Ένταξη στο EFSI της υποθαλάσσιας Σαλαμίνας και των επεκτάσεων της Αττικής Οδού προσδοκά το υπ. ΥΠΟΜΕΔΙ


Στη Γενική Γραμματεία Υποδομών ανέθεσε το αντικείμενο του προγραμματισμού, της ωρίμανσης και της υποβολής, προς έγκριση, έργων στο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων» (European Fund for Strategic Investments – EFSI), το υπουργείο Μεταφορών.
Τα έργα αυτά είναι τα:
-Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση & εκμετάλλευση του έργου της Yποθαλάσσιας Oδικής Zεύξης Νήσου Σαλαμίνας.
-Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση & εκμετάλλευση του έργου της νότιας επέκτασης της Περιμετρικής Υμηττού, μέσω αστικής σήραγγας και την αναβάθμιση της κυκλοφοριακής ικανότητας της Λεωφόρου Βουλιαγμένης νότια της σύνδεσης με τη σήραγγα
-Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση & εκμετάλλευση του έργου του λιμένα Λαυρίου, μετά των συνδέσεων με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και την Αττική Οδό.
-Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση & εκμετάλλευση του έργου του λιμένα Αλεξανδρούπολης, μετά των οδικών συνδέσεων με την Εγνατία Οδό και τη βιομηχανική περιοχή Αλεξανδρούπολης και την αναβάθμιση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο).

Σχόλια