ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ






ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ

Σας καλουμε να λαβετε μερος στην Γενικη Συνελευση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ που θα πραγματοποιηθει την Κυριακη 22 Νοεμβρη 2009 στην αιθουσα εκδηλωσεων του Εργατικου Κεντρου Σαλαμινας και ωρα 10.00 με τα εξης θεματα:

1. Εκλογη τριμελους προεδρειου της Γ.Σ.

2. Οριστικη αποφαση εγγραφης νεων μελων.

3. Συζητηση για τα πεπραγμενα του ομιλου και καθορισμος μελλοντικων δρασεων.

4. Εκλογη τριμελους εφορευτικης επιτροπης.

5. Εκλογη τριμελους εξελεγκτικης επιτροπης και δυο αναπληρωματικων μελων.

6. Εκλογη επταμελους Διοικητικου Συμβουλιου και τριων αναπληρωματικων μελων.

Σε περιπτωση που δεν επιτευχθει απαρτια, η Γ.Σ. θα διεξαχθει την Κυριακη 29 Νοεμβρη 2009 στον ιδιο χωρο και με τα ιδια θεματα. Αν και παλι δεν επιτευχθει απαρτια η Γ.Σ. θα διεξαχθει την Κυριακη 6 Δεκεμβρη στον ιδιο χωρο και με τα ιδια θεματα.Αιτησεις για υποψηφιοτητα στην εκλογη Διοικητικου Συμβουλιου θα υποβαλλονται μεχρι 19-11-2009 στα μελη της προσωρινης διοικησης.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 7-11-2009

Για την προσωρινη διοικηση

Ο προεδρος Ο γραμματεας

Ν.Κογιας Μ.Κανακης

Συναντηση του Περιβαλλοντικού με τον Δημαρχο Σαλαμινας
Κυριε Δημαρχε,
Σχετικα με την κατασκευη των δυο νεων αντλιοστασιων στην παραλια της Σαλαμινας,τον θορυβο που εχει δημιουργηθει και την ασαφεια που επικρατει στην κοινη γνωμη γυρω απο το θεμα,ΖΗΤΑΜΕ μια συναντηση μαζι σας προκειμενου να ενημερωθουμε και να συζητησουμε εναλλακτικεςλυσεις και προτασεις μας.
Διατυπωνουμε τις εξης αποριες:
α]Ποιο το κοστος υπογειοποιησης των αντλιοστασιων και ειναι αυτο απαγορευτικο προκειμενου να μην αλλοιωθει η οψη της παραλιας για παντα;
β]Τι σκοπευετε να κανετε με το ,<<εκτρωμα>> αντλιοστασιο Α1 του οποιου η εξωτερικη οψη πρεπει να αλλαξει.
Οι δικες μας θεσεις και προτασεις ειναι:
α]Κρινουμε απαραιτητη την αναρτηση μακετων και για τους δυο χωρους εγκαταστασης αντλιοστασιων που θα περιλαμβανει και την διαμορφωση της γυρω περιοχης[ποιος ειναι ο σχεδιασμος,πως θα διαμορφωσετε τον περιβαλλοντα χωρο].
β]Θεωρουμε οτι η διαμορφωση του χωρου πρεπει να αποκοπειαπο την χρονικη πιεση του εργου της αποχετευσης και να <<δουλευτει>>ανεξαρτητα απ'αυτην.
Για βοηθεια της τελικης σας αποφασης,σας επισυναπτουμε ενδεικτικα φωτογραφειες απο αλλα αντλιοστασια στην Ελλαδα[παραλια Μυτιληνης].
Κυριε Δημαρχε,
Πιστευουμε οτι η αποχετευση ειναι εργο ζωης για την Σαλαμινα.
Παραλληλα πιστευουμε οτι η χωρις σχεδιασμο τοποθετηση παρελκομενων της αποχετευσης[αντλιοστασια],σε χωρους Μνημειων Ηρωων μας προσβαλουν ολους.
Θεωρουμε οτι υπαρχει λυση για την συνυπαρξη και των δυο.

Παρακαλουμε,καθοριστε τον χρονο συναντησης μας.
Σαλαμινα 22-10-09

Με εκτιμηση

Perivos 2009




Συναντηση με τον Δημαρχο Σαλαμινας

Ο Δημαρχος μας δεχτηκε στις 9/11/09 στο Δημαρχειο.
Στη συναντηση παραβρεθηκε μετα απο δικο μας αιτημα και ο επιβλεπων μηχανικος της ΓΗΓΕΡΤΟΝ.
Απο την συζητηση που ειχαμε προεκυψαν τα παρακατω :
α] Το αντλιοστασιο στο Κεντρο Νεοτητας μπορει να μεταφερθει απο την παιδικη χαρα, πισω απο το κεντρικο κτιριο και ηδη γινονται μετρησεις εδαφους.
β] Το αντλιοστασιο της ΕΥΔΑΠ ειναι απαραδεκτο σαν οικημα και θα γινει παρεμβαση στην οψη του.Εδω πρεπει να σημειωσουμε οτι η ΕΥΔΑΠ δεν εχει κανει προβλεψη φιλτρων για τις οσμες,με ο,τι αυτο συνεπαγεται.
γ]Η κατασκευη υπογειων αντλιοστασιων δεν ηταν απαγορευτικη λογω κοστους,απλα δεν προβλεφθηκε.τωρα ομως για να γινουν χρειαζεται νεα μελετη και εργασιες απο την αρχη, πραγμα που σημαινει οτι ολο το εργο θα τεθει εκτος χρονοδιαγραμματος με κινδυνο να χαθει.
δ]Και τα δυο νεα αντλιοστασια μπορουν να χαμηλωσουν αρκετα,ωστε το υψος να ειναι μικροτερο απο 3μετρα πανω απο την γη και αυτο μπορει να πραγματοποιηθει χωρις επιβαρυνση του εργου


Οσον αφορα την προταση μας για γενικοτερη αναμορφωση του χωρου της παραλιας,ανεξαρτητα απο το εργο της αποχετευσης, ο Δημαρχος μας διαβεβαιωσε πως ειναι στα αμεσα σχεδια του και θα προχωρησει σε μελετη του χωρου αναρτοντας και σχετικες μακετες.
Θελουμε να πιστευουμε πως δε θα γινει καμια υπαναχωρηση,τουλαχιστον σ'αυτα και οτι την υστατη στιγμη θα παραμεριστει η προχειροτητα για να βελτειωθει ο,τι βελτειωνεται.


Σχόλια

  1. Α) Κύριοι η τεχνική υπηρεσία του δήμου η όποια είναι αρμόδια και υπεύθυνη για την παρακολούθηση του έργου παρευρισκότανε στην σύσκεψη και τι προτάσεις έκανε ; Β) Έχει γνωστοποιηθεί στο δημοτικό συμβούλιο μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας που αναφέρεται στα αντλιοστάσια/δεξαμενές του συστήματος vacuum η όποια κάνει λόγο για ανεπιθύμητες οσμές οι οποίες είναι επικίνδυνες για την δημόσια υγεία . Το θέμα το συζητήσατε ;Γ) Οι Φωτογραφίες που μας επιδεικνύετε είναι αντλιοστάσια και όχι αντλιοστάσια /δεξαμενές του συστήματος vacuum . Πιστεύω να αντιλαμβάνεστε την διάφορα .Δ) Για τις μακέτες αφήσετε έχουμε σε λίγο δημοτικές εκλογές καλό είναι να διαφημίσει το έργο του αν υπάρχει ο κ Σοφράς όχι εσείς, δεν είναι αυτός ο ρόλο σας .Ε) Έχω την εντύπωση ότι η πρώτη σας δημόσια εμφάνιση είναι από κακή έως κάκιστη ,πιστεύω ότι στην πορεία θα βελτιωθείτε και θα είσαστε ποιο προσεκτικοί γιατί δεν ζούμε στο 1979 αλλά στο 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ; ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ; ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜΙ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ, ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜΙ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ; ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΛΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; ΧΑΙΔΕΥΑΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ; ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ; ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήγαινε σε ένα Δημοτικό συμβούλιο να δεις τους υποψηφίους του 2010 για να καταλάβεις τι σημαίνει γιουσουρούμ! Και γιουσουφάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ. ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια στο Νεοεκλεγέν Συμβούλιο.Καλή αρχή , θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε αγώνα για το καλό του τόπου μας.Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η.... στα ΤΣΑΒΑΡΟΠΟΥΛΑ και μόνο το ότι προβάλλατε βέτο και και και δεν τους αφήσατε καν να βάλουν υποψηφιότητα για την ανάδειξη του Νέού σας Συμβουλίου σας τιμά ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tι έγινε ΤΣΑΒΑΡΟΠΟΥΛΑ σας πήρανε χαμπάρι και είσαστε εκτός Συλλόγου.Καιρός ήταν ΛΑΜΟΓΙΑ, ευτυχώς που κάποιοι συμπολίτες μας ΄σοβαροί και ειλικρινείς διέκριναν τις προθέσεις σας και σας πέταξαν κλοτσηδόν.Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.Λίγος καιρός απόμεινε και πολύ γρήγορα ΛΑΜΟΓΙΑ μαζί με το ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ τον αρχηγό σας θα είσαστε παρελθόν σκοτεινό βρωμερό και δυσοίωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου