Προληπτική παύση λειτουργίας τμημάτων και τάξεων σχολείων λόγω κρουσμάτων γρίπης

 

Την παύση λειτουργίας από την Παρασκευή 18/12/2009 μέχρι την Τετάρτη 23/12/2009 (ημερομηνία έναρξης διακοπών των σχολείων λόγω εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς), τμημάτων και τάξεων σε 2 νηπιαγωγεία, 2 δημοτικά, 1 γυμνάσιο και 1 λύκειο, στον ευρύτερο Πειραιά, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου ιού γρίπης Α (Η1Ν1), αποφάσισε ο Νομάρχης Πειραιά .
Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά, κατόπιν ενημέρωσης από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Πρόκειται συγκεκριμένα για :
Δημοτικά Σχολεία (Τμήματα και τάξεις):

  1.  

22ο  Δ.Σ. Κορυδαλλού
(τάξη Γ)

  1.  

4ο  Δ.Σ. Αγίου Ιωάννη Ρέντη
(τμήμα Α1)
Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία (Σχολικές μονάδες):
1.                   
7ο Ν/Γ Σαλαμίνας
2.                   
Ν/Γ Φοίνικα Σαλαμίνας
Γυμνάσια-Λύκεια (Τμήματα και τάξεις):

  1.  

1ο   Γυμνάσιο Κορυδαλλού
 (τμήμα Β3)

  1.  

3ο  ΓΕΛ Κορυδαλλού
(τμήμα Γ4)
Η διακοπή λειτουργίας των σχολείων γίνεται για προληπτικούς λόγους και έχει ως στόχο την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του νέου ιού της γρίπης Α (Η1Ν1). Επισημαίνεται ότι στο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων των οποίων διακόπτεται η λειτουργία, να απέχουν από άλλα μαθήματα ή ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες. Για τις παύσεις λειτουργίας των σχολείων η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το ΕΚΕΠΥ.

Σχόλια