Επίδοξοι ληστές τραυμάτισαν αστυνομικούς στην Σαλαμίνα.

 

Σε «Σικάγο» μετέτρεψαν κεντρική περιοχή της Σαλαμίνας άγνωστοι ληστές, που με βροχή πυρών από «καλάσνικοφ» κατάφεραν να διαφύγουν ύστερα από αποτυχημένη απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.


Οι ληστές βγαίνοντας από την τράπεζα βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο αστυνομικούς που είχαν σπεύσει για να τους συλλάβουν και χωρίς δισταγμό άρχισαν να «γαζώνουν» με τα αυτόματα όπλα τους.
Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά και από σύμπτωση δεν υπήρξαν και άλλα θύματα, αφού οι σφαίρες των ληστών κατέστρεψαν την τζαμαρία φούρνου ενώ κάλυκες βρέθηκαν και σε βενζινάδικο απέναντι από την τράπεζα, στη λεωφόρο Ιπποκράτους 98, στη Σαλαμίνα.
Μέχρι αργά το βράδυ, δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν έρευνες, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ληστές, που εκτιμάται ότι κρύβονται κάπου στο νησί, δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή το Λιμενικό Σώμα είχε πάρει μέτρα αποκλείοντας τη διά θαλάσσης διαφυγή τους, πράγμα που φυσικά θα είχαν λάβει υπόψη τους.
Παράλληλα, για τον εντοπισμό τους εξετάζεται και το βίντεο που έχει ληφθεί από τις κάμερες του υποκαταστήματος
Η αιματηρή απόπειρα ληστείας έγινε, χθες στις 3.10 το μεσημέρι, στο παραπάνω υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εισήλθαν δύο ένοπλοι με αυτόματα όπλα τύπου «καλάσνικοφ», που φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας και ζήτησαν από τον ταμία τα χρήματα.
Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες, κάποιος από το προσωπικό ενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας, απ όπου έγινε σήμα προς όλα τα περιπολικά.
Ενα από τα οχήματα, με πλήρωμα έναν αρχιφύλακα και έναν υπαρχιφύλακα βρισκόταν σε πολύ κοντινό σημείο, με αποτέλεσμα οι δύο αστυνομικοί, που φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα να σπεύσουν και πολύ γρήγορα να βρεθούν απέναντι από τους δύο ληστές, που έβγαιναν από την τράπεζα χωρίς να έχουν πάρει χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο της τράπεζας ο υπαρχιφύλακας φαίνεται να βρίσκεται σε απόσταση 8-10 μέτρων από τους ληστές, ενώ ο αρχιφύλακας ήταν λίγο πιο μπροστά. Και οι δύο με προτεταμένα τα όπλα.
Οι ληστές μόλις τους είδαν άρχισαν να πυροβολούν. Στα πυρά ίσως πρόλαβαν να ανταποδώσουν και οι αστυνομικοί. Ωστόσο, έπεσαν κάτω τραυματισμένοι ο αρχιφύλακας στα πόδια, στη μέση και στον θώρακα και ο υπαρχιφύλακας, που είναι πιο σοβαρά, στο πρόσωπο. Εξετάζεται εάν ανήκε στους ληστές μια μοτοσικλέτα που βρέθηκε εκεί οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε μικρό «βαν» που τους περίμενε με οδηγό έναν συνεργό τους και εξαφανίστηκαν.
Λίγη ώρα αργότερα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε στην περιοχή της Φανερωμένης, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την τράπεζα, ένα όχημα που ήταν κλεμμένο και εξετάζεται εάν είναι αυτό που χρησιμοποίησαν οι ληστές.
Οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και ακολούθως ο άτυχος 38χρονος υπαρχιφύλακας, πατέρας δύο μικρών παιδιών διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό.

Σχόλια

  1. Όταν δεν υπάρχει επαρκής εκπαίδευση αυτά συμβαίνουν . Είμαστε για τα μπάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απαράδεκτο το σημείο που στεγάζετε η αστυνομία . Όλοι η αστυνομική δύναμη είναι εγκλωβισμένη στα σοκάκια της Σαλαμίνας . Πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο σημείο για να υπάρχει δυνατότητα γρήγορης επέμβασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι λυπηρό δύο άνθρωποι να βρεθούν τόσο κοντά στο θάνατο, για το μεροκάματο. πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται εκπαίδευση για αναχαίτηση ληστειών. λυπάμαι για τους δύο ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου