Προληπτική παύση λειτουργίας του 1ου Νηπιαγωγείου Σαλαμίνας λόγω γρίπης






Την παύση λειτουργίας για επτά ημέρες, αρχής γενομένης από 11-03-2010 έως 17-03-2010 του 1ου Νηπιαγωγείου Σαλαμίνας, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου ιού γρίπης Α (Η1Ν1), αποφάσισε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.
Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά, κατόπιν ενημέρωσης από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Σημειώνεται ότι η διακοπή λειτουργίας σχολείων, τάξεων ή τμημάτων για επτά ημέρες γίνεται για προληπτικούς λόγους και έχει ως στόχο την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του νέου ιού της γρίπης Α (Η1Ν1).
Στο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων των οποίων διακόπτεται η λειτουργία, να απέχουν από άλλα μαθήματα ή ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες.
Για την απόφαση παύσης λειτουργίας η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το ΕΚΕΠΥ.

Σχόλια