Παραπλανηθέντες από τα μεγάλα κόμματα αισθάνονται οι πολίτες


 «Ο Καραμανλής γνώριζε την αλήθεια και έφυγε - Ο Παπανδρέου γνώριζε και την έκρυψε»

Ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε τη φυγή επειδή γνώριζε την αλήθεια για την οικονομία, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία (84,8%), όσων μετείχαν σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος». Περισσότεροι όμως από το 65% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε και επέλεξε να μην πει την αλήθεια, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό όσων ζητούν να αρνηθεί η κυβέρνηση τις προτάσεις για μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και για την απελευθέρωση των απολύσεων. Η δυσφορία των ερωτηθέντων απέναντι στα δύο κόμματα εξουσίας έχει ως αποτέλεσμα, οι μισοί να αποδίδουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση τόσο στην κυβέρνηση Καραμανλή όσο και στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Το 35,4% επιρρίπτει τις ευθύνες αποκλειστικά στον Κ. Καραμανλή και το 9,3% στον Γ. Παπανδρέου. Όσον αφορά στους κυβερνητικούς χειρισμούς, το 37,3% εκτιμά ότι υπήρξε αργοπορία και το 28,2% ότι έγιναν λάθη.
Το 35% θα μετακόμιζε στο εξωτερικό, αν είχε τη δυνατότητα και το 31,3% θα έστελνε τις καταθέσεις του εκτός Ελλάδος.
Rass
Ανάλογα είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της Rass για το "Παρόν της Κυριακής". Το 66,7% δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένο για επιπλέον προσωπικές θυσίες, ενώ το 80,3% θεωρεί πιθανή την κοινωνική έκρηξη. Η έρευνα περιλαμβάνει και ερώτημα για την πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 8,7 μονάδες της Ν.Δ. και συγκεντρώνει το 31,4%. Η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 22,7% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,9%, ΛΑΟΣ με 4,7%, ΣΥΡΙΖΑ με 4,5% και Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3%. Στο 19,4% οι αδιευκρίνιστοι ψήφοι.

Σχόλια

  1. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ;ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ;ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Σαλαμίνα στον ενοποιημένο δήμο τα κόμματα σε ποιους δημοτικούς συνδυασμούς θα δώσουν το χρίσμα η την στήριξη ;Δεν πρέπει να ξέρουμε από τώρα για να τους μαυρίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ εμείς δεν έχουμε ευθύνη έτσι;
    Ρε είμαστε όλοι λαμόγια.
    Ποιός δεν έχει κλέψει την εφορία;
    Ε, αυτός, ας ρίξει πρώτος την πέτρα και το ανάθεμα.
    Τα κόμματα είναι αναπόσπαστο τμήμα της δημοκρατίας, και χωρίς αυτά δημοκρατία δεν υπάρχει.
    Θέλουμε κόμματα καθαρά από τα λαμόγια όλων των χρωμάτων. Απ'τον αρχηγό μέχρι το τελευταίο μέλος.
    Τοπικά τι γίνετε;
    Η τοπική ΠΑΣΟΚ έχει εκδιώξει κανέναν;
    Η τοπική της Ν.Δ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εξω απο τα κόμματα είναι το σύνθημα και πρέπει να γίνει πραγματικότητα. να σταματήσουν οι νταβατζίδες που μας γαμάνε, μας τα παίρνουνε και μας δέρνουνε. το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι και όχι απο τα πόδια που πάτε λαμόγια να μοιράσετε τις ευθύνες. καταστρέψανε τον τόπο οι θεσίτες, οι ευνοούμενοι των κομμάτων, τα κομματόσκυλα. έξω απο τα κόμματα να γιατρευτεί ο τόπος. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι γεγονός ότι τα κόμματα δημιουργήθηκαν τον 19ο αιώνα και είχαν σαν κύριο στόχο να αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία του Κράτους έθνους που έκανε την εμφάνιση του με την Γαλλική επανάσταση .Οι δομές και η λειτουργιά τους δημιούργησαν ιστορικά γεγονότα με αποκορύφωμα την ρώσικη επανάσταση . Ο τόπος μας ακολούθησε αυτή την πορεία .Δημιουργήθηκαν κόμματα αστικά, σοσιαλιστικά, εργατικά, αγροτικά, κουμμουνιστικά, λ.κ .π. Τα κόμματα είναι θεσμοί πολιτικής εκπροσώπησης της κοινωνίας, που εξ ορισμού αποζητούν την διεύρυνση των (δημοκρατικών) ορίων του πολιτικού συστήματος. Ταυτόχρονα όμως τα κόμματα με την ικανότητά τους να μετατρέπουν κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα σε κυβερνητικό πρόγραμμα είναι και διαχειριστές της κρατικής εξουσίας. Με αυτή την έννοια η φύση των κομμάτων είναι διττή. Από την μια τα κόμματα είναι φορείς ρήξης και ανατροπής και από την άλλη φορείς ενσωμάτωσης. Επί πλέον, η πολυσχιδής «διαπλοκή» οικονομικών συμφερόντων με εκείνα πολιτισμικών και επικοινωνιακών δικτύων, δεν επηρεάζει μόνον το σύστημα εκπροσώπησης (κυρίως κόμματα και κομματικό σύστημα) αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει πόλους ουσιαστικής εξουσίας έξω από το τυπικό πλαίσιο άσκησής της. Το ενδιαφέρον για κόμματα εδώ είναι ότι η παρέμβαση αυτών των κύκλων παράγει ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, όπου το ατομικό σύστημα επιλέγεται έναντι οιασδήποτε συλλογικότητας, ο λαϊκισμός του εφήμερου επικρατεί και υποκαθιστά τις κοινωνικές διαφορές και την ιδεολογία. Η λειτουργιά των κόμματων στο νησί μας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική .Δυστυχώς η κοινωνία δεν έχει βρει τρόπους και οργανωτικά σχήματα να τα αντικαταστήσει , γιατί τα θεωρεί φθαρμένα και ανυπόληπτα .Το φαινόμενο τον πολυσυλλεκτικών δημοτικών παρατάξεων, που έχουν σαν στόχο την απεξάρτηση τους από τα κόμματα είναι ένα φαινόμενο που η κοινωνία το αποδέχεται το στηρίζει και το τροφοδοτεί με ιδέες ,ελπίδες και αξιώσεις ,ελπίζοντας ότι η «φυγή προς τα μπρός» είναι μια λύση που θα επηρεάσει θετικά την ποιότητα ζωής και θα δώσει ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.


    ΙΚΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την άλλη φορα να αναφερθείτε και στη γκιλοτίνα και την χρησιμότητα της στη σύγχρονη νομενκλατούρα τολμώ δε να προβλέψω ότι σύντομα θα έχετε την ευχέρεια να μας αναλύσετε τις ομοιότητες τις γαλλικής επαναστάσεις με το ελληνικό ντού σε γιάπηδες του δ.ν.τ και το κυνηγητό της merkel από χωριου εις χωριου κατόπιν επίσημης επίσκεψης της στην ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω αγαπητέ "26 Απριλίου 2010 10:58 π.μ." ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΕΨΕΙ ΟΤΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. Αν εσυ και άλλοι γνωστοί σου κλεβετε τοτε ναι να ΜΟΥΤΖΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και να σταματήσεις να την κλέβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sostos o 10.49 poy leei sosto ton
    10.46 poy vazei xeri sosta ston 10.58
    pou aytos fteei poy phgame sro d n t

    gamo thn trela moy gamo

    sostos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε κουταβάκια μπείτε πρώτα στην παραγωγική διαδικασία της εργασίας και μετά ελάτε να μου πείτε ό,τι δεν θα κλέψετε την εφορία.
    Για ρωτήστε κανένα επαγγελματία ή δημόσιο υπάλληλο, π.χ. μερικούς υποψήφιους και υποψήφιες που διεκδικούν τον δήμο μας.
    Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλλέτω.
    Είμαι και χριστιανόπουλο.

    Ο 10:58. ρε γαμώτο.τι θέλετε τώρα και ονόματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φταινε και οι φοροφυγάδες κύριε πως να το κανουμε. ΦΤΑΝΕ και ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑΡΙΔΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ που μονο κατι μικρορπιχειρηματιες ξερουν και πιανουν, κανα πολιτικο, κανα υπουργο, κανα βουλευτη , κανα τοπικο αρχοντα , κανα διευθυντη οργανισμού ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ σε αυτούς το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, αφου θέλουν απολύσεις να αρχισουν απο ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ. Τοσα χρονια 300.000.000.000 Ευρω μαυρη τρύπα και δεν πηραν χαμπαρι Χριστό, τι έκαναν;;; Εγινε τρελο φαγοποτι και αυτοι εκαναν εξονυχιστικους ελεγχους στα ψιλικατζιδικα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φταιτε και οι φοροφυθγάδες τι να κάνουμε. ειχαμε μαθει σαν λαος στη λαμογια γι αυτο και εβγαιναν παντου κατα πλειψηφια τα λαμογια απο τη βουλη μεχρι τους δημους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ENO TOYS ENTIMOYS AGONISTES TOYS ANTIMETOPIZOYME SOSTA E;ASE MAS RE FILE...THS ARPAXTHS EINAI AYTOS O LAOS...BRIZOYME KAPOIOYS KAI STIS EKLOGES TOYS CHFIZOYME PALI..GIATI TO PARAMYTHI MAS ARESE PANTA...KAI TA KAFEDAKIA PANO KAI KATO APO TO TRAPEZI....TOYS ALLOYS TOYS FOBOMASTE...AYTH EINAI H ALHUEIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "02 Μαΐου 2010 10:51 μ.μ." ΣΤΙΣ ΕΚΛΓΕΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΜΟΣΙΟΓΡ... ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ. ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

    ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟ-ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "02 Μαΐου 2010 10:51 μ.μ." ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΜΟΣΙΟΓΡ... ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ. ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

    ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟ-ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου