Λήξη 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Δήμου Σαλαμίνας


ΔΕΛΤΙΟ      ΤΥΠΟΥ 


Η Σαλαμίνα και πάλι στο επίκεντρο μόλις μια εβδομάδα μετά τον λαμπερό εορτασμό των Σαλαμινίων καθώς το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου μια γιορτή γαστρονομίας και κρασιού διοργανώνεται στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου. 

Ο Δήμαρχος, Γιώργος Παναγόπουλος, υποδέχτηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, σε μια ιδιαιτέρως θερμή ατμόσφαιρα για την ανάγκη αξιοποίησης του «κρυμμένου» τουριστικού δυναμικού του νησιού, αλλά και για τις ευοίωνες προοπτικές της Σαλαμίνας στο μέλλον. Οπως τόνισε ο Υπουργός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της τουριστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης της περιοχής κατόπιν επιλύσεως βασικών προβλημάτων. 
Ο Δήμαρχος με τη σειρά του επισήμανε ότι θα πρέπει όλοι μαζί, συντονισμένα, να εργαστούμε προκειμένου να ξαναβρεί αυτός ο τόπος την αίγλη και παλιά του ζωντάνια προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερους επισκέπτες και να δημιουργήσει ακόμη και θέσεις εργασίας. 
Εν συνεχεία ο Υπουργός ξεναγήθηκε στη γύρω περιοχή θαυμάζοντας σημαντικά αξιοθέατα ενώ μαζί με τον Δήμαρχο παρακολούθησαν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου που στοχός είναι να αναδείξουν τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την ιστορία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας. Στο πλαίσιο αυτών η παρουσία του Υπουργού τιμήθηκε με την απονομή αναμνηστικής τριήρους ως ευχαριστήριο της επίσκεψης του στο νησί. 
Το φεστιβάλ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ΕΟΤ, Περιφέρεια Αττικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ο.Ε.Σ.Ε. καθώς και σε συνεργασία του Δήμου Σαλαμίνας με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και την ιδιαίτερη στήριξη της CEUCO. 
Εκ του Γραφείου Τύπου 
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ◆ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 1 ◆ 18900 ◆ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΗΛ: 213 2027300 

Σχόλια