Ρατσιστικό αμόκ κατά της Ελλάδας


«Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια», «οι Ελληνες μάς στερούν τα χρήματά μας», «απατεώνες του Νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων», μερικές από τις αναφορές-πρόκληση του περιοδικού «Focus»






Κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού στην Ιστορία ξεπέρασε το περιοδικό «Focus» στο εξώφυλλό του, στο οποίο με μοντάζ απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία
Ακραία πρόκληση κατά της Ελλάδας από το γερμανικό περιοδικό «Focus», το οποίο στο πρωτοσέλιδο της νέας έκδοσής του απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου, σε επεξεργασία Photoshop, να χειρονομεί χυδαία με προτεταμένο το μεσαίο δάκτυλο.Επιχειρώντας να πλήξει το κύρος της χώρας μας, αλλά και ξεπερνώντας κάθε όριο ευπρέπειας και ιστορικού σεβασμού, το εβδομαδιαίο περιοδικό εμφανίζει το άγαλμα, σε φωτογραφικό μοντάζ, ντυμένο από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία. 

Κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού στην Ιστορία ξεπέρασε το περιοδικό «Focus» στο εξώφυλλό του, στο οποίο με μοντάζ απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία

Το φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύεται από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο: «Οι Eλληνες μας στερούν τα χρήματά μας και «Tι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία;». Στην ιστοσελίδα του περιοδικού με το κακόγουστο δημοσίευμα που κινείται στα όρια του ρατσισμού, παρουσιάζεται βίντεο στο οποίο ένα ζευγάρι Γερμανών δηλώνουν ανήσυχοι για το κατά πόσο οι απατεώνες του Νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων.

Παράλληλα, οι δύο πρωταγωνιστές του βίντεο διαβάζουν με ιδιαίτερη προσοχή μία σειρά από άρθρα και ρεπορτάζ του περιοδικού, τα οποία περιγράφουν την εσωτερική δημοσιονομική ύφεση στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις που κάτι τέτοιο μπορεί να έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ζευγάρι των Γερμανών στέκεται μάλιστα σ’ ένα ιδιαίτερα προσβλητικό ρεπορτάζ με τίτλο: «Δύο χιλιάδες χρόνια πίσω.
Από την κούνια μέχρι την αυλή της ΕΕ: Ελλάδα, παρακμή άνευ προηγουμένου. Πώς έγινε αυτό;». Ενα άλλο άρθρο αυτής της κατηγορίας φέρει τον τίτλο: «Η πτώχευση της Ελλάδας» και σε αυτό, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία και διαγράμματα με την πτωτική πορεία του ευρώ, καθώς επίσης απεικονίζονται χώρες των οποίων το ισοζύγιο του προϋπολογισμού βρίσκεται στο «κόκκινο».
ΑντιδράσειςΙδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι με το που αναρτήθηκε η έκδοση στο Διαδίκτυο, δεκάδες Ελληνες του εξωτερικού εξέφρασαν την οργή τους με μηνύματα που απέστειλαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού «Focus».
Η «ευφυής» κίνηση των συντακτών του περιοδικού «Focus» αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά από προκλητικά δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
«Stern»
Επιστολή- πρόκληση στους Ελληνες
Το τελευταίο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού «Stern» κινείται σε αντίστοιχο μήκος κύματος, δημοσιεύοντας επιστολή προς τους πολίτες της χώρας μας, με τίτλο «Ελληνες πολίτες».
«Μετά τις τράπεζες», επισημαίνει ο συντάκτης της επιστολής, Β. Βίλενβεμπερ, «θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Ελληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Στην επιστολή ο Βίλενβεμπερ σημειώνει ότι: «Εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δισ. ευρώ, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δισ. ευρώ. Είστε κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας φίλοι».
Ο ίδιος επισημαίνει ακόμα: «Στην ΕΕ είστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε ο πρωθυπουργός σας να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι να απεργείτε. Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή».
Οργισμένη αντίδραση για το ανθελληνικό μπαράζ
«Διάβημα» Πετσάλνικου στον Γερμανό πρέσβη
Την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, προκάλεσε το «μπαράζ» των ανθελληνικών δημοσιευμάτων στη Γερμανία. Για τον λόγο αυτό έχει καλέσει αύριο στο γραφείο του τον Γερμανό πρέσβη στη χώρα μας, προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί για τα δημοσιεύματα γερμανικών περιοδικών που «δυσφημούν την Ελλάδα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που θα έχει αύριο με τον Γερμανό πρέσβη, ο κ. Πετσάλνικος θα του μεταφέρει πως «δεν υπάρχει απλώς δυσφορία, αλλά αγανάκτηση από τον ελληνικό λαό» για το ανθελληνικό παραλήρημα. Στην προσπάθειά του -όπως ο ίδιος δήλωσε- για την αποκατάσταση της αλήθειας απέστειλε ήδη απαντητική επιστολή σε έντονο ύφος στο περιοδικό «Stern», ενώ ανάλογη επιστολή διαμαρτυρίας ετοιμάζει και στο περιοδικό «Focus».
Στην επιστολή ο κ. Πετσάλνικος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το άρθρο «υπερβαίνει κάθε όριο» και χαρακτηρίζει «λαϊκιστικά υπεραπλουστευμένο και στρεβλό» το συμπέρασμα: «Εμείς οι Γερμανοί πληρώνουμε και εσείς οι Ελληνες εισπράττετε».
Ο πρόεδρος της Βουλής απαντά στο γερμανικό περιοδικό ότι η χώρα μας ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τη Γερμανία, ότι η Γερμανία έλαβε βοήθεια από το 1990 έως το 2005 για την ανασυγκρότηση της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, ύψους 60 δισ. ευρώ. Σημειώνει, ακόμη, ότι για το χρονικό διάστημα 2007-13 αναλογούν από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ 26,3 δισ. ευρώ για τη Γερμανία και 20,4 δισ. για την Ελλάδα.

Σχόλια

  1. Όταν μας δίνουν 16.000.000 ευρώ για την αποχέτευση για να μας ξεβρομίσουν ,και εμείς τους χρεώνουμε 26.000.000 ευρώ και βλέπουμε , ε δεν θα μας πουν βρομιάρηδες τι θέλετε να μας πουν κουτόφραγκοι , έξυπνους , και ηθικούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι και πολύ μαλάκας αδερφέ μου καραγκιόζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τριμάλακας είναι αλλά δεν το λέμε γιατί τότε θα μας γα....ουν πραγματικά οι Ευρω αν παρουν είδηση οτι έχουμε μπόλικους τέτοιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναί ρε λαμόγια, σας πήρανε χαμπάρι και βρίζεις τον άνθρωπο κι από πάνω?? Την κομπίνα που στήσανε οι Βαγγελοσοφράδες και οι σόγαμπροι Νικολορούλιδες πρέπει να την καλύψουμε??? Μαζί τα κονομάμε ρε λαμόγια?? Ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε πως τελικά την ταμπακέρα θα την πληρώσει ο Σαλαμίνιος φορολογούμενος πολίτης ! ! ! Έλα που σας πήραμε χαμπάρι, στις 14 Νοε τα ξαναλέμε παλιολαμόγια, να φύγετε ρε να πάτε αλλού. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΚΟΥΤΟΜΑΛΑΚΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΡΕ ΟΥΞ ΑΠΟΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ
    Η Ευρώπη έχει έκδοση ταξιδιωτική οδηγία που συνιστά την προσοχή στους Ευρωπαίους επενδύτες να μην διανυκτερεύουν στο ‘AFRODITI PALLAS ‘ στη Γούναρη ,γιατί το 20% είναι υπερβολικά υψηλό και ακατάλληλο για την ελληνική οικονομία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτός και αν είναι τέσσερες φορές μαλ..κας.
    Αντε με τετοιους Τσαβαρή να κάνεις προκοπή.
    Ρε αδερφια κατι εμαθα είναι αληθεια;
    Ποσο παει η μιζα για να βγαλεις αδεια παρκιγκ στον Πειραια;;;;;
    Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει;;;;;;;
    Ρε Γιαννη ξερεις τιποτα απο τιμες εσυ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Γούναρη σαν πας θα βρεις την γιατρειά σου
    έχει κοπέλες έμορφες δασκάλους παλληκάρια έχει και τον Ντίνο μας που είναι όλο χαρά και χάδια.
    Για μια ευαίσθητη ψυχή λόγο πολύ μας κάνει που βοηθάει τους φτωχούς με της παναγίας τη χάρη .
    Έχει παρά πολύ και δίνει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από θαλπωρή και ανακούφιση μεγάλη.
    Γι αυτό την υπηρετούν κοπέλια και δασκάλοι γιατί έχει αγνή ψυχή και στον παράδεισο θα πάει .
    Αχ όλοι στη Γούναρη στη Γούναρη να πάμε εκεί θα βρούμε ζεστασιά και του θεού τη χάρη .
    Και 20% να δώσουμε δεν πειράζει φτάνει να έχουμε την αγάπη της και την μεγάλη χάρη .

    ΥΣ
    Αφιερωμένο στα σουπερ λαμόγια της Γούναρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι γίνεται στη Γούναρη ;Θέλουμε και εμείς να μάθουμε γιατί μας βαστάτε στο σκοτάδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλη έξαρση εθνικισμού , γιατί ; Μια εφημερίδα έγραψε ένα άρθρο και μείς καλέσαμε τον πρέσβη να διαρωτηθούμε . Εάν αυτή την πρακτική την ακλουθούσαν και οι άλλες χώρες τότε οι πρεσβευτές της Ελλάδας θα πηγαινορχόντουσαν κάθε μέρα στα υπουργία των ξένων κρατών . Στον καθημερινό τύπο της χώρας μας μετά την μεταπολίτευση δεν υπάρχει μέρα που να μην γραφτεί κάτι αρνητικό για μια ξένη χώρα . Μόνο εμείς έχουμε ευαισθησίες ,αυτοί δεν έχουν;

    ΙΚΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου