Συνδικάτα εργαζομένων καλούν σε συγκέντρωση στο Πέραμα ενάντια στα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής

Στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα το Σάββατο το πρωί στις 10:30 θα συγκεντρωθούν εργαζόμενοι από τα σωματεία του Πειραιά, του Περάματος και του Κορυδαλλού για να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή Χρυσαυγιτών με αρχηγό τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό σε δημοτικό σχολείο και τον προπηλακισμό καθηγητών, γονιών και παιδιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ και τα Σωματεία Εργαζομένων Δήμου Περάματος και Κορυδαλλού, καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο εγκληματία Γ. Λαγό ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο στο Πέραμα, στο οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα. Καταγγέλλουμε όσους τον κάλεσαν και όσους με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.
Αλήθεια, τώρα τους έπιασε ο πόνος στη Χρυσή Αυγή και ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα παιδιά μας; Πού ήταν όταν δεν είχαν βιβλία, δασκάλους, πετρέλαιο να ζεσταθούν; Τι θέση πήραν στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές και όχι για τα σχολεία, πάγιο αίτημα του γονεϊκού κινήματος; Πότε είπαν έστω και μισή κουβέντα για τον πόλεμο και για αυτούς που τον προκαλούν;
Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά στο Πέραμα, νοιάζεται και για τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγμένα στο Αιγαίο, δεν τα θέλει στις σκηνές, στα χιόνια και το κρύο, δεν τα θέλει αμόρφωτα, πεινασμένα και φοβισμένα. Η στάση τους είναι απάνθρωπη, είναι αισχρή.

Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ 20/01/2017 09:06 ΕΛΛΑΔΑ

Σχόλια