Παρατηρητήριο για το Περιβάλλον ιδρύει ο ΔΣΘ



Την ίδρυση Τοπικού Παρατηρητηρίου για το Περιβάλλον αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το «Παρατηρητήριο» θα έχει τη μορφή σύμπραξης φορέων, κινήσεων πολιτών, πρωτοβουλιών και ενώσεων πολιτών και θα μετέχουν φυσικά πρόσωπα ως εκπρόσωποι αυτών των φορέων.
Σκοπός δε του «Παρατηρητηρίου» είναι ο συντονισμός όλων των πρωτοβουλιών, κινήσεων και ενώσεων πολιτών και η ανταλλαγή εμπειριών, σκέψεων και προτάσεων για τα επιμέρους περιβαλλοντικού χαρακτήρα προβλήματα που αφορούν στη πόλη, στο πολεοδομικό συγκρότημα και στο νομό.
Προτεινόμενοι φορείς που θα κληθούν σε πρώτη φάση να συμμετάσχουν είναι οι ακόλουθοι: Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (έχει ήδη ορίσει εκπρόσωπο), Επιτροπή Προστασίας «Σέιχ-Σου», Κέντρο Εναλλακτικής Αναζήτησης Νέων (ΚΕΑΝ), Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης, Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αποκατάστασης Περιβάλλοντος, Ένωση Ελλήνων Χημικών (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας), Ελληνική Δασολογική Εταιρία, Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας-Θράκης, Σωματείο Φίλοι Πρασίνου Θεσσαλονίκης, Εφημερίδα «Οικολογία και Περιβάλλον» (Θέρμη), Εφημερίδα «Διέξοδος» (Καλαμαριά), Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την Προστασία της Παραλιακής Ζώνης στο Καραμπουρνάκι, Ελληνική Εταιρία για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Γαλλικού-Αλιάκμονα κ.ά.
Η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των φορέων θα πραγματοποιηθεί σε δημόσια εκδήλωση, που θα γίνει εντός του Μαρτίου.

Σχόλια

  1. ρε μάγκες να σας ρωτήσω για την κατάσταση στη σαλαμίνα φευγει κόσμος από τη δουλειά του ο δήμος δεν μπορεί να κρατήσει τα παιδιά που είναι στην καθαριότητα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο
    υποφέρει όλη η σαλαμίνα βρωμάει ο
    τόπος στις γειτονιές έχουν βγει τα σκατά στους δρόμους ποντίκια αλωνίζουν στη διασταύρωση
    τι να πω γαμω τα παρατηρητηρια και γαμω τους τύμβου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλε πηδήκουλα υπάρχει και ο ΛΟΤΑΡ ΜΠΙΣΚΙ τον διάβασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου