Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2015

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Εικόνα
Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) και τιμάται έκτοτε την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινή γνώμης και την άσκηση πίεσης, προκειμένου το σύστημα υγείας και πρόνοιας να προσαρμόζεται στους πάσχοντες από σπάνιο νόσημα, την πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων τους. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι περίπου 8.000 καταγεγραμμένες ως σπάνιοι νόσοι πλήττουν με βάση εμπειρικές μελέτες το 10% του πληθυσμού.

Το “καθαρά χέρια” αρκεί μόνο να το διατυμπανίζεις;;;

Εικόνα
Πιστοί στην δική μας διαχρονική πρακτική να αναδεικνύουμε με αδιάσειστα στοιχεία και όχι με στημένες υποθέσεις, θέματα που αφορούν στην διαφάνεια  διαχείρισης του Δήμου, φέρνουμε στο φως την υπόθεση  του  πρόχειρου διαγωνισμού που αφορά «Προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας στις  28-11-2014. Στις 14-11-2014 η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νάννου, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εισηγήθηκε στα μέλη της να αποφασίσουν για την έγκριση πίστωσης ποσού 42.208,68 €, για την ανωτέρω προμήθεια και να εγκρίνουν τους όρους διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού και τις τεχνικές προδιαγραφές.

Με Σ/Ν παρατείνονται οι συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών

Εικόνα
Σχέδιο νόμου, σχετικά με τη «ρύθμιση επειγόντων θεμάτων μεταφοράς μαθητών» για το σχολικό έτος 2014-15, προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, τις πρώτες μέρες της εβδομάδας, από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, δήλωσε, ότι οι συμβάσεις οι οποίες προϋπήρχαν για τη μεταφορά των μαθητών, με λεωφορεία και ταξί λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ολόκληρη την σχολική χρονιά.

Στον αέρα 500.000 σπίτια στην Αττική

Εικόνα
Ειδοποιητήρια σε πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχει ξεκινήσει να στέλνει το υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας εκτάσεις που ήταν δασικές, κτίστηκαν νόμιμα, αλλά δεν έχασαν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.Το κράτος διεκδικεί εκτάσεις σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα που κάποτε - ακόμη και 100 χρόνια πριν - ήταν χαρακτηρισμένες ως δασικές και σε πολλές περιπτώσεις θέτει ακόμη θέμα τίτλων και χρησικτησίας, αναφέρουν Τα Νέα. Πρόκειται, όμως, και για περιοχές που εντάχθηκαν κανονικά στο σχέδιο πόλης, κτίσθηκαν νόμιμα, πλην όμως έχουν χάσει μόνο τον δασικό και όχι τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αττικής, έχουν σταλεί γύρω στα 19.000 ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες ακινήτων στο Γαλάτσι, στην Αγ. Βαρβάρα, στη Νέα Ιωνία, στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι και στο Χαϊδάρι.

Σήμερα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup- ΑΥΤΑ είναι τα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση. Αναλυτικά, η επιστολή

Εικόνα
  Αν εγκριθούν θα αξιολογηθούν τον Απρίλιο ή τον Μάιο Σήμερα, το πρωί, θα στείλει η ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει στους εταίρους μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση «κινούνται» στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, με τη λίστα να περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις για:

Καθαρά Δευτέρα - Κούλουμα

Εικόνα
Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα. Από τους λαογράφους θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της Αποκριάς, οι οποίες ουσιαστικά αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα. Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος την Καθαρά Δευτέρα «καθαρίζουν» ό,τι απόμεινε από τα μη νηστίσιμα φαγητά της αποκριάς, Σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως π.χ. στην Ήπειρο, οι νοικοκυρές καθαρίζουν τις κατσαρόλες και όλα τα χάλκινα σκεύη από τα λίπη της αποκριάς με ζεστό σταχτόνερο μέχρι ν’ αστράψουν και βάφουν άσπρα τα πεζοδρόμια.

Kοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος

Εικόνα
                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος  ( Παράρτημα Σαλαμίνας )  στις 8-2-15. Η εκδήλωση έλαβε μέρος στο Ξενοδοχείο Melina Resort με προσκεκλημένο ομιλητή τον Κο Διονύση Σιμόπουλο  Αστροφυσικό και Επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου που μίλησε με   Θέμα << Φώς- Ο  Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος >>.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Εικόνα
                «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ»   Με χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την σπαρταριστή κωμωδία «ΓΥΝΑΙΚΕΣ …ΑΝΘΗΡΟΣΤΟΜ!» σε κείμενα και σκηνοθεσία Ντίνου Κουμπάτη, ένα έργο, στο οποίο 30 ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές, θα σας ξεσηκώσουν και θα σας κάνουν να γελάτε μέχρι δακρύων! Υπεύθυνοι για το γέλιο σας, οι ηθοποιοί Χριστίνα Μανδέκη, Παντελής Γαρείος, Ελένη Τσαγανού, Χαρά Κολλιού, Ηλίας Γκατσονίδης, Σούζη Φωτίου, Θέμις Κοσσιώρη, Γιάννα Ζερβού, Αριστέα Σιγάλα, Μίτση Χριστοδούλου, Νικολέττα Μπακατσέλου, Κατερίνα Φιλιάγκου, Μαρία Μπακατσέλου, Μαρίνα Τραντάκη, Βαγγέλης Καστρινόπουλος, Κώστας Μπακατσέλος, και άλλοι.

Τι προβλέπει η συμφωνία στο Eurogroup

Εικόνα
Η Ελλάδα σήμερα βγήκε από τη μοναχική απομόνωση στην οποία βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια των Μνημονίων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Όπως είπε ο Γ. Βαρουφάκης, σήμερα η Ελλάδα, μέσα από τη διαπραγματευτική της στρατηγική, κατάφερε να δώσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη την ευκαιρία να γυρίσουμε όλοι μαζί σελίδα και να μιλάμε ξανά για μια Ευρώπη των λαών και για το ιδεώδες μιας κοινής πορείας προς την ευημερία. Σήμερα, σημείωσε, «δείξαμε ότι η προσπάθεια εγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης στις ασφυκτικές προθεσμίες που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, απέτυχε».

Τι είναι το Eurogroup

Εικόνα
Η Ευρωομάδα είναι ένα άτυπο όργανο στο οποίο οι υπουργοί των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ συζητούν ζητήματα σχετικά με τις κοινές τους ευθύνες και σχετικά με το ευρώ.   Βασικό της καθήκον είναι να διασφαλίζει το στενό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών μεταξύ των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ. Αποβλέπει επίσης στην προώθηση προϋποθέσεων που θα οδηγούν σε μια ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη. Η Ευρωομάδα είναι εξάλλου αρμόδια για την προετοιμασία των συνόδων κορυφής για το ευρώ και τη μεταγενέστερη παρακολούθησή τους.

Δραματικές διαβουλεύσεις ενόψει Eurogroup

Εικόνα
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Εως τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχιζόταν η συνεδρίαση του Εuroworking Group (ομάδα εργασίας για το Eurogroup), βάζοντας τις βάσεις ώστε η σημερινή έκτακτη και κρισιμότατη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Οι εκπρόσωποι των «19» προσπαθούσαν να συντάξουν τις αρχές μιας κοινής δήλωσης που θα ικανοποιεί όλους –συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας– και θα αποσαφηνίζει τα όποια ερωτηματικά. Η πλειοψηφία των κρατών-μελών θεώρησε χθες ότι η επιστολή του κ. Βαρουφάκη δεν ήταν ικανοποιητική, καθώς άφηνε ασάφειες και ερωτηματικά σε σημαντικά σημεία.

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Εικόνα
Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου. Στόχος της είναι η προσπάθεια να αντιμετωπισθούν με διεθνείς δράσεις η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μέσα σε μια ανοιχτή και παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΜΙΜΗΣ ΡΟΚΙΔΗΣ

Εικόνα
Όπως διαβάζουμε στο face book της "Φωνής της Σαλαμίνας" έφυγε από την ζωή ο Μίμης Ροκίδης εκδότης επί σειράν ετών της τοπικής εφημερίδας "Η Νέα Σαλαμίνα". Κατά την πρόσφορη ζωή του, είχε συνδεθεί με τις ιστορικές εξελίξεις του τόπου και με την εφημερίδα του είχε συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών του νησιού. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του, με την διαβεβαίωση ότι ο Τύπος της Σαλαμίνας και οι αναγνώστες του, θα τον θυμούνται πάντα. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωΐ στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου salamis news

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΨΗΦΙΣΜΑ

Εικόνα
                ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ     την   θρασύτατη     αίτηση    της   Εταιρείας               ‘’  ΝΕΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ    ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ    Α.Ε. ‘’  του    Κου   ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  ,              που  ζητάει    επέκταση    σε   χερσαία   και   θαλάσσια    ζώνη  ( 10  περίπου             στρέμματα )  της   υπάρχουσας    μονάδας     στην   Κάτω   Πούντα   Αμπελακίων              Σαλαμίνας  , με   στόχο   στο   απώτερο   μέλλον   να   συνεχίσει   τις     δραστηρι-                ότητές   της     σε     διαλυτήριο    πλοίων .             Ο   αρχαιολογικός   χώρος   της   Σαλαμίνας   ΔΕΝ   ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ .              Η   ιστορία   2.500   χρόνων   θα   αγωνιστούμε    να   παραμείνει    αναλλοίωτη ,              με   το  να   φύγουν    και   οι   ήδη   υπάρχουσες   εγκαταστάσεις.

Αιδώς Αργείοι!!! Η ανοχή μας έχει όρια, δεν θα χτίσετε το αύριο αυτού του τόπου με «λάσπη»

Εικόνα
Κυρία Δήμαρχε, Κατά την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου μας για το οικ. έτος  2015, τον μήνα Νοέμβριο 2014, ο «προηγούμενος» και «κακός» Δήμαρχος, που προσδοκά και επιδιώκει την παρέλκυση και παρεμπόδιση του «έργου» σας, σας  τόνισε επανειλημμένα, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του  Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο προϋπολογισμός οικ. έτους 2015 που κατατέθηκε προς ψήφιση θα σας επιστραφεί, για τον απλούστατο λόγο: Στην εισηγητική έκθεση και το σχέδιο του προϋπολογισμού  δεν είχαν τηρηθεί οι οδηγίες που παρασχέθηκαν με την υπ’ αριθμό 29530/29-07-2014 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.

Τέλος Φεβρουαρίου η έναρξη της «Κοινωφελούς Εργασίας»

Εικόνα
  Ειδικότερα σε ότι αφορά στη  συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την προώθηση της ανάπτυξης , ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε, ότι «αποτελεί μονόδρομο η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η διεύρυνση της αποκέντρωσης, έτσι ώστε οι Δήμοι να καταστούν φορείς ενός νέου πολεοδομικού και αναπτυξιακού προγραμματισμού, καθώς και φορείς παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, ιδιαίτερα κοινωνικών υπηρεσιών».

Βαρουφάκης: Αισιοδοξία για «θεραπευτική» συμφωνία

Εικόνα
Εξήγησε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν αύριο και μεθαύριο - Ελπίζω ότι οι εταίροι τις επόμενες 48 ώρες θα επανέλθουν για να έχουμε μια επωφελή συμφωνία - Ήμουν έτοιμος να υπογράψω κείμενο που παρουσίασε ο Μοσκοβισί το οποίο αποσύρθηκε από τον Ντάισελμπλουμ Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους εξέφρασε ο υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στις Βρυξέλλες προς τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους μετά την διακοπή των εργασιών του Eurogroup.

Επιθεώρηση έργων στην Σαλαμίνα

Εικόνα
Έργα της ΕΥΔΑΠ στη Σαλαμίνα (Λεωφόρο Φανερωμένης) επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος.  Αφορμή  η επανέναρξη των σχετικών έργων. Ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε ότι οι  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν είναι επαρκείς από πλευράς σήμανσης, και έδωσε οδηγίες για την βελτίωση τους,  προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων και των καταστηματαρχών στον πιο εμπορικό δρόμο της Σαλαμίνας.Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε και το ζήτημα των βλαβών του δικτύου ύδρευσης που δημιουργεί τεράστια προβλήματα απωλειών νερού με αποτέλεσμα να υπόκειται επιπλέον οικονομική αιμορραγία ο υπερχρεωμένος Δήμος Σαλαμίνας.

ΕΤΣΙ θα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής

Εικόνα
Με την καταγραφή των βασικών συμπερασμάτων, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, το τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική», που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Στα συμπεράσματα τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ έχουν το καθήκον και την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν το κρίσιμο και επείγον ζήτημα στη βάση της εφαρμογής του προγράμματος, που έχει καταθέσει η νέα Περιφερειακή Αρχή.

Χωρίς συμφωνία στο Eurogroup

Εικόνα
Στην παρουσίαση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του τι επιδιώκει η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσουν στο Eurogroup σήμερα οι εκπρόσωποι των τριών δανειστών της χώρας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ). Τις τελευταίες ημέρες – ακόμα και χθες – τα τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών διαπίστωσαν ότι η απόσταση μεταξύ τους είναι μεγάλη και αυτό διαμορφώνει ένα κλίμα μη επίτευξης συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup.

Το Πρωτόκολλο του Κιότο

Εικόνα
Το Πρωτόκολο του Κιότο τέθηκε σε ισχύ στις 7 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 2005. Πρόκειται για μία φιλόδοξη όσο και περίπλοκη συμφωνία 141 χωρών, με δεσμευτικό χαρακτήρα, που στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου και των κλιματικών αλλαγών. Πήρε το όνομά του από την παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας Κιότο, όπου υπογράφτηκε το 1997 και προέκυψε από τη Διεθνή Σύμβαση για τις κλιματικές αλλαγές, που είχε υπογραφεί στη Διάσκεψη του Ρίο το 1992.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε θεατρική παράσταση “Το προξενιό της Κούλουρης” του Ντίνου Κουμπάτη 20/02 στις 7 το απόγευμα

Εικόνα
Με χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την σπαρταριστή κωμωδία  «Το προξενιό της Κούλουρης»  σε κείμενα και σκηνοθεσία Ντίνου Κουμπάτη, ένα έργο, στο οποίο περιγράφονται έθιμα της παλιάς Κούλουρης, και σας υποσχόμαστε να γελάσετε με την ψυχή σας! Υπεύθυνοι για το γέλιο σας, οι ηθοποιοί  Χριστίνα Μανδέκη, Παντελής Γαρείος, Ηλίας Γκατσονίδης, Σούζη Φωτίου, Θέμις Κοσσιώρη, Νικολέττα Μπακατσέλου, Μαρία Μπακατσέλου, Βαγγέλης Καστρινόπουλος και Γιάννα Ζερβού . Τραγούδια του Κουλουριώτικου γάμου θα αποδώσει η  Γυναικεία Χορωδία "Πρωτόκλητος" υπό την κα Θεώνη Μούλτου. Με την συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σαλαμίνας. Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο «Δημήτρης Μπόγρης» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, για να μην σβήσουν τα έθιμα του τόπου μας.

Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας

Εικόνα
                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                         Μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 8  Φεβρουαρίου 2015  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του  Συλλόγου εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς  “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας” στην αίθουσα “Φίλων & Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη”, στην λεωφόρο Αιαντείου, Την πρωτοχρονιάτικη πίττα ευλόγησε ο αιδεσιμότατος π. Παναγιώτης Μούλτος, παρουσία εκπρόσωπων των αρχών του νησιού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του  και της εθελοντικής κοινότητας.

Ανάσα αξιοπρέπειας: Πανευρωπαϊκή δράση αξιοπρέπειας & αλληλεγγύης την Κυριακή 15/2

Εικόνα
Μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση της Τετάρτης 11/2 στο Σύνταγμα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ανακοινώθηκε προ ολίγου μέσω των social media το νέο ραντεβού για την Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης, Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στις 17.00 anasa.jpg ΕΔΩ  ο χάρτης με τις κινητοποιήσεις στήριξης του ελληνικού λαού σε όλο τον κόσμο Δείτε παρακάτω τις πρώτες σχετικές ανακοινώσεις

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Δήμαρχος συνήγορος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.;

Εικόνα
Από τις 22 Ιανουαρίου 2015 που καταγγείλαμε την παράνομη επιβολή της απαράδεκτης αύξησης των Δημοτικών Τελών στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε., που αφορούσαν κατανάλωση των  τελευταίων μηνών (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου) του έτους 2014 και έληγε τις πρώτες ημέρες του 2015. Έτσι η κυρία Δήμαρχος σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2015 θυμήθηκε (διά του Γραφείου Τύπου) και κατά την προσφιλή της μέθοδο να απαντήσει, να  καταγγείλει, να κατηγορήσει και να αποποιηθεί τις ευθύνες  της, επιρρίπτοντας τις ως συνήθως, στον «προηγούμενο». Αφού χαιρετήσουμε λοιπόν την κατά 22 ημέρες ετεροχρονισμένη αντίδραση της (κάλιο αργά παρά ποτέ), αντίδραση που επιβεβαιώνει την φήμη ότι τελικά υπάρχει και διοικεί (;) τον Δήμο, μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη το γεγονός ότι με την απάντηση της αυτή προσπαθεί να ισορροπήσει τα γεγονότα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Ο απελθών δήμαρχος, βαθύς γνώστης της γκαιμπελικής θεωρίας « πες,πες,πες κάτι θα μείνει », προσπαθεί εναγωνίως να συντηρήσει στη μνήμη των δημοτών την “απαράδεκτη” κατ΄ αυτόν, αλλά απολύτως αναγκαία και υποχρεωτική από το νόμο αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών για το έτος 2015 που έκανε η σημερινή “κακή” δήμαρχος, σε αντιδιαστολή με τον “καλό” χθεσινό δήμαρχο που δεν έκανε καμία αύξηση γιαυτό και οδήγησε το Δήμο σε πτώχευση. Προέβηκε σε μία απαράδεκτη ανακοίνωση με ψευδή περιεχόμενο. Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η αύξηση επιβλήθηκε από τη ΔΕΗ, είτε λανθασμένα είτε εσκεμμένα, ήδη από τους τελευταίους μήνες του 2014 ( Νοέμβριο-Δεκέμβριο). Αυτό είναι ΜΕΓΑ ψέμα.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 3 ης Συνεδρίασης (Τακτική )την 17ην Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:00.

Εικόνα
  Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την  17ην  Φεβρουαρίου  2015,  ημέρα  Τρίτη  και ώρα  16:00.  στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση και λήψη απόφασης στα  κατωτέρω θέματα : 1.- Αδελφοποίηση  Δήμου Σαλαμίνας   και  Κοινότητας Χλώρακας (Πάφος )  Κύπρου . 2.- Α’  Κατανομή  ποσού  των 76.011,55 € για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων  προς τον Δήμο  Σαλαμίνας  , σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1845/14.01.2015  απόφαση του Υπ. Εσ.

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Εικόνα
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η    Έχουμε  την  τιμή,  σύμφωνα  με  τις  διατάξεις  του  άρθρου  76,  N. 3852/2010,  να  σας  καλέσουμε  σε  τακτική  συνεδρίαση  της  Δημοτικής  Επιτροπής  Διαβούλευσης,  που  θα  πραγματοποιηθεί  στις 20  Φεβρουαρίου  2015 ,  ημέρα  Παρασκευή  και  ώρα   16.00,   στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Δημοτικού  Συμβουλίου,  για  συζήτηση  και  λήψη  απόφασης  στο  παρακάτω  θέμα  : Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. για το έργο: ¨ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ( ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.) ¨ στη θέση Κάτω Πούντα Αμπελάκια Δήμου Σαλαμίνας.

Τσικνοπέμπτη

Εικόνα
Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη. Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».

Eurogroup: Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που δεν έγινε ποτέ. Ο Σόιμπλε έφυγε πιστεύοντας ότι υπάρχει!

Εικόνα
Σε μια αποκάλυψη προέβη ο δημοσιογράφος του Μέγκα Μιχάλης Ιγνατίου, στη πρωινή εκπομπή του σταθμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, και του Πίτερ Σπίγκελ, Ελλάδα και Ευρωπαίοι εταίροι είχαν φτάσει σε συμφωνία, προτού ένα τελευταίο τηλεφώνημα του Γιάννη Βαρουφάκη στην Αθήνα, τίναξε τα πάντα στον αέρα.Όπως αναφέρει ο Έλληνας δημοσιογράφος, "οι Financial Times κατάφεραν και "έβαλαν στο χέρι" το κείμενο της συμφωνίας που δεν προχώρησε, δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τι ήταν αυτό που απορρίφθηκε την τελευταία στιγμή από την ελληνική κυβέρνηση" "Σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συνομιλίες, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης, είχε συμφωνήσει σε μια κοινή δήλωση με τους συναδέλφους του, μια δήλωση που είχε ακόμη υπογραφτεί από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος ήταν επίσης στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση.

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Σαλαμίνας

Εικόνα

ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Εικόνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σαλαμίνα: 10/02/2015 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.: -2757 – ΔΗΜΟΣ    ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα: Παιδείας, Πολιτισμού & Δια Βίου Μάθησης Ταχ. Δ/νση : Αναπαύσεως 1             Ταχ. Κωδ. :  1 8 9 0 0 T E L E F A X : 2114111039             ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2132027580-581 e-mail: kyds@0165.syzefxis.gov.gr  Πληροφορίες: Λέκκα Ευαγγελία ΘΕΜΑ: “ ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ”. Σχετ.: To με αριθμ. πρωτ.: 21789/09-02-2015 εγκύκλιος του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς. Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ Σαλαμίνας κατά το Α εξάμηνο του 2015 είναι οι εξής:

Ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στις πλατείες.

Εικόνα

Διαγωνισμοί για 11.000 προσλήψεις στο Δημίσο μέσα στο 2015.

Εικόνα
Με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης "κλείδωσε" η διεξαγωγή διαγωνισμών για 11.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσα στο 2015 σε υπουργεία, περιφέρειες, νομικά πρόσωπα και άλλους οργανισμούς του Δημοσίου. Σε αυτές τις προσλήψεις δεν περιλαμβάνονται οι επαναπροσλήψεις απολυμένων και ορισμένες θέσεις οι οποίες προκηρύχθηκαν το 2014 και ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. Με τις νέες προσλήψεις δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη επειγουσών αναγκών σε δημόσιες υπηρεσίες που παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού- όπως σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια- και υπηρετούνται οι στόχοι της νέας κυβέρνησης για είσπραξη δημοσίων εσόδων, καταπολέμηση της διαφθοράς και θεσμική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης.

2008: Ο Αλέξης Τσίπρας εκλέγεται νέος Πρόεδρος του Συνασπισμού με το 70% των ψήφων του 5ου Συνεδρίου του κόμματος.

Εικόνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

Εικόνα
         Σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Π.Ε. Νήσων Ο τουρισμός, το γιώτινγκ και η κρουαζιέρα, αποτελούν την «βαριά βιομηχανία» των νησιών του Αργοσαρωνικού. Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, μιλώντας σε διευρυμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, αποτελούν βασικούς στόχους της Π.Ε. Νήσων. Βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός χωρίς υπηρεσίες Υγείας. Στην εν λόγω σύσκεψη, συμμετείχαν η κ. Δημοπούλου E. - Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος τουρισμού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αγγελόπουλος Θ., ο Πρόεδρος των ενοικιαζόμενων σκαφών αναψυχής κ. Στελλιάτος Α, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της INSULLEUR κ. Μπενέτος Γ. και εκπρόσωποι των νησιωτικών δήμων και της Τροιζηνίας.

Αλέξης Τσίπρας: «Αυτές είναι οι άμεσες ενέργειές μας»

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε, πριν λίγη ώρα, η ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής, που ξεκίνησε στις επτά και μισή το βράδυ της Κυριακής, με μοναδικό αντικείμενο, την ανάγνωση και ανάπτυξη των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας παροχής «ψήφου εμπιστοσύνης» στην Κυβέρνηση, ως ορίζεται στο Συνταγματικό Δίκαιο. Ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, έκανε λόγο για «δέσμευση», πλήρους εφαρμογής όλων των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, μίλησε για μία νέα, βιώσιμη, κοινωνική συμφωνία, πρόγραμμα - "γέφυρα" μέχρι και τον Ιούνιο, με στόχο, τόσο την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, όσο και τη δημιουργία ενός προγράμματος ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό

Εικόνα
Τη δεύτερη Κυριακή κάθε Φεβρουαρίου εκκλησίες διαφόρων δογμάτων και ομολογιών θυμούνται και προσεύχονται για τους 535.000 ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο που πάσχουν από αυτισμό. Ξεκίνησε ως «Κυριακή του Αυτισμού» το 2002 στη Μεγάλη Βρετανία, με πρωτοβουλία του ζεύγους Κορία (γονείς με γιο αυτιστικό) και σταδιακά άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη πάθηση της ανάπτυξης του ανθρώπου. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή. Ο αυτισμός απομονώνει το παιδί ή τον ενήλικα που πάσχει από τον υπόλοιπο κόσμο.

Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου

Εικόνα
Με την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου τιμώνται ο άνδρας και η γυναίκα ως κεφαλές της οικογένειας, που αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Χαιρετίζεται η αμοιβαία εμπιστοσύνης μεταξύ των συζύγων, η θυσία και η χαρά του καθημερινού έγγαμου βίου.H ιδέα για τον εορτασμό του γάμου ξεκίνησε από το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνας το 1981, όταν ένα ζευγάρι πρότεινε στο Δήμαρχο, τον Κυβερνήτη και τον τοπικό Επίσκοπο, να κηρύξουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Ημέρα του Γάμου. Η ιδέα άρεσε και από το 1983 απέκτησε την αυτοτέλειά της και γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου, κυρίως στην Αμερική. Το 1993 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ ευλόγησε την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου.

Η Ελλάδα με το πιστόλι στον κρόταφο - Ο «πόλεμος» των 20 ημερών που θα κρίνει την τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια

Εικόνα
Τα τελεσίγραφα «πέφτουν βροχή» από την Ευρώπη με τη Γερμανία να λέει ότι η Αθήνα έχει μόλις πέντε ημέρες να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο πρέπει να καταθέσει την Τετάρτη στο έκτακτο Eurogroup τον δε Γ. Ντάισελμπλουμ να τονίζει ξεκάθαρα ότι η τελευταία ευκαιρία σωτηρίας για την Ελλάδα είναι το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου. Δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Ευρώπης αυτή η απίστευτη πίεση που υφίσταται η Ελλάδα από εταίρους, θεσμικούς παράγοντες και διεθνείς οίκους προκειμένου να αποδεχθεί ένα νέο μνημόνιο.

Επιστολή 300 διανοουμένων από όλον τον κόσμο υπέρ της Ελλάδας

Εικόνα
Υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, 300 διανοούμενοι από όλες τις χώρες του κόσμου, συνυπογράφουν επιστολή που δημοσιεύει ο γνωστός ιστότοπος «Μεντιαπάρτ» (Mediapart), του οποίου ιδρυτής είναι ο πρώην διευθυντής της «Μοντ» Εντι Πλενέλ. Με την επιστολή καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ «να σεβασθούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του χρέους».

Διανομή σπόρων

Εικόνα
Ο  Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00-7:00 μμ, θα διανείμει βιολογικούς σπόρους λαχανικών παραδοσιακών ποικιλιών στα μέλη του (και όχι μόνο) από τα γραφεία του (Π. Λεμπέση 80 κ Ηροδότου - Αγ. Νικόλαος). Οι σπόροι έχουν προκύψει από συλλογή ανάλογων φυτών που είχαν καλλιεργήσει μέλη του ΠΕΡΙΒΟΣ, ή από  το πανελλαδικό δίκτυο "Πελίτι". Η διανομή γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας για διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών. Όσοι καλλιεργητές λάβουν σπόρους μαζί με οδηγίες φύτευσης μεταφύτευσης και καλλιέργειας, θα θέλαμε να μας ενημερώσουν μετά το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου για τα αποτελέσματα και να συμβάλουν με τον τρόπο τους στην αναδιανομή και την αύξηση νέων σπόρων.

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Εικόνα
    Η  κίνηση   πολιτών   Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α   καταγγέλλει   την   απαράδεκτηαπόφαση   του   Γ.Γ. Αποκεντρωμένης   Διοίκησης   που   υπογράφηκε   την  ημέρ που   δήλωσε   μέσω   facebook   την  παραίτησή  του    και    αφορά    στην    τρoποποίηση – ανανέωση   απόφασης    έγκρισης   περιβαλλοντικών   όρων      και            αύξηση    της   ετήσιας   δυναμικότητας    από   300   τόνους   σε   500   τόνους            ετησίως ,  της   Εταιρείας  Ιχθυοκαλλιέργειες     Αργοσαρωνικού  ΑΕ    στη   θέση            Πυριακόνι   Σαλαμίνας.

Κοπή πίτας Perivos

Εικόνα
Τιμή πρόσκλησης 5 ευρώ.  Πληροφορίες τηλ  6977197473

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση περιουσίας άνω των €300.000 προωθεί η κυβέρνηση

Εικόνα
Παρέχεται από: ΣΚΑΪ.gr Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση περιουσίας άνω των €300.000 προωθεί η κυβέρνηση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιούσιας άνω των 300.000 ευρώ προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Με φόρο μεγάλης περιούσιας θα φορολογηθεί, βάσει του περιουσιολογίου, η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, τραπεζικών καταθέσεων, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών και άλλων στοιχείων που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και όσων κάνουν δήλωση στη χώρα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγηση τους εκτός Ελλάδας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην κοπή πίτας των "Δυνάμεων Εθελοντών Σαλαμίνας" την Κυριακή 8/2 στις 7 τ' απόγευμα

Εικόνα

Κυβερνητική «στροφή» στον ρεαλισμό

Εικόνα
Μηνύματα στροφής στον ρεαλισμό εκπέμπει, εντός, αλλά κυρίως εκτός συνόρων, η κυβέρνηση, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το κρίσιμο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου κατά το οποίο θα πρέπει να μορφοποιηθεί κάποιο modus vivendi με τους εταίρους, ώστε η χώρα να μη βρεθεί στο «κενό» στο τέλος του μήνα, οπότε και λήγει η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Ηδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η θέση περί διεθνούς διάσκεψης για το χρέος και περί «κουρέματος» έχει αποσυρθεί, εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση ενίσχυση κοινωνικών ομάδων παραπέμπονται μετά τη νέα συμφωνία με τους εταίρους, ενώ παρέχονται διαβεβαιώσεις πως αποκρατικοποιήσεις που έχουν συντελεστεί δεν θα ακυρωθούν.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 1770 – 1843

Εικόνα
Ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε στην Πελοπόννησο και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστός και ως «Γέρος του Μωριά». Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε «εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέρα της Λαμπρής... εις ένα βουνό, εις ένα δέντρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμαβούνι», όπως αναφέρει στα Απομνημονεύματά του. Ήταν γιος του κλεφτοκαπετάνιου Κωνσταντή Κολοκοτρώνη (1747-1780) από το Λιμποβίσι Αρκαδίας και της Γεωργίτσας Κωτσάκη, κόρης προεστού από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας.