Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά των μέτρων


Χωρίς τραμ, μετρό, τρόλεϋ, λεωφορεία και προαστιακό - Καθηλωμένα τα αεροπλάνα - Δεμένα τα πλοία
Ενα δεύτερο γύρο, μετά την απεργία της περασμένης Παρασκευής, στην σκληρή αναμέτρηση κυβέρνησης-εργαζομένων σηματοδοτεί η νέα συντονισμένη 24ωρη απεργία ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που πραγματοποιούν σήμερα η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ με σύνθημα «να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση».
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) πραγματοποιούν κοινή συγκέντρωση στις 11:00, στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) θα ξεκινήσει την ίδια ώρα από την Ομόνοια. Στις 11:30 συγκέντρωση έξω από την Παλιά Βουλή διοργανώνουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού. 
Στην απεργία συμμετέχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία και τους δήμους, οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί και οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις συγκοινωνίες, οι ναυτεργάτες, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο.
Κατά συνέπεια, δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες των δήμων της χώρας. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, ενώ τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα δέχονται μόνο επείγοντα περιστατικά. Οι τράπεζες θα υπολειτουργούν.
"Μπλακ άουτ" στις συγκοινωνίες
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν:

  • •Μετρό
  • •Λεωφορεία
  • •Τραμ
  • •Τρόλεϋ
  • •Προαστιακός
Δρομολόγια θα πραγματοποιεί μόνο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, για να διευκολυνθεί η προσέλευση των εργαζομένων στην πορεία. Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.
Κλειστή θα παραμείνει από τις 00.01 έως 24.00 και η διώρυγα της Κορίνθου για την εξυπηρέτηση της ναυσιπλοΐας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε πολεμικά πλοία.
Απεργία και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Καμία είδηση δεν θα μεταδώσουν οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Παρασκευή, λόγω της συμμετοχής των δημοσιογράφων στην απεργία.
Σε απεργιακό κλοιό και η Θεσσαλονίκη
Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστό συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα κάνουν δύο στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Σχόλια