Υπάρχει και άλλος δρόμος, απαντά η κοινή γνώμη



Ραγδαία αρνητική αλλαγή στις διαθέσεις της κοινής γνώμης απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης μόλις δημοσιοποιήθηκαν πλήρως, με ταυτόχρονη κάμψη και των δεικτών αποδοχής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του Μega. Τα μέτρα λιτότητας κρίνονται "αρνητικά" απο το 60% των ερωτηθέντων, ποσοστό που ενσωματώνει και το 44% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου χάνει 11 μονάδες στην αξιολόγηση. "Ασυνεπή ως προς τις προεκλογικές εξαγγελίες" χαρακτηρίζει τα μέτρα το 87% των εργαζομένων και το 78,8% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και "άδικα" το 65,3% του συνόλου και το 50,6% του ΠΑΣΟΚ. Τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για το 47% (67,5% του ΠΑΣΟΚ).
Σημαντικά είναι και τα ευρήματα που αφορούν την προπαγάνδα σχετικά με την ένταση της κρίσης και το αναπόδραστο των συγκεκριμένων μέτρων. Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν "η κυβέρνηση έχει εναλλακτική πολιτική για την κάλυψη του δημοσιονομικού της ελλείμματος χωρίς να επιβαρύνει τους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη" οι θετικές απαντήσεις φτάνουν το 52,4%. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατακρίνουν τον ρόλο των ΜΜΕ θεωρώντας σε ποσοστό 64,8% υπερβολικό τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν την κρίση και πιστεύουν σε ποσοστό 60,6% πως "υπάρχει ένας εκφοβισμός ώστε να γίνουν αποδεκτά μέτρα που θίγουν το βιοτικό επίπεδο της μεσαίας και χαμηλότερης οικονομικής τάξης"
Αρνητική κατά 50% είναι η κοινή γνώμη και στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία, ενώ καταλογίζουν τις ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα κατά 52% σε όλες τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Πάντως η κοινή γνώμη δεν έχει πεισθεί ότι η χώρα βαδίζει σε χρεωκοπία, θεωρεί η Ελλάδα έπεσε θύμα κερδοσκοπίας, στερείται την στήριξη της Ε.Ε. (81,9%), αλλά προτιμούν δάνειο από την Ε.Ε. (49,9%) και όχι από το ΔΝΤ (24,7%).
Το ΠΑΣΟΚ με 31,8% προηγείται κατά 10 μονάδες της Ν.Δ. (21,1%) στην πρόθεση ψήφου, αλλά υπολείπεται άλλο τόσο από την εκλογική του καταγραφή. Το ΚΚΕ φτάνει το 8,7%, το ΛΑΟΣ το 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 4,1% και οι Οικολόγοι το 1,8%, με τους αναποφάσιστους να φτάνουν το 13,8%.
Γ.Κ.

Σχόλια

  1. Ποιος είπε ότι τα μετρα είναι δικαια και ότι ο gap κράτησε τις υποσχέσεις του ακριβώς το αντίθετο.
    Παπουτσής Σκανδαλίδης χτυπάνε στα ίσια πιο πολύ και από τον Σαμαρά που τράβηξε το αυτι του Καμένου σήμερα για την υπόθεση Παπακωσταντίνου Χριστοφοράκου.
    Τι έχετε να προτείνεται με τι θα πληρώσουμε πέστε μια λύση να κάνουμε στάση πληρωμών να γυρίσουμε στην δραχμή τι ακριβώς. Αυτά τα να πληρώσουν αυτοί που τα εφαγαν ξεχαστετα ναι δίκιο βουνό. Οι μάγκες όμως τα λεφτά δε τα έχουν στο σεντούκι τα έχουν κάνει βόλτα εκτος.
    Τι να τους πάρεις εδώ 300 σπίτια του 1000000 καταθέσεις εργοστάσια να τους ξεβρακώσεις και μετά να τους αφήσεις να τρέχουν γυμνοί στο δρόμο όπως είχε κάνει ο Κολλας τους ιδιοκτητες κτελ επί Μητσοτάκη εγινε πήραμε 60 diσ η 100 dis πάλι θα χρωστάμε αλλα 250 dis και μετά δεν θα επενδύει κανεις στην ελλάδα.
    Σου λέει τους δικούς του τους ξεβρακώσανε εμάς
    μπορεί και να μας πηδήσουν κιόλας γιατί όλο καμια "ψιλοπουστιτσα" θα είχαν κάνει στο παρελθόν.
    Τα φάγαμε σε τρία χρονια τα 100 dis τέλος τα λεφτά μετά τι γίνετε η μας τσιμπάνε όλους μαζί οι κινέζοι και ράβουμε κιλότες φασόν για την υφήλιο η τσιμπάμε από μια κουμπούρα ο καθένας σαλτάρουμε σε ένα καΐκι ανά εξαδες πιάνουμε τα στενά μέχρι τα δαρδανέλια και κάνουμε τους σομαλούς.
    Και δε λέει γιατί έχω βάλει και κάτι κιλα τελευταία
    θα είμαι σα τη σεζάρια εβόρα

    ΔΙΔΑΓΜΑ ΚΑΝΤΕ ΤΙ ΚΟΥΝΕΛΑ ΚΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ
    ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ έχει γενική συνέλευση την Πέμπτη με κύριο θέμα την στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και τα μέτρα λιτότητας .Σύντροφοι και συντρόφισσες ,αφήστε τις μπούρδες και κατεβείτε στη γενική απεργία για να σώσετε ότι απόμεινε από την αριστερή φυσιογνωμία του κινήματος.

    ΙΚΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο καρπούζια κάτω από μία αμασκάλη δε χωράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ηρθε η ωρα να τραβηξει ο καθενας το
    δρομο του
    και να αναλαβει τις ευθυνες του απεναντι στην οικογενεια του
    γραφτε μια λυση
    πως θα ζησουμε χωρις χρηματα
    κατεβαστε τα ολα να τελειωνουμε
    αλλα να ξερετε αυτοι που καναν τη δουλεια θα πανε στην ελβετια και εμεις εδω μεσα θα φαγωθουμε
    και κατι για τις απεργιες
    να ειστε σιγουροι οτι θα τις αρπαξουμε και θα ειναι και εισαγωμενες απο εντολη ανωθεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΙΚΤΙΝΟ

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ 100% ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ARISTERH FISIOGNOMIA TOY KINHMATOS
    PROBOKATORES
    SYNTROFOI KAI SYNTROFISES

    AMA PESEI KAMIA KLADIKH KAI PRASINOFROYROS
    KSANAGYRISAME STO 81
    EXETE TO NOY SAS APO KAPOY THA SKASEI MITH O ANTREAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε ,αύριο όλη η Ελλάδα απεργεί για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και η τοπική οργάνωση συνεδριάζει για αλλότρια; Η γενική συνέλευση πρέπει να έχει σαν κύριο θέμα τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τις κοινωνικές τάξεις που στήριζαν εδώ και τρεις δεκαετίες τ ο κίνημα .Δεν μπορεί μια πολιτική οργάνωση ΠΑΣΟΚ ημέρα γενικής απεργίας , όταν όλος ο λαός έχει βγει στους δρόμους να συνεδριάζει για άλλο λόγο , γιατί τότε έχει συμβεί το έξεις .Έχει αποκοπεί από τις μάζες και έχει αποξενωθεί από τον κοινωνικό ιστό με αποτέλεσμα , οι πολιτικές τροφοδοτήσεις με ιδέες , προτάσεις και δράσεις , που έχουν έμμεση σχέση με το λαϊκό κίνημα να έχουν στερέψει μέσα στον κομματικό χώρο .

    ΙΚΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε ΙΚΤΙΝΕ τι περίμενες από το ΠΑΣΟΚ του Παυλάκη και του ΑλαΪσκα . Άσε μας σε παρακαλώ ήσυχους βραδιάτικα ,μη παίζεις με τα νεύρα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου