



Οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με επιστολή τους στο υπουργείο Εργασίας ζήτησαν την  εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος από το 2015 αντί για το 2018.
Οι ειδικοί εκτός από το πρεσάρισμα που ασκούν για την ταχύτερη εφαρμογή του ασφαλιστικού, ζητούν την καθιέρωση των 40 ετών εργασίας ως υποχρεωτική προϋπόθεση για πλήρη σύνταξη και την ύπαρξη ποινής 6% ανά χρόνο για σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση 40 χρόνων. Διαφωνούν με την εξαίρεση των ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων και ζητούν να υπάρχουν αποκλειστικά τρία ταμεία. Παράλληλα, ζητούν να μειωθούν οι συντάξεις στις άγαμες και διαζευγμένες κόρες δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και η σύνταξη χηρείας να μην καταβάλλεται σε ηλικία μικρότερη των 50 ετών και να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για  σκληρό μαρκάρισμα της τρόικας τονίζοντας ότι  « από την Πέμπτη έχω επιστολή του επικεφαλής της τρόικας να πάμε το 2015. Διατηρούμε τα επιχειρήματά μας. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να στηρίξει τις επιλογές μας για το 2018».


ΠΟΝΤΙΚΙ

Σχόλια

  1. κάθαρμα καράφλα εσύ και ο χοντρός ξεπουλήσατε το λαό σας σε πέντε κωλοτραπεζιτες ήρθε η σειρά τις ισπανίας να αναλάβει ο λαός τα λάθη τις cajasur που με άλλες 40 περιφερειακές τράπεζες τις ισπανίας έχουν χάσει στη φούσκα των ακίνητων 300 dis όσο το μισό πακέτο στήριξης για να καταλάβετε το μέγεθος τις καταστροφής οι δικες μας οι κουφάλες έχουν στα "μπλαφον" τους όλοι μαζί αλλα 300 dis από επιταγές άνετα θα χάσουν ένα 100αρικο. Σχεδόν χάθηκε όλο το πακέτο χωρίς μέσα την ιταλία πορτογαλία που σε λίγες μέρες θα υποβαθμίσουν 10 τράπεζες τις και την αγγλία με έλλειμμα 11.9 του αεπ της που σε λίγο θα μας πιάσει τι θα κανεις άχρηστε καράφλα σε αυτό το περιβάλλον θα μας τα φορτώσεις όλα απανωμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ραγδαία είναι η διάβρωση των δανειακών χαρτοφυλακίων από την κρίση στην οικονομία, ενώ οι τράπεζες ακολουθούν εξαιρετικά αμυντική πολιτική στις χορηγήσεις, κατεβάζοντας ουσιαστικά τα ρολά για τους επιχειρηματίες που ζητούν δάνεια αυτή τη δύσκολη περίοδο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την άρνησή τους να προσφέρουν χαμηλά επιτόκια δανεισμού ακόμη και με τις κρατικές εγγυήσεις του ΤΕΜΠΜΕ.

    oi anthropoi einai pio mpatirides
    apo emena karafla pos tha ftiakseis to perivalon ton epeixeiriseon xoris lefta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην έκλεβες την εφορία μωρή κουφαλίτσα δεξιοχουντικέ.
    Κάνω λάθος;
    Καταστράψατε την χώρα παλιοχαμούρες και βγάζετε και γλώσσα;
    Στο Γουδί ρε όλοι,κατάλαβες;
    ΟΛΟΙ οι καραμανλήδες, απ'τον "εθνάρχη", τρομάρα μας,μέχρι και τον τελευταίο,καταλήστεψαν την Ελλάδα 3 φορές. Ενας δασκαλάκος ήταν ο πάτερ φαμίλιας.'Ολη η οικογένεια αδέλφια-ξαδέρφια-ανήψια και παιδιά έχουν τεράστιες περιουσίες απ'τις πλάτες του Ελληνικού Λαού.
    Το ξέρετε ότι ο χώρος όπου υπάρχει ο τάφος και το ίδρυμα καραμανλή, στην πολιτεία,είναι καταπατημένος απ'τον ψευτοεθνάρχη,που πούλησε την Κύπρο στους Τούρκους;
    Στοιχεία θέλετε;
    Ψάχτε να βρείτε το Βιβλίο που εξαφάνησαν απ'όλα τα βιβλιοπωλεία οι μυστικές υπηρεσίες.ΚΥΠ-ΕΥΠ.
    Τίτλος: "Εξήντα χρόνια Καραμανλικής δικτατορίας".

    Κουφαλίτσα 24/5/10 8:19μμ, έχει ντοκουμέντα από επίσημα αρχεία του κράτους.
    Για να ξέρεις που να βγάζεις γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το χοντρο το μπαρμπα του τον εθναρχη
    και ολη την κοινοβουλευτικη δημοκρατια απο κκε μεχρι λαος τους
    γ ω το σπιτι μεχρι 5ης γεναιας

    για πες μας εσυ για το γα...α σου τον καραφλα και τον πουστογερα τον πατερα του
    τραβα να πληρωσεις την εφορια γιατι
    ο βοσκοπουλος θελει να παει διακοπες
    και ο μαυροματης να εργαστει στη βουλη με το σαμαρα

    αυτοι θα σας βγαλουν στο κλαρι να τους πληρωσετε τα λεφτα που εφαγαν
    απο τα οικονομικα που σου εγραψα διπλα καταλαβες τιποτα

    οτι εδωσες στις τραπεζες 18 δισ και 10 που εχει προβλεψει το δντ
    και αντι να τα ριξουν στην αγορα καλυπτουν τις μαλακιες του με τις πλατες του καραφλα δε σε νοιαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. na mh sta leo mono ego pare kai ena panoysh
    ΔΗΛΩΣΗ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ με αφορμή την ανάδειξή του ως ραδιοφωνικού παραγωγού της χρονιάς από τα Βραβεία STATUS "Άνδρες της χρονιάς":

    Ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω. Δηλώνω αντιρρησίας βράβευσης γιατί δε μπορώ να δεχτώ τη διάκριση άντρας της χρονιάς γιατί μέσα μου αισθάνομαι βαθιά γυναίκα. Να μην πάθουμε τα ρεζιλίκια του Μακαριστού που του δώσανε τα βραβείο του άνδρα της χρονιάς και γέλασε ο κάθε πικραμένος.

    Δεν είναι καιρός να παίρνουμε βραβεία. Είναι καιρός να παίρνουμε τα βουνά.

    Σύντροφοι τηλεθεατές, δεν έχουμε δημοκρατία, δυστυχώς. Η δημοκρατία προϋποθέτει ισονομία μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Κομματική χούντα έχουμε. Είδατε εσείς καμιά ισονομία; Δεν υπάρχει. Άμα εγώ καταθέσω ψευδή πλαστά στοιχεία στην εφορία με τη δήλωσή μου θα πάω φυλακή. Όμως, ο Καραμάν-Αλής ο πρωθυπουργός, αυτός ο Μπουχέσας, το παχουλό ανιψάκι του Εθνάρχη, ο Κωστάκης ο Β' ο Μικρός, που τον είχαμε πρωθυπουργό -τρομάρα του- πέντε χρόνια, πέντε χρόνια δήλωνε πλαστά στοιχεία στην Ευρώπη και αντί να πάει φυλακή είναι τώρα στα πίσω έδρανα της Βουλής και γελάει σα το χάχα. Μας κοροϊδεύει.

    Άλλα και ο Γιωργάκης δεν κάνει. Μην τρελαθούμε. Έχει μαζέψει τους φίλους του και παίζει την κυβέρνηση. Τους μποιρμπιλογερουλάνους. Ο Γιωργάκης πιστεύει ότι είναι πρόεδρος Μη-Κυβερνητικές Οργάνωσης. Δεν ξέρει απ' αυτή τη δουλειά. Θα μας καταστρέψει παιδιά. Είναι ο Γιωργάκης ο Θαπατέρας που λέει. Ο ΘΑΘΑτζής ο γνωστός. Λαπτοπάκιας με μουστάκι, μαμάκιας, δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Ο πατέρας του έβαζε υπουργό τόσα χρόνια. Ήτανε και στο Υπουργείο Παιδείας, ήτανε και στο Υπουργείο Εξωτερικών και θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που έβαλε την υπογραφή του για να γίνουν οι βομβαρδισμοί στη Σερβία από τους "συμμάχους".

    Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα, δε μας τρομάζει ο σοσιαλισμός. Θα τον στείλουμε και το Γιωργάκη στα αποδυτήρια με τον Κώστα το χοντρό.

    Φιδάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O GIORGAKHS UA PAIJEI TO PAIXNIDIDI TOYS OS TO TELOS......ALLHMONO APO TOYS ELLHNES...GIATI AYTOS DHLOSE PAIDI THS DIASPORAS.....TO AMERIKANAKI...UA PAROYME TA OPLA SE LIGO.....MAS TRELENETE TO KATALABAINETE H OXI;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. YPARXOYN KAI AGNOI ELLHNES UYMATA....ELEOS GAMO TOYS POLITIKANTIDES OLON TON KOMATON.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κανενα παιχνιδι δε θα παιξει τον
    σεπτεμβριο δεν θα καταφερει να παρει την αλλη δοση και θα τον αρχισουν στις κλοτσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου