"Η αδιαλλαξία η εμμονή και η άγνοια οδήγησαν τελικά σε ναυάγιο το φετινό πανηγύρι της Ι.Μ. Φανερωμένης"


Η Δήμαρχος Σαλαμίνας κυρία Ρούλα Νάννου στην απέλπιδα προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και με δεδομένη την έντονη κοινωνική κατακραυγή για το σταμάτημα ενός εθίμου,μετά από 100 χρόνια, προσπαθεί μέσα από την ανακοίνωση, που εξέδωσε, (βλέπε σχετική ΕΔΩ) να θολώσει ακόμη περισσότερο το τοπίο και δεν διστάζει να βάλει στο «κάδρο» ακόμη και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου.
Κυρία Δήμαρχε, αν το ζήτημα είναι νομικό, όπως εκ των υστέρων παραδέχεστε,  εμείς από την πρώτη στιγμή, που ενέσκηψε  το θέμα, δεχόμαστε και υιοθετούμε την άποψη αυτή και μάλιστα, προς επιβεβαίωση της θέσης μας, ότι δηλαδή το ζήτημα είναι καθαρά νομικό,
στις 13 Μαΐου 2016 υπέβαλα αίτηση (αριθ. πρωτ. Δήμου Σαλαμίνας 9512 /13-5-2016) στη Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης, με θέμα«Εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ Α 118) άρθρο 26, παρ. 1,2 &3, που αφορούν ειδικότερα θέματα υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, κατά τις ημέρες που πραγματοποιείται η πανήγυρης της Ι. Μ. Φανερωμένης», τότε θα πρέπει να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:


-          Γιατί, κυρία Δήμαρχε, επισκεφθήκατε την Ι. Μ. Φανερωμένης, προκειμένου να συζητήσετε το θέμα, συνοδευόμενη από τον σύζυγο σας (όπως η ίδια παραδεχτήκατε κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο) και όχι με έναν από τους Νομικούς συνεργάτες του Δήμου;
-          Γιατί, κυρία Δήμαρχε, όταν τελικά συζητήθηκε το θέμα στις 30 Ιουνίου 2016 (50 ημέρες μετά την αίτηση μου προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου), δεν παρουσιάσατε την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, που σήμερα επικαλείστε;
-          Γιατί, κυρία Δήμαρχε, επισκέφθηκε επανειλημμένα την Ι. Μ. Φανερωμένης και διαπραγματεύθηκεΜΟΝΟΣ ΤΟΥ το όλο θέμα ο σύζυγος σας; Εξ ονόματος ποίου ή ποίων και με ποια απόφαση το έπραξε;
-          Μήπως ο σύζυγος σας έχει νομικές γνώσεις και δεν το γνωρίζουμε;
-          Μήπως είναι ο καθ’ ύλην πολιτικός ή θρησκευτικός σας Σύμβουλος και το αγνοούμε; Γιατί, το μόνο που αναφέρατε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι μόνο στον σύζυγο σας έχετε εμπιστοσύνη και αυτό σε ότι μας αφορά ως μειοψηφία το κατανοούμε απόλυτα. Δεν ξέρω, αν συμβαίνει το ίδιο και με τους Συμβούλους της πλειοψηφίας.
-          Με ποιο δικαίωμα, σύμφωνα και με τη δική του μαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο, συζητούσε με την Ηγούμενη της Ι. Μ. Φανερωμένης για θέματα οικονομικής φύσεως γύρω από την εμποροπανήγυρη; Ποιος τον εξουσιοδότησε γι αυτό;
-          Αναφέρεστε σε ύπαρξη ομόφωνης γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας και απορούμε, γιατί τόσο καιρό δεν δημοσιοποιείτε, τόσο το ερώτημα σας, όσο και την απάντηση της Υπηρεσίας.
-          Σε ποιο άρθρο ή παράγραφο του Ν. 4264/2014 προβλέπεται αυτό το οποίο εσείς προτείνετε; Να σας παραχωρήσει δηλαδή με ή χωρίς αντάλλαγμα η Ι. Μ. Φανερωμένης τον χώρο και σεις στη συνέχεια να τον εκμισθώσετε;
Κυρία Δήμαρχε, η μείζονα μειοψηφία στάθηκε με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό στα θρησκευτικά μας ήθη και έθιμα απέναντι στο θέμα και γι αυτό, από τις αρχές Μαΐου, σας ζητήσαμε να συζητήσουμε το διαφαινόμενο πρόβλημα στο καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις, όπως αυτές που τελικά συνέβησαν. Επιλέξαμε την θεσμική διαδικασία, όπως η κρισιμότητα του θέματος απαιτούσε.
Αντιθέτως, εσείς επιλέξατε να συνδιαλέγονται με την Ι. Μ. Φανερωμένης παραθεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι, εκτός των άλλων, δεν διέθεταν τις νομικές γνώσεις, που απαιτούνται για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Τέλος, προς άρση κάθε παρεξηγήσεως, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, που είναι ξεκάθαρη από τη πρώτη στιγμή που ενέκυψε το θέμα και έχει να κάνει με την εφαρμογή του άρθρου 26 του Ν. 4264/2014 και συγκεκριμένα:
Ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκδίδει τις άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, καθορίζοντας ταυτόχρονα και την χρονική διάρκεια τους, σύμφωνα με την παρ. 1 του ίδιου άρθρου και κατόπιν ο ιδιοκτήτης του χώρου (Ιερά Μονή Φανερωμένης), σύμφωνα με την παρ. 3 του ίδιου άρθρου,  εκμισθώνει τον χώρο.
                                                                      Γιάννης Τσαβαρής
                                                                  τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας


                                                                   Δημοτικός Σύμβουλος

Σχόλια

  1. Κ Τσαβαρή σαν δημόσιο πρόσωπο που είσαι θα ήθελα να μας γνωστοποιείς με ποιον είσαι με το μοναστήρι η με τον λαό της Σαλαμίνας ( δήμος);Σε αυτή την διαμάχη εσύ και οι συνεργάτες σου που τυγχάνουν να είναι και δημοτικοί σύμβουλοι Δερτούζος .Καπετανάκης κ.λ.π θα έπρεπε να είναι με τα συμφέροντα του δήμου , αντιθέτως είσαστε σφοδρά αντίθετοι και μάλιστα πρωταγωνίστησε παρασκηνιακά εναντίων των συμφερόντων του λάου γιατί ;Δεν θέλατε να έχει έσοδα ο δήμος ;Θέλετε την κατάρρευση του ;Δεν σας ενδιαφέρει η πρόοδος και η ανάπτυξη του νησιού ;Λειτουργείται με την μικροπολιτική αντίληψη ας καταρρεύσει η σημερινή δημοτική αρχή και θα έρθουμε εμείς να σας ταχτοποιήσουμε όλα ;Εάν πράγματι λειτουργείτε με αυτόν τον τρόπο είσαστε λάθος και ο λαός θα σας τιμωρήσει ,γιατί πρέπει να γνωρίζεις ότι το πολίτικο και εκλογικό ένστικτο του λάου είναι αλάνθαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι απλό με τον καινούργιο νόμο για να γίνει η εμποροπανήγυρη πρέπει να συνεργαστούν ο δήμος και το μοναστήρι. Παρενέβη ο Τσαβαρής και για αντιπολιτευτικούς λόγους έπεισε την ηγούμενη να είναι αδιάλλακτη και μη συνεργάσιμη και το αποτέλεσμα ήταν να εκθέσει το μοναστήρι στον λαό του νησιού μας και να χαθούν τα έσοδα για τον δήμο και για το μοναστήρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ωραίο σε αύτη την υπόθεση είναι ότι και στην ανακοίνωση του Δερτουζου από την Άνδρο και του Τσαβαρή από τον Πειραιά και οι δυο υπενθυμίζουν στον λαό της Σαλαμίνας ότι το πανηγύρι γινόταν ανελλιπώς άδω και εκατό χρόνια .Σίγουρα θέλουν ψυχίατρο αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω που ανεχόμαστε τους δυο ψυχοπαθείς να πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή αυτού του τόπου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσαβαρή δεν σε πιστεύει κανείς .Τα ίδια έλεγες και για την δημοτική αρχή του Μάκρη ,του Αγαπίου και του Σοφρά και όταν ανέλαβες τον δήμο τι έκανες ;Έβαλες τον Καπετανάκη να διοικήσει( λεηλατήσει) τον δήμο ,τον Δερτουζο να λεηλατεί τη σχολική επιτροπή ,τον Παπαθεωχάρη να γυρνά με ένα βιβλιάριο στο χέρι και να λέει πόσα χρήματα έχει δώσει από το την τσέπη του (είχε μπερδευτεί τα λεφτά του δήμου νόμιζε ότι ήταν δικά του) και φυσικά κανένα έργο δικό σου δεν έκανες. Μετέτρεψες τον δήμο σε σύγχρονο πορνείο και η σύζυγο σου πετούσε τυρόπιτες στις ερωμένες σου .Δαπάνησες 1.8 εκατομμύρια ευρώ για επισκευές και τα αυτοκίνητα είναι όλα για πέταμα ,δεν αγόρασες ούτε ένα όχημα .Έγινες αδελφή ψύχη με τον Άγγελου τον πηγές στο δημοτικό συμβούλιο σαν εθνικό ευεργέτη ,εγκατέλειψες τον δήμο μετά την ήττα σου στο έλεος του θεού και έτρεχες για να εξοικονομήσεις τα χρήματα των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ για να πληρώσεις τον Ζαφειρόπουλο κάτι που το πραγματοποίησες τέλος άφησες τον δήμο με άνοιγμα στο προϋπολογισμό 15 περίπου εκατομμύρια και έφυγες και σήμερα έχεις την θρασύτητα να γραφείς και να κανείς κρητική περί ανικανότητας .Ο λαός του νησιού μας δεν σε πιστεύει πια γι’ αυτό το 2014 με έστειλε στα ΑΖΗΤΗΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε λίγο θα δοθούν στην δημοσιότητα οι λόγοι που η ηγούμενη παρήγγειλλε σε γνωστό γλύπτη των Αθηνών την προτομή του τέως δήμαρχου Ιωάννη Τσαβαρή η οποία και θα τοποθετηθεί στον άυλιο χώρο του μοναστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως σας υποσχεθήκαμε θα αποκαλύψουμε πως η ηγουμένη παρήγγειλλε σε γνωστό γλύπτη των Αθηνών την προτομή του τέως δήμαρχου Ιωάννη Τσαβαρή η οποία και θα τοποθετηθεί στον άυλιο χώρο του μοναστηρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την μονή επισκέφτηκε ο τέως προ ολίγων μηνών η ηγουμένη τον περίμενε επάνω και αυτός ξεκίνησε από κάτω και ανά πέντε μέτρα έπεφτε μπρούμυτα στο τέλος έφτασε φίλησε το χέρι της γερόντισσας και κατευθυνθήκαν στο γραφείο της έβγαλε το κομποσκοίνι και ξεκίνησε η συζήτηση
    Είναι αλήθεια αυτά που μου έλεγες στο τηλέφωνο
    Λυπάμαι και όμως είναι αλήθεια
    Και ποτέ έγινε αυτό
    Στην αραπιά που είχαν πάει
    Δεν το πιστεύω
    Τότε ασπάστηκε τον ισλαμισμό αυτός και η Δήμαρχος
    Και τους υποσχέθηκε να φτιάξει τζαμί εδώ στο μοναστήρι
    Ακριβώς και μάλιστα και μιναρέ 45 μέτρων
    Ρε παιδί μου μήπως κανείς λάθος
    Όχι όχι άγια ηγουμένη εγώ δεν κάνω ποτέ λάθος στην ζωή μου είμαι αλάνθαστος
    Και οι άλλοι τι λένε
    Τι να πουν οι μισοί είναι παλαιόημερολογητες και οι άλλοι άθεοι
    Και τι κάνουμε τώρα
    Έχω σχέδιο έχω όραμα
    Τον Μηνά θα τον αναλάβει ο Κασιδιάρης και την δήμαρχο ο Λαγός
    Ναι παιδί μου ναι .
    Και με την προτομή
    Μην στενοχωριέστε όλα θα γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου