Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2015

Ολοκλήρωση εορταστικών εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2015»

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια στις εκδηλώσεις «Σαλαμίνια 2015», που ολοκληρώθηκαν χθες με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Σαλαμίνα. Συγκεκριμένα κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και έριψε στεφάνι στον υγρό τάφο στο αρχαίο λιμάνι του νησιού.  Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η υψηλή εκπροσώπηση δεκάδων χωρών αποδεικνύει την τεράστια σημασία για την παγκόσμια κοινότητα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Επίσης, στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες ενωμένοι, ιδιαίτερα υπερασπιζόμενοι την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας, κάνουν θαύματα. Η ανάδειξη του Τύμβου και της ευρύτερης περιοχής της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας πρέπει να αναδειχθούν και η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια.

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Εικόνα
Ο Δήμος Σαλαμίνας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τρίτη χρονιά, ενός θεσμού που στο ξεκίνημά του στηρίχτηκε από την τοπική κοινωνία και λειτούργησε με επιτυχία καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που μέχρι τώρα προέκυψαν, προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών με δωρεάν μαθήματα. Καλούμε και φέτος όσους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιθυμούν να συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2015-2016, να δηλώσουν την πολύτιμη εθελοντική συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ προσφέρουν πενήντα (50) πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης για οικονομικά ευάλωτους δημότες της Αττικής, οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω της έντονης οικονομικής δυσπραγίας. Επιπλέον όσοι ενδιαφερόμενοι δεν θα επιλεγούν για πλήρη υποτροφία, το   ΙΕΚ ΣΒΙΕ θα χορηγήσει αυτόματα 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα φοίτησης.  Οι ειδικότητες που μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι είναι οι κάτωθι:

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα Σαλαμίνια 2015

Εικόνα
            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τελετή απονομής επάθλων στους αθλητές του 3ου δρόμου τιμής Μαραθωνοσαλαμινομάχων  από τον Τύμβο Μαραθώνα στην Πλ.  Ηρώων της Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δημαρχείο της πόλης,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2015» οι οποίες θα κορυφωθούν την Τρίτη στον Τύμβο και το μνημείο των Σαλαμινομάχων, στα Αμπελάκια. Τα έπαθλα απένειμαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου -Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Αγγελόπουλος , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Capital Controls: Τι αλλάζει για πολίτες και επιχειρήσεις

Εικόνα
Σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στη δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και στη δυνατότητα πρόωρου «σπασίματος» προθεσμιακών καταθέσεων, επιφέρει η νέα απόφαση του Yπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύτηκε αργά τη νύχτα της Παρασκευής, στο ΦΕΚ. Μεταξύ άλλων, δίδεται η δυνατότητα μεταφοράς έως και 500 ευρώ στο Εξωτερικό, ενώ σε ειδικά περιπτώσεις όπου παρατηρούνται προβλήματα υγείας, το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 2.000 ευρώ το μήνα. Δίδεται η δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού σε ακόμη περισσότερες περιπτώσεις (για πληρωμές εργοσήμου, για φοιτητές, φαντάρους κ.λπ.), ενώ για πρώτη φορά επιτρέπεται το πρόωρο "σπάσιμο"προθεσμιακής κατάθεσης εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Σύσκεψη Δημάρχου με Βουλευτές Β΄Πειραιά.

Εικόνα
Μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Σαλαμίνας κας Ισιδώρας Νάννου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/9/15 συνάντηση στο Δημαρχείο με τις Βουλευτές Β΄Πειραιά κες Εύη Καρακώστα και Νίνα Κασιμάτη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Βουλευτών για τα σοβαρά οικονομικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο, η συνεργασία σε επίπεδο επίλυσης Πολεοδομικών προβλημάτων δεδομένης και της ιδιότητας της κας Καρακώστα ως υπεύθυνης σε χωροταξικά θέματα, καθώς και το πρόβλημα των αθίγγανων που έχει γίνει μάστιγα για το Νησί. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δύο κυρίες της Πολιτικής  άκουσαν την Δήμαρχο και τους συμβούλους της, δέχθηκαν τις επιμέρους προτάσεις τους και δεσμεύτηκαν να ανανεώσουν την συνάντηση τους στα αρμόδια Υπουργεία όπου και οι ίδιες με την παρουσία τους θα στηρίξουν την επίλυση των ως άνω προβλημάτων. Τις ευχαριστούμε θερμά.                                             Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας                      

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εικόνα
Αγαπητοί Αστρόφιλοι, Αγαπητοί Συνδημότες  η  Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) σας προσκαλεί στην Παρατήρηση της μεγαλύτερης Πανσελήνου της Χρονιάς και της ακολουθούμενης Ολικής Έκλειψης Σελήνης στις 27-9-15 Ημέρα Κυριακή  και Ώρα 22:00 στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων . Η Πανσέληνος αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για Αστρονομικούς και Ιστορικούς λόγους. Πρώτον έχουμε Υπερπανσέληνο δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται σε φάση Πανσελήνου και ταυτόχρονα στο περίγειο με αποτέλεσμα ο δίσκος της να είναι μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Επίσης ταυτόχρονα έχουμε και ολική Έκλειψη Σελήνης συνδυασμός μερικώς σπάνιος , συνέβη το 1982 και θα επαναληφθεί το 2033.

Αποκαθίσταται η στεγανοποίηση της οροφής του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Εικόνα
Με πρωτοβουλία της Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ισιδώρας Νάννου Παπαθανασίου πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/9/2015 στα γραφεία της ΚΤΥΠ ( παλιά ΟΣΚ) έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Η. Δρούλια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διευθύντρια του Σχολείου κα Μαρία Παπανικολάου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Δήμητρα Ανδριανού και ο Πρόεδρος της Α’βάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου κ. Γιάννης Σκιαθίτης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίσπευση του έργου της στεγανοποίησης της οροφής του σχολείου, ένα πρόβλημα που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί μαθητές και δασκάλους.

ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝ

Εικόνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 21ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Από τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου το νησί μας επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν ζημιές σε όλη την έκτασή του. Το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης του νησιού, η Πολιτική Προστασία του δήμου καθώς και οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου έλαβαν μέρος με όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή της Τροχαίας στην ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο όπως και την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση των πολλών καταστροφών από την θεομηνία. Θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους της Σαλαμίνας ότι η προσπάθεια αποκατάστασης των προβλημάτων συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.                                                    Η Δήμαρχος Σαλαμίνας                                            Ισιδώρα Νάννου - Π

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας. Πρόσκληση σε Ανοιχτή Συνέλευση 26/09/2015

Εικόνα
Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετάσχουν στην Ανοιχτή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία μας, στην οδό Πέτρου Φουρίκη 22, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ.  Σκοπός μας ... είναι να γίνει μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσ ματος και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τη φυσιογνωμία και τη μελλοντική πορεία του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης.  Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα
Με λύπη μας αναγνώσαμε στα blogs καταγγελία γονέα για κακή κατάσταση – συντήρηση στο 2ο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας. Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και υπεύθυνος για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία κ. Ιωάννης Σκιαθίτης έσπευσε να ελέγξει την κατάσταση μαζί με την εκπαιδευτικό κ. Ελεάννα Παπαδοπούλου. Μαζί διαπίστωσαν το ανυπόστατο των φωτογραφιών που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο καθώς η μια μάλιστα δεν ήταν καν από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο. Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21/09, την ημέρα της μεγάλης νεροποντής και εντός του νηπιαγωγείου δεν υπήρχε ούτε σταγόνα βροχής! Σε συνάντηση που είχε ο κ. Ιωάννης Σκιαθίτης με τους γονείς συζήτησαν τις μικροεπισκευές που απαιτεί ο χώρος, οι οποίες ήδη είχαν δρομολογηθεί, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη ενέργεια-καταγγελία ήταν ανεπίτρεπτη αφού ο καταγγέλλων δεν φρόντισε να ενημερωθεί αρμοδίως ότι η Πρωτοβάθμια Επιτροπή έχει γνώση του προβλήματος και εργάζεται για την επίλυσή του.                                

Ευχαριστήρια επιστολή της Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ισιδώρας Νάννου-Παπαθανασίου σε όλους όσους συνεισέφεραν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μπλε Λιμάνι Βασιλικών Σαλαμίνας.

Εικόνα
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν και συνεισέφεραν  ενισχύοντας το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς της 19ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή Μπλε Λιμάνι Βασιλικών Σαλαμίνας σε δασικό και δύσβατο τμήμα. Στο σημείο άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, δυο πυροσβεστικά οχήματα του Ναυστάθμου Σαλαμίνας και ενισχύσεις από της υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά. Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η υδροφόρα δέκα τόνων και το πυροσβεστικό όχημα Α’ Τύπου. Στο σημείο συνέδραμαν καθοριστικά η Τροχαία Σαλαμίνας με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Γεώργιο Ζαχαράκη, το Α.Τ.Σαλαμίνας με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Παντελή Τσούτση καθώς και ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Αττικής Υποστράτηγος κ. Αθανάσιος Σερεντέλος. Η κατάσβεση ενισχύθηκε από αέρος από ελικόπτερο τύπου Έρικσον.

Δήλωση της Εύης Καρακώστα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Εικόνα
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμπολίτες  που τίμησαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κι όλους τους αφανείς αγωνιστές, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που με ανιδιοτέλεια πάλεψαν σκληρά αποκρούοντας  το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, φέρνοντας σε κάθε γειτονιά της περιφέρειας μας, το νικητήριο μήνυμα της συνέχισης του αγώνα να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Ο αγώνας που ξεκίνησε πριν 7 μήνες θα συνεχιστεί , πάντα στο πλευρό του λαού, εκφραστές, υπηρέτες και υπερασπιστές των συμφερόντων του.

Τσίπρας: Ο λαός μας έδωσε εντολή τετραετίας

Εικόνα
«Καθαρή εντολή να ξεμπερδεύουμε με όσα μας κρατάνε στο χθες μάς έδωσε ο ελληνικός λαός» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στη δήλωσή του μετά το θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. «Ο λαός μας έδωσε μια καθαρή εντολή να καθαρίσουμε με όλα όσα μας κρατάνε με το χθες και να συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε πριν από επτά μήνες», πρόσθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα στην Ευρώπη η Ελλαδα και ο ελληνικός λαός είναι συνώνυμο του αγώνα για την αξιοπρέπεια και αυτό τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε μαζί, για μια ολόκληρη τετραετία, γιατί η εντολή που πήραμε είναι εντολή τετραετίας», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, που εμφανίστηκε έχοντας δίπλα του τον αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Η ιστορία της ψήφου στην Ελλάδα

Εικόνα
 Ψήφος κυριολεκτικά σημαίνει το μικρό λειασμένο λιθάρι και κατ’ επέκταση κάθε μέσο που χρησιμοποιείται από τις συντεταγμένες πολιτείες, προκειμένου να δηλώσει ο πολίτης - ψηφοφόρος τη βούλησή του, στο πλαίσιο μιας εκλογικής διαδικασίας. Στη χώρας μας, ως μέσα ψηφοφορίας έχουν χρησιμοποιηθεί το ψηφοδέλτιο και το σφαιρίδιο. Το ψηφοδέλτιο εισήχθη με την έλευση των Βαυαρών του Όθωνα το 1833 και πρωτοχρησιμοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1834 στις δημοτικές εκλογές του νομού Αργολιδοκορινθίας. Ήταν λευκό και ο ψηφοφόρος σημείωνε χειρόγραφα τον εκλεκτό του υποψήφιο. Νωρίτερα, επικρατούσε η προφορική και φανερή ψηφοφορία στις συνελεύσεις των δημοτών. Το χειρόγραφο ψηφοδέλτιο καταργήθηκε με το Σύνταγμα του 1864, επειδή οι περισσότεροι Έλληνες ήταν αναλφάβητοι και συνεπώς εύκολα χειραγωγούμενοι από τους κομματάρχες.

Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Δείτε τα ποσοστά

Εικόνα
γές 2015 Τελευταία δημοσίευση: 18/09/2015 21:22 Προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η  δημοσκόπηση  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31%, η ΝΔ 28,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, το Ποτάμι 4,5%, η ΛΑΕ και η Ένωση Κεντρώων 3%. Οι ΑΝΕΛ έχουν ποσοστό 2%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3% και ΔΞ/ΔΑ 8,5%.  Η αποχή φτάνει το 9%, ενώ το άκυρο/λευκό το 2,5%. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΛΩΡΑΚΑΣ ΠΑΦΟΥ

Εικόνα
Σε λαμπρό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Σαλαμίνας με την Κοινότητα Χλώρακας Πάφου την Δευτέρα 07/09/2015. Οι άρρηκτοι δεσμοί που ενώνουν Σαλαμίνιους και Κύπριους ενισχύθηκαν με το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης που υπέγραψαν οι δυο πλευρές και που σκοπό του έχει την πραγματοποίηση πνευματικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Οι σχέσεις Σαλαμίνας και Χλώρακας χρονολογούνται από το 1954 όταν ο τολμηρός Σαλαμίνιος καπετάνιος Ευάγγελος Λουκάς (Κουταλιανός) κίνησε με τα πρώτα πολεμοφόδια για τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Κατόπιν προδοσίας ο Ευάγγελος Λουκάς με τον Χλωρακιώτη ομαδάρχη Λεωνίδα Παπακώστα συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν.

ΕΚΛΟΓΕΣ Τα 3 σενάρια της επόμενης μέρας

Εικόνα
Σε άλλες εποχές, πολιτικά μακρινές πια, κανονικά από σήμερα θα «μιλούσαν οι πλατείες». Στη μετά – μνημονιακή, όμως, και μετά – δημοψηφισματική Ελλάδα, οι προεκλογικές πλατείες συνομιλούν αποκλειστικά και μόνον με τις κάμερες κι ο τελικός λόγος περνά στους δημοσκόπους. Το νέο κύμα δημοσκοπήσεων – κυλιόμενων και μη – που έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται από χθες το βράδυ καθορίζει όχι μόνον την τακτική των κομματικών επιτελείων στο φίνις έως τις κάλπες της Κυριακής αλλά και τους πολιτικούς σχεδιασμούς της επόμενης ημέρας, δηλαδή τα σενάρια διακυβέρνησης στο εκλογικό σώμα το ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη, στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που αναμένονται από σήμερα στα κομματικά «στρατηγεία» έχουν παραγγελθεί και περιλαμβάνονται και ειδικά ποιοτικά ερωτήματα όπως ποιες είναι οι προτιμώμενες κυβερνητικές συνεργασίες, ποια πρόσωπα, κοινοβουλευτικά ή μη, θα ήταν επιθυμητά και ποια όχι σε εν δυνάμει κυβερνητικά σχήματα κ.λ.π.

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ με υποψήφιους βουλευτές της Β' Πειραιά θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στη Σαλαμίνα

Εικόνα
Ολοήμερη περιοδεία θα πραγματοποιήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές της Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στη Σαλαμίνα Η περιοδεία θα ξεκινήσει...  στις 12:30 το μεσημέρι με πρώτο σταθμό την Πολεοδομία του Δήμου Σαλαμίνας. ·           13:00 Δημαρχείο  ·           14:00 Κέντρο Υγείας ·           17:30 έως 19:30 Λ. Φανερωμένης  Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ενημερωθούν και να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες τις Σαλαμίνας. Οι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ της Β' Πειραιά είναι: 1.        Βίτσας Δημήτρης 2.        Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα) 3.        Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη) 4.        Βαμβακά Ευγενία (Τζένη) 5.        Κυλάκου Αικατερίνη (Καίτη) 6.        Λαζαρίδης Αθανάσιος 7.        Σταυρόπουλος Βασίλειος 8.        Ραπανάκης Σπύρος 9.        Αλεβιζόπουλος Γεώργιος 10.    Δημητρίου Γεώργιος

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΝΟΒΣ

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Βρισκόμαστε την ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι η έναρξη μαθημάτων του νέου Σχολείου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας, είναι την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19:00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ. Τα μαθήματα είναι διάρκειας 8 Εβδομάδων και θα πραγματοποιούνται, τα μεν Θεωρητικά κάθε Δευτέρα απόγευμα, επί τρίωρο, τα δε Πρακτικά κάθε Κυριακή πρωί (εξάσκηση εν πλω), επί οκτάωρο.   Οι καθηγητές των θεωρητικών μαθημάτων είναι επιστήμονες μέλη του ΝΟΒΣ, με γνώση και εμπειρία στα αντικείμενα που διδάσκουν. Ο εκπαιδευτής των πρακτικών μαθημάτων, μέλος του ΝΟΒΣ, είναι διπλωματούχος από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με σημαντική εμπειρία. Οι απόφοιτοι μετά από γραπτές εξετάσεις αποκτούν Δίπλωμα αναγνωρισμένο. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καθημερινά 19:00 έως 20:00 στις Εγκαταστάσεις ΝΟΒΣ                                              ή στο τηλέφωνο 6945100607 ή στο www.nobs.gr

Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου

Εικόνα
Η φετινή αντιπυρική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και ο απολογισμός ως τώρα είναι θετικός. Ο βασικότερος παράγοντας, που είναι οι καιρικές συνθήκες, βοήθησαν ώστε να μην έχουμε μεγάλες καταστροφές του δασικού πλούτου της χώρας μας. Από την αρχή της περιόδου ο ΠΕΡΙΒΟΣ πιστεύοντας απόλυτα στην αξία της πρόληψης, επέμενε στην ανάγκη καθαρισμού των πρανών δρόμων που διέρχονται από τα δάση του νησιού μας. Το χρηματικό ποσό που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διέθετε για αυτό το σκοπό ήταν αρκετό, αλλά τα προβλήματα σύνταξης οικονομικού προϋπολογισμού από το Δήμο Σαλαμίνας δεν επέτρεπαν την εκταμίευσή του. Στην προσπάθεια λύσης, ο Όμιλος έκανε συναντήσεις και επαφές με τα αρμόδια όργανα τόσο της Περιφέρειας όσο και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, διατηρώντας ταυτόχρονα την επαφή του με το Δήμο Σαλαμίνας, χωρίς όμως να επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σαλαμίνα 10/09/15

Εικόνα
  Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, στον λιμένα Βουρκαρίου, η ετήσια εκδήλωση του “Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας” (Σύλλογος φίλων & θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη Σαλαμίνας) με κεντρικό θέμα: “Ο Στέλιος Καζαντζίδης στον κινηματογράφο”.  Πλήθος θαυμαστών -και όχι μόνο- του Στέλιου Καζαντζίδη, ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και απόλαυσαν την παρουσία του αξέχαστου βάρδου στις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου αλλά θυμήθηκαν ταυτόχρονα τα κοινωνικά ή πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν εκείνη την εποχή μέσα από τα σχετικά φιλμάκια που ετοίμασε η δημιουργική ομάδα του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας.\

Δελτίο Τύπου - Περιοδείες ΣΥΡΙΖΑ στις γειτονιές της Β' Πειραιά

Εικόνα
Η Εύη Καρακώστα, υποφήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Πειραιά μαζί με μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να οργώνουν τις γειτονιές της Β' Πειραιά μεταφέροντας στον κόσμο το μήνυμα για τη συνέχιση του αγώνα και της προσπάθειας που ξεκίνησε με τη νίκη στις εκλογές του Γενάρη για να κρατήσουμε τη χώρα και το λαό της όρθιο. Πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι, πάντα στο πλευρό του πολύπαθου λαού της περιοχής συνομιλούν με τον κόσμο, δίνουν απαντήσεις, εμψυχώνουν τους πολίτες για την εκλογική μάχη της 20ης Σεπτέμβρη. Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη θα συνεχιστεί, με περισσότερο πείσμα για να ξεμπερδεύουμε με όλον τον παλιό συρφετό που έχοντας αλυσσσοδέσει τη χώρα χρόνια τώρα, εμπόδισε την οποιαδήποτε ανάπτυξη χτίζοντας ένα κράτος διεφθαρμένο, υποχείριο συμφερόντων.

Μήνυμα του π. Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή για την νέα σχολική χρονιά

Εικόνα
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων , η φετινή χρονιά να χαράξει νέους ορίζοντες προς την γνώση και την δημιουργία. Στην δύσκολη περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας , ο ρόλος της παιδείας είναι καθοριστικός και πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας. Η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον και οφείλουμε να παραμείνουμε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο. Καλή και δημιουργική χρονιά με δύναμη και πρόοδο σε όλους!!! Γιάννης Τσαβαρής π. Δήμαρχος Σαλαμίνας

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ κ. ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΝΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα
Αγαπητά παιδιά, μαθητές και μαθήτριες της Σαλαμίνας, Σήμερα ξεκίνησε για σας μια νέα σχολική χρονιά, ένας νέος κύκλος ζωής γεμάτος μόρφωση και δημιουργία. Θέλω να σας εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στο ταξίδι της γνώσης που ξεκινάτε. Στους εκπαιδευτικούς των σχολείων του νησιού μας εύχομαι καλή επιτυχία στο παιδαγωγικό τους έργο αλλά και στους γονείς των μαθητών να συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά τους με υπομονή, επιμονή και αγάπη. Προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής θα είναι η συνεχής προσπάθεια για δημιουργία των ιδανικών συνθηκών μέσα στις οποίες θα φοιτούν οι μαθητές μας. Καλή σχολική χρονιά! Η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου

Μεγάλη διαφορά για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Εικόνα
Αυξάνει το προβάδισμά του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έναντι της Ν.Δ., σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pro Rata, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». Συγκεκριμένα, η διαφορά υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυξήθηκε στο 5,0%, από το 3,5% της προηγούμενης δημοσκόπησης. Στα χαρακτηριστικά της έρευνας, η συσπείρωση των Κομμάτων, η οποία αυξάνεται και για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (64%) και τη Ν.Δ. (83%), ενώ μειώνεται το ποσοστό των «αναποφάσιστων» (17,5% από το 25,5% της προηγούμενης έρευνας). Τέλος, εκτός Βουλής μένουν «Λαϊκή Ενότητα» (πρώτη φορά σε δημοσκόπηση) καταγράφοντας πτώση 1,0% και «Ανεξάρτητοι Έλληνες», αυξάνοντας, ωστόσο, το ποσοστό τους κατά 0,5%, σε σχέση με τη δημοσκόπηση της 28ης Αυγούστου. Ειδικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στην «εκτίμηση πρόθεσης ψήφου» έχουν ως εξής: - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 28,5% (23,0%) - Ν.Δ.: 23,5% (19,5%)

Οι Τηλεμαχίες των Πολιτικών Αρχηγών

Εικόνα
    Η σε απευθείας μετάδοση τηλεοπτική αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών είναι μία μορφή προεκλογικής επικοινωνίας με το σώμα των πολιτών - ψηφοφόρων. Στη χώρα μας είναι γνωστή με τον ξενόγλωσσο όρο ντιμπέιτ (debate) και με τον νεολογισμό τηλεμαχία. Πρωτοεμφανίσθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στην προεκλογική εκστρατεία του 1960 και ήταν μία ιδέα του διευθυντή του CBS Φρανκ Στάντον (1908-2006), εμβληματικής προσωπικότητας της αμερικανικής τηλεόρασης, ο οποίος επινόησε και το πρώτο μηχάνημα για τη μέτρηση της τηλεθέασης. Η πρώτη τηλεμαχία έγινε ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ Τζον Κένεντι και Ρίτσαρντ Νίξον στις 26 Σεπτεμβρίου 1960 και ανέδειξε νικητή τον Κένεντι, που εξελέγη τελικά πρόεδρος των ΗΠΑ δύο μήνες αργότερα. Στην Ελλάδα, μία πρώιμη μορφή τηλεμαχίας εμφανίστηκε το 1990, όταν το Πάντειο Πανεπιστήμιο διοργάνωσε συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, με τη συμμετοχή των τριών συνεταίρων της  οικουμενικής κυβέρνησης   Ζολώτα  (Μητσοτάκης, Παπανδρέου,  Φλωράκης )

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος

Εικόνα
    Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010  σε συνδυασμό με το άρθρο 3 παρ. 3δ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας κατά παρέκταση της οριζόμενης σ΄ αυτό προθεσμίας, λόγω απουσίας της Δημάρχου, να σας  καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 15 ην   Σεπτεμβρίου    2015,   ημέρα   Τρίτη     και ώρα 18.00 μ.μ .   στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση του  παρακάτω  θέματος  : Ενδεχόμενη ένταξη του Δήμου Σαλαμίνας στο άρθρο 262 παρ. 4 «Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης».  Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67, παρ. 5   του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε  Κατεπείγουσα    Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την   10ην  Σεπτεμβρίου   2015,  ημέρα  Πέμπτη  και ώρα  13:00 μ.μ.    στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση και λήψη απόφασης ,   στο   παρακάτω  θέμα:  -  Διάθεση δημοτικών χώρων στα κόμματα ή στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Εικόνα
Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας ) συνεχίζοντας την Παράδοση  τίμησε για μια ακόμη Χρονιά την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων στις 29-8-2015 συνδιοργανώνοντας με το ΚΕΘΕΑ Νόστος-Εξάντας Θεατρική Παράσταση με το έργο του Αισχύλου <<Προμηθέας Δεσμώτης >>. Έργο διαχρονικό και πάντα επίκαιρο που καυτηριάζει την εξουσία και τα παιγνίδια της .

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εικόνα
Π Ε Μ Π Τ Η     10 / 09     8 μ.μ ΕΡΓΑΤΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ Σ ΑΛΑΜΙΝΑΣ ΘΑ  ΜΙΛΗΣΕΙ Ο    ΓΙΑΝΝΗΣ    ΤΟΛΙΟΣ ΣΤΗΝ     ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ   ΧΑΙΡΕΤΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ   ΣΩΤΗΡΗΣ   ΜΑΚΡΕΝΟΓΛΟΥ  ΑΝΙΚΗΤΟΣ

Εκλογές 2015: Τo ψηφοδέλτιο και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά Επικεφαλής ο Δημήτρης Βίτσας, με δεύτερη τη Νίνα Κασιμάτη.

Εικόνα
1 Βίτσας Δημήτρης 2 Κασιματη Ειρηνη (Νινα) 3 Καρακωστα Ευαγγελια (Ευη) 4 Βαμβακα Ευγενια (Τζενη) 5 Κυλακου Αικατερινη (Καιτη) 6 Λαζαριδης Αθανασιος 7 Σταυρόπουλος Βασίλειος 8 Ραπανάκης Σπύρος 9 Αλεβιζόπουλος Γεωργιος 10 Δημητρίου Γεώργιος 11 Μαήλλη-Λιμναίου Άννη

Ανακοινώσεις Δήμου Σαλαμίνα

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 2015-16 ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 2015-16         Ο Δήμος Σαλαμίνας , σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τρίτη χρονιά, ενός θεσμού που στο ξεκίνημά του στηρίχτηκε από την τοπική κοινωνία και λειτούργησε με επιτυχία καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που μέχρι τώρα προέκυψαν, προκειμένου να      Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Σαλαμίνας καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετέχουν στα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος 2015-2016, να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση, στο Τμήμα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά  που αναγράφονται στην  αίτηση.   Οι αιτήσεις ξεκινούν από  τις 7/9/2015 έως 30/9/2015.      Παρακαλούμε οι αιτήσεις να γίνουν μέσα στην προθεσμία που έχει δοθεί , ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία επιλογής και η ομαλή έναρξη των μαθημάτων.

ΚΑΠΑ RESEARCH: "Ψαλιδίζεται" η διαφορά ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ν.Δ.

Εικόνα
ΚΑΠΑ RESEARCH: Ψαλιδίζεται η διαφορά ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ν.Δ. 0,6% από 3,1% έγινε το προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έναντι της Ν.Δ. - σε σχέση με τη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας - στο νέο γκάλοπ της ΚΑΠΑ Research, που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής». Ειδικότερα, στην «πρόθεση ψήφου» τα ποσοστά έχουν ως εξής (ποσοστά 30ης Αυγούστου): - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 26,5% (27,3%) - Ν.Δ.: 25,9% (24,2%)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ κ. ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΝΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

Εικόνα
Με πρωτοβουλία της Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ισιδώρας Νάννου-Παπαθανασίου  πραγματοποιήθηκε εχθές 01/09/2015 συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Οι δυο πλευρές συζήτησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα για το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Μεταξύ άλλων έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να κατατεθεί φάκελος για την διεκδίκηση της από κοινού αφού δεν το επιτρέπει ο κανονισμός, όπως άλλωστε επισημάνθηκε  και στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 31/08/2015. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση και κατόπιν αυτής θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις εκ μέρους της Σαλαμίνας.                                                                       Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας