ΠΡΟΤΑΣΗ '' ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ''




Πολλά σενάρια έχουν δημιουργηθεί για την επιβολή “πράσινου τέλους” σε αυθαίρετα, καθώς ως γνωστό η πολιτεία προτιμά την είσπραξη από τις κατεδαφίσεις.
Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγή, Τίνα Μπιρμπίλη είχε αντιδράσει για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» με τίτλο «Δώστε και σώστε», που αποκάλυπτε τις προτάσεις, που συζητούνται στο υπουργείο για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους χώρους. 
Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με επίσημη ανακοίνωση ενημέρωσε ότι οι πληροφορίες αυτές ήταν ανακριβείς και ανυπόστατες. Το υπουργείο έχει δεσμευθεί από τον Οκτώβριο ότι θα επανέλθει με συνολική πρόταση, που θα αφορά τον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών σε διάστημα έξι μηνών,

Οι ανεκτέλεστες αποφάσεις κατεδάφισης είναι πλέον δεκάδες χιλιάδες, καθώς εκτιμάται ότι μόνο στην Αττική χτίστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2007 περισσότερα από 1.300 αυθαίρετα. Ιδιαίτερη έξαρση παρουσιάζει το φαινόμενο στη Λούτσα, το Κορωπί, την Κερατέα, τους δήμους του Θριασίου και άλλες περιοχές φυσικού κάλους. Τα αυθαίρετα εντοπίζονται όχι έπειτα από έλεγχο, αλλά έπειτα από καταγγελία, ενώ μια υπόθεση αυθαιρέτου για να τελεσιδικήσει μπορεί να περάσουν 5-7 χρόνια.

Νομικοί και το Συμβούλιο της Επικρατείας προτείνουν να εξεταστεί η πρόταση του “πράσινου τέλους”, που προβλέπει την θέσπιση ανταποδοτικού περιβαλλοντικού οφέλους, τα έσοδα από το οποίο θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνον για έργα περιβάλλοντος, σε υποβαθμισμένες περιοχές κι όχι για την κάλυψη του ελλείμματος.

Υπέρ της νομιμοποίησης των κτισμάτων τάσσονται και οι συμβολαιογράφοι, ώστε να καταστεί δυνατή η μεταβίβαση τους. Επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζή έχει δηλώσει πως είναι άμεση η ανάγκη «να εφαρμόζονται άμεσα και χωρίς τη δυνατότητα αναστολής τουλάχιστον οι αποφάσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές, όπως δάση και δασικές εκτάσεις, αιγιαλοί, ρέματα, αρχαιολογικοί χώροι και προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA».

Σχόλια

  1. Για σου ρε Βουδούρη αντινομάρχη αγωνιστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιος ειναι ο αγωνιστης ο Βουδουρης;αυτος αγωνιζετε μονο για την παρτη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OLOI SAS GIA THN PARTH SAS AGONIZESTE CEYTOPOLITIKOI TOY PROKTOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά ο Βουδούρης τα έχει δώσει όλα για τον τόπο μας ,όπου πάει , όπου σταθεί βγάζει άσματα ,αναλύει τις πολιτικές του θέσεις, επισημαίνει προβλήματα και τα μεταφέρει στην κεντρική εξουσία, τα επιλύει με φαντασία και σύνεση και το κυριότερο όπου πατά το πόδι του τον τρέμουν όλοι . Και όλοι μαζί φωνάζουμε με βροντερή φωνή , ρε πόσο μαλάκιες ήμαστε.

    Ο Γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι πάθατε φίλοι μου. Μάθατε ότι ο κ. Βουδούρης θα κατέβει με τον Σοφρά και τα κάνατε στα βρακιά σας; Γι'αυτό ο ξαφνικός πόλεμος;.
    Γιάννη Τσαβαρή, δεν έχεις πεί στα "παιδάκια"σου να μη παίζουν με τη φωτιά;
    Για πεστους ότι με κάθε τρόπο, δεν πρέπει να ανοίξει ο Βουδούρης το στόμα του γιατί θα καείται όλοι και πρώτος,πρώτος ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλόπαιδο ο Βουδούρης είχε πάντα το στόμα του ανοικτό , στον Μίχα και στα πολιτικά γραφεία της Ν.Δ και του ΠΑΣΚΟΚ και όχι μόνο . Φυσικά στις πολιτικές συγκεντρώσεις ήταν άφωνος ,πολλά χρονιά δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη .Τώρα τι θέλει , να άνοιξη το στόμα του ;Είναι στα καλά του ,τι θέλει να ακούσει ότι δεν άκουσε όλα αυτά τα χρόνια; Κάτσε στα αυγά σου παλικαράκι του γλυκού νερού γιατί δεν σε βλέπω καλά , το καράβι μπάζει νερά και μου φαίνετε θα πας στον πάτο .

    Ο ΓΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι ο γάτος του Παπακωνσταντίνου, ή ο "μαύρος" γάτος;
    Είσαι γάτος που σκεπάζει τις λουμπινιές του, ή "γάτος" του γλυκού νερού;
    Είσαι "γάτος" που τ'αρπάζει(τα Ψάρια),ή γάτος που βουλιάζει; (στον καναπέ).
    Είσαι γατούλα ή ο ροζ γάτος;(είναι πολύ της μόδας μη παρεξηγιέσαι).

    ΥΣ: Απ'τον Βουδούρη θα την βρείς,και θάχει ο μήνας 13. Συγνώμη 14/11/2010.

    Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο μου έμαθες να γραφείς και τέτοια πράγματα η βάζεις το κοπέλι και το κορίτσι με την « σχολική περιοχή » να υπερασπιστούν τον Νότη ; Για ένα να είσαι σίγουρος ο «ΞΕΝΟΣ » Γιώργο μου θα σας την πάρει την Δημαρχία και «θα κλαίτε όλοι μαζί » όπως συνηθίζουμε να λέμε εδώ στην Κούλουρη.
    Υ.Σ
    Τι σύμπτωση , όλοι οι θανατικοί αντίπαλοι του «ξένου» είναι ξένοι , ρε γέλια που θα χουμε.


    Ο ΓΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο τα τρια το μακρ'υτερο θα πάρει.
    Γάτε πονηρούλη, να σε φωνάζω Ρούλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΓΚΕΣ;
    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί να είναι μουγκές ρε φίλε, δεν κατάλαβα.
    Θα φοβηθούμε μήπως μας κάνουν "ντα-ντα";
    Θα φοβηθούμε μήπως μας πάρουν πίσω τα διπλώματα και τις άδειες των μαγαζιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΝΟΕΙΣΕΣ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ.
    ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου