ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
Σαλαμίνα 11 Δεκεμβρίου 2009
Με εφαλτήριο  την επέτειο της Παγκόσμιας ημέρας του παιδιού, ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα πρέπει να ενδιαφερθούμε  για τις συνθήκες διαβίωσης των  παιδιών παγκοσμίως, ανεξαιρέτως  χρώματος, φυλής, θρησκείας κτλ.

Δυστυχώς  ζούμε σε μια εποχή, όπου η εγκληματικότητα  και η βία σε βάρος των παιδιών  μαστίζει. Καθημερινώς γινόμαστε  «αμέτοχοι» θεατές παιδικών βασανιστηρίων  που ξεπερνούν κάθε ανθρώπινη  φαντασία.
Με δεδομένο ότι τα παιδιά δεν μπορούν από μόνα τους να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης – για το λόγο αυτό είναι υποχρέωση όλων μας να δημιουργήσουμε για κάθε παιδί της υφηλίου συνθήκες ζωής, που θα διέπονται από ένα περιβάλλον υγείας, στοργής, ασφάλειας και ειρήνης.

Για τους λόγους αυτούς ας εναντιωθούμε σε κάθε είδους βία και παιδική εκμετάλλευση, αν δε θέλουμε τα παιδιά μας να καταστούν  «άβουλα πιόνια στην παγκόσμια σκακιέρα της εγκληματικότητας».
Γιάννης Τσαβαρής
υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

αφύπνισης-ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα  δικαιώματα
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  οφείλουμε να κάνουμε  μια αναφορά στις 10 Δεκέμβρη 1948, όταν τα Ηνωμένα Έθνη υπέγραψαν την  Οικουμενική Διακήρυξη για την προστασία και διαφύλαξη τους.
Από τότε πέρασαν 61 χρόνια και ενώ μέσα σ’ αυτό το διάστημα ο πολιτισμός «εξελίχθηκε» ραγδαία, η τεχνολογική ανάπτυξη έκανε άλματα και η ζωή μας  «καλυτέρευσε» εξακολουθούν να υπάρχουν αναρίθμητα θύματα διακρίσεων, συλλήψεων, φυλακίσεων, βασανισμών….
 Σ’  αυτήν τη διαρκή μάχη είναι  βέβαιο ότι μπορεί και πρέπει  να παίξει σημαντικό ρόλο η  ευαισθητοποίηση αλλά και ο  κατάλληλος χειρισμός της παγκόσμιας  κοινής γνώμης απέναντι στα  κάθε λογής κέντρα εξουσίας  που αντιμάχονται την ανωτέρω Διακήρυξη.
Οι διατάξεις  που διατυπώθηκαν στις 10 Δεκέμβρη 1948 αποτελούν πατρογονική κληρονομιά και αναφαίρετο δικαίωμα για όλη την ανθρωπότητα προκειμένου να της δοθεί η ευκαιρία να αναλάβει δράση αναβαθμίζοντας την παρουσία της. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αναλάβουν δράση όσοι αισθάνονται ότι προσβάλλεται η συνείδησή τους ή ταυτόχρονα παραβιάζεται η ανθρώπινη υπόστασή τους.
Τέλος η  συνειδητή συμμετοχή όλων μας  στην προσπάθεια υπεράσπισης όλων των  ανωτέρω αποτελεί μονόδρομο δημοκρατίας, πολιτισμού και ανθρωπιάς.
Γιάννης Τσαβαρής
υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας
ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΓΑΠΙΟΥ
Σαλαμίνα 9 Δεκεμβρίου 2009
Λυπάμαι γιατί για μία ακόμη φορά ο κ. Βαγγέλης Αγαπίου δείχνει αδυναμία να κατανοήσει το περιεχόμενο της επιστολής που δημοσίευσα και αναφέρεται στην έγκριση από το Δ.Σ. της σύναψης συμπληρωματικής σύμβασης για τη χερσαία και θαλάσσια μεταφορά θραυστού υλικού, από την Κεραμιδέζα της Μάνδρας Αττικής, στο νησί μας ύψους 520.000€ στις 13-10-09.
Βέβαια χωρίς να το καταλαβαίνει ο κ. Αγαπίου Β., γίνεται συνήγορος υπεράσπισης των όσων λέω, αφού και αυτός δηλώνει ότι το 2006 δεν μεταφέρθηκε θραυστό υλικό από το λατομείο της Κεραμιδέζας στη Σαλαμίνα. Μάλιστα του θυμίζω ότι σε κάποιο σημείο της επιστολής μου αναφέρω τη φράση: «που τάχα λένε ότι μετέφεραν;» Κάτι που σαφέστατα υποδηλώνει ότι έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το αν πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των υλικών.
Κλείνοντας θέλω να τον παρακαλέσω να διαβάσει προσεκτικότερα την ανακοίνωση, και τότε θα καταλάβει το νόημα της επιστολής μου, αφού σε καμία περίπτωση αυτή δεν αναφερόταν δυσφημιστικά σε αυτόν.
Αντίθετα μετά την τοποθέτηση του κ. Αγαπίου, θα πρέπει επιτέλους ο κ. Σοφράς, να βρει τη δύναμη να απαντήσει στα ερωτήματα που δημόσια του έχω θέσει και αφορούν κυρίως θέματα χρηστής οικονομικής διαχείρισης.
Γιάννης Τσαβαρής
υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας



Σχόλια