Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2015

Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο

Εικόνα
Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Federation des Arts de la Rue) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου, που συμπίπτει με την αλλαγή της ώρας σε πολλές χώρες του κόσμου. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να εκφραστεί η αναγκαιότητα της ύπαρξης της Τέχνης στο δημόσιο χώρο και η επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό, μέσα σε ένα φυσικό πλαίσιο που διαφέρει από αυτό των παραδοσιακών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Εικόνα
Αγαπητοί Αστρόφιλοι Γεια σας. Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας )  σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Αμπελακίων διοργανώνει Μαθήματα Λαϊκής Αστρονομίας από το Σάββατο 31-10-2015 και κάθε Σάββατο  στις 5:30 μμ. Στην Αίθουσα συνεδριάσεων Δημ. Συμβουλίου. Τα Μαθήματα θα διαρκέσουν έως  28-5-15 και θα περιλαμβάνουν τις κάτωθι θεματικές  ενότητες. 1. Γνωριμία με τον Ουρανό- Ουράνια Μηχανική 2. Δίδυμο Γης-Σελήνης 3. Ηλιακό Σύστημα (Δημιουργία- Πλανήτες-Δορυφόροι – Αστεροειδείς-Κομήτες ) 4.Εισαγωγη στην Αστροφυσική ( Μεγέθη –Λαμπρότητα-Φάσματα Άστρων ) 5. Αστρική Εξέλιξη ( Γέννηση –Εξέλιξη – Θάνατος Άστρων ) 6. Οπτικά Όργανα Παρατήρησης ( Κιάλια – Τηλεσκόπια )

Συμμετοχή σε τελετή αδελφοποίησης

Εικόνα
                                                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παρευρέθηκε χθες στην τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Σαλαμίνας με την Κοινότητα Χλώρακας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Κατάστημα Σαλαμίνας κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε ο Σαλαμίνιος Αγωνιστής Ευάγγελος Λουκάς «Κουταλιανός» και μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη κας Δούρου Ρένας. Στο χαιρετισμό του, όπου αρχικά, καλωσόρισε τους Κύπριους αδελφούς μας, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι Κύπρος και η Κύπρος Ελλάδα.  Στη συνέχεια ανέφερε πως, στο πρόσωπο του αγωνιστή Λουκά τιμούμε και όλους εκείνους τους πατριώτες αγωνιστές, όπως ο Παληκαρίδης, ο Αυξεντίου και τόσοι  άλλοι οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την εθνική αξιοπρέπεια.

Ο Πόλεμος των Κόσμων

Εικόνα
Στις 30 Οκτωβρίου 1938 ο Όρσον Γουέλς δεν δυσκολεύεται να πείσει τους Αμερικανούς από ραδιοφώνου ότι η Γη δέχεται επίθεση από Αρειανούς. Βρισκόμαστε στη χρυσή εποχή του ραδιοφώνου, όταν το μέσο αυτό αποτελεί τη βασική πηγή πληροφόρησης και ψυχαγωγίας για εκατομμύρια Αμερικανούς. Ο ιδιοφυής Αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν τότε 23 χρονών, όταν του ζητήθηκε να διασκευάσει για το ραδιόφωνο το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Άγγλου συγγραφέα Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς «Ο πόλεμος των κόσμων», ένα από τα πρώτα λογοτεχνικά έργα, που περιγράφει με λεπτομέρειες μία σύγκρουση του ανθρώπου με τους εξωγήινους. Παρότι είχε σημαντική προϋπηρεσία στο μέσο, ούτε ο ίδιος δεν φαντάστηκε τον αντίκτυπο που θα είχε η παράστασή του εκείνο το κυριακάτικο βράδυ της 30ης Οκτωβρίου 1938, παραμονή της γιορτής του Χάλογουιν.

Η Πορεία προς τη Ρώμη

Εικόνα
Έτσι έμεινε στην ιστορία το ψευτοπραξικόπημα του Μουσολίνι (27 - 29 Οκτωβρίου 1922), μέσω του οποίου ανήλθε στην εξουσία. Ο Μπενίτο Μουσολίνι (1883 - 1945) ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως μαχητικός σοσιαλιστής (αντικληρικαλιστής, αντικαπιταλιστής και αντιμοναρχικός) την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα και είκοσι χρόνια αργότερα είχε περάσει στην αντίπερα όχθη. Ήταν απολογητής της παλινόρθωσης της παραδοσιακής τάξης, ως ηγέτης του Εθνικού Φασιστικού Κόμματος, μιας παράταξης εθνικιστικής και αντιδημοκρατικής, με στοιχεία ολοκληρωτισμού. Τον Ιούλιο του 1922 το κόμμα του αριθμούσε 700.000 μέλη. Με την εκρηκτική του προσωπικότητα και τις θεατρικές του κινήσεις κατόρθωσε να συνενώσει τις διάσπαρτες φασιστικές ομάδες, εντάσσοντας στις τάξεις του κόμματός του, τους μαχητικούς «σκουαντρίστι» (γνωστότεροι σε μας ως «μελανοχίτωνες»), που τρομοκρατούσαν τους εργάτες στον βιομηχανικό Βορρά, συχνά με την ανοχή των αφεντικών.

Aδελφοποίηση Δήμου Σαλαμίνας - Κοινότητας Χλώρακας Κύπρου

Εικόνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
H Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας, αισθάνoνται  την  ανάγκη να ευχαριστήσουν  τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, ο οποίος άμεσα μας δέχτηκε στο γραφείο του την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου,   δείχνοντας κατανόηση στο αίτημά μας,  ενώ με έγγραφό του προς το ΤΑΙΠΕΔ, επεσήμανε την ιστορικότητα της Κυνόσουρας και την αναγκαιότητα να μην παραχωρηθεί στους επενδυτές.

ΔΡΑΣΕΙΣ –ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εικόνα
 Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας )  Εκπροσωπήθηκε σε τρία σημαντικά γεγονότα επιστημονικού ενδιαφέροντος που έλαβαν χώρα κατά Μήνα Οκτώβριο. Α. ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΩΝ 7 ΣΟΦΩΝ Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το Συμπόσιο Κοσμολογίας των 7 Σοφών αποτελούμενο από 7 Κοσμολόγους Επιστήμονες εκ των οποίων οι τρείς κατείχαν Βραβείο Νόμπελ. Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο  << Χίλτον >> και από Παράρτημα Σαλαμίνας παρευρέθησαν ο Πρόεδρος     κος Κ .Ραπατζίκος ,  η Ταμίας και υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων Κα  Φ . Βιλλώτη και το μέλος Κα Ε . Πουλοπούλου.

Ημέρα του ΟΗΕ

Εικόνα
Ο όρος «Ηνωμένα Έθνη» είναι αμερικανικής εμπνεύσεως και συγκεκριμένα του προέδρου Ρούζβελτ, ο οποίος αναφερόταν κατ' αρχάς στις συμμαχικές δυνάμεις κατά του Άξονα. Έπειτα από διαβουλεύσεις τριών ετών, στις 24 Οκτωβρίου του 1945, τα Ηνωμένα Έθνη μετεξελίχθηκαν σε μια «παγκόσμια ένωση κρατών ταγμένη στην προώθηση της συνεργασίας στο διεθνές δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ισότητα». Τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη ήταν 51, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Σήμερα φθάνουν τα 191, όσα και τα κράτη του κόσμου. Ο ΟΗΕ εκείνης της περιόδου αντανακλούσε τους συσχετισμούς δυνάμεων που διαμορφώθηκαν μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι νικήτριες δυνάμεις που ηγήθηκαν του πολέμου, όπως οι ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, απέκτησαν και το δικαίωμα του «βέτο» στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος

Εικόνα
 Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010  ,   να σας  καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 27ην   Οκτωβρίου     2015,  ημέρα  ΤΡΙΤΗ   και ώρα   15:00.   στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση των   παρακάτω  θεμάτων  : 1.-  ΄Εγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και ψήφιση πίστωσης,  της απ΄ευθείας ανάθεσης της προμήθειας κίνησης – θέρμανσης έτους 2015,  σε υλοποίηση  της υπ΄αριθμ. 186/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου. 2.-   Αλλαγή του ποσοστού  της κατανομής των λειτουργικών δαπανών  των σχολείων  από 55% για την Δευτεροβάθμια  εκπαίδευση  και 45% για την Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση  αντίστοιχα ,  σε 50% και για τις  δυο βαθμίδες  της βασικής  εκπαίδευσης , σύμφωνα με την  αρ. πρωτ.  599/22-102015 ομόφωνη απόφαση  του Δ.Σ.  της Πρωτοβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής. . Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Δ.Σ.  Λεμονιά Καπετάνιου                           

Έχουμε και καταρράκτη στην Σαλαμίνα!!!! Στα κανάκια στον Α.Νικόλα..

Εικόνα
Φώτο  Βασίλης Μπακοθανάσης  

Εξαίρεση της Κυνόσουρας από το ΤΑΙΠΕΔ

Εικόνα
                                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η 21η Οκτωβρίου 2015 είναι μεγάλη μέρα για τη Σαλαμίνα, την Ελλάδα και το Δυτικό Πολιτισμό. Ο ιστορικός Τύμβος των Σαλαμινομάχων και η ευρύτερη περιοχή της Κυνόσουρας, που έχει χαρακτηριστεί ζώνη Α΄(Ακρόπολις δηλαδή), εξαιρέθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό αποτελεί επιτυχία του λαού της Σαλαμίνας, της Π.Ε. Νήσων και προσωπικά του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τη διάσωση της Κυνόσουρας και του Τύμβου των Σαλαμινομάχων - και των λιμανιών του Πόρου και της Ύδρας-, του Δήμου Σαλαμίνας, της Δημάρχου κ. Ισιδώρας Νάννου, της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Σαλαμίνας, των Συλλόγων (όπως ο Αιαντίς με τον Πρόεδρο κ. Μαριδάκη) και φίλων του νησιού, οι οποίοι με μακροχρόνιους αγώνες διεκδικούσαν την διάσωση του ιστορικού αυτού χώρου  παγκόσμιας εμβέλειας. Τα τελευταία γεγονότα έχουν ως εξής :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Χατζηπέρος, η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου  και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας  επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κο Πιτσιώρλα Στέργιο, παρουσία των νομικών του συμβούλων, στις 20 Οκτωβρίου 2015. Στη συνάντηση αυτή ο  κος Πιτσιώρλας μας έδειξε χάρτη στον οποίο η βόρεια πλευρά της Κυνόσουρας  περιλαμβανόταν στη περιοχή που θα παραχωρείτο στους  επενδυτές. Μετά από δίωρη διαλογική συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, του παρουσιάσαμε αδιάψευστα στοιχεία τα οποία τον προβλημάτισαν. Παραδόθηκαν επίσης έγγραφα και στοιχεία των οποίων δεν ήταν γνώστης και τα οποία καταδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία την πολιτιστική, ιστορική και αρχαιολογική σημασία της Κυνόσουρας. Ο κος Πιτσιώρλας επιφυλάχτηκε να απαντήσει και μας διαβεβαίωσε ότι την επόμενη ημέρα (δηλαδή σήμερα), θα συγκαλούσε Συμβούλιο με την νομική του υπηρεσία όπου μεταξύ άλλων θα συζητούσε για  το συγκεκριμένο θέμα και θα μας ενημέρωνε.

Εξαφανιζόλ… όλοι οι βουλευτές από τον αποκλεισμό των Σαλαμινίων στο Πορθμείο Περάματος!

Εικόνα
Κανένας βουλευτής, κανενός κόμματος δεν στήριξε με την παρουσία του την εκδήλωση διαμαρτυρίας των Σαλαμινίων που σήμερα το μεσημέρι έκλεισαν συμβολικά για μια ώρα το Πορθμείο Περάματος, διαμαρτυρόμενοι για την παραχώρηση του ιερού χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ! Είναι απίστευτο… αλλά αληθινό, γεγονός με μεγάλη πολιτική σημασία ότι ούτε ένας βουλευτής δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παρευρεθεί στην εκδήλωση και όλοι έτσι, «έκλεισαν το μάτι» συμφωνώντας με την εφαρμοζόμενη πολιτική, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την ψήφιση των πάντων στη Βουλή. Η απουσία των βουλευτών που είχαν κληθεί από το Δήμο και την Διαπαραταξιακή Επιτροπή αγώνα, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλους τους Σαλαμίνιους που συμμετείχαν και έντονα επικριτικά σχόλια. • Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, σε αντίστοιχη εκδήλωση-πορεία διαμαρτυρίας του Δήμου Κερατσινίου για το θαλάσσιο μέτωπο των Λιπασμάτων, ηγήθηκαν οι βουλευτίνες Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα και Ελένη Σταματάκη, που σήμερα απα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο Φοίνικα Σαλαμίνας

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, με αφορμή την συμμετοχή του στην διαδήλωση διαμαρτυρίας σχετικά με την παραχώρηση του αρχαιολογικού της χώρου, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο του Φοίνικα Σαλαμίνας προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία για την εγκατάσταση 2 αιθουσών ISOBOX στον προαύλιο χώρο, τις οποίες έχει ζητήσει  η Π.Ε. Νήσων από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) για τις αυξημένες ανάγκες του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου. Στη συνέχεια ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε τα έργα ασφαλτοστρώσεων που γίνονται στο νησί της Σαλαμίνας. Παρόμοια έργα έχουν ξεκινήσει σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας και στην Τροιζηνία, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, και αποτελούσαν μόνιμο αίτημα των κατοίκων.

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Σαλαμίνας

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σαλαμίνα, 20/10/015 Τράπεζα αίματος, για να καλυφθούν οι ανάγκες της Σαλαμίνας, δημιουργήθηκε από την “Στάση Ζωής” και το “Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Σαλαμίνας”. Η τράπεζα αίματος με την επωνυμία “Στάση Ζωής - Σαλαμίνα”, φιλοξενείται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας (τμήμα αιμοδοσίας). Η αιμοδοσία γίνεται εκεί, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, από τις 08:30 έως τις 13:30. Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου αλλά και στα αντίστοιχα τμήματα των άλλων δημόσιων νοσοκομείων και πρέπει να δηλώνουν ότι αιμοδοτούν για την “Στάση Ζωής - Σαλαμίνα”.

Κάδοι ανακύκλωσης

Εικόνα
O Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας, στις 20-5-2015 είχε αποστείλει στην Διεύθυνσή σας, επιστολή με αρ πρωτοκόλλου 10654 (βεβαίωση καταχώρησης αιτήματος) σύμφωνα με την οποία, ζητούσε την ενημέρωσή του ως προς τα σημεία του Δήμου στα οποία γίνεται ανακύκλωση συσκευασιών. Συγκεκριμένα τους δρόμους και τις θέσεις των κάδων, τους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τα ανακυκλώσιμά τους υλικά. Με δεδομένο ότι ως τώρα δεν έχουμε λάβει απάντηση, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή επαναλαμβάνοντας το ερώτημα. Στόχος μας είναι η συμβολή στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, ώστε να συνδράμουν στην ανακύκλωση και έτσι στην καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας.                  Η Γραμματέας                                                                                       Ο Πρόεδρος                  Κανάκη Μαίρη                                                                                    Μάρκος Ακύλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας με επικεφαλής την Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου  και ο  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος, επισκέφθηκαν σήμερα 19/10/2015 τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα. Έγγραφα και στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στον κ. Υπουργό, καταδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία την Πολιτιστική, Ιστορική και Αρχαιολογική σημασία της Κυνόσουρας. Ειδικότερα  ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηριστεί  από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως Ιστορική και  Αρχαιολογική περιοχή, η πολιτιστική  αξία της οποίας δεν αμφισβητείται.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΚΩΒΡΙΟΥ 2015

Εικόνα
Αθλητική Δραστηριότητα Ο ΝΟΒΣ συμμετείχε στους Διεθνείς Διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας που έγιναν στο Καστελόριζο με από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου πέντε αθλητές. Επίσης συμμετείχε σ τον διασυλλογικό αγώνα «ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ Κ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ » που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ειρήνης – Φιλίας (ΝΟΕΦ) στο Φάληρο στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου με επτά αθλητές Επίσης συμμετείχε στον διασυλλογικό αγώνα «ΝΑΥΤΙΚΑ ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ελευσίνας στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα με τέσσερις αθλητές

Πυρκαγιά σε όχημα στη Σαλαμίνα

Εικόνα
Πυρκαγιά, εκδηλώθηκε βραδινές ώρες χθες, σε Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Σαλαμινομάχων πλησίον της εξόδου προβλήτας ΕΓ-Ο/Γ πλοίων Παλουκίων Σαλαμίνας. Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σαλαμίνας και στο σημείο κατέφθασαν δύο (02) οχήματα της Π.Υ. τα οποία έσβησαν την πυρκαγιά. Από το συμβάν δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ οι δύο επιβάτες του ανωτέρω Ι.Χ.Ε. βρισκόντουσαν εκτός του οχήματος κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας.

11Η ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ της Δημοτικής Κοινότητας Aμπελακίων

Εικόνα
 Σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Αμπελακίων, στις 21 Οκτωβρίου 2015 ημέρα  Τετάρτη και ώρα  18.30΄ μ.μ, σε Τακτική Συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα ημερησίας διατάξεως: Επικαιροποίηση της υπ΄αριθ.10/2014 Απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Aμπελακίων περί κατασκευής χωνευτηρίου στο Κοιμητήριο Αμπελακίων. Επικαιροποίηση της υπ΄αριθ.15/2014 Απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Aμπελακίων περί επισκευής του μανδροτοίχου στο Κοιμητήριο Αμπελακίων. Επικαιροποίηση της υπ΄αριθ.20/2015 Απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Aμπελακίων περί υλοτόμησης δέντρων (ευκαλύπτων) στο Κοιμητήριο Αμπελακίων. Κοπή ευκαλύπτων στην Λεωφ. Δημοκρατίας στα Αμπελάκια.

Δήλωση της Εύης Καρακώστα για τις εξελίξεις σχετικά με την παράκτια ζώνη των Λιπασμάτων

Εικόνα
Στο πολύπαθο λεκανοπέδιο της Αττικής η αναζήτηση ελεύθερων, δημόσιων χώρων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν χώροι πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού στοίχειωνε πολλούς από εμάς εδώ και τριάντα χρόνια. Στην περιοχή μας μετά το σταμάτημα της λειτουργίας των εργοστασίων της Χημικής Βιομηχανία Λιπασμάτων, του Γυαλάδικου, του Τσιμεντάδικου, του Γυψάδικου κλπ. η ανάπλαση της όλης έκτασης έγινε και παρέμεινε το όνειρό μας. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, οι αγώνες μας  φάνηκαν χαμένοι, οι προσπάθειες μας άκαρπες, μόνο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, δήθεν αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων μας κι υποσχέσεις που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν… είδαμε να κατεδαφίζονται κτίρια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, είδαμε τον χώρο να ισοπεδώνεται, να εξαλείφεται η ιστορία κι η μνήμη της περιοχής... είδαμε το όραμα να απομακρύνεται και τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων μαζί με τους πολιτικούς φορείς τους να σχεδιάζουν πάλι σχέδια οικτρά, ενάντια στη θέληση και στις ανάγκες  των κατοίκων αυτής της πόλης.

Η Ο.Μ Σαλαμίνας τάσσετε ενάντια στην πώληση των αρχαιολογικών μας χώρων και της Ιστορίας μας

Εικόνα
Η Ο.Μ Σαλαμίνας συμμετέχει στον αποκλεισμό της συγκοινωνιακής γραμμής των Ferry Boat Σαλαμίνας και καλεί όλα τα μέλη, φίλους και δημότες ....να δείξουν μαζικά την αντίθεσή τους στην πώληση των αρχαιολογικών μας χώρων και της Ιστορίας μας. Ακολουθεί η ανακοίνωση που πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση Δημοτικής αρχής και Διαπαραταξιακής Επιτροπής.

Η ΛΑ.Ε. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα
                                ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10/2015 ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή 16/10 από την μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα  (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) εκτός από τα αντιλαϊκά και φοροκαταιγιστικά μέτρα που θα φέρουν σε πλήρη εξαθλίωση και απόγνωση τον λαό, άρχισε και η ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Αγαθών ξεκινώντας με το μεγαλύτερο λιμάνι της πατρίδας μας, το λιμάνι του Πειραιά το οποίο μέχρι και σήμερα διαχειρίζεται ο ΟΛΠ. Στα προαπαιτούμενα είναι και η παραχώρηση υπολοίπου μεριδίου των μετοχών του ΟΛΠ που ανήκουν στο κράτος, σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η χερσόνησος της Κυνόσουρας έχει χαρακτηρισθεί Α΄ ζώνη  (αδόμητη) λόγω του ιστορικού-αρχαιολογικού της χαρακτήρα, κάτι που σήμερα η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται ότι ξεχνά στο όνομα του όποιου κέρδους και της όποιας συμφωνίας. Η πώληση του ΟΛΠ εκτός από το ότι δεν σέβεται την ιστορία και τον αρχαιολογικό πλούτο αυτής της χώρας, θα φέρει και σε δύσκολη θέση τους κατοίκους αλλά και τους

Ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο της Ν Δ κ Βαγγέλη Μεϊμαράκη!!!

Εικόνα
Πωλείται και η Ακρόπολη?? Μέσα στο γενικό ορυμαγδό ξεπουλήματος, οι "πατριώτες" του Συριζα ξεπουλάνε τα πάντα. Με την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, παραχωρείται ο αρχαιολογικός και ιστορικός χώρος της Κυνόσουρας και η γύρω θαλάσσια περιοχή που έγινε η περίφημη ναυμαχία της Σαλαμίνας και έσωσε τον δυτικό πολιτισμό από τους βαρβάρους.... Ο χώρος χαρακτηρίσθηκε για πρώτη φορά αρχαιολογικός  το 1965 με το φεκ 37 Β' 1965. Από τότε συμπληρώθηκε και επεκτάθηκε η αρχαιολογική προστασία με τα φεκ 429 Β' 1966, 84 Β' 1969,  305 Β' 1982, 1324 Β' 2001 και 1459 Β' 2001. Σήμερα προστατεύεται από τον ανώτατο βαθμό αρχαιολογικής προστασίας που διαθέτει και η Ακρόπολη (Αδόμητη ζώνη  Α΄ απόλυτης προστασίας). Παρ' όλα αυτά και παρά τις οδηγίες της τρόικας να μην παραχωρούνται αρχαιολογικοί χώροι, οι σύγχρονοι βάρβαροι ξεπουλάνε τα πάντα. Με την κατάπτυστη Σύμβαση Παραχώρησης που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες σε πολύ στενό κύκλο (!) με τον χαρακτηρι

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Εικόνα
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993. Ο ΟΗΕ και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλούν την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας και μας υπενθυμίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας», του φιλόδοξου προγράμματος του ΟΗΕ για τη μείωση της φτώχειας στο μισό ως το 2015. Με βάση έκθεση του ΟΗΕ, ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από τη φτώχεια, ενώ 1,2 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Στη χώρα μας, το 20% του πληθυσμού απειλείται σήμερα από τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, έναντι 15% που είναι ο μέσος κοινοτικός όρος. Η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι απειλούνται από τη φτώχεια κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι μονογονικές και πολύτεκνες οικογένειες και οι ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Ε.Ε, το όριο της φτώχειας ενός μονομελούς νοι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εικόνα
Μετά την από 14 Οκτωβρίου 2015, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, συγκροτήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου με θέμα την επικείμενη  παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου που συνδέεται με την Ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στα πλαίσια της πώλησης του Λιμένα Πειραιά-Ο.Λ.Π., σε ιδιώτες επενδυτές. Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή συνήλθε εκτάκτως, σε πρώτη συνεδρίαση, σήμερα ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.00 μ.μ. για το παραπάνω θέμα και αφού έλαβε υπόψη της τους  ψηφισθέντες επί σειρά ετών Νόμους (1964,1966,1982,2001), με τους οποίους  χαρακτηρίσθηκε  Αρχαιολογικός και Ιστορικός χώρος, ο Όρμος Αμπελακίων  Σαλαμίνας και ολόκληρη η Χερσόνησος της Κυνόσουρας, αποφασίζει ομόφωνα και                                                Α Π Α Ι Τ Ε Ι

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Εικόνα
  Το  λιμάνι   του   Πειραιά  και   ο    ΟΛΠ     παραχωρούνται   αυτές   τις   μέρες   σε   ξένα    μονοπωλιακά      συμφέροντα   από   την    ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ     συγκυβέρνηση    ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ   και    μαζί   του    και  ο   ιστορικός    χώρος   της  Κυνόσουρας   και   η   ιστορία   2500   χιλιάδων     χρόνων .            Ο   πρωθυπουργός    δεσμεύτηκε    για  την   εξαίρεση    του   παράκτιου   μετώπου    στα  Λιπάσματα    αλλά     αδιαφόρησε      για  την  εξαίρεση   των   αρχαιολογικών    χώρων   του   νησιού  μας   και   για   την    παραχώρηση    του   Πορθμίου.                 H   Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α    έχει   δώσει   πολλούς   αγώνες   μέχρι   σήμερα   για   να   παραχωρηθούν     από   τον  ΟΛΠ   όλα   τα   εδάφη   στον  Δήμο    και   να   μείνει    στον  λαό    της  Σαλαμίνας  όλη   η  ιστορική    αυτή   περιοχή .       

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Εικόνα
Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Η Π.Η.Δ. σε αριθμούς κατά την Greenpeace: Περισσότεροι από 850 εκ. άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν σε όλο τον κόσμο. 2 δισ. άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια έλλειψη θρεπτικών ουσιών. 40 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείνα, ενώ καθημερινά παράγονται 356 κιλά δημητριακών ανά άτομο. Μεταξύ 1967- 1997, η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών αυξήθηκε κατά 84% και ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξήθηκε κατά 67%, εξασφαλίζοντας ένα καθεστώς επισιτιστικής ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

• Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ Η ΜΠΙΝΙΑΡΗ

Εικόνα
Είναι  η  Σαλαμίνα  πάνω  από  ένα  τσαντίρι  η  ένα  τσαντίρι  είναι  πάνω  από  την  Σαλαμίνα εδώ  είναι  το  μεγάλο   δίλλημα  .Αγανακτισμένη  και  θυμωμένη  η  αντιδήμαρχος (και  αναπληρώτρια  της  δήμαρχου)αντέδρασε για την  προσβολή  που  δέχτηκε  το  νησί  μας  από  τον  πρωθυπουργό   της  χώρας   μέσα  στο  κοινοβούλιο .Ένα  πρωθυπουργό  που  είναι  έκτος  πραγματικότητας  που  δεν  γνωρίζει  τίποτα  γι΄αυτό  το  νησί  .Η  εικόνα που  έχει  για  τον  τόπο  μας  είναι εξωπραγματική  .Δεν  γνωρίζει  ότι  δεκαετίες  τώρα  με  την παρέμβαση  της  πολιτείας  έχει  γίνει  το  μικρό  Παρίσι .Με  τα  διατηρημένα  νεοκλασικά    , με  ένα   χωροταξικό  σχεδιασμό  που  θα  τον  ζήλευαν  πολλές   ιστορικές  μεγαλουπόλεις ,με  την  καθημερινή  άφιξη  χιλιάδων τουριστών   που   έρχονται  από  όλο  τον  κόσμο  να  θαυμάσουν την  αρχαία  Σαλαμίνα  που  ήρθε  στην  επιφάνια  μετά  από  μακροχρόνιες  ανασκαφές .Με   τον  περίφημο  τύμβο  των  Σαλαμινομάχων   που  ορθώνετε    μέσα  σε  ένα  δ

Ο Πάπυρος Δερβενίου στον κατάλογο της Unesco

Εικόνα
Η πρώτη ελληνική εγγραφή στο Διεθνή Κατάλογο του Προγράμματος της Unesco «Μνήμη του Κόσμου» (Memory of the World) είναι πλέον γεγονός, καθώς η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή του Προγράμματος, που συνεδρίασε στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου, αποφάσισε την εγγραφή του Πάπυρου του Δερβενίου στον Διεθνή Κατάλογο του Προγράμματος της Unesco «Μνήμη του Κόσμου». Η υποβολή του φακέλου της υποψηφιότητας έγινε από την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, βάσει προτάσεως της Ελληνικής Επιτροπής για το Πρόγραμμα «Μνήμη του Κόσμου», πρόεδρος της οποίας είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Νικολόπουλος. Για την επιστημονική τεκμηρίωση της υποψηφιότητας, η Επιτροπή συνεργάστηκε με την Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη-Αδάμ Βελένη.

Τρίτη και 13

Εικόνα
Δεισιδαιμονία που απαντάται στους Έλληνες και τους Ισπανόφωνους λαούς. Γενικώς, η Τρίτη θεωρείται αποφράς ημέρα, δηλαδή γρουσούζικη και επικίνδυνη για τους παραπάνω λαούς. Όταν συμπίπτει Τρίτη και 13, οι προληπτικοί τη θεωρούν πολύ άτυχη και επικίνδυνη ημέρα. Για τους υπόλοιπους λαούς η γρουσούζικη ημέρα είναι η Παρασκευή και 13. Οι Ισπανόφωνοι εκφράζουν την ημέρα με την παροιμία «En martes, ni te cases ni te embarques» («Την Τρίτη, μη παντρεύεσαι και μη ξεκινάς ταξίδι»). Κάτι ανάλογο ισχύει και στα καθ’ ημάς, όταν οι προληπτικοί μέσα στην Τρίτη αποφεύγουν να αρχίσουν οποιαδήποτε εργασία, να επιχειρήσουν ταξίδι ή να τελέσουν αρραβώνα. Αντίθετα, η Τρίτη είναι η κατάλληλη για εκδηλώσεις μαγείας.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Εικόνα
Να είστε προσεκτικοί με αυτό το μήνυμα. Ενδέχεται κάποιος να προσπαθεί να σας εξαπατήσει, χρησιμοποιώντας παρόμοιους χαρακτήρες (όπως Σ και E) στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχονται σε αυτό το μήνυμα.  Μάθετε περισσότερα   ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ "ΜΕΘΟΔΟ ΣΤΑΝΙΛΑΒΣΚΙ" ΑΠΟ "ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ" Ξεκινάμε το 21ο Σεμινάριο για το Θέατρο, το οποίο διοργανώνει "Το Θέατρο της Κούλουρης". Θέμα του σεμιναρίου είναι "Η Μέθοδος Στανισλάβσκι στο Θέατρο και οι επιδράσεις της σήμερα". Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας άνω των 17 ετών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εικόνα

Το τέλος της γερμανικής κατοχής

Εικόνα
Πλήθος κόσμου πανηγυρίζει στην Πλατεία Συντάγματος  12 Οκτωβρίου 1944. Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό Πέμπτης, όταν οι καμπάνες των εκκλησιών άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, καλώντας τους Αθηναίους να ξεχυθούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν το τέλος της γερμανικής κατοχής. Ως τις 3 Νοεμβρίου ο τελευταίος Γερμανός (και Βούλγαρος) στρατιώτης είχε αποχωρήσει από την ηπειρωτική Ελλάδα. Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση των Γερμανών και των συμμάχων τους Βουλγάρων από την Ελλάδα είχε σημάνει λίγους μήνες νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, όταν οι Σύμμαχοι αποβιβάστηκαν στη Νορμανδία και άρχισαν να περισφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Γερμανία μαζί τους προελαύνοντες Σοβιετικούς από την ανατολική πλευρά. Ήταν φανερό ότι οι ημέρες της Ναζιστικής Γερμανίας ήταν μετρημένες.

Απάντηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ προς την Κα Μπινιάρη

Εικόνα
Σκεφτήκαμε πως ίσως δεν πρέπει να απαντήσουμε στην κ. Μπινιάρη, γιατί δε διαθέτουμε το ανάστημα να ανοίξουμε διάλογο με κάποιον που όχι μόνο συνομιλεί απευθείας με τον Πρωθυπουργό, αλλά και απειλεί ότι .... δε θα μπορούν να επισκεφθούν τη Σαλαμίνα εκλεγμένοι βουλευτές. Αλήθεια κ. Μπινιάρη, θεωρείτε ότι όφειλε ο ΣΥΡΙΖΑ να σας συμβουλευτεί όταν έφτιαχνε τις λίστες, ώστε οι βουλευτές να τυγχάνουν της έγκρισής σας; Ισχυρίζεται η κ. Μπινιάρη ότι ο Πρωθυπουργός είναι ψεύτης και οι αποφάσεις του η μία χειρότερη από την άλλη. Ενοχλείται μάλιστα και ζητά επανόρθωση για την -κατά την άποψή της- υβριστική συμπεριφορά του Πρωθυπουργού απέναντι στη Σαλαμίνα, ενώ το κείμενό της ιδίας βρίθει υβριστικών χαρακτηρισμών και αποπνέει παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς, προδίδοντας αδικαιολόγητη έπαρση.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Εικόνα
Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ. Οσον αφορά τη χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, μόλις το 80% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και λιγότερο από το 50% προσφεύγει στη στήριξη του ιατρού. Ένα 10 με 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες.

Τζον Λένον 1940 – 1980

Εικόνα
Τραγουδοποιός, μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής της ειρήνης, που έγινε παγκόσμια γνωστός ως μέλος των Beatles. Ο Τζον Ουίνστον Λένον (John Lennon) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 9 Οκτωβρίου 1940, κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης από τη «Λουφτβάφε». Ο πατέρας του Άλφρεντ ήταν ναυτικός και η μητέρα του Τζούλια χορεύτρια σε τοπικά κλαμπ. Το όνομα Τζον του δόθηκε προς τιμήν του παππού του και το Ουίνστον προς τιμήν του βρετανού πρωθυπουργού Γουίνστον Τσόρτσιλ. Μετά τον χωρισμό των γονιών του, ο νεαρός Τζον μεγάλωσε στο σπίτι της αυστηρής θείας του Μίμι και του άνδρα της Τζορτζ, που τον αγαπούσαν σαν δικό της παιδί. Μολονότι δεν ζούσε με τη μητέρα του, τη λάτρευε. Άλλωστε, ήταν εκείνη που του χάρισε την πρώτη του κιθάρα το 1957, ενθαρρύνοντάς τον να ασχοληθεί με τη μουσική. Ο θάνατός της σε τροχαίο το 1958 δεν ξεπεράστηκε ποτέ από τον Τζον και ήταν η αιτία που σφυρηλάτησε τη δυνατή του φιλία με έναν άλλο νεαρό, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που είχε χάσει τη μητέρα του από την επάρατ

Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα

Εικόνα
Αργεντίνος διεθνιστής επαναστάτης, μία από τις σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία της Κουβανικής Επανάστασης και άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεωρία και την τακτική του ανταρτοπόλεμου. Πίστευε στην επικράτηση του σοσιαλισμού μέσα από μια παγκόσμια επανάσταση. Με το πέρασμα των χρόνων ο Τσε έγινε το σύμβολο της αιώνιας επανάστασης και αντικείμενο λατρείας, ένα ποπ είδωλο παντός καιρού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Εικόνα
Η Εταιρεία  Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) παρατήρησε την Υπερπανσέληνο και την ακολουθούμενη  ολική Έκλειψη Σελήνης ( Φαινόμενο σχετικά σπάνιο ) στις 27-28 Σεπτεμβρίου 2015 στην περιοχή του Τύμβου των Σαλαμινομάχων τιμώντας έτσι με τον δικό του τρόπο την Επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Δυστυχώς η πυκνή νέφωση της Βραδιάς δεν μας επέτρεψε την συνολική  φωτογράφηση του φαινόμενου παρόλη την υπομονή μας να παραμείνουμε στον χώρο μέχρι 6:00 το πρωί της Δευτέρας. Ευχαριστούμε την Δημοτική Ενότητα Αμπελακίων για την διάθεση του Χώρου , τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας  και όλους εσάς που ξενυχτίσατε μαζί μας σαυτόν τον τεράστιας Ιστορικής σημασίας Αρχαιολογικό  Χώρο περιμένοντας την θέαση αυτού του σπάνιου φαινόμενου. Σας περιμένουμε και στις επόμενες Φθινοπωρινές  Δραστηριότητες μας .                                                       Με Τιμή Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα
Δυστυχώς κάθε χρόνο οι ανάγκες μας αυξάνονται προοδευτικά. Ολο και περισσότεροι συμπολίτες μας χρειάζονται βοήθεια, εκτός από φάρμακα, σε τρόφιμα και ρούχα. Ολοι μας έχουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, ας τα δωρίσουμε σε κάποιον που τα έχει πραγματικά ανάγκη. Το δικό σας περιττό, μπορεί να είναι όχι μόνο χρήσιμο, αλλά και δώρο για κάποιον άλλον! Ενα πουλόβερ, ένα κασκόλ, ρούχα που δεν φοράμε, κουβέρτες, οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε κάποιον που δεν έχει την δυνατότητα να το αποκτήσει. Το Κοινωνικό Ιατρείο προετοιμάζεται για το μπαζάρ των Χριστουγέννων. Φέτος ανακυκλώνουμε βαζάκια, τάπερ, πλαστικές και γυάλινες φιάλες. Αν τα κρατάτε, ευκαιρία να κάνετε λίγο χώρο στα ντουλάπια σας. Αν πάλι τα πετάτε, κρατήστε τα για μας. Θα μας γέμιζαν χαρά. Μαζέψτε ότι δεν χρειάζεστε και είναι σε καλή κατάσταση και μην τα αφήσετε στους κάδους αυτή την φορά. Ας κάνουμε τον κόπο να το πάμε εκεί που πρέπει, εκεί που είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσει στους αποδέκτες που έχουν πραγματική ανάγκη

Οι Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας πραγματοποιούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου Γ.Σ.

Εικόνα
Καλούνται τα μέλη των Δ.Ε.Σ σε έκτακτη Εκλογοαπολογιστικη Γενική Συνέλευση  που θα γίνει στην αίθουσα Συμβούλιου  της Δημοτικής Ενότητας Αμπελακιων την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 11,00 πμ. Η παρουσία όλων κρίνετε απαραίτητη. Ο  Πρόεδρος