Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Εικόνα
Στο  τελευταίο  περιφερειακό  συμβούλιο  τέθηκε το θέμα των υδατοκαλλιεργειών και  της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που πρόκειται να υπογραφεί.  Η  περιφέρεια εξέφρασε τη συνολική αντίθεση της στην ΚΥΑ όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκπονήθηκε καθώς και για το ότι αγνοήθηκε πλήρως σαν βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης.  Παράλληλα ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία την εξαίρεση του Πόρου και των Μεθάνων από την ΚΥΑ ως τουριστικές περιοχές.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια δεν αποφασίζει, ούτε καν γνωμοδοτεί. 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 21ης Σ/σης

Εικόνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Σαλαμίνα  28-7-2011  ΔΗΜΟΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ                                 Αρ.Πρωτ: - 20554   - ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                                                                                                                   Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσουμε σε Τακτική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 1 -8-2011   ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 20.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:  

Θρίλερ η υπόθεση δολοφονίας του οπλίτη

Εικόνα
ΣΤΟΧΕΥΑΝ ΑΠΑΓΩΓΗ, ΕΚΑΝΑΝ ΦΟΝΟ Μια 21χρονη φίλη του θύματος αναζητά η Αστυνομία. Εκτιμάται πως οι δράστες είχαν ως στόχο τη γυναίκα και όταν αντέδρασε ο νεαρός, τότε τον πυροβόλησαν μέσα στο ΙΧ Εκτεταμένες έρευνες στη Σαλαμίνα πραγματοποιεί η Αστυνομία μήπως βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ανεύρεση της 21χρονης Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του 27χρονου επαγγελματία οπλίτη 7ετούς κατάταξης του Πολεμικού Ναυτικού από τη Σαλαμίνα και της αρπαγής από αγνώστους ή άγνωστο μέσα από το αυτοκίνητό του της νεαρής φίλης του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
                              2 Ο   ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ                                                             ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2011   Το  Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Σαλαμίνας συνεχίζοντας το έργο του διοργάνωσε  μια πολιτιστική γιορτή για το νησί μας.   Με την πεποίθηση  ότι ο πολιτισμός  μπορεί να μας  βγάλει από το  αδιέξοδο Έλληνες, Κύπριοι, Σλοβάκοι, Ιταλοί με την υποστήριξη του Δήμου Σαλαμίνας και  του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή έγιναν γέφυρα πολιτισμού και συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην ιστορική Σαλαμίνα.   Η τελετή λήξης έγινε στις 24 – 7 - 2011 στο Ευριπίδειο Θέατρο με την χορευτική παράσταση των συγκροτημάτων.   Ο Δήμαρχος κ. Τσαβαρής τίμησε τις συμμετέχοντες χώρες με επάργυρα πιατίδια που απεικόνιζαν την Σαλαμίνα ενώ παράλληλα τους παρέδωσε το γνωστό βιβλίο του Barry Straus με θέμα την «Ναυμαχία της Σαλαμίνας».                                                                Γραφείο Τύπου  Δήμου Σαλαμίνας.           

Τον εκτέλεσαν στο ΙΧ του

Εικόνα
Η αστυνομία αναζητά μία γυναίκα, η οποία την ώρα του φονικού ήταν μέσα στο όχημα του θύματος Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν τον 27χρονο στη Σαλαμίνα Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Ασφάλεια του Πειραιά για τη σύλληψη των δραστών που δολοφόνησαν επαγγελματία οπλίτη 7ετούς κατάταξης του Πολεμικού Ναυτικού στη Σαλαμίνα. Το θύμα, ηλικίας 27 χρόνων, βρέθηκε από διερχόμενους χθες το πρωί μέσα στο αυτοκίνητό του στο Δάσος της Φανερωμένης και έφερε δύο τραύματα από πιστόλι στο στήθος και το κεφάλι. Ο νεαρός διέμενε στο νησί και, όπως έγινε γνωστό, την ώρα του φόνου μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και μία γυναίκα, η οποία έως χθες το βράδυ δεν είχε βρεθεί για να καταθέσει. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι ίσως οι δράστες να είχαν στόχο τη γυναίκα που ήταν μαζί με τον οπλίτη, αλλά αυτός πιθανόν να αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν κάποια από τα ρούχα της γυναίκας, γεγονός που
Εικόνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα
Για άλλη μια φορά οι γνωστοί λασπολόγοι - συκοφάντες προσπαθούν με υποβολιμαία και κατευθυνόμενα κείμενα να αποτυπώσουν την αρρωστημένη φαντασία τους. Αυτή  την φορά παρουσίασαν ως δήθεν δαρμένο από αγανακτισμένους εθελοντές τον Δήμαρχο Σαλαμίνας. Γι άλλη μια φορά τους λέμε ότι οι ηλεκτρονικοί κουκουλοφόροι δεν μπορούν και  δεν θα σταματήσουν την πορεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής  η οποία αταλάντευτα και  αδιαπραγμάτευτα  θα προχωρήσει στο έργο της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
                     Χθες  24-7-11 και ώρα  18.10  εκδηλώθηκε πυρκαγιά  στα Αμπελάκια  στο Ναυπηγείο  του Κόρου.  Η πυρκαγιά  οφείλετε σε  πτηνό που προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε  κολώνα  της Δ.Ε.Η που βρίσκετε στην  περιοχή  του Ναυπηγείου. Η πυρκαγιά εξήλθε  από  τον  χώρο  του  Ναυπηγείου  και προς  στιγμή  πήρε   έκταση, αλλά χάρις  στις  προσπάθειες του Π.Σ,  και των εθελοντών ετεθει   γρήγορα  υπό  έλεγχο ,καίγοντας  περίπου  3  στρέμματα   ξερά   χόρτα  και  θάμνους .Το  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ  ΣΩΜΑ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ συμμετείχε  με  1  πυροσβεστικό  όχημα 3 οχήματα υποστήριξης και 6  μέλη.

KINΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.

Εικόνα
ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ  ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ  ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ   ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ  ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΣΤΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ.   9 ο ΘΕΜΑ: Γνωμοδότηση πάνω στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την λειτουργία των Υδατοκαλλιεργειών. 11 ο ΘΕΜΑ: Γνωμοδότηση πάνω στην απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την εταιρία ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Α.Ε.   Είναι πολύ σημαντικό  σύλλογοι, φορείς, κινήσεις και πολίτες του νησιού που έχουν αγωνιστεί για τα ζητήματα αυτά να παρευρίσκονται και να δώσουν δυναμικό παρών. Επιπλέον έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν στη διαδικασία, να μιλήσουν και να διαφωτίσουν τους περιφερειακούς συμβούλους.   Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδριάζει την Τρίτη 26 Ιουλίου 2011 και ώρα 15:00 , στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναπαύσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού).  

Νέο οικόπεδο για τις ανάγκες του Μουσείου

Εικόνα
Την απαλλοτρίωση ή την απ' ευθείας εξαγορά οικοπέδου στη Σαλαμίνα για τις ανάγκες του Αρχαιολογικού Μουσείου της περιοχής, ενέκρινε το Συμβούλιο Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού. Η εξαγορά του οικοπέδου, συνολικού εμβαδού 184 τ.μ., θα βοηθήσει στην ασφάλεια του μουσείου καθώς το κτίσμα συνορεύει με τον αίθριο χώρο του. Παράλληλα, στις προθέσεις της ΚΣΤ' Εφορείας Αρχαιοτήτων, είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος για αποθήκες και γραφεία του μουσείου. Το κόστος της εξαγοράς ανέρχεται στα 200.000 ευρώ (αντικειμενική αξία).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Θέμα : Επίσκεψη μαθητών  της Γενναδείου Σχολής στη Σαλαμίνα   Την Παρασκευή 15 Ιουλίου ήρθε στη Σαλαμίνα ομάδα μαθητών της Γενναδείου Σχολής της Κωνσταντινούπολης συνοδευόμενοι από την κ. Μαρία Μπανταρτζή.   Με ξεναγό την κ. Μαίρη Περδικούρη επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Φανερωμένης, το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού και το λαογραφικό Μουσείο στο Δημαρχιακό Μέγαρο.   Στη συνέχεια συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή στην αίθουσα του Δημοτικού  Συμβουλίου.   Αναχώρησαν αυθημερόν  από τη Σαλαμίνα, αποκομίζοντας τις  καλύτερες εντυπώσεις από το νησί μας.   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ- -"Ε.Σ.Σ.Α.Κ"

Εικόνα
α -     20-7-2011   ώρα      18.05   πυρκαγιά    σε   ξερά   χόρτα λίγο πριν το   Λύκειο   στα    Αμπελάκια , κάηκαν   χόρτα   και   θάμνοι σε   μικρή   έκταση. Η πυρκαγιά   δεν   πήρε    έκταση Χάρι   στις προσπάθειες των   πυροσβεστών   που   έφτασαν   πρώτοι   με 2 οχήματα   4Χ4   και   με   την   βοήθεια   δυο   μελών    του   Ε.Σ.Σ.Α.Κ   που   έφτασαν   αμέσως στον τόπο   του   συμβάντος,     κάνοντας    κατάσβεση με   φορητούς   πυροσβεστήρες των οχημάτων της Πυροσβεστικής   και   του   Ε.Σ.Σ.Α.Κ   σταμάτησαν      την   επέκταση   της   φωτιάς   μέχρι να   φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά   οχήματα   τα   οποία   σε   μικρό χρονικό   διάστημα έθεσαν   την   φωτιά   υπό   πλήρη   έλεγχο. Το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ   ΣΩΜΑ   ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ   ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ   ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ    συμμετείχε   με 2 οχήματα   και   2   μέλη   β -      20-7-2011    ώρα    22.30    πυρκαγιά για   δεύτερη   φορά   εφέτος    πίσω   από   το   νεκροταφείο της   Σαλαμίνας.   Παρότι   επικρατούσαν    στην   περιοχή ισχυροί άνεμοι η φωτι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Σαλαμίνα 19 Ιουλίου 2011 Θέμα : Νέος διευθυντής στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνας Βάσει της υπ’ αριθ. 186/2011 απόφασης του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή, έγινε αντικατάσταση του Διευθυντού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Βλάσση Λιαροκάπη. Στη θέση του ορίστηκε ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Γιάννης   Μιχαλάκης. Θέμα : Επίσκεψη Δημάρχου στο πολιτικό γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης κ. Γρηγόρη Καπετανάκη, επισκέφθηκε   την Τετάρτη 13/07/2011 την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο πολιτικό της γραφείο. Στην ωριαίας διάρκειας περίπου συνάντηση, ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαλαμίνα, ως υπερχρεωμένος Δήμος ακούγοντας με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους συνομιλητές της. Έχοντας, όπως είπε, ιδιαίτερους δεσμούς με τη Σαλαμίνα, αφού στο νησί μας εκφώνησε τον πρώτο πολιτικό της λόγο, υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει με όσες δυνάμε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.​Α

Εικόνα
ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. (ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) ΤΟ «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ- ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. από την αρχή δήλωσε την πλήρη αντίθεσή της με το σχέδιο μετατροπής της νότιας Σαλαμίνας σε ζώνη εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας. -Με παρέμβαση στην ηλεκτρονική «διαβούλευση» που έληξε στις 26 Μαίου -Με   προτάσεις και επιχειρήματα στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σαλαμίνας - Με καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων από τα Κανάκια και το Σατερλί μέχρι τη Γιάλα και τη Κακή Βίγλα, Στις παραπάνω πρωτοβουλίες ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ την πλήρη απόρριψη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης διότι οποιαδήποτε εφαρμογή της (είτε ζώνη Α, είτε Β,….είτε Ε), σημαίνει: -          Μόλυνση της θάλασσας από τα φάρμακα, τις τροφές και τα χημικά καθαριστικά των κλωβών. -          Ακτές ακατάλληλες για κολύμβηση -          Πλήγμα στην ερασιτεχνική και επαγγελματική αλιεία -          Κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών -         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ- "Ε.Σ.Σ.Α.Κ"

Εικόνα
                                                ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ Χθες   18-7-11    και   κατά   τις   17.30   εκδηλώθηκε   πυρκαγιά   στην   οδό   Γαλαξιδίου   ,πίσω   από   το   Πυροσβεστικό   Κλιμάκιο. Προς   στιγμή πήρε   έκταση   αλλά   λόγο   της άμεσης   επέμβασης   της Π.Υ, των   εθελοντών και με την   συμπαράσταση   των   υδροφόρων   του   Δήμου   ετεθει   στις   18.00 υπό   πλήρη   έλεγχο έχοντας κάψει   1 στρέμμα   χόρτα   και θάμνους              Το   « ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΙΟ   ΣΩΜΑ   ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ   ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ »   συμμετείχε   με   1   πυροσβεστικό   όχημα   4   οχήματα     υποστήριξης   και    7   μέλη.                                                              ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ Χθες    16-7-11 στις   23.40   είχαμε   έναρξη   πυρκαγιάς   στην    περιοχή   Τοροντο   από ρίψη   φωτοβολίδας .   Η ρίψη έγινε αντιληπτή από μέλη του   Ε.Σ.Σ.Α.Κ   τα οποία κατευθύνθηκαν   προς το   μέρος   πτώσης     της   φωτοβολίδας   και   διαπίστωσαν την   έναρξη   πυρκαγιάς   σε οικ

Δ. Σ. - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Εικόνα
Ο Ε.Π.Ο.Σ. ανακοινώνει το νέο Δ. Σ. του συλλόγου με τη παρακάτω σύνθεση : Πρόεδρος : Μπεγνής Πέτρος Αντιπρόεδρος : Γεμιδόπουλος Κων-νος Γ. Γραμματέας : Φασουλής Στέλιος Ταμίας : Μαρουλάς Ευάγγελος Γ. Αρχηγοί : Ψωίνος Γρηγόρης - Τσεκούρας Βασίλης Υπεύθυνος Τμημάτων Υποδομής : Μαράκης Δημήτριος Σύμβουλοι Δ. Σ. : Ξηραδάκης Παύλος - Σοφράς Γιώργος Το νέο Δ. Σ. ήρθε σε συμφωνία με το προπονητή Ντάγκα Βαγγέλη. Ο γνωστός στο Πανελλήνιο ως ποδοσφαιριστής και πλέον προπονητής θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του τεχνικού τμήματος καθώς επίσης θα υπάρχει συνεργασία σε επίπεδο συλλόγων και τμημάτων υποδομής. Την επιτροπή μεταγραφών θα απαρτίζουν οι : Μπεγνής Πέτρος, Γεμιδόπουλος Κων-νος, Ψωίνος Γρηγόρης και Ντάγκας Βαγγέλης.

Αποκαλύψεις

Εικόνα
Σχόλιο  αναγνώστη Αποκαλύψεις    στο   τελευταίο   δημοτικό   συμβούλιο   από   την    δημοτικό   σύμβουλο   κ   Μίχα.Τα   ΚΑΠΗ   είχαν   καταντήσει    τουριστικά   γραφεία    με    ανεξέλεγκτα    έξοδα    .Οι   συναλλαγές   ήταν   στην   ημερησία   διάταξη   .Ο   αναπτυξιακός σύνδεσμος    με   πρόεδρο   την   Μίνα   Μπούτση   επιχορηγούσε    το   ΚΑΠΗ   Αιαντείου   που   ήταν και   σε   αυτό πρόεδρος   η κ Μπούτση   με   χρηματικά   ποσά    αρκετά   μεγάλα   με   παραστατικά    γραμμένα    σε   μια    κόλα    Α4   όπως    σωστά    παρατήρησε    δημοτικός   σύμβουλος    ο   οποίος   προκάλεσε   τον   κ   Σοφρά   να   κάνει   πρόταση   για   διαχειριστικό   έλεγχο   .Το   Δ.Σ   πήρε την   απόφαση    να    γίνει   έλεγχος   από   τους   οικονομικούς    επιθεωρητές    και   έως   τότε   ίδωμεν .      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
                     Πυρκαγιά στα  Κανάκια χθες  15-7-11 στις 20.05   στο   σημείο των κεραιών .     Η έναρξη της πυρκαγιάς αποδίδετε σε βραχυκύκλωμα στα καλώδια  της Δ.Ε.Η από διερχόμενο   πτηνό.                                                                                                                                                       Κάηκαν  4  στρέμματα πευκοδάσους.  Η χαμηλή ένταση των  ανέμων  και  η άμεση  επέμβαση του Πυροσβεστικού   Σώματος,  των εθελοντών και του Δήμου Σαλαμίνας βοήθησαν στον γρήγορο  έλεγχο  της πυρκαγιάς.                                                                                                                                   Το « ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ » βρέθηκε  από την πρώτη  στιγμή στο περιστατικό  με 1 πυροσβεστικό  όχημα  και 5 οχήματα  υποστήριξης με 7 μέλη, βοηθώντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και μεταφέροντας τα οχήματα του Π.Σ. που έρχονταν από τον Πειραιά στον τόπο του συμβάντος.

Διαγραφή δημοτικού συμβούλου

Εικόνα
Στο    χθεσινό   δημοτικό   συμβούλιο   ο   δήμαρχος     Γ   Τσαβαρής    διέγραψε   από   τον   συνδυασμό   του   τον   δημοτικό   σύμβουλο   Γ   Μπίλλια . Ο   κΜπίλλιας   παραμένει ανεξάρτητος   σύμβουλος στο   δημοτικό   συμβούλιο.   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Σαλαμίνα  14/7/2011   Αγαπητοί  μου συνδημότες,          Με  αισθήματα ευθύνης και αγάπης για το νησί μας και μετά από  ώριμη σκέψη αποφάσισα, υπό τις  παρούσες συνθήκες, να μην είμαι  υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές  εκλογές του 2014.   Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα επειδή διαπιστώνω καθημερινά – με μεγάλη απογοήτευση – ότι η πολυδιάσπαση, τα προσωπικά συμφέροντα και οι πολιτικές λυκοφιλίες συνεχίζονται στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, όπως και πριν τις εκλογές του 2010.        Το  τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα ήταν δυσμενές για εμάς. Προφανώς και κατά γενική ομολογία οφείλεται στη μη αποδοχή της δικής μας ενωτικής πρότασης από τους τρεις άλλους γνωστούς συνυποψήφιους συνδυασμούς.  Όμως οι εκλογές του 2010 πέρασαν στην ιστορία.   Φίλες, Φίλοι,        Πιστεύω ότι η απόφαση μου αυτή θα δώσει αρκετό χρόνο και χώρο για μια νέα ενωτική προσπάθεια από άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες για την ανάδειξη νέων ανθρώπων και στελεχών στα δημοτικά δρώμενα, οι οποίοι μαζί με παλαιότερα και
Εικόνα

Μειώστε τα έξοδά σας, προστατεύοντας το περιβάλλον ή αλλιώς Eco2nomy

Εικόνα
 Ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας με δυνατότητα συμμετοχής όλων μας… Ένα εργαλείο που επιτρέπει στους πολίτες να υπολογίσουν τα οφέλη από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες… Ένας αναλυτικός κατάλογος συμβουλών εξοικονόμησης, καθώς κι ένας υπολογιστής ενεργειακού αποτυπώματος για την καθημερινότητά μας…  Αυτά είναι τα «όπλα» που παρέχει στους πολίτες η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς, Eco2nomy, που υλοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του ομίλου Eurobank EFG, με στόχο να προτείνει σε κάθε οικογένεια απλές καθημερινές λύσεις μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας με σημαντικό όφελος για το περιβάλλον και το πορτοφόλι του νοικοκυριού.  Αιχμή του δόρατος της εκστρατείας αποτελεί το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (Π.ΕΞ.Ε.), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Intelligent Energy, σε συνεργασία με την εταιρία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών Helesco. Οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο ενός έτους για την εφαρμογή μέτρω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
  Θέμα : Το Πολεμικό Ναυτικό στηρίζει τα «Σαλαμίνεια 2011»   Την αμέριστη συμπαράσταση του Πολεμικού Ναυτικού στις εορταστικές εκδηλώσεις των «Σαλαμινείων 2011» εξέφρασε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του τη Δευτέρα 11/07/11 με το Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή και τη φιλόλογο – ιστορικό κ. Μαρία Παλέρμου. Ο κ. Τσαβαρής, αφού ενημέρωσε τον Αρχηγό Στόλου για τη φιλοσοφία του Δήμου  σχετικά με τον εορτασμό των «Σαλαμινείων», στη συνέχεια η κ. Παλέρμου αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούσε να συμβάλλει θετικά στην επιτυχία της επιστημονικής ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ναυστάθμου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων. Εξήγησε επίσης τις προθέσεις του Δήμου, ώστε ο φετινός εορτασμός να αποτελέσει την αφετηρία για ανάδειξη της  Ναυμαχίας και της Σαλαμίνας σε παγκόσμια κλίμακα.   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ- -"Ε.Σ.Σ.Α.Κ"

Εικόνα
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ Πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία στις 17.25 χθες 10-7-11. Κάηκαν 10 στρέμματα με χόρτα και θάμνους . Το « ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ » ή ταν εκεί με ένα πυροσβεστικό όχημα, 3 οχήματα υποστήριξης και 6 μέλη του.
Εικόνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
                                                   Σαλαμίνα 08 Ιουλίου 2011 Ο Δήμος Σαλαμίνας, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Εφημερίδα 30ημέρες της Σαλαμίνας διοργανώνουν μεγάλη μουσική συναυλία για το χαμόγελο του παιδιού, στις 8 Αύγουστου 2011 ημέρα Δευτέρα στις 9 το βράδυ στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας Συμμετέχουν αλφαβητικά: Γιώργος Γερολυμάτος, Ματθαίος Γιαννούλης , Στέλιος Διονυσίου, Νότης Θαλασσινός, Νίκος Κυριακάκης, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης, Ηλίας Κλωναρίδης, Αρετή Κετιμέ, Δημήτρης Κόκοτας, Κώστας Μπίγαλης, Πίτσα Παπαδοπούλου. Παρουσίαση : Χάρης Ρώμας Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού Καλλιτεχνική επιμέλεια Τάσος Σούρμπας           Σκηνοθεσία Χρήστος M υλωνάς                                                                                                                                                                                                                       Ο