Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. [17/11/2009]
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
Γραφείο Τύπου
Δελτίο τύπου
Μέγαρα, 17 Νοεμβρίου 2009.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.
Δήμαρχος: Η αποχέτευση είναι πλέον μια πραγματικότητα και κτήμα του Μεγαρικού Λαού σε χρόνο ρεκόρ 2,5 ετών για τα δεδομένα της χώρας.
           Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨ΘΕΟΓΝΙΣ¨ ο Δήμαρχος κ. Στρατιώτης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Σ. Μιχαλάκης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου της Γενικής Αποχέτευσης της πόλης.
            Η δημόσια αυτή παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε χρόνο που υπάρχουν τα απαραίτητα δεδομένα και οικονομοτεχνικά στοιχεία του έργου και αποτελεί την απαρχή μιας σειράς συνεχόμενων και τακτικών επαφών της δημοτικής αρχής με τους πολίτες στη βάση μιας άμεσης και εποικοδομητικής επικοινωνίας και πληροφόρησης για τις υποθέσεις του Δήμου.
            Την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από όλα τα υποέργα καθώς και συνοπτικά οικονομικά στοιχεία έκανε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Δήμου κ. Α. Παπαμιχάλης.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Μιχαλάκης εστίασε στα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι από τα €16 εκ. που περίπου κόστισε το έργο, μόνο τα €9,7 εκ. πληρώθηκαν από επιχορηγήσεις των Προγραμμάτων ΕΠΠΕΡ και ΘΗΣΕΑΣ. Τα υπόλοιπα €6,3 εκ. καλύφθηκαν με δαπάνες του Δήμου & της ΔΕΥΑΜ. Ο αγωγός ακαθάρτων είχε προϋπολογισμό €11 εκ. και μετά την έκπτωση του 51% υπογράφηκε σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΠΕΤΡΗΣ ΑΕ. €5,5 εκ. Η διοίκηση ενέκρινε τις ελάχιστες και βάσει των σχετικών νόμων συμπληρωματικές συμβάσεις με τον εργολάβο €1,3 εκ. Η μεγάλη προσπάθεια της διοίκησης και των στελεχών της ΔΕΥΑΜ, συνέχισε ο κ. Μιχαλάκης, και η χρηστή διαχείριση του έργου έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το δάνειο που πήρε η ΔΕΥΑΜ για να πληρωθούν οι συνδέσεις και οι συμπληρωματικές συμβάσεις των έργων, δεν επιβάρυνε την επιχείρηση εφόσον πληρώνεται από τα €30 που πληρώνουν οι καταναλωτές στο λογαριασμό ύδρευσης για το τέλος σύνδεσης και άλλα βεβαιωμένα έσοδα. Μέχρι τις 31/10/2009 έχουν εισπραχθεί €2.152.826 ενώ έχουν κατασκευαστεί 3.755 συνδέσεις. Μένουν ακόμα 350 συνδέσεις, ενώ στους λόφους συνδέθηκαν οι αγωγοί όμβριων με το δίκτυο της αποχέτευσης, λόγω των προβλημάτων με το βραχώδες υπέδαφος που η εκσκαφή του θα έθετε σε κίνδυνο τις κατοικίες. Εξήγησε ακόμα ότι το τέλος σύνδεσης αφορά την συμμετοχή του πολίτη στο όλο κόστος του έργου και το οποίο εξοφλείται σταδιακά μέσω των λογαριασμών ύδρευσης μέχρι να αποπληρωθεί, βάσει του πίνακα χρεώσεων καταναλωτών που έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τον Μάρτιο του 2008.  
            Ο Δήμαρχος κ. Στρατιώτης έκανε λόγω για ένα έργο που φάνταζε ακατόρθωτο και έγινε πραγματικότητα και κτήμα του Μεγαρικού Λαού μέσα σε χρόνο ρεκόρ 2,5 χρόνων. Επισήμανε τις τεράστιες δυσκολίες του έργου, το οποίο απορρόφησε όλη την δυναμική ενασχόλησης της διοίκησης όλο αυτό το διάστημα, εφόσον προτεραιότητα της ήταν από την αρχή η ολοκλήρωση του έργου μέσα στις προθεσμίες και η αποφυγή με κάθε τρόπο της απ-ένταξής του. Για την αναστάτωση που προκάλεσε στην πόλη ευχαρίστησε τους συμπολίτες οι οποίοι επέδειξαν υπομονή και κατανόηση, αναφέροντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που την προκάλεσαν: τα 230 αρχαιολογικά σκάμματα, οι στενοί δρόμοι στο παλιό σχέδιο πόλεως, το σαθρό δίκτυο ύδρευσης, κλπ. Συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν από την θέση της διοίκησης για να αποκτήσει η πόλη αυτή την σπουδαία υποδομή, τους πρώην Δημάρχους κ.κ. Καστάνη και Σύρκο, τους πρώην Προέδρους της ΔΕΥΑΜ κ.κ. Γκίνη και Οικονόμου. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μας διακρίνει ως διοίκηση ο εγωισμός, αλλά αισθανόμαστε ικανοποίηση και ανακούφιση γιατί φέραμε εις πέρας αυτό που αναλάβαμε και ανταποκριθήκαμε στην εμπιστοσύνη του λαού».Τόνισε εδώ ότι «ο καθένας παίρνει τα εύσημα που του αναλογούν» και ότι δεν ήταν ένα έργο δωρεάν. Το έργο εντάχτηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα όταν ωρίμασε και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, μετά από πολλαπλά αιτήματα των διοικήσεων του Δήμου και εφόσον η χώρα πλήρωνε πρόστιμο στην ΕΕ για τις πόλεις που δεν διέθεταν τέτοια υποδομή. Ο Δήμαρχος, στο πολιτικό σκέλος της ομιλίας του, επισήμανε ότι μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου δεν συναίνεσε στη λήψη αναγκαίων αποφάσεων για να προχωρήσει το έργο, αλλά επένδυσε πολιτικά σε πιθανή αποτυχία και στην υπαρκτή κόπωση των πολιτών, καταφεύγοντας σε συνεχείς καταγγελίες. «Άφηνε σε μας τη δύσκολη λύση των προβλημάτων», είπε χαρακτηριστικά. Αυτό όμως, όπως είπε, σημαίνει ότι δεν μπορούν να πείσουν το λαό με επιχειρήματα και θέσεις και επιδιώκουν να στηρίξουν το μέλλον τους στην αποτυχία του πολιτικού αντιπάλου, η οποία σε τελική ανάλυση θα επέβαινε εις βάρος της πόλης. Σήμερα όμως διαψεύστηκαν και το έργο πλέον είναι κτήμα του Μεγαρικού λαού.

Αναφερόμενος στα οικονομικά της αποχέτευσης, τόνισε ότι τα χρήματα ως προϊόν της έκπτωσης του εργολάβου επέστρεψαν στα ταμεία χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πόλη. Ο Δήμος, βάσει του απολογισμού του έτους 2008 έκανε επενδύσεις €5,5 εκ, παράλληλα με το έργο της αποχέτευσης. Η αξιοπιστία του Δήμου και η καλή του οικονομική κατάσταση έφερε πολλούς εργολάβους στις δημοπρασίες του Δήμου, με αποτέλεσμα να ωφελείται ο Δήμος από τις εκπτώσεις. Προσεχώς, είπε, θα φτιαχτούν και άλλοι δρόμοι που έχουν φθαρεί λόγω πολυετίας. Χαρακτήρισε την δημοτική αρχή ως μια συμπαγής ομάδα αξιόλογων προσώπων, που δρα συλλογικά και εγγυάται την πρόοδο του τόπου.  
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος, σε απάντηση των κατηγοριών της αντιπολίτευσης περί «παρακμής & ακινησίας», ρώτησε πότε ο Δήμος ήταν σε τέτοια ακμή όταν σήμερα εκτελούνται τα περισσότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη.
Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα από δημοσιογράφους και πολίτες, με τους ομιλητές να απαντούν φωτίζοντας διάφορα σημεία του θέματος. Σχετικά με τους υδραυλικούς εγκαταστάτες που μπορούν να κατασκευάζουν τις συνδέσεις των καταναλωτών με το δίκτυο, ξεκαθαρίστηκε ότι η ΔΕΥΑΜ δεν έχει δικαίωμα να καθοδηγεί τους πολίτες ποιους να επιλέξουν, αλλά τώρα με την ολοκλήρωση του κανονισμού αποχέτευσης θα ανακοινωθεί η υποχρέωση του κάθε εγκαταστάτη να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση καλής εργασίας. Θα υπάρξει γι’ αυτό συνεργασία με το Σύνδεσμο Υδραυλικών.     

Σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2006 ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟ 2008 ΚΑΤΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ 2010 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ. ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΝΙΝΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΙΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μη χειροτερα φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Γούναρη στον Πειραιά τι λέει ; Έγινε καμιά σύσκεψη για την αποχέτευση ; Τι αποφάσεις πάρθηκαν ; Πότε θα τελειώσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑΡΗ; ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΔΡΕΥΕΙ; ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑΡΗ; ΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ; ΟΛΟ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΓΟΥΝΑΡΗ, ΓΟΥΝΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΓΟΥΝΑΡΗ ΑΚΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΟΥΝΑΡΗ ΤΗΝ ΟΔΟ ΛΕΝΕ Η ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηλίθιε δεν σου απαντά κανείς και απαντάς στον εαυτό σου; Πάγενε παιδί μου σε κανένα ψυχίατρο. Έχεις πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε μαλάκες τσαβαρικοί καιΡουλικοί σας έχει κάτσει στο λεμό η αποχέτευση.Εχω να προτείνω να μην γίνει και τα σκατά να τα ρουφάτε εσείς.Λαμόγια του ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MPILI ARXI....KA TA SKATA NA TA FAS ESY POY EISAI MAUHMENOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΟΥΝΑΡΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΑΛΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κύρια Νάννου έθεσε το θέμα της αποχέτευσης στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος της απάντησε ότι η αποχέτευση είναι σε εξέλιξη. Κύριε Δήμαρχε εδώ και αρκετό καιρό έχουν σταματήσει τα έργα τι συμβαίνει; Βγάλε μια ανακοίνωση να μάθει ο λαουτζίκος τους λόγους που έχει σταματήσει το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ 2011, ΤΙ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΟΦΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 10 ΜΗΝΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΑΘΛΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πα-πα-παπαπα!!!
    Μέγας μακάκας ο άνθρωπος.
    Ρε γι'αυτό σε πληρώνει το αφεντικό σου για να γράφεις μακακίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙΤΕ. ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ε!!! ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΠ......
    ¨ΕΠΙΚΡΑΘΕΙΝ Ο ΙΟΥΔΑΣ, ΕΠΙΚΡΑΘΕΙΝ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ¨ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με 51% έκπτωση στα Μέγαρα και το έργο τελείωσε . Εμείς με 1% και δεν γνωρίζουμε τι γίνετε .Θα τελειώσει δεν θα τελειώσει ;Θα το παραλάβει η ΕΥΔΑΠ δεν θα το παραλάβει ;Θα λειτουργήσει ( κατά τον πρώην αντιδήμαρχο έργων κ Αγαπίου) δεν θα λειτουργήσει ; Τέλος πάντων τι θα γίνει; Ποιος θα μας ενημερώσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΕΤΕ;; ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μέρες τώρα παρακολουθώ τα διάφορα σχόλια για το κόστος της αποχέτευσης και της έκπωσης 1%, σε σύγκριση με αυτή των Μεγάρων που ο εκεί εργολάβος έδωσε έκπτωση 51%.
    Φαίνεται ότι κανείς δεν έχει διαβάσει προσεκτικά τα στοιχεία που απαριθμούν και αναλύουν οι υπεύθυνοι του δήμου Μεγαρέων.
    Το έργο μας λένε ότι από 11.000.000 ευρώ, και μετά απο μειοδοτικό διαγωνισμό, το πήρε εργολάβος δίνοντας 51% έκπτωση. Δηλαδή το πήρε με 5.500.000 ευρώ.
    Επίσης μας λένε ότι τα 5.5οο.οοο,ευρώ της έκπτωσης, επεστράφησαν στα κοινοτικά ταμεία.
    Δηλαδή χάρισαν τα μισά λεφτά. Εως εδώ πολύ καλά και μπράβο τους.
    Έλα όμως, που κατά δική τους ομολογία το έργο στοίχισε τελικά 16.000.000. ευρώ!
    Τα υπόλοιπα τα βάζει ο κοσμάκης απ'την τσέπη του.(έδωσαν πίσω και τα 5.500.000).Συγχαρητήρια φωστήρες των Μεγάρων,και σας φέρνουμε και σαν παράδειγμα.
    Αυτά τα στοιχεία κανείς δεν τα είδε; ή μοναδικός σκοπός είναι να ρίχνουμε λάσπη, και όπου πάει;
    Ίσως αυτό μας "ξυπνήσει"και καταλάβουμε, ότι οι εργολάβοι(εταιρείες),δίνοντας τόσο μεγάλες εκπτώσεις μας δουλεύουν ψιλό γαζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πονηρούλη αν και δάσκαλος κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις .Τα λεφτά της έκπτωσης πήγαν στο ταμείο του Δήμου χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς το παρόν από τον Δήμο , στο μέλλον σίγουρα .Το έργο χωρίς την έκπτωση για τον αγωγό θα έφτανε τα 21.500.000 ευρώ .Για τα 350 αρχαιολογικά σκάμματα δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ ,ήταν υποχρέωση του ανάδοχου .Εσείς δώσατε 1.000.000 ευρώ από τα απρόβλεπτα για αρχαιολόγους (την ΤΡΟΙΑ σκάψατε) . Γνωρίζεις φυσικά ότι το δίκτυο στα ΜΕΓΑΡΑ είναι μεγαλύτερο από της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ αλλά το έργο πολύ ποιο φτηνό και ποιο ποιοτικό . Για να δούμε το έργο της αποχέτευσης στο τόπο μας σε ποιο χρηματικό ποσό θα φτάσει όταν θα τελειώσει . Σαν ηθικό παράδειγμα για τον χειρισμό δημοσίου χρήματος τι μας προτείνεις ;Θεωρείς ότι ο δήμος Μεγάρων κακώς πήρε έκπτωση 51% και προστάτευσε τα χρήματα της Ε.Ε και του λαού του , ή έπρεπε να πάρει 1% που πήρατε εσείς , για δώσε μας μια απάντηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι συνδεδεμένος με την Γούναρη , θα ενημερωθεί και θα σου απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δυστυχώς για σένα δεν είμαι ο... δάσκαλος. Απλά νοήμων άνθρωπος είμαι,και εκανα τις διαπιστώσεις απ'τα γραφόμενα των ιδίων.Τώρα γιατί διαστρευλώνεις τα επίσημα στοιχεία του δημάρχου Μεγαρέων και κάνεις το μαύρο ασπρό δεν το καταλαβαίνω.
    Μήπως είσαι ο Τσαβαρής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε νοήμον επιμένεις σε αερολογίες και δεν απαντάς στα ερωτήματα που σου έθεσα .Κύριε νοήμον η έκπτωση του 51% είναι γεγονός συμφωνούμε σε αυτό .Το έργο κόστισε 16 000.000 ευρώ με τις συνδέσεις που δεν είναι υποχρέωση της Ε.Ε αλλά του δήμου. Κάτι που θα συμβεί και σε μας ,θα κληθούμε να πληρώσουμε τις συνδέσεις και φυσικά τις συμπληρωματικές συμβάσεις που δεν είναι υποχρεωμένη να επιβαρυνθεί η Ε.Ε .Αρά το έργο θα ξεπεράσει τα 26.000.000 και αν το vacuum δεν το εγκρίνει η Ε.Ε τότε το έργο γίνεται ανταποδοτικό και αυτό σημαίνει ότι θα το πληρώσει ο λαουτζίκος του νησιού μας .Ο Δήμος Μεγαρέων προστάτευε τα συμφέροντα των δημοτών του ,κατασκευάζοντας την αποχέτευση με το μικρότερο κόστος εσείς τι κάνατε;
    Υ.Σ
    Υπάρχουν πολλά τσακάλια σαν τον Τσαβαρή δεν είναι ο μοναδικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κ. "τσάκαλε",ούτε εντεταλμένος εν υπηρεσία δεν θα ισχυριζόταν αυτά που λες. Και βέβαια η έκπτωση ήταν 51%, αλλά δεν αναφέρεις πως απο τα 11.000.000. του έργου, και μείον την έκπτωση (5.500.000.) στοίχισε τελικά 16.000.000;
    Ούτε οι "κουτόφραγκοι"τα μασάνε αυτά, ότι 4.000. περίπου συνδέσεις, κόστισαν 10.500.000.
    Ωραία προστασία έκανε. ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στα κοινοτικά ταμεία 5.500.000.ευρω και τα υπόλοιπα τα πληρώνει ο λαός των Μεγαρέων με δάνεια.
    Ξαναδιάβασε ή καλύτερα μελέτησε την αναφορά που γίνετε στο blogg απ' τον δήμαρχο Μεγαρέων.
    Τι να κάνουμε,έτσι έχουν τα πράγματα.
    ΥΣ:1) Και βεβαίως, δεν συμφωνώ με τις "ΑΠ'ΕΥΘΕΊΑΣ ΑΝΑΘΈΣΕΙΣ".
    2) Όπως καταλαβαίνεις, είτε πάρεις 1% ή 51%, οι εταιρείες τα φέρνουν "ίσα πανιά ίσα βάρκα".
    3) Ποιος λέει ή γράφει "επεα πτερόεντα", ας κρίνει ο κόσμος.
    4) Μίλησε κανείς για τσακάλι; ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θέλεις να υποβαθμίσεις την σύγκριση των δυο έργων το καταλαβαίνω γιατί αυτή είναι η δουλεία σου και για αυτόν ακριβός τον λόγο αμείβεσαι από τα λεφτά του λαού της Σαλαμίνας .Τα ΜΕΓΑΡΑ έχουν βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων άρα πρέπει να γίνουν και κάποια έργα που δεν γίνονται στην αποχέτευση του νησιού μας και αυτά τα έργα κοστίζουν γι’ αυτό το έργο κόστισε 16.000.000 ευρώ .Εγώ σου κάνω λόγο για τον αγωγό ο όποιος είναι ίδιος με τον δικό μας και μάλιστα ποιο μικρός σε χιλιόμετρα 52 των Μεγάρων 48 σε μας .5,5 εκατομμύρια στα Μέγαρα 26.000.000 σε εμάς αυτό κύριε νοήμων πιστεύω να το κατάλαβες.
    Υ.Σ
    Για τους αρχαιολόγους ούτε λέξει γιατί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξαναδιάβασε τη συνέντευξη. Μπα σε καλό σου, μας έσκασες.
    Απο που βγάζεις το συμπέρασμα ότι οι αρχαιολόγοι δεν πληρώθηκαν. Τα χρήματα της εταιρείας δεν είναι απ'το έργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΚΟΥΤΟ...ΣΚΑΛΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΟΥΝ ΑΔΑΗ!!! Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρώτα τον Μακρή και τον φίλο σου τον Τσαβαρή,που έκαναν τα πάντα για να μη γίνει η αποχέτευση. Μήπως το ξέχασες;

    Ωραία απάντηση έδωσες νοήμ(ο)ν κ. καθηγητά. Το μον με ωμέγα ρε τσάκαλεεεεε grammatizoumene!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δάσκαλε μου από ορθογραφία δεν τα πάμε και πολύ καλά όπως εσύ στα μαθηματικά γιατί άλλο το 1% και άλλο το 51% .Άλλο τα 16.000.000 ευρώ και άλλο τα 26.000.000 ευρώ .Άλλο τα 52 κm και άλλο τα 48 km. Για να κλείσουμε την αντιπαράθεση μας .Αν νομίζεις ότι ο λαός της Σαλαμίνας πιστεύει τους κονδηλοφόρους του Σοφρά που πληρώνονται από τις μίζες των εταιριών είσαι βαριά νυχτωμένος φιλαράκο ,καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όταν λέγετε η αλήθεια σας πειράζει;

    Ο δάσκαλος δεν είμαι που νομίζεις.

    Ούτε εντεταλμένος κονδυλοφόρος κανενός.

    Είμαι ενεργός πολίτης και συμμετέχω στα δρώμενα ΟΛΟΥ του νησιού μας.

    Επίσης γνωρίζω μαθηματικά και τις νύχτες κοιμάμε...τσάκαλε,καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. τα βάρη στις γειτόνισσες τα ρίχνουν οι πουτανίτσες, μου φαίνεται το ίδιο κάνετε και σεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. re daskale, re tsakale, i poutanes ke i gitonises pies ine? jerete kati i autos pou to egrapse lei malakies?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Pε παιδια ο Καραγιαννης που ειναι;γιατι δεν κατεβαινει για δημαρχος να τελειωνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Καραγιάννης ο Μιχάλης ; Το σκέπτεται ,το σκέπτεται , το σκέπτεται , το σκέπτεται, ……………………………………………………………..αντε καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου