Τα καπάκια φέρνουν αισιοδοξία


Περισσότερος από ένας τόνος πλαστικά καπάκια συγκεντρώθηκε στα γραφεία του ΠΕΡΙΒΟΣ στα πλαίσια προσπάθειας ανακύκλωσης και διάθεσης αναπηρικών αμαξιδίων, που υλοποιεί ο όμιλος σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Δάσους -Δ.Α.Κ, ο οποίος και ανέλαβε την περαιτέρω διευθέτηση και μεταφορά του υλικού.
Η ανταπόκριση των πολιτών και ειδικά των μαθητών των σχολείων του νησιού μας είναι εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας ότι τέτοιες προσπάθειες έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα στην ευαισθητοποίηση κυρίως των παιδιών.
Το όφελος που προκύπτει από μια τέτοια δράση είναι πολλαπλό. Ξεκινώντας από το περιβαλλοντικό, αρκεί να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να χρειαστεί και εκατοντάδες χρόνια για την αποικοδόμησή του, αποτελώντας βασικό ρύπο. Η ανακύκλωσή του λοιπόν αποτελεί λύση για το πρόβλημα.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως έχουμε και κοινωνικά οφέλη, μιας και ένας τόνος από καπάκια ισοδυναμεί με την προσφορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου, σε κάποιον συμπολίτη μας που έχει πρόβλημα.
Τέλος οικονομικό όφελος για τον Δήμο γιατί αν την συγκεκριμένη ποσότητα έπρεπε να την μεταφέρει στον ΧΥΤΑ όπως τα κοινά σκουπίδια θα κατέβαλε μεγάλο ποσό (μιας και ο όγκος είναι πολύ μεγάλος).
Η συνεργασία λοιπόν ΠΕΡΙΒΟΣ και Ομίλου Φίλων του Δάσους- Δ.Α.Κ αλλά κυρίως η ανταπόκριση των πολιτών δείχνει αισιόδοξα στοιχεία και μακάρι ανάλογες κινήσεις να στηρίζονται και να διευρύνονται τόσο από τους πολίτες όσο και από τις τοπικές αρχές.  

Σχόλια