Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2015

Αν είναι δυνατόν, την ανεπάρκεια σου να την βαφτίζεις “νόμο του κράτους” και να επαίρεσαι κι από πάνω !

Εικόνα
Η κυρία Δήμαρχος επαίρεται  ότι η  πρόταση της «…επιτρέπει στους «κόκκινους Δήμους» της χώρας να προβαίνουν στην εκτέλεση εργασιών και προμηθειών, μέχρις ότου να μπορέσει το κράτος να χρηματοδοτήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων για να ισοσκελισθούν οι Προϋπολογισμοί…». Αντί λοιπόν να «σιωπά» για την διοικητική της ανεπάρκεια, «κομπάζει» για το επίτευγμα της. Ποιο είναι το επίτευγμα της, η μεγάλη επιτυχία της, μετά από 10 μήνες; ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! Η κυρία Δήμαρχος με την πρόταση – επιστολή της  στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητούσε να εγκριθεί ΕΜΜΕΣΑ ο προϋπολογισμός του Δήμου, αν και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Δήλωση Αποχώρησης Μελών O.M. Σαλαμίνας από τον ΣΥΡΙΖΑ .

Εικόνα
Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η επιλογή των πρόωρων εκλογών σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα δηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς τον οποιoδήποτε δισταγμό.    Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Έτσι γίνεται αμετάκλητη η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων, των συνεδριακών αποφάσεων . Έτσι γίνεται ακόμα πιο προκλητική  η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη , του μεγαλειώδους ΟΧΙ Ταυτόχρονα είναι η πιο ωμή παραβίαση του καταστατικού και ιδιαίτερα της απόφασης του τελευταίου συλλογικού οργάνου που συγκλήθηκε, δηλαδή της ΚΕ στις 30/7.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/8/2015 Νόμος του κράτους η πρόταση της Δημάρχου κας Νάννου

Εικόνα
Η πρόταση ( πατήστε ΕΔΩ ) της κας Νάννου προς την Κυβέρνηση για την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που να επιτρέπει στους «κόκκινους Δήμους» της χώρας να προβαίνουν στην εκτέλεση εργασιών και προμηθειών που αφορούν τις δράσεις και την εν γένει λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών , μέχρις ότου να μπορέσει το κράτος να χρηματοδοτήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων για να ισοσκελισθούν οι Προϋπολογισμοί, επί τέλους και μετά από πολλές προσπάθειες πήρε σάρκα και οστά.

Συγχαρητήρια επιστολή της Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ισιδώρας Νάννου-Παπαθανασίου για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων

Εικόνα
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων και την εισαγωγή των μαθητών του νησιού μας στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές , θέλω να απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες που με επιμονή και κόπο μετά από πολυετή προσπάθεια  , κατάφεραν να φτάσουν στο στόχο τους. Αγαπητά μου παιδιά, η αναγνώριση και η επιβράβευση ήρθαν για σας  αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας και εύχομαι να είναι το ξεκίνημα  μιας επιτυχούς επαγγελματικής πορείας . Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που με τον δικό τους δύσκολο αγώνα κατάφεραν να στηρίξουν τα όνειρά σας. Εύχομαι στα παιδιά που δεν κατόρθωσαν εφέτος να πετύχουν στις εξετάσεις , δύναμη και κουράγιο για την μελλοντική εκπλήρωση των στόχων τους. Η επιτυχία απαιτεί επιμονή και υπομονή! Καλή σταδιοδρομία!                                                                                                              Η Δήμαρχος Σαλαμίνας                                

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ )

Εικόνα

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 31ην Αυγούστου

Εικόνα
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η   19 ης  Συνεδρίασης   ( Τακτική )     Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 31ην  Αυγούστου    2015,  ημέρα  Δευτέρα    και ώρα 18.00 μ.μ.   στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση και λήψη αποφάσεων,   στα   παρακάτω  θέματα  : 1.-΄Εγκριση Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  του Δήμου Σαλαμίνας.

Επίσκεψη της Δημάρχου Ρούλας Νάννου στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/8/2015 Με πρωτοβουλία της Δημάρχου κας Ισιδώρας Νάννου, προχθές 20/8 και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου και των Δημάρχων Σαλαμίνας και Γόρτυνας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Π.Παυλόπουλος εν μέσω των Δημάρχων κας Ισιδώρας Νάννου και Νίκου Σχοιναράκη. Μέσα σε μία ζεστή κι εγκάρδια ατμόσφαιρα που κράτησε μία και μισή ώρα,  οι δύο Δήμαρχοι είχαν την άνεση να ενημερώσουν εκτενώς τον Πρόεδρο για τα ανυπέρβλητα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της έλλειψης επικυρωμένου Προϋπολογισμού και ζήτησαν την ανοχή και κατανόηση της Προεδρίας στην διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης να ενστερνισθεί την πρόταση της Δημάρχου Σαλαμίνας για την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα δώσει ανάσα και λύση σε σοβαρά και ζωτικά προβλήματα των χειμαζόμενων  “κόκκινων”  Δήμων.

Η Β. Θάνου η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός με την παραίτηση Τσίπρα

Εικόνα
 Η χώρα θα δει για πρώτη φορά μία γυναίκα ως Πρωθυπουργό της κυβέρνησης, έστω και υπηρεσιακής, καθώς το ρόλο σύμφωνα με το νόμο με την παραίτηση Τσίπρα την προκήρυξη των εκλογών και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου αναλαμβάνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου. Η κ. Θάνου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εικόνα
Επιτυχία σημείωσε η Διάλεξη  που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) και Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σατερλί Σαλαμίνας << Ο Άγιος Δημήτριος>> την 1η Αυγούστου 2015  , με Θέμα << Κβαντική Επανάσταση – η Εποχή – Οι Πρωταγωνιστές - Τα επιτεύγματα >> και ομιλητή τον συμπατριώτη μας Δρ Φυσικής Βασίλη Λεμπέση  Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο King Saud του Ριαντ της Σαουδικής Αραβίας. Η κοινή αυτή εκδήλωση εντάσσονταν για μεν τον Εξωραϊστικό Σύλλογο στις θερινές Πολιτιστικές του Δραστηριότητες για δε την Εταιρεία Αστρονομίας στην Καμπάνια του Παραρτήματος Σαλαμίνας << Γνωρίστε τον Θερινό Ουρανό της Ελλάδας>>.

Η ιστορία της μοιχείας

Εικόνα
Σε ορισμένες μουσουλμανικές χώρες, το αδίκημα της μοιχείας τιμωρείται ακόμα και με θάνατο! Η σεξουαλική σχέση ενός παντρεμένου ατόμου με άτομο διαφορετικό από τον ή την σύζυγό του είναι μοιχεία ή όπως την ορίζουν οι νομικοί η παράβαση της συζυγικής πίστης που συνίσταται στην εξώγαμη κατά φύση συνουσία μεταξύ δύο ετεροφύλων προσώπων τα οποία το ένα τουλάχιστον είναι έγγαμο. Η μοιχεία είναι τόσο παλιά όσο και ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας. Η κοινωνική της απαξία ποικίλλει από εποχή σε εποχή, από κοινωνία σε κοινωνία και από πολιτισμό σε πολιτισμό.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Εικόνα

Από τον «Αττίλα 1» στον « Αττίλα 2»

Εικόνα
Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 («Αττίλας 1»), οι εξελίξεις στο ελλαδικό και ελληνοκυπριακό στρατόπεδο υπήρξαν ραγδαίες. Κάτω από την πίεση των τραγικών γεγονότων, η δικτατορία στην Αθήνα κατέρρευσε και τα χαράματα της 24ης Ιουλίου σχηματίσθηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Νωρίτερα, ο δοτός πρόεδρος της Κύπρου, Νικόλαος Σαμψών, είχε υποβάλλει την παραίτησή του και είχε αντικατασταθεί από τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γλαύκο Κληρίδη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 11η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Χορευτική Παραδοσιακή Συνάντηση που διοργανώθηκε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά από το Λαογραφικό Μουσείο υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας.

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Εικόνα
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, επικεντρωμένη στα προβλήματα των νέων ανθρώπων όλου του πλανήτη.

«Ουδέποτε έγινε αυτοψία από το υπουργείο στην Αμφίπολη»

Εικόνα
Προσβεβλημένη και -κατά την δική της έκφραση- οργισμένη, η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, κυρία Κατερίνα Περιστέρη, αντικρούει δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή και ανασκευάζει τις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της. Η κυρία Περιστέρη διαψεύδει ότι έγινε αυτοψία από ειδικούς εμπειρογνώμονες του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι σύμφωνα με την Αυγή της Κυριακής αποφάνθηκαν επί της χρονολόγησης του μνημείου. Επίσης, η επικεφαλής ανασκαφέας αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ευθύνη για τον επικοινωνιακό παροξυσμό που επικράτησε ακριβώς πριν από έναν χρόνο γύρω από την ανακάλυψη της Αμφίπολης. Και, τέλος, η κυρία Κατερίνα Περιστέρη επιφυλάσσεται να δώσει όλες τις απαντήσεις στις απορίες ή ακόμη και στις κάθε είδους επικρίσεις σε μερικούς μήνες, όταν και θα κάνει, ως οφείλει, την επιστημονική της παρουσίαση για την ανάλυση του πολυσυζητημένου ταφικού μνημείου στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης.

Την αναδρομική και παράνομη είσπραξη της κατά 50% αύξησης των Δημοτικών Τελών για τους τελευταίους μήνες του 2014 διερευνά η Δικαιοσύνη

Εικόνα
Αγαπητοί συνδημότες και κάτοικοι του νησιού μας, στις  22 Γενάρη 2015 με Δελτίο Τύπου και με τίτλο  «ΛΑΘΟΣ ή …», καλούσαμε την Διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. να δεσμευτεί άμεσα ότι θα επανορθώσει σε επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό το λάθος (;): την παράνομη επιβολή της απαράδεκτης αύξησης (50%) επί των ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών  στους λογαριασμούς,  που αφορούσαν την περίοδο κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την  αύξηση επί των ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών για την χρονική περίοδο από Γενάρη 2015 μέχρι Δεκέμβρη  2015. Επίσης,  καλούσαμε την Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας να διερευνήσει το όλο θέμα.

Επιστημονική μελέτη αλλάζει τη χρονολόγηση του τάφου στην Αμφίπολη

Εικόνα
Νέα δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια αναφορικά με τον αρχαίο τάφο στην Αμφίπολη, καθώς -σύμφωνα με την Αυγή της Κυριακής- έκθεση αυτοψίας έγκριτων αρχαιολόγων με πολυετή ανασκαφική εμπειρία στη Μακεδονία, τοποθετεί η χρονολόγηση του μνημείου στους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους, δηλαδή στο β' μισό του 2ου - 1ου αιώνα π.Χ., και όχι στον 4ο π.Χ αιώνα. Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θεωρία πως ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στους Μακεδονικούς χρόνους και έκρυβε -αν όχι τον Μέγα Αλέξανδρο, όπως κάποιοι ήθελαν να πιστεύουν- κάποιο μέλος της μακεδονικής βασιλικής οικογένειας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ Κ.Δ.Α.Π ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέσα σε τούτη την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε, εκείνο που προέχει και πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού, αν θέλουμε να επιζήσουμε ως κοινωνία και ως Έθνος, είναι η συνοχή του κοινωνικού ιστού η οποία διασφαλίζεται μόνο με την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και κοινωνικής μέριμνας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Η Δημοτική Αρχή, ενστερνιζόμενη την αναγκαιότητα αυτή και δεδομένης της πλήρους αδυναμίας του Δήμου να χρηματοδοτήσει τέτοιες δομές, έχει αποδυθεί σε ένα «αγώνα δρόμου» να αναπληρώσει το κενό εκμεταλλευόμενη τα κοινωνικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Η ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Εικόνα
Το τελευταίο επεισόδιο στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά ως όπλο την ατομική βόμβα, που πρώτοι αυτοί είχαν κατασκευάσει τον Ιούνιο του 1945, και σκόρπισαν τον όλεθρο σε δύο ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945). Με την ενέργειά τους αυτή, που βρήκε πολλούς επικριτές, κατόρθωσαν να επισπεύσουν το τέλος του πολέμου στα μέτωπα του Ειρηνικού και να ελαχιστοποιήσουν τις δικές τους απώλειες. Παράλληλα, δήλωσαν με εμφατικό τρόπο ποιος θα είναι το αφεντικό στις παγκόσμιες υποθέσεις μετά τη λήξη του πολέμου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Σαλαμίνας ματαίωση συναυλίας Βανδή και Γιώργου Παπαδόπουλου

Εικόνα
Μετά από την  χαμηλή ζήτηση εισιτηρίων , που διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της 20ήμερης προπώλησης, για τη μεγάλη συναυλία της Δέσποινας Βανδή και του Γιώργου Παπαδόπουλου, που οργανώθηκε από το Κοινωνικό Ιατρείο Σαλαμίνας  και την ανθρωπιστική οργάνωση  «Στάση Ζωής» για την 11η Αυγούστου στο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας, αποφασίστηκε σήμερα η  ΜΑΤΑΙΩΣΗ  της συναυλίας για την αποφυγή περαιτέρω θετικών ή αποθετικών ζημιών που ενδεχομένως θα προέκυπταν από την πραγματοποίησή της. Και αυτή τη φορά, οι κάθε λογής αρμόδιοι, για τους δικούς τους λόγους, φρόντισαν να υπονομεύσουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Σαλαμίνας, επιτρέποντας να πραγματοποιηθεί, ξαφνικά, άλλη μεγάλη συναυλία γνωστού και καταξιωμένου καλλιτέχνη, μια μέρα πριν, από την από διμήνου και πλέον προγραμματισμένη, συναυλία του Κοινωνικού Ιατρείου.

ΑΙΑΝΤΕΙΑ 2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Εικόνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -5η ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ

Εικόνα
Με  Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος στις 25 Ιουλίου 2015 η 5 η Αστροβραδια Σαλαμίνας που διοργάνωσε  η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας ) στο γραφικό Λιμανάκι της Κυριζας. Το πολυπληθές κοινό που ξεπέρασε τα 250 άτομα καταδεικνύει ότι η Αστροβραδια έχει καταστεί πλεον θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας. Το φετινό θέμα της Αστροβραδιάς ήταν << Οι Κομήτες και εμείς, από τους Ιωνες φιλοσόφους στην Rosetta>>, με ομιλητή το Κο Ξ. Μουσά Καθηγητή Διαστημικής Φυσικής. Ο κ. Μουσάς με πολύ εκλαϊκευτικό και προσιτό στο κοινό λόγο μας περιήγησε στην ιστορία των Κομητών από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα , και στους κινδύνους που ενέχονται από την παρουσία τους.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Εικόνα
Ο όγδοος μήνας του ισχύοντος Γρηγοριανού έτους, με διάρκεια 31 ημέρες. Κατά τους αρχαίους ρωμαϊκούς χρόνους ονομαζόταν Sextilis, δηλαδή έκτος, επειδή κατείχε την έκτη θέση στο δεκάμηνο ρωμαϊκό ημερολόγιο. Την ονομασία αυτή διατήρησε και αργότερα, όταν προστέθηκαν δύο ακόμη μήνες, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, και ο Σεξτίλις κατείχε την όγδοη θέση στο δωδεκάμηνο, πλέον, ρωμαϊκό ημερολόγιο. Το 8 π.Χ. ο Sextilis μετονομάστηκε σε Αουγκούστους (=σεβαστός), από την τιμητική προσφώνηση στον αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο, στον οποίο αφιερώθηκε, επειδή τον μήνα αυτό ο Οκταβιανός ανήλθε για πρώτη φορά στα υψηλά αξιώματα και σημείωσε μεγάλες επιτυχίες σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο (τερματισμός Εμφυλίου Πολέμου, κατάληψη της Αιγύπτου κ.ά.). Το 4 π.Χ. ο Οκταβιανός προσέθεσε αυθαίρετα μία επιπλέον ημέρα στον Αύγουστο, που ως τότε είχε τριάντα ημέρες, την οποία απέσπασε από τον Φεβρουάριο, ώστε να μην υστερεί σε διάρκεια από τον Ιούλιο, που ήταν αφιερωμένος στον Ιούλιο Καίσαρα.