Τσίπρας: 617 εκατ. ευρώ σε 1.600.000 συνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ

«Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός πολύ δύσκολου μαραθωνίου. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 και μισή το βράδυ της Πέμπτης.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πως θα χορηγηθούν άμεσα 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.600.000 συνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ. «Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος ολης της Ευρώπης και στο Προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη. Δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στην δέσμευσή, αποφασίζουμε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους», τόνισε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές, για όσο μαίνεται η κρίση αυτή. «Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων». 

Σχόλια