Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2016

Δραματική άνοδος της στάθμης της θάλασσας

Εικόνα
Προετοιμαστείτε για τον επερχόμενο «υδάτινο κόσμο». Η στάθμη των θαλασσών της Γης μπορεί να ανέβει σε υπερδιπλάσιο ύψος σε σχέση με τις έως τώρα πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, προειδοποιεί μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη βασίζει τις πιο ανησυχητικές εκτιμήσεις της σε μια νέα ανάλυση της κλιματικής αλλαγής στην Ανταρκτική. Συμπεραίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να λιώσουν πολύ πιο γρήγορα τεράστιες εκτάσεις πάγου και να πέσουν στο νερό, υψώνοντας τη στάθμη διεθνώς ένα έως δύο μέτρα έως το 2100. Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες δυσκολεύονται να συμφωνήσουν πόσο γρήγορα και σε πόση έκταση θα λιώσουν οι πάγοι της Ανταρκτικής. Από την απάντηση σε αυτό, εξαρτάται σημαντικά πόσο θα ανέβει η στάθμη των ωκεανών παγκοσμίως.

ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
Τρεις πολιτικές πρωτοβουλίες εναντίον των υποθέσεων διαφθοράς αναλαμβάνει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. α) Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων. «Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Η Επιτροπή θα βγάλει πόρισμα μέσα σε δύο μήνες, όχι του «Αγίου Ποτέ»», δεσμεύθηκε. β) Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να εξεταστούν οι δικογραφίες που αφορούν τα πολιτικά πρόσωπα. γ) Επιτροπή επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού με την SIEMENS. Μάλιστα κάλεσε εμφατικά τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετέχει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων και πολιτικών στελεχών: «σας συμβουλεύω, κ. Μητσοτάκη, να συμμετάσχετε και εσείς. Άλλωστε η γνωριμία σας με στελέχη της SIEMENS μπορεί να φέρει κάτι θετικό για τον τόπο». Με τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα τελειώσει οριστικά η ντροπή του νόμου περί ευθύνης υπουργ

Πανελλαδική Ημέρα Διαμαρτυρίας κατά της Κακοποίησης των Ζώων

Εικόνα
Οργανώνεται κάθε χρόνο μία Κυριακή του Μαρτίου (29 Μαρτίου το 2015) από ακτιβιστικές οργανώσεις κατά της κακοποίησης των ζώων, με επίκεντρο την Πλατεία Μοναστηρακίου στην Αθήνα και σύνθημα «Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, θα ήμασταν όλοι χορτοφάγοι». Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε φέτος και στη Θεσσαλονίκη. Στόχος των διοργανωτών είναι η διαμαρτυρία να επεκταθεί σε όλο και περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου και να πάρει τη μορφή θεσμού. Οι ομάδες που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία διεκδικούν την παύση της εκμετάλλευσης και της κακοποίησης των ζώων, όπως συμβαίνει στις βιομηχανικές μονάδες κρέατος, γάλακτος και αυγών, στη βιομηχανία της γούνας, στην αλιεία, τα εργαστήρια πειραματόζωων, τα καταστήματα πώλησης ζώων για κατοικίδια, τους ζωολογικούς κήπους, τα δελφινάρια, τους ιπποδρόμους κ.α.

«Αμφικτιονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-03-2016 Την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, υπεγράφη μεταξύ της Δημάρχου Σαλαμίνος Ισιδώρας Νάννου-Παπαθανασίου και του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη, πρωτόκολλο συνεργασίας για την ίδρυση φορέα με την επωνυμία «Αμφικτιονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» στο αμφιθέατρο του μουσείου της Ακρόπολης. Μέλη αυτής της συνεργασίας θα είναι επίσης Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και φορείς στη ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας, (αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και τόποι ιστορικής σημασίας). Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Εικόνα
Η ΑΒ Βασιλόπουλος προχώρησε στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Υπεραγορά Γ. Κανάκη Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στη Σαλαμίνα με έξι καταστήματα. Τα καταστήματα βρίσκονται στην πρωτεύουσα του νησιού, στη Σαρωνίδα, στα Αμπελάκια, στην Αγορά, στα Παλούκια και στο Αιάντειο. Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της, η Υπεραγορά Γ. Κανάκη έκλεισε το 2014 με κύκλο εργασιών 29 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,47 εκατ. ευρώ. Στις 31/12/2014, οι συνολικές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 6,4 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει υποχρεώσεις προς τράπεζες, αλλά κυρίως προς προμηθευτές. Η εταιρεία Υπεραγορά Γ. Κανάκης είναι μέχρι σήμερα μέλος του ΕΛΟΜΑΣ (Ελληνικός Ομιλος Αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ), όμως προφανώς μετά την εξαγορά της από την ΑΒ Βασιλόπουλος θα πάψει να ανήκει στον εν λόγω όμιλο αγορών.

Τροχαίο ατύχημα έγινε στην περιοχή της Φανερωμένης στην διασταύρωση του Αγ. Γεωργίου

Εικόνα
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε πριν από λίγο στην περιοχή της Φανερωμένης στην διασταύρωση του Αγ. Γεωργίου Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που απεγκλώβισε τα δυο άτομα που επέβαιναν στα οχήματα Τα όποια τα παρέλαβαν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Τα άτομα που εμπλέκονταν στο τροχαίο ατύχημα και είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματα ευτυχώς τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν  για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Η ιστορία του Ράδιο Καρολίνα

Εικόνα
Το Ράδιο Καρολίνα (Radio Caroline) υπήρξε ο πρώτος πειρατικός ραδιοφωνικός σταθμός στη Μ. Βρετανία. Εξέπεμψε για πρώτη φορά στις 28 Μαρτίου του 1964 κι έμελλε ν' αλλάξει το μέλλον της ραδιοφωνίας στη «Γηραιά Αλβιόνα». Σε μια περίοδο που απαγορευόταν η ιδιωτική πρωτοβουλία στα ερτζιανά, ο Ρόναν Ο' Ρέιλι, ένας ιρλανδός επιχειρηματίας από το χώρο της μουσικής βιομηχανίας, αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα. Έστησε το σταθμό του πάνω σ' ένα πλοίο και βγήκε στον αέρα εν πλω, από τα διεθνή ύδατα, περίπου τρία μίλα ανοιχτά των αγγλικών ακτών. Έπαιζε κυρίως ποπ μουσική για νεαρούς και νοικοκυρές, ενώ η πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία του ήταν ότι εξέπεμπε σε 24ωρη βάση. Γρήγορα έγινε δημοφιλέστατος και το παράδειγμά του ακολούθησαν πολλοί μιμητές.

Γιούρι Γκαγκάριν 1934 – 1968

Εικόνα
«Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις του ανθρώπου στο διάστημα. Εκπρόσωπός του, ο Γιούρι Γκαγκάριν (Yuri Gagarin), ο πρώτος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1934 σ’ ένα μικρό χωριό, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας. Όταν τελείωσε το σχολείο, το 1950, γράφτηκε σε τεχνική σχολή, με σκοπό να γίνει μεταλλουργός, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου. Ο εκπαιδευτής του διέκρινε το ταλέντο του και τον σύστησε στην Πολεμική Αεροπορία, όπου διακρίθηκε για τις πτητικές του ικανότητες, την πειθαρχία και τη σωματική του δύναμη. Στα τέλη του 1959 υπέβαλε αίτηση για το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης κοσμοναυτών και παρότι διέθετε τη λιγότερη πείρα μεταξύ των δεκάδων συνυποψηφίων του, επιλέχθηκε για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή, στις 12 Απριλίου του 1961.

Ενημέρωση από Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Σαλαμίνας για τις εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε, ότι η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Σαλαμίνας, θα διεξάγει τις εσωκομματικές της εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 από τις 10 το πρωΐ έως 7 το βράδυ Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα γραφεία της τοπικής στη Σαλαμίνα, Γ. Λουκά και Σικελιανού 19 στον 1 ο  όροφο. Ψηφίζουν, όλοι οι φίλοι και τα μέλη στης οργάνωσης που είχαν ψηφίσει και για πρόεδρο στις 20 Δεκεμβρίου.         Με εκτίμηση,         ο πρόεδρος της Τ.Ο. Σαλαμίνας Νίκος Ελευθεριάνος 210 46 74 061

Δενδροφυτευσεις Perivos

Εικόνα
Το Σάββατο 5 Μαρτίου ο ΠΕΡΙΒΟΣ πραγματοποίησε δενδροφύτευση σε επιλεγμένα σημεία σε  Αμπελάκια, Σελήνια, Σαλαμίνα και Αιάντιο. Συνολικά φυτεύτηκαν περίπου 70 μεσογειακά δένδρα κατάλληλα για τις θέσεις που τοποθετήθηκαν. Η αγορά των φυτών έγινε με χρήματα που εξοικονομήσαμε από το πρόγραμμα «πάμε ανάποδα», χωρίς να επιβαρύνουμε κανέναν. Φυσικά είχε προηγηθεί μελέτη η οποία και είχε εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.  Στη δράση συμμετείχε η θεραπευτική κοινότητα «ΝΟΣΤΟΣ» και μέλη του Ομίλου. Την  επόμενη μέρα διαπιστώσαμε ότι 15 από τα φυτά που είχαμε φυτέψει είχαν εξαφανιστεί!! Τις επόμενες μέρες, τυχαία μάθαμε ότι είχαν μεταφυτευθεί από την Κοινότητα Αμπελακίων σε άλλες θέσεις, χωρίς καμία ενημέρωσή μας,  χωρίς καμία αιτιολόγηση …….. Αρκετές μέρες μετά διαπιστώσαμε και την ….εξαφάνιση άλλων 4 δένδρων από τις θέσεις φύτευσης στη Σαλαμίνα. Ελπίζουμε οι απώλειες να περιοριστούν εδώ, ενώ θέλουμε να πιστεύουμε στη συνεργασία με τον Δήμο/Κοινότητα για τα ποτίσματα του πρώτο

Ο πρώτος εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Εικόνα
Η 25η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική εορτή της χώρας μας στις 15 Μαρτίου 1838, με διάταγμα του βασιλιά Όθωνα, που εκτελούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του πρωθυπουργού εκείνη την περίοδο. Η πρόταση του Γραμματέα της Επικρατείας (Υπουργού) επί των Εκκλησιαστικών και της Δημόσιας Παιδείας, Γεωργίου Γλαράκη (ηγετικού στελέχους του κόμματος των Ναπαίων ή Ρωσικού Κόμματος), έγινε αμέσως δεκτή από τον Όθωνα, που την είδε και ως μία ευκαιρία να αυξήσει τη δημοτικότητά του. Στο βασιλικό διάταγμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: ...Θεωρήσαντες ότι η ημέρα της 25ης Μαρτίου είναι λαμπρά και καθ’ αυτήν εις πάντα Έλληνα δια την εν αυτή τελουμένην εορτήν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά και χαρμόσυνος δια την κατ’ αυτήν την ημέραν έναρξιν του περί της ανεξαρτησίας αγώνος του ελληνικού Έθνους, καθιερούμεν την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέραν εθνικής εορτής.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΟΥΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Εικόνα

Τα 25 έργα του πακέτου Γιούνκερ / Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας

Εικόνα
H επέκταση της Αττικής Οδού και του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το Λαύριο, η αναβάθμιση των λιμανιών του Λαυρίου και της Αλεξανδρούπολης, η γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα αλλά και οι δύο επεκτάσεις στο μετρό της Θεσσαλονίκης, το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα (θα υπάρχει και σύνδεση με Ολυμπία και Κατάκολο), η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο, η Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας , η Νότια Επέκταση Περιμετρικής Υμηττού είναι μόνο μερικά από τα έργα που αναμένεται να προταθούν για τη λίστα που θα κατατεθεί προς χρηματοδότηση από το «πακέτο Γιούνκερ».

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

Εικόνα
Στις 23 Μαρτίου του 1950 τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ σε θέματα κλίματος και καιρικών προβλέψεων. Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, η 23η Μαρτίου ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας. Στόχο του εορτασμού είναι να καταδείξει τη σημασία που θα διαδραματίζουν ο καιρός, το κλίμα και οι υδάτινοι πόροι στη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντός μας, καθώς θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, οι Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες όλου του κόσμου ξεναγούν όσους ενδιαφέρονται στις εγκαταστάσεις τους, ενημερώνοντάς τους από πρώτο χέρι για τον τρόπο που εργάζονται.

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Παρέλασης

Εικόνα

Τις ”Κασσάνδρες”, κυρία Δήμαρχε, αναζητείστε τις στον ”καθρέφτη σας” !!!

Εικόνα
Κυρία Δήμαρχε και κυρίες και κύριοι της Διαπαραταξιακής Επιτροπής διεξαγωγής Δημοψηφίσματος», προκειμένου να διαψεύσετε τις ”Κασσάνδρες”, που ”σας κήρυξαν ανηλεή πόλεμο” για την διεξαγωγή του άτυπου και παράνομου δημοψηφίσματος – φιάσκου και προτού παίξετε την τελευταία πράξη της παρωδίας –ανακοίνωση αποτελέσματος, καλό θα ήταν, να ανατρέξετε στο άρθρο 16 του  Nόμου 4023/2011, ΦΕΚ Α 220/24.10.2011 ”Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος” και να ανακοινώσετε, τουλάχιστον, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σωστά. Σας ενημερώνουμε  λοιπόν,  ότι σύμφωνα με την δική σας καταμέτρηση, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι: ΟΧΙ   50,44 % ΝΑΙ  49,56  % Δυστυχώς, κυρία Δήμαρχε, για άλλη μια φορά δεν καταφέρατε να διαψεύσετε τις ”Κασσάνδρες”. Αντίθετα, τις επιβεβαιώνετε, καθημερινά, με την προχειρότητα, ανικανότητα και άγνοια (ακόμα και στην απλή αριθμητική), που διακρίνει τις πράξεις σας,  στην μέχρι τώρα πορεία σας στα δημοτικά δρώμενα του τόπου

Εκδήλωση διαβούλευσης στο Δήμο Σαλαμίνας, για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος "CLLD (LEADER) 2014-2020 στις Νήσους Αττικής

Εικόνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες 20/3/2016 ημέρα Κυριακή από 8π.μ. έως 8μ.μ. στη Σαλαμίνα το άτυπο δημοψήφισμα για ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο επικείμενο έργο της  υποθαλάσσιας ζεύξης  Περάματος-Παλούκια. Γεγονός είναι ότι η είδηση περί δημοψηφίσματος ενόχλησε πολλούς για διάφορους λόγους με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ένας ανηλεής πόλεμος λάσπης κυρίως κατά της Δημάρχου που τόλμησε να κάνει αυτό που δεν έκανε ο προκάτοχός της δηλ. να αφήσει να μιλήσει ανεπηρέαστα το κυρίαρχο Σώμα που είναι ο λαός της Σαλαμίνας. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την διαδικασία αλλά τους γύρισε μπούμεραγκ.  Οι κασάνδρες  για ακόμη μία φορά διαψεύστηκαν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αναστολή λειτουργίας λατομείου

Εικόνα
Θέμα: Λατομεία Αγγέλου στη Σαλαμίνα 21 Μαρτίου 2016 Το καλοκαίρι του 2014 δημοτικές παρατάξεις, φορείς, σύλλογοι και ενώσεις πολιτών καταγγείλαμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά την παράνομη λειτουργία της επιχείρησης «Αγγέλου Λατομεία Σαλαμίνας Α.Ε.». Ταυτόχρονα μαζί με πολίτες του νησιού συμμετείχαμε στον αγώνα ενάντια στην παράνομη δραστηριότητα του λατομείου, με συνεχή παρουσία μας  επί  τρεις μήνες στην ευρύτερη λατομική περιοχή, 24ωρες το 24ωρο.  Ήταν το μοναδικό διάστημα στο οποίο το λατομείο δεν λειτούργησε. Οι σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον δεν μας επέτρεψαν τον εφησυχασμό

Ευχαριστήρια επιστολή

Εικόνα
Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στο Προσωπικό του Δήμου που συμμετείχε εθελοντικά στη διαδικασία της διεξαγωγής του άτυπου δημοψηφίσματος το οποίο έλαβε χώρα στη Σαλαμίνα την 20η Μαρτίου 2016, με το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο επικείμενο έργο της υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης Περάματος-Παλούκια Σαλαμίνας. Ευχαριστώ το Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας, την Τροχαία , το Πυροσβεστικό Σώμα , το ΕΚΑΒ και όλους όσους συνέλαβαν στην ομαλή διεξαγωγή του . Επίσης ευχαριστώ , τους δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και προσήλθαν να ψηφίσουν για να εκφράσουν την γνώμη τους στο επικείμενο έργο. Η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εικόνα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Εικόνα
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές. Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

Ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάϊδαρος κι αποστράβωσε !!!

Εικόνα
Το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 23-2-2016, αποφάσισε  κατά πλειοψηφία και με τις ψήφους των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης της κυρίας Δημάρχου και του κ. Σπ. Σοφρά, τη «Σύσταση διευρυμένης Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την διενέργεια άτυπου τοπικού δημοψηφίσματος με το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο επικείμενο έργο της υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης Περάματος– Παλούκια Σαλαμίνας». Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας» πρότεινα και ψήφισε η παράταξη μας: Α.– Πάγωμα των διαδικασιών της Α΄ Φάσης (ανταγωνιστικός διάλογος) που αφορά την δημοπράτηση του έργου «ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΕΚΜΠΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για όσο χρόνο απαιτηθεί έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών (έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων & Προεδρικού Δ/τος) για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 216 του Ν. 3463/2006. 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Εικόνα
     ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ   ΝΑΙ  Η   ΟΧΙ   ΣΤΗΝ       ΖΕΥΞΗ    ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  -ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Η  συμμετοχή   μας  είναι  αναγκαία   και  επιβεβλημένη   .Πρέπει  να  καταλάβει  η  κεντρική  εξουσία ότι  υπάρχουν   άνθρωποι   που  νοιάζονται   για  το  μέλλον   αυτού  του  τόπου.  Εάν  απέχουμε  από  την  ψηφοφορία    την  Κυριακή  θα  δώσουμε   το  μήνυμα  της  αδιαφορίας  για  το  νησί  μας   και  θα  είμαστε  άξιοι  της  τύχη  μας .

Η πορεία της αυτοκαταστροφής

Εικόνα
Η σύνδεση   της  Σαλαμίνας  με  το  Πέραμα αποτελούσε    ένα  διακαή   πόθο   των  κατοίκων  του  νησιού   εδώ  και  χρονιά και  παράλληλα  όνειρο   δεκαετιών  Η  γέφυρα  σχεδιάζεται  και  συζητείται  επί  μακρόν  .Την  δεκαετία     1950   επισκέπτεται  το  νησί  ο Καραμανλής  και  οι  κάτοικοι  του  ζητούν  την  σύνδεση  του  νησιού  με  τo  Πέραμα   . Στα  τέλη  της  δεκαετίας  του  70   έχουμε  ανατροπή  των  ιδεολογικών  και  περιβαλλοντολογικών  αναζητήσεων.   Κάτοικοι  του νησιού επισκέπτονται  τον  υπουργό  δημοσίων  έργων  και  του  επισημαίνουν  τις   καταστροφικές  συνέπειες  που  θα είχε για   το  νησί μας  η   ζεύξη .Το  1984  στο  πρώτο  συνέδριο  που  πραγματοποιείται  από   το  ΠΑΣΟΚ  στο  νησί   μετά  από  έντονες  διαμάχες των  τοπικών  στελεχών  του  αποφασίζετε  να  γίνει  δημοψήφισμα  για  την  ζεύξη .  Προς  το  τέλος  της  δεκαετίας  του  80  ο  Λογοθέτης  τότε  δήμαρχος  Νίκαιας  με  την  στήριξη   της  ΟΕΕΣΣ    η  οποία  είχε  ταχτεί  υπέρ  της  γέφυρας εξασφαλ

Ο Ολυμπιακός αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου Σαλαμίνας προσφέροντας προϊόντα πρώτης ανάγκης και σίτισης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Εικόνα
Η αγκαλιά του Ολυμπιακού είναι πάντα ανοιχτή για όλους όσοι έχουν ανάγκη και δεν κάνει διακρίσεις σε εθνικότητες, φύλα ή ό,τι άλλο. Αυτές τις μέρες που βρίσκεται σε εξέλιξη η πολύ μεγάλη προσφορά ζωής του Ολυμπιακού προς τους πρόσφυγές, που έχουν βρει καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά. Η διοίκηση του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου συνεχίζει να προσφέρει και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Αποδέχθηκε ευχαρίστως το αίτημα του Δήμου Σαλαμίνας για να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του νησιού του Αργοσαρωνικού. Φρόντισε λοιπόν ο Ολυμπιακός να στείλει το συντομότερο δυνατόν είδη πρώτης ανάγκης αλλά και σίτισης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Σαλαμίνας προκειμένου να βοηθηθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας Για τη γέφυρα Σαλαμίνας Περάματος

Εικόνα
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι Ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τη διαρκή και μακρόχρονη υποβάθμιση της Σαλαμίνας. Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών είναι μεγάλες. Για χρόνια παραπλανούν το λαό για την αίγλη της Σαλαμίνας ως νησί, για την ιστορία και για το ότι πρέπει να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα αλλά ποτέ δεν καταπιάστηκαν με τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν το λαό. Διεκδικούμε έργα για την κάλυψη των αναγκών του λαού της Σαλαμίνας Η Λαϊκή Συσπείρωση πάγια, σταθερά, εδώ και χρόνια έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο αιτημάτων που έχει ως βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού της περιοχής. Το πλαίσιο αυτό προβλέπει ένα πακέτο δομικών έργων που θα περιλαμβάνει 10χλμ οδικού συστήματος, γέφυρα που θα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση προς την υπόλοιπη Αττική. εκσυγχρονισμό στα δίκτυα κοινής ωφέλειας, δρόμους, κοινόχρηστους χώρους, σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, νοσοκομείο, μέριμνα για αθλητικούς

«Υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης»

Εικόνα
ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ          15-03-2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Δήμος Σαλαμίνας πραγματοποιεί δημοψήφισμα προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το αν θέλουν να γίνει το έργο της  υποθαλάσσιας σύνδεσης  της Σαλαμίνας με το Πέραμα. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ. Οι Δημότες Σαλαμίνας ψηφίζουν στο Δημαρχείο (Αίθουσα Δημ. Μπόγρη) και οι Δημότες των πρώην Κοινοτήτων Αμπελακίων, Αιαντείου και Σεληνίων ψηφίζουν στα Κοινοτικά τους καταστήματα. Εν όψει του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος,  αλλά και της κρισιμότητας του θέματος, είναι ανάγκη οι πολίτες της Σαλαμίνας να ενημερωθούν έγκαιρα για όλες τις πτυχές του συγκεκριμένου έργου, τις δυνατότητες και προοπτικές που αυτό θα δώσει στο νησί, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται, με σκοπό να πάρουν υπεύθυνα θέση με την ψήφο τους.

Σοκ με άγριο έγκλημα στη Σαλαμίνα

Εικόνα
Σοκ προκαλεί η είδηση του άγριου εγκλήματος που διαπράχθηκε πριν από ημέρες στη Σαλαμίνα. Θ ύμα μία 51χρονη και δράστης ένας 34χρονος τον οποίο γνώριζε η γυναίκα. Ο συναγερμός στην Αστυνομία είχε σημάνει το Σάββατο (12/03/2016) όταν η 51χρονη βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα της περιοχής. Το θύμα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έφερε πολλαπλές κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 51χρονη είχε γνωριστεί με το δράστη, ο οποίος και συνελήφθη, τον τελευταίο καιρό και έκτοτε συνήθιζε να τον επισκέπτεται περιστασιακά στο διαμέρισμά του στη Σαλαμίνα. Το βράδυ της Παρασκευής (11/03) δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν εντός του διαμερίσματος και ο 34χρονος τη χτύπησε με τα χέρια του και τη ζώνη του σε διάφορα σημεία του σώματός της. Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και ισχυρίσθηκε ότι διαπληκτίστηκε με την 51χρονη γιατί προηγουμένως αυτή είχε καταναλώσει ναρκωτικά χάπια που του ανήκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ο

Πικρές Αλήθειες για τη «Ζεύξη» Σαλαμίνας…Του Δημήτρη Κατσικάρη, Τέως Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Εικόνα
                                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                                                               Πειραιάς, 14-03 - 2016         Ως τέως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κυρίως όμως ως ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης, οφείλω στον εαυτό μου και τους Σαλαμίνιους που με εμπιστεύθηκαν να πω μερικά βασικά πράγματα, ενόψει του «Δημοψηφίσματος» που γίνεται την Κυριακή στη Σαλαμίνα, με το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη Ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος. Και αυτό, γιατί πιστεύω ότι τα δημόσια πρόσωπα δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από γενικότητες και σκοπιμότητες, ούτε να λένε μισές αλήθειες στους πολίτες. Και όσα θα πω, είναι ακριβώς εκείνα που είπα τον Απρίλιο του 2012, στη σχετική συζήτηση που προκάλεσε ο Δήμος, στην «Αίθουσα Μπόγρη», παρουσία εκπροσώπων του αρμόδιου υπουργείου, που, επί υπουργού Βορίδη προχωρούσε το σχετικό πρότζεκτ - δ

Η ΟΜ Συριζα Σαλαμινας λεει όχι στη ζευξη Σαλαμινα-Περαμα

Εικόνα
Στις 20 του Μαρτη η Δημοτικη αρχη μας καλει σ' ενα δημοψηφισμα για  να απαντησουμε με ένα ναι η ένα όχι στη ζευξη της Σαλαμινας με το Περαμα , χωρις η ιδια να παιρνει  θεση. Μια δημοτικη αρχη πρεπει να γνωριζει το καλο του τοπου , να είναι ένα βημα μπροστα από τους κατοικους και να παιρνει θεση σε ένα θεμα που θα καθορισει το μελλον του νησιου μας. Σε αυτή τη ζευξη, για την οποια δεν γνωριζουμε τις σχετικες μελετες, που δεν υπαρχει προβλεψη για μεσα μαζικης μεταφορας ,  σ' αυτον τον  αυτοκινητοδρομο που σημερα θα σταματαει στην Ψιλη Αμμο και αργοτερα θα φτασει στην Μεγαριδα , εμεις λεμε όχι, γιατι  δεν θα  υπαρξει ουτε αναπτυξη ουτε καλυτερευση της ζωης των κατοικων. Λεμε όχι σε οποιο σχεδιο χρησιμοποιει την Σαλαμινα και δεν γινεται για την Σαλαμινα. Λεμε όχι στη τσιμεντοποιηση και υποβαθμιση του νησιου μας. Η Σαλαμινα εχει αναγκη καλυτερης συγκοινωνιας και  οι λυσεις είναι γνωστες (μετρό η μεσο σταθερης τροχιας,καρτες διαρκειας στα ferry,μειωμενα εισητηρια) Λεμε όχι στη

Δημοπρατήθηκε η Υποθαλάσσια Σαλαμίνας

Εικόνα
ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ και ΜΕΤΚΑ οι υποψήφιοι Μόλις πριν λίγο έκλεισαν οι πόρτες για όσους ήθελαν να συμμετέχουν στο πρώτο νέο μεγάλο έργο με παραχώρηση της τρέχουσας δεκαετίας. Μετά από 4 χρόνια όταν ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του έργου στο Υπουργείο Υποδομών σήμερα κατατέθηκαν 3 προσφορές για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος. Συνολικά κατατέθηκαν 3 προσφορές  σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Υπουργείο Υποδομών. Η ΜΕΤΚΑ, η ΤΕΡΝΑ και η Κ/Ξ Vinci Consessions-Vinci Highways-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις θα είναι οι υποψήφιοι για να αναλάβουν αυτό το έργο καθώς κατέθεσαν την σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος. Από την προεπιλογή θα κριθεί αν θα περάσει μία ή περισσότερες εταιρείες. Το επόμενο διάστημα θα είναι και το κρίσιμο καθώς πρόκειται για έργο που δημοπρατήθηκε με τη μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα χρειαστεί να περάσουν περίπου 2-2,5 χρόνια όπου θα ξεκαθαρίσει το φυσικό αντικείμενο του έργου, ενώ θα συμμετέχουν όσες εταιρείες προκριθούν ως τελικές υποψήφιες και θα κληθούν να δώ

ΝΟΒΣ ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Εικόνα
Βρισκόμαστε την ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι η έναρξη μαθημάτων του νέου Σχολείου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας, είναι  την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016  στις 19:00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ. Τα μαθήματα είναι διάρκειας 8 Εβδομάδων και θα πραγματοποιούνται, τα μεν  Θεωρητικά κάθε Δευτέρα απόγευμα, επί τρίωρο, τα δε  Πρακτικά κάθε Σάββατο η Κυριακή  πρωί (εξάσκηση εν πλω), επί οκτάωρο. Οι καθηγητές των θεωρητικών μαθημάτων είναι επιστήμονες μέλη του ΝΟΒΣ, με γνώση και εμπειρία στα αντικείμενα που διδάσκουν. Ο εκπαιδευτής των πρακτικών μαθημάτων, μέλος του ΝΟΒΣ, είναι διπλωματούχος από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με σημαντική εμπειρία. Οι απόφοιτοι μετά από γραπτές εξετάσεις αποκτούν Δίπλωμα αναγνωρισμένο. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καθημερινά 19:00 έως 20:00 στις Εγκαταστάσεις ΝΟΒΣ ή στο τηλέφωνο 6945100607 

Καθαρά Δευτέρα - Κούλουμα

Εικόνα
Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του  Πάσχα . Από τους λαογράφους θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της Αποκριάς, οι οποίες ουσιαστικά αρχίζουν την   Τσικνοπέμπτη   και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα. Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος την Καθαρά Δευτέρα «καθαρίζουν» ό,τι απόμεινε από τα μη νηστίσιμα φαγητά της αποκριάς, Σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως π.χ. στην Ήπειρο, οι νοικοκυρές καθαρίζουν τις κατσαρόλες και όλα τα χάλκινα σκεύη από τα λίπη της αποκριάς με ζεστό σταχτόνερο μέχρι ν’ αστράψουν και βάφουν άσπρα τα πεζοδρόμια.Το πιάτο της ημέρας περιλαμβάνει νηστίσιμα, ως αποτοξίνωση από το πλούσιο φαγοπότι της Αποκριάς. Χαλβάς, ταραμάς, ελιές, πίκλες, θαλασσινά, φασολάδα, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Τα νηστίσιμα συνοδεύονται από τη λαγάνα, ένα είδος άρτου χωρίς προζύμι, με ελλειπτικό σχήμα και πεπλατυσμένος για να ψήνεται εύκολα. Σχετικός και ο δημοτικός σατυρικός θρήνος:

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εικόνα
Λόγω της ορισθείσας, για την Τετάρτη 16 Μαρτίου, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας και για την διευκόλυνση των κ.κ. εκπροσώπων του τύπου, ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ  η προγραμματισθείσα συνέντευξη τύπου της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας (Π. Φουρίκη 17). Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. Για τη διοικούσα επιτροπή Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας Φίλιππος Καρακώστας                                      Σπύρος Ευσταθίου

Πέντε χιλιάδων ετών το αρχαιότερο φόρεμα στον κόσμο

Εικόνα
Ένα φόρεμα 5.000 ετών από την Αίγυπτο μάς προσφέρει μια ιδέα για τη μόδα του παρελθόντος.Ραδιοχρονολόγηση στο λινό ρούχο αποκάλυψε την ηλικία του φορέματος και έδειξε ότι αποτελεί το αρχαιότερο υφαντό ρούχο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, αναφέρει το National Geographic.Το φόρεμα βρέθηκε σε τάφο στην Αίγυπτο. Πρόκειται για ένα σπάνιο εύρημα, καθώς ελάχιστα είναι τα ρούχα από την αρχαιότητα που κατάφεραν να επιζήσουν μέχρι τις μέρες μας.Τα υφάσματα που έχουν κατά καιρούς ανακαλύψει αρχαιολόγοι χρονολογούνται 2.000 χρόνια πίσω, σημειώνει η Αλίς Στίβενσον του Μουσείου Petrie Αιγυπτιακής Αρχαιολογίας, συγγραφέας μιας νέας μελέτης στο περιοδικό Antiquity για την ηλικία του ρούχου.Αντίθετα με άλλα είδη ρούχων που διασώθηκαν, τα οποία μοιάζουν απλά να τυλίγονται γύρω από το σώμα, το φόρεμα φαίνεται πώς ήταν δείγμα υψηλής ραπτικής. Διαθέτει μανίκια, λαιμόκοψη, λεπτές πιέτες και θα μπορούσε να βρίσκεται σε ένα σύγχρονο κατάστημα ρούχων.

Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας: Δείτε τους 17 δήμους στους οποίους ξεκινούν

Εικόνα
11/3/2016 Τις βασικές κατευθύνσεις και τους στόχους της νέας γενιάς των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της χώρας παρουσίασε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, στη συνάντησή τους στο Υπουργείο Εργασίας. Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών , ξεκινά πιλοτικά, στις αρχές Απριλίου, σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας, αφορά 6918 θέσεις και σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε ακόμα 32 Δήμους της χώρας, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο των δήμων της χώρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Την Τρίτη  8 η  Μαρτίου 2016  ο Δήμος μας πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα «Δημήτρη Μπόγρη»  για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας  της Γυναίκας, παρουσία πολλών  προσκεκλημένων που μας τίμησαν με  το θερμό τους χειροκρότημα. Στη εκδήλωση που η  Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι θα καθιερωθεί ως θεσμός στο Δήμο μας,  τιμήθηκαν επτά αξιόλογες κυρίες  του τόπου μας, που έχουν διακριθεί για την σταδιοδρομία ,την προσφορά , το όραμα   και το ήθος τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εικόνα
Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΝΑ.ΣΑ.) προσκαλεί τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου στην παρουσίαση της πρότασής της, «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ στην πηγή  για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία » που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας (Π. Φουρίκη 17) Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Για τη διοικούσα επιτροπή Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας Φίλιππος Καρακώστας                         Σπύρος Ευσταθίου

Πρόσκληση για Κατάταξη στο 3ο Εξάμηνο του ΔΙΕΚ Σαλαμίνας

Εικόνα

Στις 20 Μαρτίου ψηφίζουμε η Σαλαμίνα να μείνει ΝΗΣΙ.

Εικόνα
T ι διαλέγω για το μέλλον μας; Ή Και τώρα στις 20 Μαρτίου ψηφίζουμε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Παγκοσμία Ημέρα για την Γυναίκα» από Δήμο Σαλαμίνας

Εικόνα
ΑΠΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ           9-03-2016 Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε χθες 8 Μάρτη ο Δήμος και η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα  Ρούλα Νάννου. Στην εν λόγω εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης βράβευσε τις τιμώμενες Σαλαμίνιες για την ανεκτίμητη προσφορά στην πατρίδα και την τοπική κοινωνία. Στο χαιρετισμό του, συνεχάρη τη Δήμαρχο για την όμορφη όσο και επίκαιρη πρωτοβουλία της και δήλωσε πως σήμερα ΤΙΜΟΥΜΕ την κόρη, την αδερφή, τη φίλη, τη σύζυγο, τη σύντροφο, τη συνάδελφο, την αγωνίστρια και πάνω από όλα τη ΜΗΤΕΡΑ που έχει το μοναδικό προνόμιο της ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ.  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Εικόνα
Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετάσχουν στην Ανοιχτή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία μας, στην οδό Πέτρου Φουρίκη 22, την Παρασκευη  11 Μαρτη στις 18.30 μ.μ. με τα εξης θεματα: 1.ζευξη Σαλαμινα-Περαμα. 2. οργανωση δρασης για την Κυριακη  20 Μαρτη.(αφορα διανομη τροφιμων και ρουχισμου). Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - See more at: http://syrizasalaminas.blogspot.gr/#sthash.HiZKD2Uh.dpuf

Δήλωση της Εύης Καρακώστα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εικόνα
Η φετινή 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα  της Γυναίκας ας αποτελέσει το  εφαλτήριο για νέους διεκδικητικούς  αγώνες για την εξάλειψη της ανισότητας των δυο φύλων.  Την είπαν σουφραζέττα, την είπαν αντάρτισσα…την είπαν Ηρώ και Λέλα… μάνα, γυναίκα κι αδερφή… την είπαν μισό του ουρανού… σήμερα τη λένε πρόσφυγα κι είναι στη χώρα μας. Η όποια βελτίωση των συνθηκών στην εργασία, στη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά, στη συμμετοχή μας στην εκπαίδευση προέκυψε κάτω από διαρκείς κι ανυποχώρητους αγώνες. Η σημερινή πάλη για τα δικαιώματα μας συνεχίζει να στρέφεται ενάντια στον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό των γυναικών, ενάντια στην έμφυλη βία, στις διακρίσεις και στις ανισότητες που έχουν ενταθεί στις συνθήκες οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Η σημερινή γιορτή δεν μπορεί να μην είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις γυναίκες που αγωνίστηκαν για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων σε βάρος τους και δεν μπορεί να μην αφορά και να αναδεικνύει τον ρόλο των

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εικόνα
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων. Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προ

Ευχές Δημάρχου Σαλαμίνας Ισιδώρας Νάννου

Εικόνα
Επ΄ ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, εύχομαι σε όλες τις γυναίκες  Χρόνια Πολλά με Υγεία και Δύναμη. Η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ρούλα Νάννου Περιοχή συνημμένων Προεπισκόπηση συνημμένου rose roses.jpg

ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΥΞΗ

Εικόνα
ΚΙΝΗΣΗ  ΔΡΑΣΗΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ   Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. (Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή)                       ΖΕΥΞΗ     ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΩΝ ΦΕΡΥΜΠΩΤ Η ζεύξη δεν γίνεται για το καλό της Σαλαμίνας, αλλά μελλοντικά μετατρέπει το νησί σε πέρασμα της εθνικής οδού. Ποιον συμφέρει, και ποιος θα χρηματοδοτήσει αυτό το έργο;