Ανακοίνωση της Δημάρχου για την βιομάζα.

Σχετικά με την αιτούμενη εγκατάσταση στο ΒΙΟΠΑ μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα με την τεχνολογία της αεριοποίησης ισχύος 960 KW, έχω να πω τα εξής:

Μπορεί η καύση της βιομάζας να θεωρείται «Πράσινη ενέργεια» εκ του γεγονότος ότι χαρακτηρίζεται από μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα με συνέπεια να μην συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου για το οποίο φυσικά όλοι νοιαζόμαστε, δεν παύει όμως τα αέρια που εκλύονται στην ατμόσφαιρα από την καύση αυτή να δημιουργούν τεράστια ατμοσφαιρική ρύπανση με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων.



Από την ίδια τη μελέτη προκύπτει ότι οι εκπεμπόμενες ποσότητες καυσαερίων στην ατμόσφαιρα από την λειτουργία των Μηχανών Εσωτερικής Καύσης- Ηλεκτρογεννήτριας είναι 8.600 μ3 την ώρα ή 206.400 κυβικά την ημέρα.

Και για να καταλάβουμε όλοι μας για τι μέγεθος μιλάμε, σας λέω ότι η ποσότητα καυσαερίων που θα εκπέμπεται κάθε μέρα στην ατμόσφαιρα είναι όσος ο όγκος του στρώματος του αέρα που καλύπτει όλη την έκταση του νησιού σε ύψος 2,20 μέτρα.
Σε 6 μήνες, το ύψος αυτό θα έχει φτάσει το Μαυροβούνι.

Μία ποσότητα απίστευτα τρομακτική καθότι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), που είναι το κύριο αέριο που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από την καύση, μπορεί να μην είναι μεν τοξικό αλλά σαν βαρύτερο του ατμοσφαιρικού αέρα θα κατακάθεται εκτοπίζοντας το οξυγόνο προς τα πάνω με συνέπεια τη δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Η ισορροπία της φύσης αναπόσπαστα θα ανατραπεί αφού η δυνατότητα απορρόφησης του CO2 θα είναι μακράν δυσανάλογη με την εκλυόμενη στην ατμόσφαιρα ποσότητα του.

Πέραν αυτού όμως, εκλύονται και οι αέριοι ρύποι του μονοξειδίου του άνθρακα, του διοξειδίου του θείου και των οξειδίων του Αζώτου που είναι άκρως τοξικοί καθώς  και σωματίδια τέφρας και σκόνης. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω.

Επειδή λοιπόν ο χρεοκοπημένος Δήμος μας αδυνατεί να προμηθεύσει αντιασφυξιογόνες μάσκες στους χιλιάδες των κατοίκων του, ούτε και προλαβαίνει να φτιάξει νοσοκομεία, λέμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην εγκατάσταση τέτοιων μονάδων τις οποίες ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσουν στο νησί μας ακόμα κι αν παραδόξως αδειοδοτηθούν από το Κράτος.                        

Σαλαμίνα  24/5/2016
Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου
Δήμαρχος Σαλαμίνας

Σχόλια

  1. Διαβάζοντας ξανά το έγγραφο με αρ,πρωτ.62681/1-4-2016 ο Δήμος το πήρε 4/4/2016

    αναφέρει: ΣΑς ΚΑΛΌΥΜΕ ΕΝΤΟΣ 25 ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ 25/5/2016
    Μήπως λέω εγω ο άσχετος Συνταγματολόγος η προθεσμία έχει λήξει και είμαστε εκπρόθεσμη:
    38 είναι οι εργάσιμες μείον Πάσχα και πρωτομαγιά άλλες τρείς 35 εργάσιμες ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

    Τόσος φασαρία για το τίποτα; λέω εγώ
    Εργάσιμες ημέρες αριθμομηχανή Ημέρες εργασίας του υπολογιστή / αριθμομηχανή εργάσιμες ημέρες
    Η καθημερινή υπολογιστής υπολογίζει τον αριθμό των ημερών μεταξύ δύο ημερομηνιών μείον όλα τα Σάββατα και τις Κυριακές.

    Αυτή η εφαρμογή υπολογίζει τον αριθμό των ημερών μεταξύ δύο ημερομηνιών ή προσθέτει τα πρόσθετα ημέρες σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Εδώ, τα Σάββατα και οι Κυριακές δεν μετρούνται σε αυτό. Διακοπές απλά δεν ανήκουν.
    Ημερομηνία έναρξης Η ημερομηνία λήξης
    4/4/2016
    Σήμερα: 25.05.2016
    25/5/2016
    Σήμερα: 25.05.2016
    38 ημερες
    Εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα: 5
    Αποτέλεσμα Πρόκειται για 38 εργάσιμες ημέρες!
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου