Θλιβερή συνέχεια από την Δήμαρχο Σαλαμίνας και οδυνηρό ξεκίνημα για την νέα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Αγαπητοί συμπολίτες,
Κληθήκαμε σήμερα από το γραφείο της νεοεκλεγείσας Προέδρου, ύστερα από τηλεφωνική πρόσκληση, τρεις ώρες πριν την συνεδρίαση, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης δε, δεν υπήρχαν οι απαραίτητες εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων, προκειμένου να συζητηθούν και ληφθούν αποφάσεις επ’ αυτών.
Ανάμεσα στα αρνητικά ρεκόρ της Δημάρχου Σαλαμίνας είναι και αυτό των έκτακτων συνεδριάσεων τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και  της Οικονομικής Επιτροπής της οποίας και προεδρεύει.


Όπως αναφέρει  και η πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην δήλωση παραίτησης – ανεξαρτητοποίησης της «η συντριπτική πλειοψηφία των έργων και προμηθειών γίνονται με «πρόχειρους διαγωνισμούς» και «απευθείας αναθέσεις». Διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η κυρία Δήμαρχος «τα καλά και συμφέροντα» (πρόχειροι διαγωνισμοί, απευθείας αναθέσεις, αυξήσεις Τελών, ιδιωτικοποίηση ογκωδών – ανακύκλωσης, ένταξη στο μνημόνιο) τα δρομολογεί με fast track διαδικασίες, ενώ «τα κακά και μη συμφέροντα» (αναπομπή προϋπολογισμού οικ. έτους 2015) τα «παγώνει» στα συρτάρια της μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και να γίνουν πράξεις οι ευσεβείς και διακαείς πόθοι της.
Μέσα σε δεκαεπτά μήνες διοίκησης η κυρία Δήμαρχος έχει πραγματοποιήσει είκοσι !!! έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και είκοσι πέντε !!! έκτακτες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Σχεδόν μία έκτακτη συνεδρίαση ανά μήνα τουλάχιστον.
Όχι βέβαια τυχαία !!! Οι έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής είναι  το «εφεύρημα» της για την επίτευξη των  στόχων.
Κυρία Δήμαρχε,
Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου οδεύει σε επικίνδυνα μονοπάτια πολιτικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού, αδιαφάνειας και ανευθυνότητας. Η ευθύνη αποκλειστικά δική σας.
Αντί εσείς και η δημοτική σας  πλειοψηφία να εξαντλείτε τις σαφώς αντιδημοκρατικές  μεθοδεύσεις σας, ώστε να «φιμώσετε» τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που σας «χαλάνε» την επικοινωνιακή σας σούπα περί  δήθεν «επανεκκίνησης» του Δήμου, ας προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε με περισσότερη σοβαρότητα τα προβλήματα του Δήμου, με επάρκεια πολιτικών επιχειρημάτων και αυτοδιοικητικών στοχεύσεων.
Πληροφορηθήκαμε ότι δεν κλήθηκαν στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση οι τρεις ανεξάρτητοι πλέον Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ευχόμαστε η πληροφορία αυτή να είναι αναληθής και μην έχετε υποπέσει και σε αυτό το ατόπημα.
Θεωρούμε ότι  το  δημοτικό  συμβούλιο προσφέρεται  αλλά  και  οφείλει να  λειτουργεί  ως  Ναός  της  Δημοκρατίας   υπηρετώντας  την  κοινωνία μέσα  από την απόλυτη διαφάνεια , τη  συλλογικότητα , την κατάθεση  ιδεών  και  προτάσεων ,  το  γόνιμο  δημοκρατικό  διάλογο ,   μα κι  αν  χρειαστεί  και  τη  δημιουργική  πολιτική  αντιπαράθεση  σε κάθε επίπεδο  στους  δύσκολους  καιρούς  που  διανύουμε.
Σεβαστείτε έστω και την ύστατη στιγμή τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»

Σχόλια

  1. Εφημ. ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ
    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
    Στην πειθαρχική ποινή της αργίας είχε θέσει τον Ιούλιο του 2014 ο Γ.Γ.Α.Δ.Α τον (τότε) δήμαρχο Γ.Τσαβαρή.

    Μετά την παραπομπή του πρ. δημάρχου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για σοβαρή παράβαση καθήκοντος, το Συμβούλιο όπου συμμετέχουν 3 ανώτατοι δικαστικοί έκρινε ομόφωνα ότι πρέπει να του επιβληθεί πειθαρχική ποινή αργίας δέκα (10) ημερών διότι τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα της μη εκτέλεσης απόφασης του ΔΣ.
    Πρόκειται για την απόφαση του ΔΣ με την οποία εγκρίθηκε να δοθεί στους άπορους διατακτική (κουπόνι) στις γιορτές με την οποία θα αγόραζαν ό,τι αυτοί ήθελαν. Αντ΄αυτού ο πρ.δήμαρχος με τα λεφτά των διατακτικών αγόρασε τρόφιμα και τα μοίραζε με τσάντες ο ίδιος από κοινότητα σε κοινότητα για προφανείς λόγους.
    Στις 25/7/2014, σε εκτέλεση της απόφασης του Π.Σ., με απόφαση του ο Γ.Γ. έθεσε τον πρ.δήμαρχο σε κατάσταση ΑΡΓΙΑΣ διάρκειας 10 ημερών.

    Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι τα εξής:
    1) Εξέτισε την ποινή ο πρ.δήμαρχος και πότε;
    2) Απείχε καθ΄ ολοκληρία των καθηκόντων του το διάστημα αυτό;
    3) Έγινε διακοπή του μισθού του για την περίοδο αυτή;
    4) Υπήρχε Δήμαρχος στο διάστημα της έκτισης της ποινής του ή ο Δήμος ήταν
    ακέφαλος;
    5) Ποιος ήταν ο αντικαταστάτης Δήμαρχος την περίοδο αυτή και ποιος τον όρισε;
    6) Γιατί δεν αναρτήθηκε στη δι@ύγεια η όποια απόφαση ορισμού του;
    7) Πως υπέγραφε έγγραφα και Ανάληψη Υποχρέωσης χωρίς νομιμοποίηση;
    8) Δεδομένου ότι σύμφωνα με το νόμο ο αντικαταστάτης Δήμαρχος ορίζεται με
    απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί ο όποιος αντικαταστάτης ανέλαβε
    καθήκοντα χωρίς απόφαση ΔΣ;
    9) Γιατί δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο;
    10) Γιατί το απέκρυψαν από τους δημότες και τους υπαλλήλους του Δήμου;

    Από τις απαντήσεις που θα δοθούν ενδεχομένως να υπάρξει μεγαλύτερη ποινή για τον κ.Τσαβαρή που αυτή τη φορά θα εκτίσει πλέον ως δημοτικός σύμβουλος.

    Η σημερινή Δημοτική Αρχή οφείλει να ερευνήσει το σοβαρό αυτό θέμα και να ενημερώσει επίσημα και υπεύθυνα το λαό της Σαλαμίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΛΑΜΠΤΟΠ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΟΜΗΝΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΞΕΝΑ.
    ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΩΧΝΕΣ, ΜΑ ΜΟΝΟ ΑΡΠΑ ΕΠΑΙΖΕΣ.
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΗ-ΔΕΙΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου