ΝΙΝΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ: Να μην κλείσει η ΔΕΗ Σαλαμίνας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση αντίδραση της Βουλευτή Β’Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ στην επικείμενη αναστολή λειτουργίας της ΔΕΗ Σαλαμίνας.
Έμπρακτο και άμεσο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξε η Βουλευτής Β'Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη για την αναταραχή που έχει προκαλέσει στους πολίτες της Σαλαμίνας η εισήγηση της Διεύθυνσης Πωλήσεων της ΔΕΗ να αναστείλει τη λειτουργία του καταστήματος στην περιοχή και να μεταφέρει τη δραστηριότητά του σε αρμόδια καταστήματα διοικητικής υπαγωγής.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η Διεύθυνση Πωλήσεων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του δικτύου πωλήσεών της, έχει εισηγηθεί την αναστολή λειτουργίας έξι (6) καταστημάτων πωλήσεων από 1ης Οκτωβρίου 2016 σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της  χώρας, μεταξύ των οποίων και του καταστήματος που λειτουργεί στη Σαλαμίνα.


Η εισήγηση αυτή έχει βρει αντίθετους τους πολίτες του νησιού, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας, το οποίο την περασμένη Δευτέρα 26/9/16 πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα αυτό και εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Η Νίνα Κασιμάτη, αμέσως μόλις έλαβε γνώση του σχετικού ψηφίσματος, αποφάσισε να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο και προχώρησε στην κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.  Στην Ερώτησή της επισημαίνει το νησιωτικό χαρακτήρα της Σαλαμίνας και τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά του νησιού (περίπου 70.000 μόνιμοι κάτοικοι, που ιδιαίτερα την θερινή περίοδο ανέρχονται στους 250.000), την υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αφού θα αναγκασθούν να επωμισθούν και το κόστος της μετακίνησής τους από και προς τη Σαλαμίνα για τη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους, καθώς και την κοινή πεποίθηση πως η ΔΕΗ, ως οργανισμός κοινής ωφελείας, υποχρεούται κατά τη λήψη των αποφάσεών της να λαμβάνει υπ’ όψιν τις κοινωνικές επιπτώσεις, καθώς και τις γεωγραφικές και δημογραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας.
Στη συνέχεια η Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μην υλοποιηθεί από τη ΔΕΗ η προτεινόμενη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος πωλήσεων ΔΕΗ Σαλαμίνας.
Η Βουλευτής της Β' Πειραιά Νίνα Κασιμάτη αναμένει την απάντηση του Υπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, και στο μεταξύ θα συμμετάσχει στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκαλείται για το θέμα αύριο Παρασκευή  30/09.

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στη Δήμαρχο για την διοργάνωση των φετινών Σαλαμινίων και του χρόνου ακόμα καλύτερα. Συγχαρητήρια και για τη σημερινή κινητοποίηση για το κλείσιμο της ΔΕΗ.
    Μια απορία όμως: Τα Σελήνια δεν ανήκουν στον Δήμο Σαλαμίνας;
    Και εξηγούμαι:
    Διαβάζαμε μήνες τώρα σε δελτία τύπου της Δημάρχου και της διαπαραταξιακής επιτροπής για την Κυνόσουρα τον αγώνα που έδωσαν για την εξαίρεση της Κυνόσουρας από τη παραχώρηση, για κάποια ρημαδοακτογραμμή και ότι έσωσαν τελικά την Κυνόσουρα.
    Διαβάζοντας τον Νόμο 4404/2016 Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13 Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ και άλλες διατάξεις καταλαβαίνουμε εύκολα τι έσωσαν και τι δεν έσωσαν.
    Διαβάζουμε όμως και ότι στα ΣΕΛΗΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΕΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 2 ΠΛΩΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ !!!!!!!!!!!!
    Η Δήμαρχος ή έστω ένα μέλος της διαπαραταξιακής δεν το πρόσεξε στα τόσα πέρα δώθε στο ΤΑΙΠΕΔ και στο Υπουργείο; Υποτίθεται ότι είχαν στα χέρια τους το σχέδιο της σύμβασης.
    Έστω και εκ των υστέρων δεν το είδαν; Και γιατί μέχρι σήμερα δεν μιλά κανείς για αυτό το θέμα. Ούτε η Δήμαρχος ούτε κανένα μέλος της διαπαραταξιακής
    Προφανώς για όλους αυτούς η Κυνόσουρα και η Ιστορία μας είναι πιο πιασάρικο θέμα από την καταστροφή των Σεληνίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου