ΑΔΕΔΥ: Μισθωτοί και συνταξιούχοι οδηγούνται σε χρεοκοπία


«Για έναν άθλιο και προπαγανδιστικό, τρομοκρατικό λαϊκισμό»,


έκέκανε λόγο η ΑΔΕΔΥ, υποδεχόμενη τα νέα μέτρα. Υποστήριξε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στοχοποιούνται και θυματοποιούνται, γίνονται ράκη, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες τους να οδηγούνται σε διάλυση. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι τα μέτρα «δημιουργούν ζημιά και βυθίζουν την χώρα σε βαθιά ύφεση».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικαλιστικού φορέα του Δημοσίου, "μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων".

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισε τις δημόσιες υπηρεσίες "δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές". Υπογράμμισε δε, ότι αντί "να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται".

Για τα κυβερνητικά μέτρα, τόνισε ότι "εξαθλιώνουν τους ήδη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία".

Επίσης, υποστήριξει ότι τα μέτρα είναι "άδικα και μονομερή καθώς και πρωτοφανή και προφανή για κάθε πολίτη".

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους εργαζόμενους "να σταθούν όρθιοι με τους αγώνες τους" και τους καλεί να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου, αλλά και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Σχόλια

  1. Ντροπή σύντροφε σοσιαλιστή Παπανδρέου, ντροπή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SYNTROFE KHFHNAS TOY DHMOSIOY EISE KAI ESEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. emporos tora poy tha kopsoyn ta lefta apo toys kifines toy dhmosioy kai de tha periseyoyn gia to magazi moy gia frontistiria gia tavernes
    ela agaphmene mou syntrofe na vgaloyme thn koilia ston hlio
    mono poy ego tha leipame alla esy tha xerese
    xaza paidia xara gemata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AMA DEN SOY ARESEI NA PAS NA DOYLECHS EJO STON IDIOTHKO TOMEA.
    KHFHNA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. soy eipa eime emporos
    esei ti doylia kaneis den thelo akrivos peripoy ksero ego politis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας φίλος μου έστειλε σήμερα ένα παραμυθάκι... Το αντιγράφω εδώ για αποσυμπίεση... Μόνο γι αυτό...


    Η ποντικοπαγίδα και το μήνυμά της

    Ενα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.

    Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!

    Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!:

    -Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!

    Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε: "Κυρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

    Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε: "Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!" Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε: "Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μου αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσευχηθώ. Να είστε σίγουρος δε, ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ".

    Τότε το ποντίκι στράφηκε προς την αγελάδα και της φώναξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου: "Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!" Και η αγελάδα απάντησε: "Κοιτάξτε, κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχετε, αλλά εμένα η ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει, είναι μια διπλωματίτσα στην κοιλιά μου!

    Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα έπρεπε μόνος του να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!

    Την επόμενη νύχτα, ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο που κάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που έτρεξε να δει τι συνέβη αλλά μέσα στη νύχτα, δεν πρόσεξε πως την παγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι... Φοβισμένο το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα.

    Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο. Αλίμονο όμως, την έφερε στο σπίτι με ένα πολύ υψηλό πυρετό. Ο γιατρός τον συμβούλεψε να της κάνει ζεστές σουπίτσες κι έτσι ο αγρότης έσφαξε την κότα αφού όλοι ξέρουμε πως στον πυρετό δίνουμε κοτόσουπες!

    Αλλά η αρρώστεια της γυναίκας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες έρχονταν στη φάρμα να βοηθήσουν. Ο καθένας με τη σειρά του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας 24 ώρες το 24ωρο. Για να τους ταΐσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει το γουρούνι!

    Τελικά όμως η γυναίκα δε τη γλύτωσε! Πέθανε! Στη κηδεία της ήρθε πάρα πολύς κόσμος γιατί ήταν πολύ καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι. Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει την αγελάδα του...

    Ο κυρ Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πήγαιν΄ έλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη...

    Γι’ αυτό και σεις, την επόμενη φορά που κάποιος σας πει ότι έχει ένα μικρό πρόβλημα- μεγάλο γι αυτόν- και που ίσως εσάς δε σας πολυαφορά, θυμηθείτε πως όταν κάποιος από το περιβάλλον μας κινδυνεύει, βρισκόμαστε και μεις σε μεγάλο κίνδυνο!

    Μάθετε λοιπόν, πως κάθε τι που σας αφορά, αφορά εξίσου και μένα, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε συγχαρητήρια για το επίπεδο ,για το ήθος και την σοβαρότητα σου. Μας έδωσες και διαβάσαμε ένα απλό αλλά έξυπνο κείμενο το οποίο είχαμε μεγάλη ανάγκη για να βγούμε από την μελαγχολία και την απογοήτευση των ημερών.

    ΙΚΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα ήθελα να σας πω ότι το συγκεκριμένο παραμύθι
    έχει δημοσιευθεί στο capital .gr και αντιπροσωπεύει κατά 99 τις εκατό την κατάσταση τις ελλάδος αυτή τη στιγμή εν ολίγοις η όλοι μαζί η κάθε ένας μονος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o vlakas evale ta metra xhes kai shmera ton daneizoyn me 310 gia to 10etes 6% peripoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nα πουλήσει κάποια από τα ακατοίκητα νησιά της προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος της, συνιστούν στην Ελλάδα δύο Γερμανοί βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού, ο Γιόζεφ Σλάρμαν από τους Χριστιανοδημοκράτες και ο Φρανκ Σέφλερ από τους Ελεύθερους Δημοκράτες.

    «Όσοι χρεοκοπούν πρέπει να πωλούν οτιδήποτε έχουν για να ξεπληρώσουν τους πιστωτές τους», δήλωσε ο κ. Σλάρμαν στην εφημερίδα Bild. «Στην Ελλάδα ανήκουν κτήρια, επιχειρήσεις και ακατοίκητα νησιά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕΝΕΙΣ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 1000-2000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΤΡΙΜΩΧΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΤΡΙΜΩΧΤΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ .ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΛΥΣΙΔΑ .ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΘΙΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.ΔΕΝ ΜΕ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΛΑΒΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΝ ΜΕΡΗ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΚΤΛ.
    ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ Η ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΡΟΥΣ ΟΤΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.ΤΟ ΟΛΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    Υ.Γ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε φιλε τι να σου πω σε παρακαλω τι ειναι αυτα που γραφεις
    τα ρουχα θα τα πλεξουν μονοι τους
    αν θελουν πετρελαιο θα το εξορυξουν
    το αν πανε μεσα τι εγινε και μεσα εμποροι ελληνες ειναι
    υπαρχει και η αρνητικη ψυχολογια του
    αγοραστη αυτος ο ιδιος υπαλληλος θα επειρεασει αρνητικα ολοι του την οικογενεια εμεις που εχουμε σχεση με το εμποριο ειδη βλεπουμε την διαφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά να πάθουμε όλοι.
    Γιατί όταν βλέπουμε γύρω μας τα λαμόγια να τα αρπάζουν απ τους πολίτες, όταν δεν πληρώνουν τους φόρους τους και μετά μας κάνουν και τον μάγκα, όταν κλέβουν το ΦΠΑ (απο την τσέπη μας) και δεν τον αποδείδουν στο κράτος, καλά να πάθουμε.
    Τωρα δεν έχουμε, παρά να βγάλουμε και δήμαρχο, το αρχιλαμόγιο με την παρέα του.
    Τα θέλει ο κώλος μας.
    Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Τ...........ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. OTAN FONAZAN PRIN APO XRONIA EPAGGELMATA POY YPEFERAN KAI ANUROPOI POY ZOYSAN THN PERIODO THS KOTAS KAI TOY GOYROYNIOY TOYS GRAFAME KATALHLOS...TORA POY SFAJAME THN AGELADA TOYS UYMIUHKAME OLOYS..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου